Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jún. 24, 0:07 
zotya001 írta:
helló
nem adok neki szépiát
de odú van fenn

hú te! pedig a szépia az kell neki! Valahonnan pótolnod kell szegényke kálciumhiányát, valszeg ezért is volt olyan furcsa a tojás. Ha nincs elég kálcium akkor még az is lehet hogy van héja de puha. Ha nincs szépiád akkor a tojáshéj is megteszi... törd kis darabokra vagy morzsold porrá és keverd a lágykajába vagy csak szórd mellé, figyeld hogy melyikre harap rá és legközelebb már tudni fogod hogy add! Ezt egy kicsit korábban kezdd el máskor! Reméljük hogy nem lesz semmi baja így se.

nekem kanárival történt hogy nem a fészekbe tojt szegény kis gyagyás, egy mütojást kellett a fészekbe tennem, és utána jó volt, de nem tudom hogy ez a technika müködhet-e a gouldoknál...

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 jún. 22, 19:43 
Jocc55 írta:
Van fent odu?
Adsz neki szépiát?

helló
nem adok neki szépiát
de odú van fenn

udvarlást és párzást is láttam már (csak a tojó mindig leeset a rúdról )

Hozzászólás 2009 jún. 18, 15:09 
Szia Péter!

Attól függ, hogy mit tervezel velük. Lehetnek együtt amikor nem költenek, de ha költeni kezdenek, akkor másfél párral biztos lesznek gondok.

Hozzászólás 2009 jún. 18, 14:44 
Sziasztok!
Az egyik amandina tojóm a télen elpusztult.A hímet átraktam a másik párhoz,mivel azok sem költöttek.Most tavasszal vedlésbe kezdtek.A tojó már egészen kiszínesedett,a hímek azok még tokosak főleg fejkörnyékenn.
Az lenne a kérdésem hagyhatom-e őket 3-an együtt?
A pár az kb. 2 éves,a magányos hím kb másfél.A pár már korábban tojt de nem sikerűlt a költés.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 jún. 18, 9:49 
Van fent odu?
Adsz neki szépiát?

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 jún. 18, 9:11 
sziasztok

tegnap a gouldom lent gubbasztott a kalitka sarkába
és amikor már nem volt ott akkor a sarokba volt egy tojás ami olyan tojás volt hogy megvan a sárgája megvan a fehérje de a héja sehol
tudtok valamiben segíteni????

ja és mért nem a fészekbe tojta?

Hozzászólás 2009 jún. 16, 15:12 
Sziasztok!

Köszönöm a jó tanácsot :D . Sokat erősödött a kicsike 1 hét alatt, nem is számítottunk ilyen szép felődésre, a szépia reszelés 100%-san bevált, szerencsére. Nagyon örül neki az egész család, olyan kis aktív lett a pöttömke.

Köszönjük mégegszer a segítségetek:))!

Hozzászólás 2009 jún. 11, 19:45 
mazsiba írta:
Szia Marcsika77!
A tojó kb 10-11 napos korig alszik bent
utána már csak etetni jár be.Én ORLUX lágyeleséget etetek ls szeretik nagyon.Olyan dobozba van amin egy goul amandina van és egy zebra pinty.
Üdv:mazsiba

Attila, Mazsiba köszi infokat, remélem a tojó nálam is kiüli a legalább 7-8 napot, ma még bizti bent alszik, mert már ott is van :) beszámolok majd fejleményekről. :)

A Ca folyékony állapotbeli adását nekem is ajánloták már, biztos hatékonyabb, már csak azért is mert könnyebben szívódik fel, de nekem hála égnek kezdettől fogva mind a 6 gouldom ette a sephiát, a zúzott kagylóőrleményt, szal nem volt ilyen gondom. remélem neked is megoldódik! :D

Hozzászólás 2009 jún. 9, 23:23 
zsebibaba írta:
Sziasztok

Kaptam Gouldokat kb 6 hete. Voltak már pintyeim, meg papagájaim. Az egyik tojó még nagyon kis fiatal, most színesedik. Azt vettem észre sokat "ücsörög", eleinte arra gondoltam valami gond van, de aztán rájöttem, csak a lábai gyengécskék, néha a rácsba kapaszkodik, ha göcsörtös ülőrudon kéne megállni. Próbáltam neki adni sok ásványi anyagos Vitakraftot, meg szépiát is. De sajna a Vitakraftos ásványit szépen egyesével kiválogatja az etetőtálkájából a magok közül és kidobálja, a szépiához meg nem hajlandó hozzá se nyúlni.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?? Hogy vegyem rá egy kis kalci fogyasztására??

Hi!

Olvasd el az Idren Fegyverneki Attila Kalciumos cikkét! Folyékony oldott állapotban sokkal hatsosabb a Ca adagolása. Erre meg annyi készítmény van mint égen a csillag. A HEMA honlapján keresgélhetsz kedvedre.
Azért inni még iszik....nem?:)

Kedves ember lehetett akitől vetted, az már csak a minimum lett volna, hogy ad abból amivel etette a kicsiket, de legalább elmondhatta volna hogy nála milyen koszton élnek a madarak.

Ha az ülőrúd mellé helyezel, vékony lágyeleséges tálkában száraz lágyeleséget, akkor hamarabb rákapnak a fogyasztására.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2009 jún. 9, 21:53 
Sziasztok!
zsebibaba próbáld meg a tojáshéját kézben összemorzsolva meg a presztis grittet
marcsi én CéDé és Wite Molen lágyat etetek keverve,de amikor nevelnek ne változtass azon amit te etetsz.
Nállam a tojók 7-8 napos korukig ülik a kicsiket.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2009 jún. 9, 20:48 
Szia Marcsika77!
A tojó kb 10-11 napos korig alszik bent
utána már csak etetni jár be.Én ORLUX lágyeleséget etetek ls szeretik nagyon.Olyan dobozba van amin egy goul amandina van és egy zebra pinty.
Üdv:mazsiba

Hozzászólás 2009 jún. 9, 19:29 
sziasztok

Attila köszi az infot :oops: remélem továbbra is etetni fogják őket. Te milyen lágyeleséget javasolsz? a tojó meddig alszik bent a fészekben?
Zsebibaba: a sephia reszelése jó ötlet, de ha nem eszik azt sem, akkor van kalciumos kagylóörlemény én azt tettem a madárhomok tetejére mikor még 5 hetesek voltak (6 madaram van most, plusz az 5 kicsi a 6-ból 3 madarat neveltem én fel pár hetes koruktól) és azóta is rájárnak, csipegetik, annyit, amennyi a szervezetüknek kell. :D

Hozzászólás 2009 jún. 9, 15:23 
Szia Zsebibaba!

A szépiát a kemény oldala kivételével le tudod reszelni sajtreszelőn. Ekkor kicsi és omlós lesz. Ezt nálam eddig minden gould megette egész kicsi korától kezdve. De ez csak egy tipp....

Hozzászólás 2009 jún. 9, 11:11 
Sziasztok

Kaptam Gouldokat kb 6 hete. Voltak már pintyeim, meg papagájaim. Az egyik tojó még nagyon kis fiatal, most színesedik. Azt vettem észre sokat "ücsörög", eleinte arra gondoltam valami gond van, de aztán rájöttem, csak a lábai gyengécskék, néha a rácsba kapaszkodik, ha göcsörtös ülőrudon kéne megállni. Próbáltam neki adni sok ásványi anyagos Vitakraftot, meg szépiát is. De sajna a Vitakraftos ásványit szépen egyesével kiválogatja az etetőtálkájából a magok közül és kidobálja, a szépiához meg nem hajlandó hozzá se nyúlni.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?? Hogy vegyem rá egy kis kalci fogyasztására??

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2009 jún. 8, 22:38 
Szia Marcsika77!
A nyakukon az a sárga dudor az a begyük ami benne van az a kaja.
Jól meg vannak tömve!!! Nyomasd nekik a lágyat hagy tömjék öket!
Ha tippelnem kéne 4 kék 1 zöld lessz!!!!!
Sok sikert!!!!!
Üdv.Attila

Mazsiba holnap küldök p.ü.-t

Hozzászólás 2009 jún. 8, 20:09 
lehet hülye kérdés jön, de még elég amatőr vagyok: miből látod etetik? :oops: a hím kint alszik, a tojó már bent is van. a másik kalitkában is szunyálnak félig (ott négyen vannak) hisz már sötétedik.
remélem akkor a hím maradhat bent. köszi, hogy válaszoltál, megnyugtattál picit. üdv, Marcsi

mazsiba írta:
Ahogy látom a képen etetik.A himet csak akkor kell elkülöniteni ha bántja a kicsiket.Nálam bent van mind a két párnál a him és nincs semmi gond velük.
Üdv.mazsiba

Marcsika77 írta:
szia
köszönöm a jótanácsot- remélem etetik őket :oops: nem láttam még, de a tojóm most is bent hegyel. Volt már 7 tojás korábban, de azok nem kötöttek meg, szóval nagy öröm ez az 5 kis gould és nagyon izgulok. olvastam valahol, a hímet elkülönítik, akkor ez nem igaz? Adom folyamatosan a lágyeleséget is. csatolok képet a kicsikről meg a szülőkről is. még egyszer köszi, Marcsi
Kép

Kép

Szia Marcsika77!
Lehet hogy csak kirántotta az odubol és nincs semmi gond.
Nálam is most költöttek elöször és 3 fioka már kirepült.
Azt figyeld meg hogy etetik e a kicsiket ha isgen akkor szerintem nem lehet semmi gond.Nálam kapnak gyári lágyeleséget meg egzóta keveréket és evvel szépen felnevelték a kicsiket.
Gratula a kicsikhez és sok sikert.
üdv mazsiba
[/quote]

Hozzászólás 2009 jún. 8, 19:49 
Ahogy látom a képen etetik.A himet csak akkor kell elkülöniteni ha bántja a kicsiket.Nálam bent van mind a két párnál a him és nincs semmi gond velük.
Üdv.mazsiba

Marcsika77 írta:
szia
köszönöm a jótanácsot- remélem etetik őket :oops: nem láttam még, de a tojóm most is bent hegyel. Volt már 7 tojás korábban, de azok nem kötöttek meg, szóval nagy öröm ez az 5 kis gould és nagyon izgulok. olvastam valahol, a hímet elkülönítik, akkor ez nem igaz? Adom folyamatosan a lágyeleséget is. csatolok képet a kicsikről meg a szülőkről is. még egyszer köszi, Marcsi
Kép

Kép

Szia Marcsika77!
Azt figyeld meg hogy etetik e a kicsiket ha isgen akkor szerintem nem lehet semmi gond.Nálam kapnak gyári lágyeleséget meg egzóta keveréket és evvel szépen felnevelték a kicsiket.
üdv mazsiba
[/quote]

Hozzászólás 2009 jún. 8, 19:38 
szia
Kép

Kép

Szia Marcsika77!
üdv mazsiba[/quote]

Hozzászólás 2009 jún. 8, 19:28 
Marcsika77 írta:
sziasztok :)
boldogan jelentem 5 kicsi gould vasárnap kikelt :) egyet kidobtak a fészekből, de visszatettem, most melengeti tovább a tojó. mi lehet a gond? mire figyeljek oda? mit adjak enni nekik? ez az első siekres fészekalj :)

Szia Marcsika77!
üdv mazsiba

Hozzászólás 2009 jún. 8, 16:55 
sziasztok :)
boldogan jelentem 5 kicsi gould vasárnap kikelt :) egyet kidobtak a fészekből, de visszatettem, most melengeti tovább a tojó. mi lehet a gond? mire figyeljek oda? mit adjak enni nekik? ez az első siekres fészekalj :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 98  Következő