Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jún. 29, 9:23 
Én a papírtól félek egy kicsit, mert elvághatja a lábukat, Papagájnál már tapasztaltam ilyet.

Más:
A madaraim szedegetik a szalmát, és a kalitka felső sarkában, a rácsok közé próbálják odarakosgatni. Persze lehullik.
Ott van a kis faodú, amibe benéznek, ha muszáj (pl ha beleteszek szalmát, kihúzkodják onnan), de nem mennek bele.

Mi lehet az oka? Előbb-utóbb be fognak menni?

Köszi, K

G2 írta:
Szasztok!

Ha fészekanyagról van szó nagyon megfelelő a vékony papírszeletek az iratmegsemmisítőből. A szalma könnyen penészedhet, ha vizet kap, a sirályka pedig nagyon szeret fürdeni...
A papír olcsó, és nagyon praktikus, a madarak is szeretik, és nem kell szárítani, nem csak egy szezonban szedhető, stb...

Üdv:
G2

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jún. 21, 14:51 
saját madaraim

Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 jún. 21, 11:10 
Kirepültek a kicsik,2sötétbarna,2világosbarna,2szürke;3dbmindegyik színből egy elkelt,a többi kb 3 hét múlva eladó.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
KépPapa:
KépMama:
Kép

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 jún. 17, 22:38 
Kivételek mindig vannak.......:-)

Kép

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 jún. 16, 21:47 
Sziasztok!

A hintáról annyit, h ha soha nem volt hintájuk, nem is fogják az első nap megszeretni!
A kanáriainknak tettünk be, idő kellett hozzá amig megszokták, az ott születettek nagyon hamar megszerették...

Időt kell nekik hagyni, a természetben sem minden rögzitett.

És még hasznos is, fejleszti a koordinációt.... de ki hogy gondolja......

Szép Estét!

Ja, a célnak persze tökéletesen megfelel a bolti fészekanyag is, de a szénának van egy feelingje! Természetes, és ahogy Marcsi is irta ingyen van, és jó az illata! :)

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 jún. 16, 21:43 
Szasztok!

Ha fészekanyagról van szó nagyon megfelelő a vékony papírszeletek az iratmegsemmisítőből. A szalma könnyen penészedhet, ha vizet kap, a sirályka pedig nagyon szeret fürdeni...
A papír olcsó, és nagyon praktikus, a madarak is szeretik, és nem kell szárítani, nem csak egy szezonban szedhető, stb...

Üdv:
G2

Hozzászólás 2009 jún. 16, 20:44 
Szia!

Bocs h belekontárkodok, mert nincs sirálykám, de jó úgy is ha te tépsz nekik vmennyit, megszárítod (na azért nem kell sütőbe tenni, csak a napra :lol: ), aztán mehet is nekik. A fürjek és a zebrák szeretik.

Hozzászólás 2009 jún. 16, 16:10 
Köszi! Addig lesem a fűnyírókat a lakótelepünkön :) Úgyis időszerű, hogy jöjjenek.

feketemarcsi írta:
Nem szalma!

Én a fűnyíróból kijövő finom szálú füvet szoktam nekik megszárítani. Ingyen van, jó illatú és finom puha. Ha elfogadják jó a bolti fészekanyag is.

Hozzászólás 2009 jún. 16, 14:42 
Szia Marcsi,

A bolti fészekanyag nem jó? Valami gyapotféle, kis bálában, amit fel lehet erősíteni. Mert ilyenünk van. Jobb nekik a szalma?

Köszi, Krisztián

feketemarcsi írta:
Szerintem tegyél az odúba friss szénát és helyezz el a kalitkában is a rácsok között jól elérhető helyen. Szerintem hamarosan fészket fognak belőle építeni. Nálam mikor 3-4 fiú lakik együtt, akkor is csinálnak fészket az odúban, már csak a kényelem kedvéért.

Hozzászólás 2009 jún. 15, 16:39 
Még megpróbálkozom majd egy kis alvó-ülőrúddal (bár gondolom, hogy előbb-utóbb beköltöznek az odúba).

Érdekes, hogy az egyik madár csak a rúdon állva eszik, a másik pedig felkapaszkodik a fürtös kölesre meg a mézes rúdra, és úgy eszi. Érdekes megfigyelni, hogy milyen egyéniségük van.

Például azn vitatkoznak, hogy ki aludjon a fal mellett :) Ha a lány ott van, akkora fiú felmászik rá és befurakodik a fal mellé, kitúrva a lányt (közben persze a lány nem akarja odaengedni). Ha nem sikerül, akkor végül úgy alszanak el, hogy félig a lány hátán, félig a fal mellé furakodva ül a fiú.

feketemarcsi írta:
Én úgy vettem észre, hogy félnek a mozgó izéktől ezek az apró madarak. Egyik ismerősünk, hogy ne költözzenek be a redőnytokba, odaakasztott egy billegő izét és nem mernek odamenni tőle.

Hozzászólás 2009 jún. 15, 14:38 
Igen, én is gondoltam rá; azért tettem oda, hogy a kiskosarat kivehessem, és hogy legyen nekik helyette alvóhelyük. De tényleg utálják, amint látom.

feketemarcsi írta:
Minek hinta? Nem papesz az a kis nyomorult... Nálam kifejetzetten utálják a himbálódzó izéket, félnek tőle.

Hozzászólás 2009 jún. 15, 14:23 
Sziasztok!

Sikerült, egy műanyag, összehajtogatható odút vettem, nagyon praktikusnak és barátságosnak tűnik. Egy vékony de szinte falap-kemémységű kartonnal tettem fel az ajtó helyére, így biztonságos és jól hozzáférhető.

Kivettem a is fonott fészket, aminek a tetején aludtak eddig, és egy kis hintát tettem a helyére. Érdekes, hogy a hintától nagyon félnek, éjszaka az egyik sarokban összebújva aludtak, nem mentek a hintára; úgyhogy visszatettem a fonott kosarat.

Azt látom, hogy a hím énekel és forgolódik, és ha közel van a másikhoz, akkor a másik nagyon gyorsan rezgeti fel-le a farktollát. (Ennél több mintha nem történne). Ez már jelezheti, hogy a másik madaram tényleg egy tojó?

Az odúba egyébként abszolút nem kívánkoznak, pedig lassan egy hónapja nálam van a két madárka.

Egy tapasztalat: a reszelt sárgarépát, uborkát, és a kis fecnikre tépett salátaleveleket imádják.

Köszi, K

Leon írta:
vagy úgyis közvetlen az ajtó mellé érdemes felakasztani, akkor meg nyitott ajtón bebújva könnyen feltudod emelni a tetejét és a rácsok között belekukkantani.

Hozzászólás 2009 jún. 12, 12:30 
vagy úgyis közvetlen az ajtó mellé érdemes felakasztani, akkor meg nyitott ajtón bebújva könnyen feltudod emelni a tetejét és a rácsok között belekukkantani.
kristiano írta:
Értem, jogos.
Kösz :)

Leon írta:
Belülről is lehet, benyúlsz a rács között valamivel, és felhajtod, csak hátulról előrelfele nyíljon az eleje. Jó ha tudod ellenőrizni, ha mondjuk van egy ki nem kelt tojás vagy egy elhullott egyed, és a szülök nem dobják ki, akkor ne büdösödjön oda. Pl ezért.

Hozzászólás 2009 jún. 12, 9:08 
Értem, jogos.
Kösz :)

Leon írta:
Belülről is lehet, benyúlsz a rács között valamivel, és felhajtod, csak hátulról előrelfele nyíljon az eleje. Jó ha tudod ellenőrizni, ha mondjuk van egy ki nem kelt tojás vagy egy elhullott egyed, és a szülök nem dobják ki, akkor ne büdösödjön oda. Pl ezért.

Hozzászólás 2009 jún. 11, 21:11 

kristiano írta:
Igen, erre gondoltam én is; viszont ha belül van az odú, tudom-e ellenőrizni? Illetve egyáltalán kell-e ellenőrizni?

Arra is gondoltam, hogy ha nem akarom, hogy nagyon szaporodjanak, akkor mit kell tennem vajon? Kiveszek mondjuk négyből két tojást, ás akkor csak kettőt költ ki?

Nem szándékozom tenyészteni, csak tartani; és megfigyelni, hogy ha van egy-két csemete, hogy élnek együtt.

Köszi, K

Leon írta:
Ipari szinten mindenképpen megfelelőbb, mint egy fa alapanyagú odú, mivel jobban fertőtleníthető, és ha összecsukható kisebb helyen elfér, de szerintem nemtek egyik szempont sem életbevágó. "Nyugaton" szinte már csak műanyagot használnak. Szerintem minimális a komfort vesztése.

Ha nagy az ajtó, akkor csinálj az odú elejére egy nagyobb fa lemez lapot, és úgy tedd fel. Valszeg nem lesz túl szép... vagy ha elég nagy a röpdéd, és az ajtók is nagyok, akkor meg akassz belülre mindent, közvetlen az ajtó mellé, így nem lesz sokkal nehezebb az ellenőrzés. Persze csak ha nem foglal el sok helyet. Belülre akasztott odúban amúgy is minden esetben nagyobb esély van költésre bírni a madarakat!

Hozzászólás 2009 jún. 11, 13:03 
Igen, erre gondoltam én is; viszont ha belül van az odú, tudom-e ellenőrizni? Illetve egyáltalán kell-e ellenőrizni?

Arra is gondoltam, hogy ha nem akarom, hogy nagyon szaporodjanak, akkor mit kell tennem vajon? Kiveszek mondjuk négyből két tojást, ás akkor csak kettőt költ ki?

Nem szándékozom tenyészteni, csak tartani; és megfigyelni, hogy ha van egy-két csemete, hogy élnek együtt.

Köszi, K

Leon írta:
Ipari szinten mindenképpen megfelelőbb, mint egy fa alapanyagú odú, mivel jobban fertőtleníthető, és ha összecsukható kisebb helyen elfér, de szerintem nemtek egyik szempont sem életbevágó. "Nyugaton" szinte már csak műanyagot használnak. Szerintem minimális a komfort vesztése.

Ha nagy az ajtó, akkor csinálj az odú elejére egy nagyobb fa lemez lapot, és úgy tedd fel. Valszeg nem lesz túl szép... vagy ha elég nagy a röpdéd, és az ajtók is nagyok, akkor meg akassz belülre mindent, közvetlen az ajtó mellé, így nem lesz sokkal nehezebb az ellenőrzés. Persze csak ha nem foglal el sok helyet. Belülre akasztott odúban amúgy is minden esetben nagyobb esély van költésre bírni a madarakat!

Hozzászólás 2009 jún. 9, 17:50 

kristiano írta:
Sziasztok!

Mit szóltok a műanyag odúkhoz? (Összahejtható laposra, így lehet kapni). Nekem olyan fura helyzet állt elő, hogy egy nagy kalitkám van, három ajtóval, de az ajtók nagyobbak mint a fürdető vagy mint az odúk. Nem tudom ráakasztani, mert himbálózik, nameg a madárkák is kiférnek mellette. :?:

Szerintetek számít-e. hogy fa vagy műanyag az odú (pirosat már biztosan lehet kapni :!: , de én vagy barnát vagy zöldet képzelek el).

Hozzászólás 2009 jún. 9, 17:47 
Kalitkák, röpdék, volierek készítése!!!!
Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 jún. 9, 14:28 
Sziasztok!

Mit szóltok a műanyag odúkhoz? (Összahejtható laposra, így lehet kapni). Nekem olyan fura helyzet állt elő, hogy egy nagy kalitkám van, három ajtóval, de az ajtók nagyobbak mint a fürdető vagy mint az odúk. Nem tudom ráakasztani, mert himbálózik, nameg a madárkák is kiférnek mellette. :?:

Szerintetek számít-e. hogy fa vagy műanyag az odú (pirosat már biztosan lehet kapni :!: , de én vagy barnát vagy zöldet képzelek el).

Hozzászólás 2009 jún. 8, 18:54 
Sziasztok!
Köszi Leon.
Ezt a kis apróságot mindenképp meghagyom magamnak.Ne dorgálj meg érte de én kapucsínónak nevezem ezt a színt.
Üdv mindenkinek.: Péter

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52  Következő