Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jún. 25, 23:31 
karel írta:
Hali!
Idézet:
HÍÍÍÍÍM? nemá!
:shock: :shock: :shock:
má' mér' ne? Messziről látszik rajta.....

:? :) :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: :idea: :idea: :idea: :idea:

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 jún. 25, 23:16 
hali karel
napok óta vártam ezt a hozzászólást :D és pont olyan amilyenre számitottam :lol: ...jó hosszú :D , én nem ragozom tovább ja és a fórumozóktól is elnézést kérek :( hogy sok nem ide illő dologgal lettek untatva .
ROBY

Hozzászólás 2009 jún. 25, 22:43 
Hali!
Idézet:
HÍÍÍÍÍM? nemá!
:shock: :shock: :shock:
má' mér' ne? Messziről látszik rajta.....

más

rtomek írta:
HELLÓ karel
Ez a főmuftis dolog tetszik :wink:

tőlem,.......

rtomek írta:
HELLÓ karel
sőt büszke is vagyok rá mivel ez mögött 20-25 év komoly munka áll

OK. De egyrészt sok év munkának nem egyenes következménye hogy valaki egy egyesületben bármilyen tisztséget betöltsön, másrészt a munkának az nem is értékmérője hogy valakiből lesz-e ilyesmi vagy nem, harmadrészt sok évet el lehet dolgozgatni madarakkal anélkül hogy az ember ilyesmire hajtana hogy valahol főmufti legyen. Negyedrészt – és ezt most nem rád értem hanem általánosságban mindenkire aki valamilyen egyesületben hasonló pozícióba kerül – attól hogy valaki ott van a vezetőségben még semmivel sem lesz több, sem emberileg, sem szakmailag a többi, ilyen pozíciót el nem ért madarásznál. (Ahhoz más kell.) És ezt nem az irigység mondja belőlem. Van itt olyan aki ezt tudja. Igaz hogy olyan is van itt aki annak ellenére hogy ezt tudja, megerősíteni biztos nem fogja, mint ahogy valszeg jót sem fog mondani rólam.........(Elég nagy a „rajongó táborom”....)

rtomek írta:
HELLÓ karel
Sajnálom hogy igy felkavartak a dolgok amit irtam én csak saját tapasztalatomat irtam le ….......

Lehet hogy félreértettük egymást. Te engem azért mert úgy gondolod hogy felkavart amit írtál.......... Pszichésen azért egy picivel stabilabb vagyok annál hogy ilyesmi felkavarjon.
Viszont valszeg én is félreértettelek, mert azt írtad hogy:
rtomek írta:
és a + egy him igenis AJÁNLATOS ( nem szeretném részletezni hogy miért túl sok oka van!!!

Nos, nekem ebből az jött le hogy a + hím igenis ajánlatos, kihangsúlyozod hogy indokolni nem akarod hogy miért, de mivel te sok éve madarászol, és pár hullámost is tartottál, elégedjen meg a fórum olvasó azzal hogy igen is neked van igazad szemben azzal aki mást állít. Más mondatszerkezettel lehet hogy nem értelek félre.....
Én ezért fogalmaztam így:
Idézet:
„Szóval ez egy tapasztalat (tehát adott esetben sikeresen működtethető dolog)...”

És csak a későbbi hozzászólásodban írtad hogy:
rtomek írta:
saját tapasztalatomat irtam le ami mögé bátran beállok (nevemmel, képemmel, sőt a TITULUSOMMAL is :) )

Még egyszer mondom, amit meg én írtam az meg részben saját, (kis állományra vonatkoztatva) részben barátom tapasztalata (100 tojóval rendelkező állományra vonatkoztatva).
A nevem.... szóval ...nevem: senki (így, kis betűvel) (keresztnevem meg ki van írva) több helyen több alkalommal leírtam hogy személyes adataim (teljes nevem, anyám neve, születési hely és idő, lakcím, személyi igazolvány szám, TB szám, adószám, bankszámlaszám csak rám tartoznak). Képet meg azért nem pakolok ki magamról, mert igaz ugyan hogy tükör elé beállva mondogatom magamnak hogy szép vagyok, szép vagyok, - persze mindezt az önbizalom növelése érdekében teszem, - de a valóság az hogy jobban jártok ha nincs kép rólam. Ebben az esetben ugyan is kitehetnétek a 18-as karikát is, mivel a képemet látva a fiatalabb fórumozók esetében fennállna a veszély a fejlődésben történő visszamaradásra, mivel a füleim akkorák hogy amerre megyek kifogják a szelet a szélerőművek elől, a fogaim is akkorák hogy azokat Don Quijote lova megirigyelhetné, az orrom meg olyan mint Pinocchio-é 10 hazugság után.......A titulusommal meg akkor sem foglalkoznék ha 2 évvel korábban lenne, most meg mondjuk úgy hogy teljesen lényegtelen ugyan, de vmilyen tisztségről lemondott (és többet ilyenre és semmi hasonlóra nem vágyó) porbafingó senki.
De ez itt már erőteljesen off, úgyhogy talán hanyagoljuk is a dolgoknak ezt a részét......

rtomek írta:
Egy érdekes dolog viszont úgylátom elkerülte a figyelmedet, méghozzá hogy a hullámos papagáj párban él …...

Ja. Félreértés ne essék, tényleg nem vitatom hogy párokat alkotva él a hullámos, de szerintem neked meg az kerülte el a figyelmedet hogy azért ez lényegesen gyengébb párkapcsolat mint mondjuk ami rozelláknál áll fenn. Lehet hogy a rozellánál is csak a tenyészetekben a kis hely miatt megfigyelhető territoriális viselkedés az oka és nem a komolyabb párkapcsolat, de az ő esetükben nem tudom azt elképzelni mint a hullámosoknál és a nimfáknál, hogy az egy helyen lévő madarak közül mindenki mindenkivel reszelne reggeltől estig, akár "egy tojó-sok hím" felállású csoportszexet is bemutatva. Vagy ott vannak például a barátok, ahol a csoporton belül csak a párok között van „akció”, a „félrelépés” valószínűsége elég kicsi. Szóval ez az oka annak – a párok hűtlensége – hogy fogságban csoportos tartás esetén az 1.1-től bármelyik irányba eltolható az ivararány egy bizonyos ésszerű szintig, anélkül hogy a kikelt fiókák éhenhalásától kellene tartani. Amúgy lehet h én rosszul gondolom, de tojók javára „ésszerű mértékig”eltolt ivararány esetén is annak kevesebb veszélyét látom hogy „páronként” 2 vagy esetleg 3 költésből álló „szezon” után a hímek nagyon „lerongyolódjanak”, mivel azért akárki akármit mond a költés a tojó számára jóval megterhelőbb esemény mint a hímnek, még akkor is ha egy hímnek 2 tojóhoz és a fiókáihoz kell is kaját hordani. (Ezért is mondom - mivel a tojásrakás és a kotlás nagyon megterhelő, - hogy ne siettessük a nemrég ivaréretté vált madarakat a szaporodással, hanem várjunk egy picit, hisz az ember is ivaréret 11-12éves korában, mégsem hat túl jól a szervezetére ha már olyan korán gyereket vár, hisz az ivarérettség elérésének nem feltétele az egyed teljes fejlettsége, és ugyan ez vonatkozik a madarakra is.) Visszatérve a hímek tojó és fióka etetésére, azért a fogság egy pöttyöt más mint a vad élet, mert míg a vadon élőknek maguknak kell a kaját megszerezniük, addig a fogságban élőknek csak az etetőtál és az odú között kell közlekedniük, jó helyen gyakorlatilag mindent megkapnak helyben, amire szükségük van, emiatt nekem az az észrevételem hogy 2 vagy 3 költést simán le tudnak húzni egy évben anélkül hogy nagyon lestrapálnák magukat.

rtomek írta:
Na meg nem kell mindjárt fölkapni a vizet , a fórum arra van hogy leirjuk a tapasztalatainkat akit meg érdekel leszűri magának a tanuságokat és természetesen úgy csinálja ahogy neki éppen tetszik :wink:

Pont ezt tettem, tehát nem felkaptam a vizet, hanem leírtam a nálam és baráti körben tapasztaltakat.
Egyébként valóban úgy csinálja mindenki ahogy akarja, viszont nem árt ha az állataira odafigyel, tiszteli és nem pedig tojó automatának tekinti őket.

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára karel 2009 jún. 26, 11:04-kor.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 jún. 25, 19:49 
csendes99 írta:
Tamás!

HÍÍÍÍÍM? nemá!

Szerintem tuti hím, egyértelműen "hús lila" a viaszhártyája és ez erre utal.

Hozzászólás 2009 jún. 25, 19:21 
Tamás!

HÍÍÍÍÍM? nemá!

Hozzászólás 2009 jún. 25, 18:47 
Szia Marcsi!

Igen sajnos így jártam. Messze van Győrtől Kondoros (vagy fordítva) Nekem az már elég hogy "igazolod" azt hogy van ilyen tojó a földön :D. Előbb vagy utóbb akkor nálam is felfog bukkanni!

Csendes!

Sárga tarka a madarad, ráadásul egy fiatal hím :D

Hozzászólás 2009 jún. 25, 15:42 
sziasztok!

Kép
Kép

:) nekem csak ilyen sárga tarka van ha ez az?! :)

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 jún. 25, 14:03 
Köszi nektek!

Remélhetőleg holnapra újabb madárka kel ki! :roll:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 jún. 25, 12:25 
Kép

Na pl. ilyen tarkára (vagy ehez hasonlóra) gondoltam .
Nekem volt már rengeteg ilyen "sárga-tarka" madaram ami nálam kelt és mind hím lett. Börzéken sem talkoztam még tojóval ebben a színben.

Timba Gratula :D !

Hozzászólás 2009 jún. 24, 21:31 
Előbújt az első papeszom!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 jún. 24, 21:28 
Gumisember írta:
Nagy Tamás írta:
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy valaki látott-e már sárga-tarka hullámos tojót? Ez csak úgy eszembe jutott, mert már egy jó ideje vannak hullámosaim és még soha nem láttam ilyet! Csak hímben!

Üdv. Foltos a Forumon érezd magad jól :D

Hi!
Pontosan milyen is ez a sárga-tarka szín? Mert nekem van ilyesmi színű tojóm.

Hi!

Majd holnap csinálok egy képet, az egyik hímemről.

Hozzászólás 2009 jún. 24, 21:18 
Nagy Tamás írta:
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy valaki látott-e már sárga-tarka hullámos tojót? Ez csak úgy eszembe jutott, mert már egy jó ideje vannak hullámosaim és még soha nem láttam ilyet! Csak hímben!

Hi!
Pontosan milyen is ez a sárga-tarka szín? Mert nekem van ilyesmi színű tojóm.

Hozzászólás 2009 jún. 24, 20:14 
Szia Foltos!

Vagy köszönjek úgy hogy szia rokon??? :D :D :D
Jó helyen jársz itt sok jó ember megfordul. Kicsi a világ...

Hozzászólás 2009 jún. 24, 20:05 
Sziasztok!

Hozzászólás 2009 jún. 24, 19:54 
Sziasztok!
Eddig is olvastalak titeket és mindig tanulok tőletek! Hullámosokkal foglalkozok jelenleg. Tenyészteni csak 1-2 éve kezdtem őket, de hobbyból 9 éves korom óta vannak papagájaim. Nagyon szeretem őket, igazi egyéniségek! Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! :thumright:

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 jún. 24, 18:43 
Ez miez? :o :wink:

Hozzászólás 2009 jún. 24, 15:50 
Hali!
Épp tegnap néztem bele ebbe a blogba, azt sem tudtam sírjak-e vagy nevessek...

Hozzászólás 2009 jún. 23, 22:16 
Nagy Tamás írta:
Szia Timba!
Én nem kockáztatnék egy új pár behelyezésével a röpdébe!
Könnyen a fiókák kivégzéséhez vezethet. Vagy akár egy tojód életébe is kerülhet. Egy koloniába csak költési időszakon kívül lehet új párakat behelyezni ilyenkor már necces.

Ok, akkor külön teszem őket, biztos ami tuti!

Köszi!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 jún. 23, 22:05 
én picit előre szaladnék az időben.

ma röppent ki az utolsó nimfa fiókám, s gondoltam, leveszem kitisztitom az odut, de már ott volt a következő tojás, rajta pedig a tojó.

bár nem tudom a hullámos is ilyen szapora-e, de ha majd azt akarom, hogy ne tojjon, mit s hogy csináljak? azt hittem egyszerűen csak kiveszem az odut, s kész, de ha kiveszem, akkor gondolom máshova fogja rakni a tojásokat.

Hozzászólás 2009 jún. 23, 22:05 
én picit előre szaladnék az időben.

ma röppent ki az utolsó nimfa fiókám, s gondoltam, leveszem kitisztitom az odut, de már ott volt a következő tojás, rajta pedig a tojó.

bár nem tudom a hullámos is ilyen szapora-e, de ha majd azt akarom, hogy ne tojjon, mit s hogy csináljak? azt hittem egyszerűen csak kiveszem az odut, s kész, de ha kiveszem, akkor gondolom máshova fogja rakni a tojásokat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386 ... 422  Következő