Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 6, 20:21 
Tömegnyomor:

Kép

Köles ültetvényem:

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 6, 18:21 
Hi Fektemarcsi! Budapesten lakom. Az kicsit messze van. Szívesen elcserélem a fehéret, de még egy zöldet nem szeretnék. Milyen színű, és mennyi idös a csaj?

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 júl. 6, 17:47 
hello

ez a kinti röpdéjűk elég?
Kép

Hozzászólás 2009 júl. 5, 22:14 
Amaryl! Köszönöm szépen!

Az egyiküket szeretném elcserélni!
Kép

Hozzászólás 2009 júl. 5, 9:28 
Timba!
Nagyon helyesek mindannyian! :wink:
Ma nálunk is nőtt a család létszáma, eddig 3 fióka kelt. :P

Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. /Márai Sándor/

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 júl. 4, 22:49 
Sziasztok!

Néhány kép a picikről, kettőt már meg is gyűrűztem! :lol:

Kép

Kép

Kép

Réka lányom és a papesz:

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 júl. 4, 21:46 
Szvato!
Képfeltöltés: a hozzászólás fölött van fent jobbra olyan hogy képfeltöltés,arra klikk,akkor megnyit 1 ablakot,ott klikk a tallózásra,és ki kell választanod a gépedről azt a fotót amit fel akarsz tölteni,ha megvan,akkor klikk a beszúrásra..../kicsit lejjebb kell görgetned hogy megtaláld/ aztán megnézed az elölnézettel,ha ott a fotó akkor elküldheted!

Hozzászólás 2009 júl. 3, 17:46 
Hi! Új vagyok itt. Nem tudom érdekel-e valakit. Két db. hullámosom van. Párban szerettem volna, de mind a kettő fiú. Szeretném az egyiket lányra cserélni. A fehér még nincs egy éves, a zöld kb. másfél.
Szvato / Hogyan kell képet feltölteni?/ [/img]

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 júl. 3, 16:13 
madaras86 írta:
Nagy Tamás!
Az aluminium tető alatt nem főnek meg a madarak? Vagy nem vészesebb, mint egy pala, vagy hullámlemez tető? Mondjuk ha van a déli oldalán egy nagy fa, az sokat jelent. Mennyi négyzetmétere? És a végein a hullámokat eltömítetted valamivel, vagy kisragadozó nem fér be rajta, nincs akkora a rés?

Szia Madaras86!

Eddig nem volt probléma a meleg miatt, talán 1 hullámos hímemre mondhatom hogy a meleg miatt pusztult el. 12-00-ig árnyékban vannak és kb 3-4 óra hosszat süt rájuk "közvetlenül" a nap. A röpde valamivel több mint 10 köbméter. Belülről a drót egy kicsit tovább van engedve, de amúgy sem férne be rajta semmi. Fürdési lehetőség egész nap van nekik. Szerintem kb olyan meleg lehet ez az alu-tető mint a pala.

Hozzászólás 2009 júl. 3, 11:16 
Nagy Tamás írta:
Szia Foltos!

Én külön szállásolnám el az újonnan érkezetteket! A kotló/nevelő tojóid és a fiókák életébe is kerülhet ha új tojók érkeznek a röpdébe! Amikor vége a "tenyész szezonnak" akkor beteheted őket (ha nincs fent odu).

Köszi a választ!
Rendben, jobb a békesség... Külön mennek.

Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. /Márai Sándor/

Hozzászólás 2009 júl. 3, 9:01 
Szia Foltos!

Én külön szállásolnám el az újonnan érkezetteket! A kotló/nevelő tojóid és a fiókák életébe is kerülhet ha új tojók érkeznek a röpdébe! Amikor vége a "tenyész szezonnak" akkor beteheted őket (ha nincs fent odu).

Hozzászólás 2009 júl. 3, 8:51 
Sziasztok!
Hamarosan érkezni fognak újonc madarak a jelenlegi csapatomhoz. Betegyem őket a közös volierbe (ahol most költenek a tojók) vagy külön szállásoljam el őket, nehogy megbolygassák a költést? 3 tojó és 2 hím jönne, 7 páram van a volierbe, ebből 4 pár költ most. Ezen agyalok, mert a volier elég nagy, és odu is több van fenn, mint amennyi költőpáram lenne. Tapasztalat?

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 júl. 2, 21:50 
Nagy Tamás írta:
Szia Daniduke!

Nálam jól bírják egymást <kopkopkop>. Nem szokott gond lenni. Én minden évben új csapat hullámost hagyok meg. A fiatal hullámos tojókat mindig a saját "tenyészetemből" hagyom meg és idegen vérvonalból hozok hímeket. Ezek a fiatal tojók leválasztástól kezdve együtt vannak és így nőnek fel, nálam ez vált be. Így minimálisra csökkent a fészekdúlás és az ehez hasonló problémák. Mindig a legjobban költő/nevelő pár(ok) fiatal tojóit hagyom meg.
A "kifogás" nálam is nehézkes és nagy hajszolással jár, fogok csinálni egy hálót és azzal talán kicsit hamarabb megtudom fogni azt a madarat amelyiket akaraom.

Köszi! 8)

Hozzászólás 2009 júl. 2, 19:48 
sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Ma kirepült az legidősebb testvérke, a bejáratnál pedig középsőke figyel. Szerintem holnapra kint lesz ő is. Egy kicsit esetlen, egy kicsit megszeppent, de nagyon aranyos. Eddig senki nem bántotta. Lehet, hogy hülyén hangzik, de olyan büszke vagyok rájuk. Életem első hullámos papijai.

dujuor

Hozzászólás 2009 júl. 2, 18:00 
Szia Daniduke!

Nálam jól bírják egymást <kopkopkop>. Nem szokott gond lenni. Én minden évben új csapat hullámost hagyok meg. A fiatal hullámos tojókat mindig a saját "tenyészetemből" hagyom meg és idegen vérvonalból hozok hímeket. Ezek a fiatal tojók leválasztástól kezdve együtt vannak és így nőnek fel, nálam ez vált be. Így minimálisra csökkent a fészekdúlás és az ehez hasonló problémák. Mindig a legjobban költő/nevelő pár(ok) fiatal tojóit hagyom meg.
A "kifogás" nálam is nehézkes és nagy hajszolással jár, fogok csinálni egy hálót és azzal talán kicsit hamarabb megtudom fogni azt a madarat amelyiket akaraom.

Hozzászólás 2009 júl. 2, 16:59 
Nagy Tamás írta:
Halihó!

Nálam együtt vannak nimfákkal. Soha nem bántották a fital hullámosokat!
Sőtt,inkább a már kicsit jobban repülő hullámosok szemtelenűl viselkednek a nimfákkal. Hagyhatod őket együtt, de a kicsiket ha már le kell választani válazd le mert zavarhatják a szülőket az új költésben.

Marcsi igazad van nagy helyen is bánthatják csak kissebb az esély. Nemtudom hogy neked mekkerora volt az a nagy hely ahol ez megtörtént? Nálam 6 pár hullámos és 3 pár nimfa van egy 10köbméteres röpdében és soha nem zargatták a fürjeket, abszolút nem érdekli őket hogy ott rohangálnak alul!

Szia!
Nálam 8 köbméteres helyen volt 1 pár kecske, 1 pár nimfa és 2 pár hullámos. Én ezt már soknak találtam, így a hullámosok elköltöztek Pestre :twisted: :lol:
Nálad jól bírják egymást? Nincs veszekedés? (főleg a hulikra gondolok, nálam ők voltak a fő rosszak 8) )
Még egy kérdésem lenne: Hogyan fogod be a madarakat?
Én akárhányszor próbálom, mindig nagy repkedés lesz...

És bocs, ha nem vág szorosan ide a téma :roll:

Hozzászólás 2009 júl. 2, 13:08 
Halihó!

Nálam együtt vannak nimfákkal. Soha nem bántották a fital hullámosokat!
Sőtt,inkább a már kicsit jobban repülő hullámosok szemtelenűl viselkednek a nimfákkal. Hagyhatod őket együtt, de a kicsiket ha már le kell választani válazd le mert zavarhatják a szülőket az új költésben.

Marcsi igazad van nagy helyen is bánthatják csak kissebb az esély. Nemtudom hogy neked mekkerora volt az a nagy hely ahol ez megtörtént? Nálam 6 pár hullámos és 3 pár nimfa van egy 10köbméteres röpdében és soha nem zargatták a fürjeket, abszolút nem érdekli őket hogy ott rohangálnak alul!

Hozzászólás 2009 júl. 2, 10:20 
feketemarcsi írta:
A fürjecskék és a többi hullámos nem fogja bántani, sőt olyan is lesz, amelyik megeteti őket, nálam is csoportban élnek. A nimfákat nem tudom.

Fogják etetni a kicsit is, amíg fióka van az odúban, addig etetnek.

A nimfák nagyon félénk, és szelíd madarak, szerintem velük nem lesz gond.

Persze minden megeshet....

Hozzászólás 2009 júl. 2, 8:32 
Sziasztok!

Segítsen nekem valaki!

Azt hiszem, hogy lassan itt az ideje, hogy a legidősebb hullámos fióka kirepüljön. A kérdésem az lenne, hogy van esély rá, hogy a röpdében lakók bántsák a frissen kirepült fiókát? A röpdében a két hullámos szülőn kívül 2 hullámos öreglány, 3 nimfa, és 8 törpefürjecske van.

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a legkisebb fióka kb. 1 héttel később született, így ő később fog kirepülni. Etetni fogják őt a szülők a fészekben akkor is, ha a két nagyobb testvére kirepül?

Esetleg be tudnám vinni őket a szobai röpdébe szülőstől. Ha ezt teszem, akkor nem hagyják abba a szülők az etetést? De ha ezt a megoldást választom, akkor az odut nem tudom betenni a szobai röpdébe. A legkisebb testvért egy nyitott tetejű dobozba berakhatom? Etetni fogják a szülők?

Bocsi a sok kérdésért, és előre is köszönöm a választ.

dujuor

Hozzászólás 2009 júl. 1, 23:13 
üdv mindenkit

előfordult már vkinek olyan, hogy egyik napról a másikra lesántult a madár az egyik lábára? ha igen, mitől lehet, esetleg hogyan tudnám gyógyitani? meg fog egyáltalán gyogyulni teljesen?

kösz

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 422  Következő