Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 júl. 14, 12:48 
feketemarcsi írta:
Te meg hol csavarogtál?

Csak nem a röpiben püfölted a kölköket?

Az első kérdés jól esett, de a második... :56:
Marcsika, vegyél vissza kicsikét, ma még csak kedd van, mi lesz így péntekig? Vagy kedd van??? Asse tudom hányóra. Dejó nekem :lol: !

Nos, visszakanyarítva, Marcsi, egy láda pezsgő rendel! Muskotályos is legyen! :wink: Merthogy tudom ám a választ!
Tavaly mikor Dorombolónál fényképeztem a madárszobában, egyik másik röpdébe bizony be kellett hajolnom, mert nem szeretem a rácsokat, aztán nagy ügyesen kettő-három madarat sikerült is kiszöktetnem :lol: Erre tudod mi volt a reakció? "Hú, azannya, nyitva minden ablak!" Dorombolónk pedig szépen mindhármat kézzel befogta és minden szentségelés és csapkodás meg püfölés nélkül visszatette őket a röpdébe. No, úgyhogy ennyit erről :wink: . Muskotályos, oké?

A csavargásról meg kicsit odébb, merthogy most még rámolok, cuccolok kifele, teszek-veszek kicsit itthon. A fényképeket még nem sikerült feltöltenem a gépre, de hozok nektek is! Madaraim jól vannak, mögvan az összes. Mama nagyon ügyesen rendezte őket.

Neco? Olvastam a vadmadarason, hogy Krétán tekergett. Fotók??? Beszámoló??? Várjuk bizony!

Puszi nektek: Gabesz

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 júl. 14, 12:11 
Marcsika, az Ok a fogadásra volt??? :24:

Hozzászólás 2009 júl. 14, 11:03 
Szeretem az édes pezsgőt! Fogadjunk 1 ládába hogy nem gondolja komolyan! Majd közösen megisszuk év végén! :06:
Tudom hogy én nyerem meg! :24:

Hozzászólás 2009 júl. 14, 10:33 
Ugyan mááá' Marcsi! nem kell mindent olyan véresen komolyan venni!!!nehogy elhidd hogy a Doromboló képes ilyenre!!!! méghogy a szent rollereit csapkodja! Előbb kenne téged /lehet,engem is))))/ a falra mozaikképként,sok apró darabban,minthogy imádott madarait akárcsak meg is legyintse! :22:

Hozzászólás 2009 júl. 13, 21:06 
A röpdében ömlesztve vannak a fiatalok,a nyanyus tojók,és egy,azaz 1 hím.Kettő van összesen,az apa meg a fia.......de hát azt együtt nem lehet ugyebár,mert szétszednék egymást! Aztán a fia dagi volt,gondoltam kell neki a mozgás,ott majd leröpködi magáról a felesleget! meg ugye azt tanultam hogy amelyik dagadt az úgysem tud kis rollereket gyártani.... :24: na hát ez tudott! jaaa,és vedlenek mint állat!!!! :66: Hát így jártam!
Viszont ami azért a hab a tortán: az a tojó költött,amelyik eddig semmit nem csinált,se fészket,se tojást....amelyikre azt kérdezted hogy esetleg nem-e hím....úgy hogy végül is annyira mérges nem is vagyok!Úgy látszik szereti a tágas teret,csak ott hajlandó! :61:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 júl. 13, 17:45 
Azt nem értem Katy, hogy hogyan lettek fiasak a tojások ??...Te a hímeket és tojókat is egyben tartod ?....Húúú az nagyon nem oké !...
Az André írta már kétszer, hogy húzzad ki a faroktollakat és akkor rövidesen elkezdik a vedlést !...
Azért az nem baj ugye hogy nálam rend van és minden madár láthatóan jól érzi magát a röpiben !...Akár 10 percre is nyitva hagyhatom a röpi ajtaját és nem kell félnem hogy az ablaknak vágódva esetleg a nyakát törje bármelyik is !...Én meg tudom fogni a madaraimat kézzel is de te nem hiszem azokat a kis gombócka "szelídkéket" !?...Azért hajkurászd a madaraidat nyugodtan és szörnyülködj a másik topik dödöllészőseivel együtt !...Én rollereket tenyésztek nem papagájokat !...

Hozzászólás 2009 júl. 12, 23:29 
Múltkor írtam hogy a röpdében letojt az egyik csurim.....tegnap kikelt az első,ma a második,és még van 2 tojás.....A bajom többek között csak az,hogy ugye kell hogy adjam nekik a tojásos kutyulmányt....és eszi a többi is persze.Mi a fészkes nyavalyát csináljak,hogy nehogy nekem az összes elkezdjen tojni? állandóan vízbe sem nyomkodhatom őket.Fürdető van bent nekik,de hát addig is volt mégis letojt ez a kis őrült....Röpdém meg csak ez az 1 van,szedjem ki a többit,és rakjam vissza őket kalitkába? de hát annyira jól érzik ott magukat.

Hozzászólás 2009 júl. 11, 21:54 
brimston írta:
Sziasztok

Előre is elnézést laikus, amatör hozzászólásomért, kérdésemért, de van olyan rolleres aki az ének mellett hatodik szempontként az egyszínű tollazatra is szelektál? Csak azért kérdem mert ezek a madarak, amellett hogy gyönyörűen énekelnek, nagyon jó formájúak, de nekem személy szerint sokat von le az esztétikai képből a fej összevissza tarkázottsága. Tudom hogy ez nem szempont nálatok, de ha egyszer rollerozni szeretnék, a hangminőség mellett tudnék egyszínű, vagy legalább valamilyen színten szimetrikus formákat mutató rollereket szerezni?

Szia Bringa !...Tudod te is hogy az egésznek az alapja az énekre való szelektálás !...Ha lesznek egyszer rollereid akkor egyből nem fog érdekelni, hogy milyen a sapija ha lemaradsz a dobogóról !... Egyébként persze hogy vannak küllemre is szép egyedek csak ugye korántsem olyan homogének mint amire gondolsz... Rengeteg a B-s sárga, talán ezekben van a legtisztább vér amiben a szín is régi dominanciájában maradt meg !...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 júl. 10, 21:30 
Szia Sanyi!
Természetesen lehet egyszinű rollereket szerezni sárgában fehérben.
Szerintem sárgából van a legtöbb a tenyésztőknél!

Hozzászólás 2009 júl. 10, 21:24 
Sziasztok

Előre is elnézést laikus, amatör hozzászólásomért, kérdésemért, de van olyan rolleres aki az ének mellett hatodik szempontként az egyszínű tollazatra is szelektál? Csak azért kérdem mert ezek a madarak, amellett hogy gyönyörűen énekelnek, nagyon jó formájúak, de nekem személy szerint sokat von le az esztétikai képből a fej összevissza tarkázottsága. Tudom hogy ez nem szempont nálatok, de ha egyszer rollerozni szeretnék, a hangminőség mellett tudnék egyszínű, vagy legalább valamilyen színten szimetrikus formákat mutató rollereket szerezni?

Hozzászólás 2009 júl. 10, 16:09 
Te kérdezted, hogy mit lehet tenni és én válaszoltam !...Különben a roller nem papagáj ! Miért szeretnéd tyutyujgatni !...Arra ott a papagáj !...
Énekelni meg majd november végén fognak de akkor sem tökéletesen !...Most pedig ne éneket várj, hanem nyikorgást és kintről hallgatózzál eleinte !....

Hozzászólás 2009 júl. 10, 9:50 
Te Marietta !...Mit gondolsz miért jön mindig ki az a néhány madár ?...Mert nekik az sikerélmény !...Nálam is kijönnek eleinte a bátrabbak de én nem hagyon roszalkodni őket, hanem először is leordítom a fejét majd hangos szentségelés közepette megfogom a hálóval...és nem ő csíp meg engem hanem fordítva, legalább is jól megrázom a kezemben és úgy beb.szom a röpdébe, hogy csak úgy nyekken a falán !...Persze vigyázni kell, hogy ne legyen freskó belőle !...Tudom hol a határ mert egyszer már sajnos kipróbálódott a másik véglet is :? ...Szóval a kettő között ! :) ....
Gyere Bélám gyere !...De ne december előtt !...

Hozzászólás 2009 júl. 9, 23:58 
Kend be jól ragasztóval a rudakat, akkor nem tudnak majd elrepülni...
Kedves rollerosok ! Hol és mikor lesz egy olyan verseny ahol meghallgatható-tekinthető ez a csuda állat? Most épp Budapest környékén élek-lakom, megnézném, mi az, amiről annyit beszéltek...
Ha nem veszitek tolakodásnak, majd privátban be fogok jelentkezni pár emberkéhez megtekinteni az állományát és kicsit beszélgetni.
Érdekes, hogy nálatok még mindig sokkal jobb a topik, mit odaát, ugyanúgy, mint tavaly ...
Üdv mindenkinek ...

Hozzászólás 2009 júl. 8, 10:55 
Szia Matyeeeesz !....Dinnye van ?...Vagy má csak vót ?...
Rigó lett ?... :shock:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 júl. 8, 10:28 
feketemarcsi írta:
Remélem nem úgy, mint a pintyeim, ott is kellett volna tojónak lenni, de 3 4-es fészekaljból sikerült egyet összehozni...

Marcsi, az teljesen más! Majd minden madárfajnál több hím kel mint tojó. A hímözön teljesen természetes jelenség. Anno nékem is volt néhány pár sirálykám, és előfordult cirka 80%-os ivararány a hímek javára.

--------------------------

Más.....! Szuper a honlapod! Szerintem viszont az összes modult tedd át a jobb oldalra (úgysem divat mostanság a bal oldalon ténferegni :wink: :lol: ), akkor át fog kerülni a hirdetés a modulok alá, és nem fogja takarni a szöveg szélét.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 júl. 7, 15:23 
Tuti! :wink:

Hozzászólás 2009 júl. 7, 15:16 
doromboló írta:
...
A Lajost meg szerintem megették a madarai annyi lett !..

Tegnap éjjel olvasgattam az MDOSZ honlapját. Asszem országos ügyekkel van most elfoglalva. :wink:

Katy! Vedlés után (kb. szeptember közepére) több mint a fele meg fog szólalni, hidd el. :wink:

Hozzászólás 2009 júl. 7, 13:40 
Köszöntök minden kedves topik látogatót. Csak egy másodpercre ugrottam be, de jövök még. Szóval mindenkit ölelek, és millió csók a tikoknak. Virágozzék a rolleros barátság!!!! Királymátyás

Hozzászólás 2009 júl. 6, 22:31 
Sziasztok !
Sajnos bokros teendőim miatt csak most tudtam feljönni....Sajnos a skypom sem nagyon műxikde most meginz megpróbálom !...
A Lajost meg szerintem megették a madarai annyi lett !.. :shock: :lol:
Gabi, a Románokkal kapcsolatban meg felhívlak holnap itteni idő szerint reggel 8 órakor ?!...Küldj sms-t ha nem jó !-...

Hozzászólás 2009 júl. 6, 20:39 
Szia necoka,én meg már azt hittem a Lajos engem utál valamiért,mert múltkor írtam neki e-mailt,aztán sem kép,sem hang.....de ha így áll a helyzet akkor nem parázok! :D
Igen,bízzunk benne hogy semmi egyéb,csak bokros teendői kötik le!
Ami az év végi versenyt illetilleti,nekem az összes tojó....minden nap ülök és bámulom őket,nagy a hajcihő,de füttyre egyik csőre sem áll! viszont legalább keltek,szép számmal,úgy hogy be is fogom.....Azért van 1 szép kis egyszínű zöld,abban még nemtom miért de bízom....hátha mégis!!!ha meg nem akkor is megtartom! :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 149  Következő