Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 szept. 2, 19:36 
Sziasztok!

Az mit jelent ha 2 hímem túl jó barátságban van? Konkrétan csőröznek és hajlonganak egymás előtt -gondolom nem az egymás iránti tiszteletből- :) Tuti hím mindkettő, mert kékebb már nem lehetne a szaruhártyájuk. Kb. olyan nekik, mint ennek a madárnak a vsanyi által legutoljára beszúrt képen.

Hozzászólás 2009 szept. 2, 17:27 
Azért az öröklésmenet messze nincs megfejtve itt sem. Csak olvastam ezt azt. Ilyen madarat például nem lehet csinálni a kifestőmben (még):
Kép

Jónéhány nem létezőt viszont vcalószínűleg igen.

Hozzászólás 2009 szept. 2, 12:47 
Sziasztok !
A hullámos szépségemnek a karma milyen hosszú lehet maximum ?
Tudtok valami méretet adni hogy meddig engedjem nőni a karmait , illetve a csőrét hogyan kell ( ha kell ) rövidíteni ,mert kezd eléggé visszahajlani . Az evésben nem gátolja , de hát féltem . Köszönöm a hozzászólásokat előre is !!

Hozzászólás 2009 szept. 2, 7:05 
Állományfelszámolás miatt eladók 5 darab standard hullámos 2008-as születésűek, még nem voltak párba állítva helyhiány miatt. 4hím és 1 tojó (szürkezöldek, fahéjzöldek). Szüleik a legjobb hazai tenyésztőktől valók!
Kérésre képet tudok küldeni illetve Monorra viszem őket szeptemberben!
Fiatal most a nyáron kelt bébik előjegyezhetők!

Elérhetőség:

balint_gabor@freemail.hu
0620/2417483

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 szept. 1, 19:57 
vsanyi írta:
Itt elérhető: http://www.tudinfo.eu/budgiegenex
java kell hozzé, és angolra csináltam.

Szeva Vsanyi!

Gratulálok! Zseniális! :17: :31:

A roller futamainak öröklésmenetét is megfejthetné valaki ilyenformán...mennyivel e'ccerűbb lenne az életem........ :roll: :?

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 szept. 1, 15:44 
A következő generáció:

Kép

Kép

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 szept. 1, 8:37 
Olvastam több helyen is, hogy száraz kenyeret adhatok a madárnak, hogy azzal is koptassa a csőrét. tényleg kaphat?

Hozzászólás 2009 aug. 31, 19:46 
Köszönöm az elismerést!
A kódolás három napba (az reggeltől estig) :)
Az utánnanézés meg néha néha előtte. Igazábol csak három forrást használtam, ami az oldalon is fel van sorolva.
A hatásmechanizmusról:
Na azt sajnos nem tudtam lemodellezni. Mivel tollszerketet + pigment adja a színt a színképzés a modellben messze áll a valóságtól. Az alapszínek
- itt bocs az angolért, de ilyen forrásokból dolgoztam - (lightgreen,darkgreen,olive,skyblue,cobalt,mauve) igen/nem logikával vannak megcsinálva (tehát a dark faktor is). A violet ezekből kifejtve szintén igen/nem. Ez azt jelenti, hogy az RGB színeket manuálisan megadtam. A fakulásnál és a yellowface-nél már az alapszíneket módosítom az RGB színek manipulálásával. A pied, opaline, spangle meg símán a kikevert színek cseréje/letakarása.

Nem akarom szétoffolni az igazi tenyésztős topikot virtuális tenyésztéssel, ha ide nem való folytathatjuk a beszélgetést itt is :
http://budgiegenex.freeforums.org/budgie-genetics-explorer-magyarul-in-hungarian-t3.html

Olvastam a korábbi hozzászólásaid itt a fórumon, tudom, hogy mélyen benne vagy a témában. Ha valami tévedés van a progim logikájában, azt köszönettel veszem, ha jelzed.

Üdv!
szintén Varga Sándor

Hozzászólás 2009 aug. 31, 19:19 
Szia

Nagyszerű munka, gratulálok. Ehhez aszem nem csak tuti számteches tudás kell, de nagyon alaposan utánna kellett nézned a mutációk hatásmechanizmusának is. Mennyi idődbe került?

Hozzászólás 2009 aug. 31, 16:03 
Sziasztok!

Érdekelt, hogy milyen mutációi vannak a papgájaimnak. Sajnos -mint itt megtudtam - nem lehet egyszerűen választ adni a kérdésre, mert közel harmincféle mutációja ismert a hullámospapagájnak, és ezek kombinációja más-más színezetet okoz. Kicsit utánnaolvastam, és csináltam egy kis java alkalmazást melyben az egyes mutációkat ki/be kapcsolva megkapjuk a papagáj rajzolatát. Persze közel sem realisztikus formában. Mindenesetre az én madaraim elég jól lemodellezhetők.

Itt elérhető: http://www.tudinfo.eu/budgiegenex
java kell hozzé, és angolra csináltam.

Remélem nem gond, hogy ide posztoltam :roll:

Az első papagájom a kifestőben. Eléggé hasonlít a valódira. :lol:
Kép

Hozzászólás 2009 aug. 31, 15:01 
Köszönöm szépen! :) sokat segítettél! :)

Melinda

Hozzászólás 2009 aug. 31, 14:57 
Először is köszönöm a gyors választ!
Ha adok neki Enrobioflox-ot vagy Trisulmix és nem az a baja, akkor az okoz utána valami mellékhatást? Nem ártok inkább a madárnak? Ezt a vitamint, Lakriferm m+c-t adhatom neki most is? Ha vitamin, akkor ártani nem árthat neki, nem? A féregtelenítőt pedig feltétlenül meg fogom neki venni. Még nem kapott soha.

Hozzászólás 2009 aug. 31, 14:38 
Sziasztok!
Most regisztráltam az oldalra. Egy ismerősömtől hallottam, hogy van köztetek tenyésztő is profi szinten értetek a papagájokhoz. :) Nekem kb 6-7 éve van egy hullámos papagájom. Fogalmunk sincs, hogy mennyi idős, nem is emlékszünk, hogy mikor vettük. Voltunk vele már állatorvosnál is, mert 'hasmenése' van a papagájnak. Ráfogta, hogy begyhurut, kapott valami löttyöt az innivalójába, de semmi sem változott. Ez az egyik problémánk. A másik pedig, hogy már évekkel ezelőtt nőtt a begyén egy dudor. Hol visszahúzódik, hol pedig megdagad. Gyanakodtunk daganatra, mert édesanyám előző papagájai is abban pusztultak el. Általában estére lesz neki nagy, miután repked egész nap, randalírozik, tönkre teszi a tapétát (immáron már több, mint egy négyzetméter tapétát letépett a falról kis apró darabokban). Tehát iszonyatosan rossz egy teremtés. A mániája a 'fejen ülés' és 'hajsimogatás', valamint a szekrénybe mászás és a ruháim közé fészkelés. Fészeknek használja a fejünket. Imád puszilkodni és simogatja a csőrével az arcunkat. Ezeket csak mellékesen írtam le, hogy tudjátok kivel álltok szemben. :D Tehát a bal begyén van egy dudor. Azt hallottam, hogy ez lehet tollbenövés is vagy valami elszarusodás. A bőre az nincs elszarusodva. Amikor szétfújtam a tollat akkor úgy láttam, hogy be van eresedve, mert kék csíkot láttam, de lehet, hogy csak a bőr alatt maradt tollat láttam? Sajnos nem tudtam alaposan szemügyre venni, mert örökmozgó és 3 emberes munka lett volna lefogni szerencsétlent. :D Egyébként Gyurikának hívják, de magát 'Hülye Pityu'-nak becézi. :D
Csatolnék képet, de nem tudom, hogy hogyan kell. :oops:

Előre is köszönöm a válasz(okat). Remélem kapni fogok. :)

Hozzászólás 2009 aug. 31, 8:55 
Hali!

Én is azt tippelem, amit Marcsi. Márpedig én nagypályás játékos vagyok: öreg madarász barátommal addig-meddig válogattuk a 4 "pár" papagájomat, hogy a végeredmény 7 tojó + 1 hím lett. :22:

Hozzászólás 2009 aug. 30, 18:27 
Jó,holnap délelőtt természetes fényben,mert már szerintem lámpa kellene,és esetleg csal az is!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 30, 18:19 
Hali!

Amit leírtál az igaz, kirepülés után ált. csak ennyi különbség van a nemek között jól emlékszel :D !!! Na meg a fejforma. De ahoz hogy "végleges itéletet" hozzunk élőben kellene látni őket! Így képről mindig nehéz megmondani, főleg ilyen korú madarakról. Az biztos hogy amelyik 2 madarat hímnek nézzük mindketten, azok hímek biztos!

Amaryl!
Esetleg ha tudnál egyenként képet felrakni úgy hogy szemből és közelről látszódjanak akkor jobban megtunánk itélni!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 aug. 30, 18:08 
Hali!
Tamás, ellenedben eléggé meggyőződés nélkül érvelek, mert Te vagy a gyakorló hul'is. :wink:
....de! én a harlekin fehér-kéket, meg a tarkófoltos z'ődet még mindig egyszínű "lilásromlotthússzínű" viaszbőrűnek látom, a másik kettőt meg világoskéknek, az orrnyílás körül fehéres beütéssel. Ha jól emléxem az ezelőtt vagy 15 évvel tomboló hul'is időszakomra, akkor valami ilyen különbség v'ót a tojók-hímek közt abban a korukban, amiben most Amarylnál vannak, azaz a kirepülés utáni, viaszbőr felett is csíkos, kölökruhás időszakukban. :roll:
...de mondom! Lehet, hogy Néked van igazad!

Amúgy meg egy fél év múlva megkérjük Amarylt, tájékoztasson mel'ik mi lett. :wink: :

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 aug. 30, 18:03 
Amaryl!

Akkor még Monor előtt teszünk egy kisérletet a nem meghatározásra és akkor eldöntjük hogy mit viszek :wink: !

Hozzászólás 2009 aug. 30, 17:25 
Nnnna....akkor most feladtátok a leckét!Igen,fiatalok,nemrég lettek leválasztva,és bevallom férfiasan,én is úgy gondoltam,mint neco....de hiszek Tamásnak is! :lol: Minden esetre, Tamás,ha igazad van,akkor 4 tojó jegyezve Nálad,ha pedig Necoka tippelt jól,akkor 2+2.....még Monorig rakok fel róluk fotókat,aztán Tamás eldönti,mit hoz nekem!Egyébként Timbától hoztam őket.
Neco,unokák nőnek ugyan,már a törpilla hercegnő is elmúlt 8 hónapos,minden héten 2-3 napot ott vagyok!még jó ideig!!! Viszont addig Réka unokám,ha nem is repes az örömtől,de ellátja a csurikat tisztességgel!
A felsorolásból kihagytad a gyémántgalambokat ,a többi oké! :lol:

Hozzászólás 2009 aug. 30, 17:14 
Szia Amaryl!

Neco! Nem akarok ellened beszélni, de véleményem szerint 4 fiatal hímről van szó! Egyébként valóban szépek :D !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 422  Következő