Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 szept. 5, 10:09 
Viktor!
Köszönöm az észrevételt! Van rá mód, hogy a két párt külön tartsuk, úgyhogy amint lehet, elhozzuk a másik kalitkát. Eddig nem volt gond azzal, hogy 4-en laktak együtt, de a fennálló helyzet nem tetszik nekem, úgyhogy változtatunk a lakásviszonyokon. :)

Lax!
Nem akarjuk megtartani a piciket, mert már így is nagy a csivitelés (van okunk félni a gondnoktól..). Nyilván amíg felnevelik őket, addig maradnak, utána pedig már most van rájuk jelentkező. :)
Egyébként Kaposváron tanulok, gyógypedagógián. Itt a kolikban tilos az állattartás, sajnos. De nem nagyon törődünk vele.. :D

Hozzászólás 2009 szept. 4, 22:17 
Szia Paleblueflower!

Ez egy nagyon kicsi kalitka 4 madárnak! Kettőnek sem egy nagy kalitka, pláne még négynek, ne csodálkozz a veszekedésen. A zebrák amúgy sem túl békések másokkal, főleg párzási szezonban. Inkább azon gondolkozz, hogyan választhatnád szét a négy madarat 2-2-re, NE A SZAPORÍTÁSON! Pláne ha már őket sem tudod nagyobb helyre tenni.... :evil:

Hozzászólás 2009 szept. 4, 20:06 
De lehet. De ugye a kis családot nem szeretnétek abban a kalitkában hagyni?

Koleszban tilos az állat? Hol vagy koleszos és mit tanulsz ha szabad tudni? [Én most vagyok elsős kémián]

Hozzászólás 2009 szept. 4, 18:50 
Köszönöm a választ!
Hát, valóban lehetne nagyobb kalitkájuk, de nem fér el sajnos. A sirálykák nem fognak költeni, mert valószínű beltenyészetből származó testvérek, úgyh. nem hagynánk meg a tojásaikat, ha lennének. A zebrákat is csak egyszer szeretnénk költeni hagyni, hogy mégis csak egy kis család legyenek :), de mivel kollégiumban tartjuk őket, nem szeretnénk nagyobb állatseregletet (már ezzel is áthágtuk a házirendet :D).
Nem lehet esetleg ez a nyugtalan viselkedés annak a jele, h. költeni fog a zebra tojó?

Hozzászólás 2009 szept. 4, 14:22 
Ok, de én ekkora kalitban, akkor sem tartanék két párt, ha nem harciasak. Mert ugye a sirályka és a zebrapinty, mindkettő költeni fog egyzser, abból pedig vita lesz, ill. egy ketrec kicsi lesz 2+6+2+6 madárnak, mert a hatos fészekaljak nem ritkák. :wink:

Hozzászólás 2009 szept. 4, 11:43 
Az a véleményem, hogy egy ekkora kalitban én inkább csak 1 párat tartanék, így valószínű elkerülhetőek lennének az összetűzések. A zebrák és a sirálykák úgy tudom elég harcias állatok. Zebrát más pinttyel nem tartanék együtt (ld lentebb).

Hozzászólás 2009 szept. 4, 11:16 
A kalitka 42*26*33-as, és 4 pintyet tartunk benne. Van 2 sirálykánk (fiú-lány), és 2 zebránk (szintén fiú-lány).
Figyelgettem őket ma reggel is, és olyannak tűnik, mintha nyugtalan lenne, vagy nem is tudom. A többieknek nincs semmi baja, csak menekülnek, mikor rájön az 5 perc.
Mi a véleményed?

Hozzászólás 2009 szept. 4, 10:45 
Szia!

Mekkora helyen vannak és hányan? Nemek eloszlása?
A tojók is lehetnek agresszívak egymással.

Hozzászólás 2009 szept. 4, 7:54 
Üdv!
Szeretném a véleményeteket kérni a pintyem számomra fura viselkedéséről. 1-2 hete az a programja, hogy a többieket üldözi, miközben furcsa recsegő (ijesztő?) hangot ad ki, és olykor jó adag tollat kitép a másik háromból. Olyannak tűnik, mintha a többi idegesítené őt, de nem tudom, mit tehetnék, ilyet még nem tapasztaltam rövid pintytartó pályafutásom során.
Azt olvastam, hogy a fiúk szoktak ilyet csinálni, hogy a fészekhez anyagot gyűjtsenek, de ez egy lány zebrapinty.
Előre is köszönöm!
Lilla

Hozzászólás 2009 szept. 3, 15:59 
lax20 írta:
Mindig így kezdődik :P :lol:

Csak nem:)

Hozzászólás 2009 szept. 3, 11:31 
SuetiMueti írta:
...Nem szeretném tenyészteni, dehogy szeretném, csak egy kiscsaládot szeretnék...

Mindig így kezdődik :P :lol:

Hozzászólás 2009 szept. 3, 9:30 
eszterolajos írta:
Vagyis bekukkantani be lehet bármikor, csak nézegetni nem szabad csak ha már 5 naposak?:)

Az első két napban nem ajánlatos, de aztán már kukucskálhatsz.

Azon gondolkozom, hogy ha a kalit rácsából kivágok 1-1 részt fogóval, akkor hozzá tudom "hegeszteni" a kalithoz... az jó megoldás?

igen ez a megoldás is jó de elég esetleg egy szálat kivenni és a két másikat szétfeszíteni olyan 3,o- 3,5 cm távolságra egymástól.
Nem kell heggeszteni csak az odura akasztókat szerelj fel, mert ha rögzíted nem fogod tudni takarítani az odut.

azért nem konkrét hegesztésre gondoltam:) Nagyon köszönöm a tippeket, meg fogom próbálni:) ahogy a köles termesztést is:)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 szept. 3, 9:11 
Vagyis bekukkantani be lehet bármikor, csak nézegetni nem szabad csak ha már 5 naposak?:)

Az első két napban nem ajánlatos, de aztán már kukucskálhatsz.

Azon gondolkozom, hogy ha a kalit rácsából kivágok 1-1 részt fogóval, akkor hozzá tudom "hegeszteni" a kalithoz... az jó megoldás?

igen ez a megoldás is jó de elég esetleg egy szálat kivenni és a két másikat szétfeszíteni olyan 3,o- 3,5 cm távolságra egymástól.
Nem kell heggeszteni csak az odura akasztókat szerelj fel, mert ha rögzíted nem fogod tudni takarítani az odut.

Hozzászólás 2009 szept. 3, 8:26 
lax20 írta:
Így tudsz benézni:
Kép

De
Idézet:
1. ha fészket raknak a zebrák, legjobb a kivűlre akasztható 15 x 15 cm - es max 4o mm. es bebujónyílású felűl nyitható odu.

:wink:

Hozzászólás 2009 szept. 2, 22:05 
Így tudsz benézni:
Kép

De
Idézet:
1. ha fészket raknak a zebrák, legjobb a kivűlre akasztható 15 x 15 cm - es max 4o mm. es bebujónyílású felűl nyitható odu.

:wink:

Hozzászólás 2009 szept. 2, 21:26 
eszterolajos írta:
A fő oldalon megtalálható a zebrapintyekről egy írás, az ad némi tájékoztatást a tartásukról, kérlek olvasd el ..
(...)

Köszönöm a jó tanácsokat. a legelső probléma az volt hogy én nem azért tartom őket h szaporodjanak, így én lepődtem meg a legjobban azon hogy kikelt két tojás. De most, hogy megtapasztaltam milyen érzés a picike látvány, én úgy érzem "engedek" nekik egy szaporulatot. De ezzel van egy kis hiba. Az én kalitom ugyan nem kicsi, de csak egy ajtaja van, így nem igazán tudom hova tenni a kinti odut...
Fotózni őket könnyű volt, mivel a fészek (amit kidobok) nyitott volt, és addig amíg benyúltam etetni, magára hagyták őket. Vakut nem használtunk, és állványról fotóztunk, szuper obival így még közel se kellett mennünk, de igyekszem kibirni legközelebb :) Csak azt nem tudom, hogyha zárt az odu, akkor honnan látom hogy vannak benne tojglik? :D

Tényleg, igazán nagyon köszönöm a tanácsokat, és én is bízom abban, hogy újra át tudjuk majd élni ezt a kis csodát:)

SütiMüti

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 szept. 2, 18:38 
Kedves

SuetiMueti !

A fő oldalon megtalálható a zebrapintyekről egy írás, az ad némi tájékoztatást a tartásukról, kérlek olvasd el ..

Amit a mostani szaporodás során elrontottál az nem nagy dolog, de a madarak szempontjából létfontosságú lesz mindig.

2. A fészkelés elött úgy 1o - 12 nappal kezd el nekik adagolni a tojásos lágyeleséget, majd az első tojás lerakása után vond el tőlük, majd 1o nap után újra adagold fokozatosan növelve a mennyiségét egy csipetre ( 5-6 gr.)

3. Ha kikelt az első fióka ne nézegesd, ne fényképezd, és ne zajongj körülőttűk, hanem inkább a fészek felőli oldalát a kalitkának takard le egy sötét ruhával.

4. négy - öt napos korukra már nézegetheted őket, akkorra már a nevelő párban kialakúl a táplálási kényszer és dugig tömik a fiókák begyét.
A lágyeleséget naponta kétszer adjad neki olyan mennyiségben ami kb. 1 órán belől teljesen elfogy.
Mageleséget és gyümölcsöt is adj nekik, friss víz meg legyen előttük minden nap.

Ha betartod a tanácsot sikeresen fogod a fészekaljakat felneveltetni.

Most 2- 3 hétre vedd ki az odut és majd 25 - e környékén tedd vissza, de már a külső oldalára a kalitkának.

Sok sikert a következő költetéshez.

Hozzászólás 2009 szept. 2, 17:58 
SuetiMueti

Lehet a fészek a gond. A zebrapintyek jobban szeretik a nekik való odút. Abban valószínú sikeresebbek lesznek (lettek volna).

Hozzászólás 2009 szept. 2, 13:40 
Nyuzilla írta:
Szia SuetiMueti!

Nem tudom, írtad-e már, hogy milyen idősek a madaraid. Nálam tipikusan a nem tenyészérett madarak viselkedtek így. Ha nincsenek még 8-9 hónaposak, akkor inkább várj az új fészekkel!

hát a kisfiú már egy éve velem van, és amikor hozzám került akkor tűnt el az utolsó fekete pötty az orráról. a kislány, hát őt nem tudták megmondani milyen idős. de fél éve van nálam és nem volt fekete a csőrén:S
ez hasznos információ?:)

Hozzászólás 2009 szept. 2, 13:25 
Sajnos a kisfiam nem meggyőzhető ebben a kérdésben :)A zebrákba szeretett bele . Egy éve nyüstöl értük.Akkor lehet hogy ők külön egy kisebb kalitkában...De zebra az muszáj.

Köszi: üdv Sasvári Tamás

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 205  Következő