Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2007 okt. 26, 16:36 
Kónya Zsolt írta:
... a H-12-es miskolci csoport tagja vagyok.

Szevasz Zsolt!
Esetleg nem a 043-as a H-12-es egyesületi törzsszámod?
Ha igen, akkor a gyűrűje szerint Tőled származik az egyik, idén vásárolt 2005-ös mozambiki tojóm :D ő az egyik legszelídebb madaram. Esetleg Te szoktattad rá, hogy kézben tartott tálkából is elfogadja az eleséget?
Már a hozzám kerülése után két héttel ilyen bizalmassá vált irányomban:
Kép

Később látván ezt a fiókái, ők is felbátorodtak:
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 25, 15:42 
Kedves Csicsörke Rajongók!
Neki kezdtem egy csicsörkés website szerkesztésének, melynek középpontjában a mozambiki csicsörke áll.

Az oldalon a következő funkciók, tartalmak lesznek elérhetőek:
Serinus fajok leírása
Csicsörke fotók
Tartási, tenyésztési ismeretek
Tenyésztői beszámolók
Tenyősztői lista
Szakirodalom
Tudományos cikkek csicsörkékről
Videók, hangok
Linkajánlat, hasznos háttérinfók

Interaktív:
Fórum
Keres-kínál
Blog
Vendégkönyv

Jelenleg az alaprendszert igyekszem felállítani, illetve anyaggyűjtés fázisában vagyok.
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy amennyiben csicsörkékhez kapcsolódó saját fotóval, tenyésztői beszámolóval, egyéb írással rendelkeztek, legyetek szívesek elküldeni számomra, hogy az oldalon elhelyezhessem azt. Természetesen minden anyagnál, és fotónál feltüntetem a szerzőt, tulajdonost.
Csicsörkétől már kaptam szenzációs fotókat, illetve beszámolóját is felhasználom az oldahoz.

Fontos tartom, hogy egy ilyen oldal létrejöjjön! Segítsetek!
diszmadar@tar.hu

Hozzászólás 2007 okt. 25, 14:52 
Szia Csicsörke! Kacérkodtam a gondolattal, hogy regisztráltassam magam a ESSB-be. Eddig más vonalon próbálkoztam, és úgynézki, hogy egy német tenyésztőtől sikerül egy pár fehérhasú csicsörkét beszerezni. Az ithoni érdeklődésemre nem reagált senki, lásd keres-kínál. üdv:KL

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 25, 13:42 
carduelis írta:
Az idén ötpárral indultam a keltetésnek... Ezenkívül még vannak fehérhasú csicsörkéim...

Hello Carduelis!
Üdvözöllek Téged is a MOCSITT-ban :D
Igazán szép eredmények, Gratulálok a tojásokhoz és a fiókákhoz!!! :31:
Részvétem az 5. pár tojója miatt :cry:
Neked is mondom, hogy minden csicsörkéiddel kapcsolatos fejlemény, hír, esemény, fotó, kérdés, beszámoló jöhet idre :D

Juteszembe a Lajos hozott a karcagi kiállításra fehérhasú csicsörkéket, talán tudna segíteni az idegen vérvonal beszerezésében... Lajos? :)

De esetleg külföldről történő beszerzésen is el lehetne gondolkodni… ajánlom figyelmedbe az ESSB (European Society of Serinus Breeders) honlapját (Csicsörke Tenyésztők Európai Társasága):
http://www.serinus-society.eu/

Baromijó fotókat (ahogy néztem, főleg tenyésztett egyedekről) lehet találni a fajtáblázatukban:
http://www.serinus-society.eu/SpeciesTable.htm

Ha felregisztrálsz rá, mint tenyésztő, akkor küldenek e-mailen egy jelszót, amivel be tudsz lépni olyan helyekre is, mint például a tenyésztők névsora e-mail címekkel és az aktuális tenyészfajlistákkal együtt. Magyarországról a Díszmadár kollégával egyetemben már ketten is fent vagyunk a 238 fős taglistán!

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 25, 13:37 
Kónya Zsolt írta:
... és persze mozambiki, amiből most 3 költőpárom van harmadik éve szaporodik is.

Hello Zsolt!
Szép-színes egzóta állományod van, és a 3 költőpár mozambiki is igen jól hangzik :) Örülök, hogy idetaláltál, nemtitkolt szándékom ezzel a topiccal, hogy itt összehozzam a magyar, aktívan netközeli és aktívan csicsörketenyésztő díszmadárbarátokat tartási-tenyésztési-tapasztalatcsere, fotós-szöveges élménybeszámolók közlése, kapcsolattartás, mozcsi adás-vétel ésatöbbi céljából. Szóval minden csicsörkéiddel kapcsolatos fejlemény, hír, esemény, fotó, kérdés, beszámoló jöhet idre :D

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 okt. 25, 9:59 
Szia Zsolt !

Sürgősen szerezz be 3,5 - ös gyűrűt, mivel annélkűl jövőre már nem nevezhetsz a rizses szemlére, sem a mínősítő kiállításokra.

Azoktól a rizsektől, melyekben fehér toll, vagy fehérben fekete toll van válj meg, mivel nem tiszta színű a vérvonaluk és egymás után hozzák majd a színtenyésztésre értéktelen utódokat.
A fehéret meg ne keverd még véletlenűl sem a vadszínnel, mert azok viszont tarkák lesznek és az is értéktelen szín, kivéve a standard tarkát amit még mostanában senki sem látott.

Hozzászólás 2007 okt. 25, 8:50 
Üdv Mindenkinek! Néhány gondolat a mozambiki csicsörkék tenyésztéséhez. Az idén ötpárral indultam a keltetésnek. Az első pár kiröptetett három fiókát, és most ül a második fészekaljon. A második pár alatt most kelt két fióka. A harmadik pár tojáson ül. A negyedik pár még csak a fészkelésnél tart, és az ötödik páromnak sajnos elpusztult a tojója. Ezenkívül még vannak fehérhasú csicsörkéim (3pár+3tojó) de ha nemsikerül idegen vérvonalat beszereznem, nem tudom tovább tenyészteni ezt a fajt. Röviden ennyi. üdv:KL

Hozzászólás 2007 okt. 25, 7:53 
Szevasz Lajos!

Még mindig van egy madár amit,nem írtam az az ezüstcsőrű ,és a H-12-es miskolci csoport tagja vagyok. A rizseket nem gyűrűzöm, mivel ilyen méretűt (3,5) nem rendeltem. Természetesen szeretném , Dr.Csertő Gyulával már "fecsegtem" is, a klub is érdekel. Sikerült beszereznem 2 pár vad,( az egyiknek sajna van 1db fehér toll a szárnyába),3 pár ezüst,1 pár izabella, 1 pár fehéret (itt is van az egyikben fekete toll a farkában), szerintem méretes madarak, megpróbálok odafigyelni a színekre, sajnos egy pár madár rüpdés volt, ahol mindenféle szín együtt volt tartva.De lehet ezek a madarak hozzák az igazi meglepetéseket.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 okt. 25, 7:16 
Szia Zsolt!

Ezek szép eredmények az egzotázásban. Lehetne speciális klubban is tevékenykedned, volna kedved rizsezni is? ...pl a klubban ?
Van gyűrűzve a szaporulatod ?

Hozzászólás 2007 okt. 24, 22:27 
Ja és majdnem elfelejtettem az új szerzeményemet, a rizspintyeket ami alatt ma kelt ki a fóka.

Hozzászólás 2007 okt. 24, 22:22 
Helló Csicsőrke!

Mint falusi,-mindig is voltak a ház örül állatok- ,amik után nagyobb vonzalmat éreztem mint egy átlagos gyerek.A tyúkok,csibék,nyulak,galmbok mellett tartottam zebrapintyet,kacagó gerlét. Mind ezek nem elégítették ki érdeklödésemet,és akvarisztikával pótoltam szenvedélyem kiteljesedését.Leszerelésem után dísztyúkokat,fácánokat tartottam,majd a fizetéskiegészítés irányába, elöneveltem csirkéket,tojótyúkokat, húshibrideket neveltem. Ebben az időben nem voltak díszmadaraim.Majd fiamnak szereztem be kanárimadarakat,ami persze engem sem hagyott "hidegen".Ekkor kezdett erősebben érdekelni a díszmadarászat.Minden más állat tartása azonban befejeződött.A "világ megnyílása után" egyre több madárfaj felkeltette az érdeklödésemet, amiket már be is lehetett szerezni.
Ennek kb.5 éve.Tartok és többé-kevésbé sikiresen szaporítom a kővetkezőket:
Kanári,szín-és gloster,magelláncsíz,tűzpinty(ezek kerésztezése is sikerült már),zebrapinty,sirályka,kiskuba,rácsosszárnyú,háromszínű-,forbes-, ékfarkú-,gould amandínák, és persze mozambiki, amiből most 3 költőpárom van harmadik éve szaporodik is.
Hát "röviden" ennyi...És nagyon szeretnék minél több lonchura fajtát "egyenlőre" beszerezni.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 24, 14:13 
Díszmadár írta:
Helyzetjelentés 4 párról

áhhoj Díszmadár koma :)
csupa jó hír, ezt már szeretem :D
4 tenyészpár, fióka meg tojások, van itt minden, mint búcsúban, ez igggen, :31:
ha jól értem, akkor a nálam kelt hímecske is produkálja már magát és remélhetőleg fias is a tojás...

nálam pedig érdekes fordulatot vett a Petra nevű tenyésztojóm őszi költéstörténete: tegnap reggel, 5 nap kihagyás után letojt egy 3. tojást a fészekben lévő másik kettő mellé, ráadásul ma reggel nem lehetett lerobbantani a fészekről, szóval a 4. tojást is ott gyanítom már alatta... hogy mi lesz ebből, még nem tudom, node sebaj, majd meglássuk, hát a vak is asszonta :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 24, 13:58 
Kónya Zsolt írta:
Már profin megy a landolás is... megállják a helyüket.....

Szevasz Zsolt!
légy üdvözölve a MOCSITT-ban (MOzambiki CSIcsörkéket Tartók Társasága :D
gratulálok a kis mozcsikhoz :31: jó képek :)
csak így tovább, várjuk a képes beszámolókat.
mesélj egy kicsit magadrol! mióta díszmadarászkodsz? mióta tartasz mozcsikat? és hányan vannak? esetleg más faj? esetleg más csicsörke faj? látom gyűrűzöd is a fiókákat, melyik egyesületben vagy tag? stb-stb...

Hozzászólás 2007 okt. 22, 15:53 
Már profin megy a landolás is....
Kép
megállják a helyüket.....

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 21, 17:50 
Tündériek!!!! A frizurájuk meg egyenesen lenyűgöző!

Helyzetjelentés:
1. pár - szépen neveli a fiókát
2. pár- három tojáson ül
3. pár- mára tojt egy tojást.

S a nap jó híre: sikerült ma vennem egy 4. párt, akik második évesek. Bekerültek az új helyükre, meglátjuk, hogy érzik magukat.

Hozzászólás 2007 okt. 20, 19:26 
Első nap a fészken kívül:
Kép
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 19, 11:52 
Sajnálom, hogy ez a költésük befuccsolt. Talán másodikra jobban sikerül nekik.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 19, 10:45 
Díszmadár írta:
A mai nap nekem is csodásan indult! Kikelt az egyik mozambiki csicsörke páromnál a fióka ma reggelre.

Gratulálok! ez jó hír! :D

nálam sajnos nem alakulnak úgy a dolgok, ahogyan az a Nagy Könyvben meg vagyon írva... a Petra nevű tojóm sajnos nem üli az említett két tojást :( ráadásul a 3. nap egy gyengécske, vékonyhéjú, kisebb méretű tojást nyomakodott ki az ülőrúdról, ami az aljzaton csattanva végezte be szomorú sorsát :( a mai, 4. nap reggelén pedig békésen ücsörgött az egyik fűzfaágon, rá sem bagózott a fészekre...

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 17, 17:14 
A mai nap nekem is csodásan indult!
Kikelt az egyik mozambiki csicsörke páromnál a fióka ma reggelre. A szülők gyönyörűen etetnek. A hím rávetette magát a lisztkukacra. Ügyes kis jószágok, a lisztkukacot nem falják be, hanem lecsípi végét és a beltartalmat kiszivogatják. Az üres héjakat, meg mint a campingsajtos zacskót elhajítják. Igy aztán nem lesz kitinmérgezésük az biztos.:)
Sajnos itt a másik két tojás terméketlen volt, úgyhogy most örülgetek ennek a kis egykének!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hegedűs Zsolt 2007 okt. 19, 11:53-kor.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 17, 14:14 
képzeljétek úgy néz ki, hogy a legidősebb mozambiki csicsörke tenyészpárom újra beindult :!: a tojó ma reggel tojta le a második tojását a fészekbe! érdekes, idén március elején már felneveltek egy fészekaljat 3 fiókával, de a másodköltés elmaradt, jobbanmondva idáig halasztódott :D
Díszmadár kolléga már le is stipistopizta eme két reménységet, kéthét múlva akár mozcsik is lehetnek belőlük... :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 59  Következő