Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot, s tanulok belőle. Ezelőtt 5 évvel is voltak pintyeim, de azóta kissé megkoptak az emlékeim, illetve újra kellett tanulnom a mindennapi rutint velük kapcsolatban.
Eddig minden nagyszerűen alakult. Augusztusban múltak 8 hónaposak (március elejével leptem meg magam velük

), így feltettem nekik egy odút. Múlt szombaton és vasárnap keltek a kicsik (négy kis punk), minden rendben van velük.
Viszont a tegnapi-mai viharra való tekintettel bevittem őket a kamrába, nehogy valami baj történjen (leessen a kalit; megfázzanak a kicsik, mivel már előtte este sem melengették őket). Szó mi szó, reggel 7-kor meg is kapták a lágykajájukat, de nem akarnak etetni. Az új hely miatt? Sőt, a tojó el is kezdett „nyüszögni”, mint mikor párosodni szoktak. Most kivittem őket a megszokott helyükre (viszonylag szélvédett), kíváncsian várom hogyan fog fogyni a légykaja, etetnek-e. Otthagyhatják a fészket a picikkel?
Most én is pánikba estem… Ja, és amúgy meddig maradhatnak kint a teraszon?
Tettem be friss kaját, ha jól számolom, és etetnek, akkor délre el kell fogynia. Valaki valami bíztatót írjon, legyen kedves!
Előre is köszi.
Zoli
Ui.: Bocs, nem vagyok valami szűkszavú.
Ja, és remélem nem aggódom túl a dolgot.