Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 22, 22:39 
Köszi megtaláltam, az 5-6 hónap meg még kissé odébb van. Ezek szerint legkorábban március, mire kiderül.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 22, 22:32 
Ha jól számolok, ezen a topikon a 8. vagy 9. oldalon van egy eszmefuttatás a kanárik nemének meghatározásáról :D

Az énekre pedig még 5 hónapot várni kell- ha hím.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 22, 22:09 
Egyke volt a szentem, úgyhogy ment bele az anyag rendesen:)
Az ivart mikorra lehet megállapítani biztosan? Csak tavaszra? Úgy nagyjából 3-4 hete repült ki a fészekből.

Hozzászólás 2007 okt. 22, 19:56 
Na végre! Zajlik az élet kanáriséknál :D
:54: Manócska!
Már látom, bele is szerelmesedtél ebbe a markáns kis egyedbe! Csakhát várni kell vele, míg dalra fakad...
Díszmadár, gyönyörűek a szülők!!! És micsoda izmos lábak :56:!

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 22, 19:44 
doromboló írta:
Ez a diszmadár meg akar mérgezni !...A másik oldalon a gyógyszer kanárik vannak a ROLLER kanárik...De félre téve a viccet ez a csapper bronz is szép madár, mindene a helyén van tehát nyugodtan megveheted. Azért ovass bele a rolleres topikba, mondjuk az elejéről.... :wink:

Nono, az újabb kutatások szerint ez mérgezés nem is olyan veszélyes :lol:
A gyógyszernek meg biztos vannak mellékhatásai :01:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 okt. 22, 19:37 
Ez a diszmadár meg akar mérgezni !...A másik oldalon a gyógyszer kanárik vannak a ROLLER kanárik...De félre téve a viccet ez a csapper bronz is szép madár, mindene a helyén van tehát nyugodtan megveheted. Azért ovass bele a rolleres topikba, mondjuk az elejéről.... :wink:

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 22, 19:21 
Manócska írta:
Díszmadár írta:
Szia!
Van egy szép idei őszi fiatal bronz kanárim, szívesen adnám jó helyre!

Kicsit bővebben irnál róla?- Én még nagyon kezdő vagyok :D igy nem tudom hogy milyen- hogy dalol - :D

Még nem tudom róla, hogy hím, vagy tojó, de hamarosan kiderül szerintem. A papa kiváló dalnok, szépen fütyül, de nincsenek díjai:).
Teszek fel képet róluk.
Szülők:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Itt az ifjonc, még a fészekben:

Kép
Kép

Azóta már kirepült, önálló!!!

Hozzászólás 2007 okt. 22, 19:06 
Díszmadár írta:
Szia!

Kicsit bővebben irnál róla?- Én még nagyon kezdő vagyok :D igy nem tudom hogy milyen- hogy dalol - :D

Valódi név: Zsófi

Hozzászólás 2007 okt. 22, 19:02 
Sziasztok!

Csapper énekű kanári hímet szeretnék (egyszerű színkanárit), ezért keresek Tapolca környéki kanári-tenyésztőt, olyat, aki foglalkozik ilyen madarakkal, és eladna nekem egy fiatal példányt.

Jómagam is a Fórumról gabalyodtam ide, s látom, nem egyedül :) .

Veszprém megyei, esetleg Keszthely környéki tenyésztők kellenének, hogy ne kelljen túl messzire utazni, és sokat utaztatni a madarat...

Kedves fórumlakók, ha ismertek ilyet, ne kíméljetek :D

Almamag

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 22, 17:54 
Szia!

Hozzászólás 2007 okt. 22, 10:20 
Rendben van! Végülis 23 éves vagyok de hát meg kell adni a tiszteletet mindenkinek! Remélem sikerülni fog a nagy fogyás!

Hozzászólás 2007 okt. 22, 6:56 
Doromboló...tudtam eképpen reagálod, Ky....levelében a magázódást. :lol:

Hozzászólás 2007 okt. 21, 22:51 
Kynyókám !.. qrva jó neved van ! Hogy sikerült ? Mert kimondani nekem nem ! Hihi !...
A fórumon senki nem szokott magázódni ! Ha már írni tudsz akkor már el multál 10 éves, tehát lazíts, mint Amerikában !...
Persze hogy tedd külön a dagikat, mert eleszik a kaját a soványak elől...Aztán jöhet a köles+ repce keveréke....

Hozzászólás 2007 okt. 21, 21:34 
Tisztelt Doromboló Úr!!

A kanárik egyelőre együtt vannak társaikkal! Egy hím van külön! Valamint 4 fiatalnál figyeltem meg az elhízást! Vegyen akkor külön a madarakat? Úgy kövessem a tanácsait? Köszönöm válaszát!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 okt. 21, 20:09 
Sziasztok!

Azt mondják-írják a nálam okosabbak, hogy 10-20 év közt hunynak el a drágáink. Tehát a 10 év fölötti kanáriknál minden egészségben eltöltött nap ajándék. A nagyon nagy, és a nagyon kistestűek ezen intervallumon belül rövidebb életűek, az átlagos szín kanári nagyságúak (13-15cm.)kicsit tovább húzzák. (A legöregebb kanári amit én láttam gyűrűje szerint 14 éves volt. A 20 évet kicsit extrémnek tartom.)

A tojót 4-5, a hímet 6-7 évig lehet teljes értékű tenyészmadárnak tekinteni, ezután már megérdemlik a nyugdíjjat.
Természetesen ezek az adatok jó kondícióban levő, változatosan táplált, egészséges madarakra értendők!

Hozzászólás 2007 okt. 21, 19:53 
Hali, hali!

Annak idején (mikor internetem lett), itt is- ott is keresgéltem a kanárik után és lementettem magamnak a hasznosnak vélt információkat. Csak sajnos, nem jegyeztem fel, hogy honnan is az infó... Nos, valahonnét innen olvastam ezt a 4 éves korig való dolgot is. Fonzóm erre derekasan rácáfolt, mert gyönyörű szép egészséges példányokat nemzett 6 évesen is és kitűnő nevelő volt!!! (Lehet, hogy itt rontottam el :( )
Aztán ez is innen-onnan van:
"Bár a kanárik élettartama széles skálán mozog, általánosságban elmondható, hogy körülbelül 7 évig élnek. Találkozhatunk olyan egyedekkel, amelyek 5 évig éltek, de olyanokkal is, amelyek 15 évig. A kanárik átlagosan egy éves korukra válnak ivaréretté."- és akkor már javítom is az utolsó adatot 8 hónapra 8) .

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 21, 17:32 
Húúú ! Beléptem a kápolnába !.. Tömjén illatot hoz a képzelet,
ostyát kérek egy szemet
s elkábít a puszta élvezet...

Ha 20 évig él egy kanári, akkor hogy lehet az, hogy csak 4 évig tenyészthető ? Nekem volt olyan madaram, amelyik 7 évesen is tudott költeni ! A szóbanforgó madár egy nagy értékű német tojó amelyiktől csak ha egy fiát is sikerülne fogni, aranyat érne !!!!

Hozzászólás 2007 okt. 20, 14:24 
Szél nem libben, ág nem mozdul. A megsárgult és elszáradt falevelek már nem is kapaszkodnak, egy óvatlan pillanatban elengedik az ágat...
A levegőben hószag terjeng. A Hargita is -akár a Kékestető, fehér sapkát öltött.
Beült a csend...
A fórumon a hozzászólások is leálltak... csak a megtekintések száma nőddögél- akkor mégsem alszunk el a természettel! Ugye???

:91: : Mona, Margó, Gizmó és többiek!!! Hunn vagytok???

És míg ideérne a díszes társaság :D felteszek egy nem is annyira költői kérdést a papgájosoktól, Kati tollából: Meddig él egy kanári? Remélem, olvasni fogja majd a válaszokat :wink:
Én úgy olvastam valahol, hogy megfelelő tartás és ápolás mellett akár 20 évig is élhet! Tenyésztésre pedig 4 évig alkalmas. Onnantól idősnek számít egy kanári madár?

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 17, 20:21 
Hát ez igazán nem probláma kedves Kyno !
Fokozatosan csökkentsd a kaja mennyiséget a 2 mokkáskanál szintre. Ez ugyanis a normális mennyiség a kanári keverékből. Persze azt nem írtad, hogy együtt vannak, vagy külön,...?! Ha van röpdéd, akkor a hímeket rakjad össze és úgy le kergetik magukat ahogy illik !
Ha ekkor sem látsz elegendő változást és még mindig sárga zsírtömeg borítja a begy körüli részt és a hastájékot, akkor napi 2 mokkáskanál fehér kölest adjál egy kis muharral keverve. Főttojás törölve, zöld meg orrba-szájba ! Közben sokszor (hetente) vedd kézbe a madarat, mert ha túlzásba vitted a fogyasztást akkor hirtelen megcsúszik a kondija ami végzetes is lehet...

Hozzászólás 2007 okt. 17, 19:41 
Kedves Fórumozók!

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy pár kanárim melyek nagyon elhíztak tudnátok segíteni abban hogyan fogyasszam le őket! Válaszokat előre is köszönöm!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76  Következő