Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 okt. 8, 19:13 
Ilona lehet félreérthetően írtam, vagy Te értelmezted másként a mondatom de nem azt írtam, hogy sok tojást kapnak, csak hogy a napi vitaminszükségletük fedezve van. Egyébként kéthetente szoktam a tojást adni nekik, naponta viszont almát, paradicsomot, reszelt sárgarépát magvakat és egy héten 2x salátát kapnak.
Megnéztem a lábát és nincs gyulladásban.

Hozzászólás 2009 okt. 8, 15:21 
[quote="Betty"]Nem most! Júniusba vettem őket, azóta voltak kint és a múlt hétvégén hoztam be őket.
A boltban vitamincseppet ajánlottak neki, bár annyi gyümölcsöt, tojást kapnak, hogy abban több a vitamin szerintem mint a bolti szerekben.[/quote

Mennyi az a sok tojás,mert a fiókanevelés időszakától eltekintve,elég hetente egyszer.A tojást legalább 20 percig kell főzni.Nézd meg a lábát nincs-e gyulladásban?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 8, 14:57 
Nem most! Júniusba vettem őket, azóta voltak kint és a múlt hétvégén hoztam be őket.
A boltban vitamincseppet ajánlottak neki, bár annyi gyümölcsöt, tojást kapnak, hogy abban több a vitamin szerintem mint a bolti szerekben.

Hozzászólás 2009 okt. 8, 14:14 
Betty írta:
Köszönöm a sok segítséget! Az nem lehet,hogy megfázhatott? Ez pont az a madaram akiről tettem is fel képet, hogy mennyire szelíd és elüldögél a kezemen. már a kezdetektől mióta nálam van ilyen kis magánakvaló. Viszont a tollát nem borzolta így fel. most már ők is bent vannak a szobában, de mindenképpen elkülönítem a többitől. Az a baj, hogy az orvosok főleg macskák és kutyák gyógyítására specializálódtak, nem is ismerek olyan dokit aki profi lenne madár gyógyításban.
Mindenesetre köszönöm a segítségeteket!

Betty

Ha nem mostanában tetted ki 30fokra felfűtött szobából, akkor a megfázás esélytelen.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 8, 13:15 
Köszönöm a sok segítséget! Az nem lehet,hogy megfázhatott? Ez pont az a madaram akiről tettem is fel képet, hogy mennyire szelíd és elüldögél a kezemen. már a kezdetektől mióta nálam van ilyen kis magánakvaló. Viszont a tollát nem borzolta így fel. most már ők is bent vannak a szobában, de mindenképpen elkülönítem a többitől. Az a baj, hogy az orvosok főleg macskák és kutyák gyógyítására specializálódtak, nem is ismerek olyan dokit aki profi lenne madár gyógyításban.
Mindenesetre köszönöm a segítségeteket!

Betty

Hozzászólás 2009 okt. 8, 9:17 
Egyet értek, először én is tojáselakadásra gondolnék. A férgesség kevésbé merülne fel, a kecske meg elég ellenálló a betegségekkel kapcsolatban. Valami általános antibiotikumot kérhetsz a dokitól, de ezekhez én nem értek. Ja, mégvalami: Az infra lámpa sokszor csodákra képes!

Hozzászólás 2009 okt. 8, 8:28 
Ilona írta:
Betty írta:
Sziasztok!

Pár napja az egyik sárga tojó kecskepapagájom felborzolja magát és csak üldögél egy helyben. Enni eszik, sőt a többieket is elzavarja az etetőtöl és ahogy látom kissé agresszív velük. Sajnos orvost aki profi a madarak terén itt a környéken nem ismerek. Valaki tud segíteni, hogy mit csináljak vele?

Köszönöm

Betty

Én a helyedben sürgősen elkülöniteném a többiektől.Külön kalitkában megtudod figyelni ,az evését, székletét,mozgását... Sajnos madárhoz értő,jó állatorvost nehéz találni.Mivel mindig eszik lehetséges,hogy férges?
Vizsgáld meg nincs-e benne tojás. Mennyi idős?

Hozzászólás 2009 okt. 7, 17:34 
Betty írta:
Sziasztok!

Pár napja az egyik sárga tojó kecskepapagájom felborzolja magát és csak üldögél egy helyben. Enni eszik, sőt a többieket is elzavarja az etetőtöl és ahogy látom kissé agresszív velük. Sajnos orvost aki profi a madarak terén itt a környéken nem ismerek. Valaki tud segíteni, hogy mit csináljak vele?

Köszönöm

Betty

Én a helyedben sürgősen elkülöniteném a többiektől.Külön kalitkában megtudod figyelni ,az evését, székletét,mozgását... Sajnos madárhoz értő,jó állatorvost nehéz találni.Mivel mindig eszik lehetséges,hogy férges?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 7, 12:03 
Sziasztok!

Köszönöm

Betty

Hozzászólás 2009 okt. 6, 22:10 
Ilona írta:
Az etetés nem nehéz,az ajtó mellett balról van egy hosszú tálca amit kitudok húzni,azon vannak az etető tálkák és a vizes tálka.
Az ajtó jobb oldalán,keresztbe,fel van tekerve egy erős műanyag háló,amit
kívülről letudok ereszteni,így a jobb oldali részbe eltudom zárni a madarakat
és betudok menni takarítani.Nem egyszerű,ezért írtam,hogy praktikusabb röpdét kell építenünk,bár az,hogy nem közvetlenül a földön van,hanem egy vas állványon,biztonságot nyújt a macskák ellen.

Szóval cselesen oldod meg:)
Sajnos nagyon drága egy új röpde.
Viszont a macska ellen a magasság nem jelent védelmet.
Tudod,nálam több szintesek a ketrecek, a legfelső az 140-nél kezdődik és 2m-nél van a teteje. Minden oldala védett, egyedül egy 60cm*60cm-es rész, ami az udvarra néz és sajnos szimpla hálós. A macska képes volt ilyen magasra felugrani és letépni a sokszínűpapagáj tojóm lábát a rácson át. Szóval biztos védelmet csak a dupla drót jelent. Egyébként a kecskék sokkal rafkósabbak, azokat nehezebben szedné ki, azok vannak ezekben a ketrecekben és még sose volt semmi baj. A sokszínű vadabb, gondolom jobban vergődik és repült a fény fele:(

Hozzászólás 2009 okt. 6, 21:29 
Az etetés nem nehéz,az ajtó mellett balról van egy hosszú tálca amit kitudok húzni,azon vannak az etető tálkák és a vizes tálka.
Az ajtó jobb oldalán,keresztbe,fel van tekerve egy erős műanyag háló,amit
kívülről letudok ereszteni,így a jobb oldali részbe eltudom zárni a madarakat
és betudok menni takarítani.Nem egyszerű,ezért írtam,hogy praktikusabb röpdét kell építenünk,bár az,hogy nem közvetlenül a földön van,hanem egy vas állványon,biztonságot nyújt a macskák ellen.

Hozzászólás 2009 okt. 6, 21:15 
madaras86 írta:
madaras86 írta:
Gabikaaa írta:
Ma a kecske tojóm alatt találtam egy tojást. Mi a véleményetek, mennyi az esélye annak, hogy ki tud kelni fióka figyelembe véve azt, hogy október van?

Nem lesz gond

Illetve arra majd figyelj, hogy hogyha kikeltek a kölykök, akkor az odú tetejét majd kicsit húzd félre, hogy maradjon egy rés, amin a pára eltávozik, különben lecsapódna az odú falára és penészedésnek indulna.

Köszönöm a választ! Akkor áldásomat adom az újabb családalapításra. :D

Hozzászólás 2009 okt. 6, 20:42 
madaras86 írta:
Gabikaaa írta:
Ma a kecske tojóm alatt találtam egy tojást. Mi a véleményetek, mennyi az esélye annak, hogy ki tud kelni fióka figyelembe véve azt, hogy október van?

Nem lesz gond

Illetve arra majd figyelj, hogy hogyha kikeltek a kölykök, akkor az odú tetejét majd kicsit húzd félre, hogy maradjon egy rés, amin a pára eltávozik, különben lecsapódna az odú falára és penészedésnek indulna.

Hozzászólás 2009 okt. 6, 20:40 
Gabikaaa írta:

Nem lesz gond

Hozzászólás 2009 okt. 6, 20:27 
Ilona írta:
madaras86 írta:
Szóval a betadin ezt a problémát megelőzheti(mármint a tövig lerágást), talán a keserű íze miatt. De nekem a kecskéknek még sose fagyott meg lába (régen egy princnek viszont igen), szóval ettől nem kell félni.

Egy stárfkocsival a szakdogád megvédéséhez,biztosan sikerül.Örülök,hogy ilyen szép kölykök lettek,nekem nagyon tetszenek a tarka kecskék.
A röpdém nagysága 3x1x1.60 ,csak a saját erőnkböl tudtuk megcsinálni,remélem jövőre lesz egy szebb és praktikusabb.A hátsó falán van egy nagy ablakmélyedés amit megnyitunk,elöl plekszivel egy részét lezárom,ha akarnak betudnak majd ülni a hideg elöl.Fészket még nem nyitottam ki,gondolod,hogy van még értelme?A nagy elfoglaltságod ellenére mész a Monor-i börzére?A képet sajnos nem sikerül feltöltenem.

Köszönöm!:)

Ebben a röpdében hogy eteted a kecskéket, a belső ablakon át ? Vagy hogy oldod meg,hogy ne repüljenek el? És a takarítás? Nem lehet egyszerű. Mindenképp megyek Monorra, nem élném túl, ha nem mehetnék:) Bár nem könnyű ügy....
Hogy megnyisd-e az odút? Hát ezt neked kell eldöntened, én le se zárom őket:) Nyugodtan felnevelhetnék még a kölyköket, de ráérnek tavasszal is.

Hozzászólás 2009 okt. 6, 19:20 

Hozzászólás 2009 okt. 5, 17:56 
Kép

Végre ! Néha még ügyetlen vagyok.

Hozzászólás 2009 okt. 5, 17:41 
madaras86 írta:
Szóval a betadin ezt a problémát megelőzheti(mármint a tövig lerágást), talán a keserű íze miatt. De nekem a kecskéknek még sose fagyott meg lába (régen egy princnek viszont igen), szóval ettől nem kell félni.

Egy stárfkocsival a szakdogád megvédéséhez,biztosan sikerül.Örülök,hogy ilyen szép kölykök lettek,nekem nagyon tetszenek a tarka kecskék.
A röpdém nagysága 3x1x1.60 ,csak a saját erőnkböl tudtuk megcsinálni,remélem jövőre lesz egy szebb és praktikusabb.A hátsó falán van egy nagy ablakmélyedés amit megnyitunk,elöl plekszivel egy részét lezárom,ha akarnak betudnak majd ülni a hideg elöl.Fészket még nem nyitottam ki,gondolod,hogy van még értelme?A nagy elfoglaltságod ellenére mész a Monor-i börzére?A képet sajnos nem sikerül feltöltenem.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 okt. 5, 17:16 
Ilona írta:
Szervusz Daniduke!

Tudok a Nimfád elvesztéséről nagyon sajnálom,remélem a kicsik kifognak kelni.A Kecskék hogy vannak,befejezték már a vedlést,adtál nekik fészket?

Szia!
Köszi szépen, remélem a tojó nem kapta el a nyavalyáját. Most 4 tojás csücsül az odúban, eddig szorgalmasan ült, de pár napja kitalálta, hogy csak este ül. (kb. a 16-17 napnál vagyunk)
Érdekes, hogy amióta megvan a nimfa hímem, azóta nem sikerült eldönteni a nemét, amikor meg kiderül, akkor elpusztul.. :(

A hím kecske feje még nagyon tokos, ezért nem adok nekik még odút, nehogy hiába tojjon a tojó, de félek, nemsokára késő lesz odút adni....

Hozzászólás 2009 okt. 5, 10:15 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 143  Következő