Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 okt. 15, 13:51 
Szia Ilona!

Tavaly ősz tájékán (ha jól emlékszem) voltam ott egy kiállításon. Szerettem volna venni egy tojót az akkor még egyedül lévő Bobimnak, de nem voltak kecskék. Belépő nem volt, legalábbis nem kért tőlünk senki.:-) Érdekes volt, főleg azért, mert olyan galambokat és baromfikat láttam, amilyeneket még azelőtt soha.:-)
Köszönöm az információt.

Hozzászólás 2009 okt. 15, 13:50 
Szia Ilona!

Tavaly ősz tájékán (ha jól emlékszem) voltam ott egy kiállításon. Szerettem volna venni egy tojót az akkor még egyedül lévő Bobimnak, de nem voltak kecskék. Belépő nem volt, legalábbis nem kért tőlünk senki.:-) Érdekes volt, főleg azért, mert olyan galambokat és baromfikat láttam, amilyeneket még azelőtt soha.:-)
Köszönöm az információt.

Hozzászólás 2009 okt. 15, 8:25 
Szervusz Némabob!

Nálunk,Leányváron,november l4-én és 15-én,galamb,díszbaromfi és díszmadár kiállítás lesz a kultúrházban .Tavaly elég jól sikerült igaz,hogy korábban tartották,még nyár volt.A kultúrház a Bécsi úton van,közvetlen a Pest felé eső buszmegállónknál.Ha érdekel gyere nézd meg és ha lehetséges mond el másoknak is. Az idén nem tudom,hogy lesz,de tavaly nem kértek belépő díjat,csak adományt a költségek fedezésére.

Hozzászólás 2009 okt. 14, 21:39 
Most még kénytelen vagyok én is kint tartani őket egy ideig, mert költenek és nem akarom őket a költés kellős közepén költöztetni. Ráadásul a törpék rönkodúban költenek (ami kb 6-10 kg), azt pedig nem tudom ráerősíteni a telelő kalitkára. Tehát a költés végéig maradnak kint.

Hozzászólás 2009 okt. 14, 21:35 
jocooo írta:
Helló
Ti a hideg végett, hogy védekeztek a kinti röpdénél? Annyi elég ha fólával körbe van tekerve a röpde?

Igen, elég. Ajánlott még a fa és nem vas ülőrúd. A víz ne fagyjon be. Ennyi nagyjából.

Hozzászólás 2009 okt. 14, 21:32 
Helló
Ti a hideg végett, hogy védekeztek a kinti röpdénél? Annyi elég ha fólával körbe van tekerve a röpde?

Hozzászólás 2009 okt. 12, 21:08 
Köszönöm a gratulációt.
6 tojásból kettő kelt és mindkettő sikeresen fel is nevelkedett.:-) Jókat mosolygok, ahogy kukucskálnak a lyukon. Feltűnnek, eltűnnek, mintha báboznának.:-)
Most 7 tojást láttam, a nyolcadik tegnap óta nem tudom hová lett :shock: , de szerintem ezekből a tojásokból nem kelnek, mert a tojásvisszamaradáskor elég sokat voltak szabadon a tojó nélkül. Mindegy, várok, nem bántom. Azt hiszem ha ez az adag lement elveszem az odut és csak tavasszal kapják majd vissza.

Hozzászólás 2009 okt. 12, 16:44 
Az én tojóm eddig a 4. tojásnál tart. Bízom benne, hogy a második költése már sikeresebb lesz.

Hozzászólás 2009 okt. 12, 15:21 
Némabob írta:
Köszönöm. Akkor elvileg napok kérdése ha jól számolom.
Jó lenne már, mert a tojóm, aki sikeresen átvészelt egy tojásvisszamaradást a hétvégén, megint teletojta az odut (8 tojás) és kotlana, de a kicsik folyton zavarják.

Gratulálok,már tényleg ki kell,hogy repüljenek.Minden kikelt fiókát felneveltek?Másoknál az első költésnél volt elhullás,csak ezért kérdezem.

Hozzászólás 2009 okt. 12, 9:48 
Köszönöm. Akkor elvileg napok kérdése ha jól számolom.
Jó lenne már, mert a tojóm, aki sikeresen átvészelt egy tojásvisszamaradást a hétvégén, megint teletojta az odut (8 tojás) és kotlana, de a kicsik folyton zavarják.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 okt. 12, 9:09 
Szia!

35 napos korban hagyják el a fészket! A Tieid valószínű már próbálkoznak a fészek elhagyásával, azért kukucskálnak :)

Betty

Hozzászólás 2009 okt. 12, 8:33 
Sziasztok!

Hány hetes korukban hagyják el az odut a kecskefiókák? Most 5 hetesek és már kukucskálnak az odu bejáratán át.:-)

Hozzászólás 2009 okt. 11, 20:33 
Ja és mégvalami!
NOVEMBERBEN IS LESZ BÖRZE:)
Mondták is a börzén a kapunál (illetve kérdeztük), mert az mgksz honlapján már fent van az időpont is:
november 8.

Hozzászólás 2009 okt. 11, 20:29 
Ilona írta:
Szervusz madaras86!

Ha lesz egy kis időd,írd meg milyen volt a börze?Vannak új szerzeményeid?

Szia!

Időm az semmi, de írok:)
Tömören? Borzalmasan rossz volt.......
Eleve az utazás,hogy most vonattal mentem, hát nem kicsit rosszabb,mint kocsival, főleg hazafele az átszállások miatt. Bár ez még szerencsés is volt,mert elértük a csatlakozást, múltkor mikor vonattal voltam tavasszal,akkor két órát kellett várni Cegléden:S
Az eső ömlött, csontig áztunk mire kiértünk az állomástól a börzére. Ott már nem volt gond, mert egy ismerősöm vitt sátrat és behúzodtunk az alá. Le akartam cserélni a pulóverem, de a táskámban vitt tartalék és csupa víz lett. Na most azt kell elképzelni,hogy ilyen időjárási viszonyok mellett, a börze ismét dugig tele volt árusokkal és a madarak egy jelentős része fölött nem volt tető/sátor/fólia.......
Ráadásul rengeteg pintyfélét is láttam így. Hát nem kevés lesz a beteg madár:S
Az,hogy milyen madarak voltak?! Csurom vizesek voltak, így sokat nem lehetett belőlük látni. Én csak egy szállítót vettem,meg egy tarka gyémántgerle tojót. Annyiból volt jó a börze, hogy bár csak negyed 11ig maradtam, a kecskéket elvitték mind egy szálig. Bár már megint jön elő a következő csapat, de télire legalább nem sok marad. Szóval szerintem ha valaki kihagyta a mostani börzét,akkor nem veszített semmit.Tömören ennyi:)
Bocs ha tele van hibákkal, de rohanok....

Hozzászólás 2009 okt. 11, 20:06 
Szervusz madaras86!

Ha lesz egy kis időd,írd meg milyen volt a börze?Vannak új szerzeményeid?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 11, 16:06 
Szia Ilona!

Én is arra gondoltam, hogy mikor megvettem már lehetett vele valami, igaz nem vettem észre rajta semmit, hisz ugyanolyan aktív volt mint a többi. Legalább már nem kell szenvednie a kis drágának.
A többiek jól vannak köszi. Sokat rosszalkodnak :) A kalitkájuk aljára mindig rakok papírt amit előszeretettel miszlikre aprítanak a skarlátszárnyúimmal együtt.

Hozzászólás 2009 okt. 11, 15:12 
Betty írta:
Sajnos tegnap este meghalt a kis kecském :(

Nagyon sajnálom,akartam,de nem mertem megkérdezni,hogy miként van a kismadarad,mert amikor az enyém ebben az állapotban volt, egy pár órán belül elpusztult.Elképzelhető,hogy azért volt annyira kezes,mert amikor megvetted már lappangott benne a betegség.A többiek,hogy vannak?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 11, 10:08 
Sajnos tegnap este meghalt a kis kecském :(

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 9, 13:15 
Daniduke nagyon szépek a madaraid!

Az Én kis kecske tojóm ahogy írtam korábban is továbbra is rossz állapotban van sajnos. Ma megfigyeltem, hogy szinte elveszti az egysensúlyát, eldől oldalra és már képtelen felmászni a lécre és rázza néha a fejét. Ma nem is evett szegényke.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 okt. 8, 20:51 
Sziasztok!
A tojóm már nagyon jól néz ki, sokat gyönyörködök benne :47: :

Kép

Viszont a hímem még mindig tokos :evil: :

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 143  Következő