Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Jani

Hozzászólás 2009 okt. 30, 17:46 
Sziasztok

Először is köszi a gyors válaszokat. Az a helyzet , hogy most csak fekete napraforgóm van, csíkost akkor majd vennem kell..A keverékben van vörösköles,sárgaköles,és fénymag még.Adtam neki almát de eddíg még nem nyúlt hozzá. Amúgy bent van a lakásban egy 80x60x50 es kalitban, de majd ha már megszokja a szobát kiengedem minden nap.Van még itt bent egy pár nimfám is,de csak összebarátkoznak.

Hozzászólás 2009 okt. 30, 17:21 
Sziasztok!

Én az almát célszerszámmal kimagozom, átfűzök rajta egy kötelet, és úgy akasztom fel a röpiben. A hullámosok egész nap eljátszanak vele. Nagyon szeretik a kelbimbót, a sütőtököt és a céklát is.
Most jut eszembe: ha valamilyen zöldséget-gyümölcsöt nem esznek, próbáljátok vékonyan mézzel bekenni, nálam bevált!

Hozzászólás 2009 okt. 30, 16:09 
Kiegészítés képpen csak annyit, hogy jobb, ha csíkos napraforgót adsz nekik és nem feketét. A világos színt se nagyon látom a tálban, fénymagot kap? Mert az a másik kedvenc. Ha van lehetőséged, a naprát csíráztasd, sokkal egészségesebb és ha kapják, akkor a sima naprához hozzá se nagyon nyúlnak.
Az almát én úgy ahogy van egészbe eléjük rakom. Egyesek ezt rossz dolognak tartják, én viszont úgy látom,hogy nagyon jól lefoglalják magukat vele, jól elszórakoznak. A magot se szoktam kivenni, az az egyik kedvencük. Bár lehet olyat olvasni,hogy az alma magja mérgező. Nekem nincs gond belőle,de mindenkinek a saját döntése, hogy odaadja-e vagy sem.

Hozzászólás 2009 okt. 30, 15:52 
Szervusz csien!

Megfelel nekik a nagypapagáj keverék,de én vegyesebben adom a magot.Kapnak pinty és kanári keverékből is,a napraforgó magot imádják,de azzal vigyázni kell,mert hizlal.A hízás persze attól is függ,mekkora helyen vannak.A gyümölcsök közül mindent kipróbálhatsz.Az enyémek,a Betty által leírt zöldségeken felül,szeretik a tyúkhúrt,a pásztortáska zöld magját,a paprika csutkáját.Nyáron,ha módod van rá,több fűféle zöld magját is adhatod nekik.Továbbá,permetezetlen,gyümölcsfa vesszők,fűzfa gallyak.
Jó madarászást kívánok.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 okt. 30, 14:45 
Szia csien!

Tökéletes neki a nimfa eledel. Észre fogod venni, hogy kiszedegeti a napraforgó magokat, legalábbis az enyémek azt nagyon kedvelik. Adhatsz neki fürtös kölest is. gyümölcsök közül imádják az almát (a magját távolítsd el), megeszik a főtt kukoricát, sárgarépát, sőt nekem még a répa zöld levelét is imádják.
Ritkábban adhatsz nekik főtt tojást is, főtt rizset, főtt tésztát meg salátát. Az Én madaraim imádják a paradicsomot, az a kedvencük, Egy paradicsomot ketté szoktam nekik vágni és elmolyolnak vele egész nap. estére pedig el is tűnik egy az egybe:)
Nagyon szeretnek fürödni, ezért adhatsz nekik egy kis tálba vizet, had pancsoljanak.
A banánnal is próbálkoztam náluk, de azt nem igazán ették, de megpróbálhatod azt is.
Egyelőre ennyi jut eszembe, ha még tudok valamit, majd megírom :)

üdv

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2009 okt. 30, 13:01 
Sziasztok.Vettem egy kecskepapagájt tegnap. Nimfa kaja keveréket adtam neki,kicsit több napraforgóval.Jólesz ez neki? Miket adhatok neki még? elég vicces kis madár:) jobb lábával fog meg mindent és úgy eszik

Kép

Hozzászólás 2009 okt. 27, 23:36 
Ártani nem ártasz vele, egy próbát megér.

Betty írta:
sziasztok!

Kis kecském lába lassan egy hete még mindig fáj. Tegnap kitapogattam neki, de nem látok rajta semmit. Bár ma mintha kicsit dúzzadtabbnak láttam volna a talpát. szerintetek, ha körömvirágkenőccsel vagy kamillával kezelem neki, az jó? Enni eszik szegénykém, csak a jobb látát kifelé tartja és biceg.

Jancsi a madárvételt előbb-utóbb megoldjuk :)

Hozzászólás 2009 okt. 27, 23:33 
Szia!

Régebbről voltak jó tapasztalataim, akkoriban költözés miatt kényszerültem egyszer erre, akkor nem volt gond. Most családi gondok miatt kerültek hozzám, sürgősen el kellett hoznom őket. Az új röpdét copfosfürjekkel osztják meg, azoktól eleinte kicsit megijedtek,de a tojó továbbra is ül a kölykökön és melegíti őket a hím pedig hordja neki a kaját. A kölykök az első naptól kezdve tökéletesen meg vannak etetve.
Úgyhogy ismét összejött, megint bebizonyították, hogy mennyire jó természetű madarak. Nem hiszem, hogy bármelyik másik papagáj hajlandó lenne erre.

Ilona írta:
Szervusz Madaras86!

Mi újság,remélem jól vannak az átköltöztetett madaraid?
Vészhelyzet az vészhelyzet,de azért csodálom a bátorságodat.
A kecskék ezek szerint tényleg nagyon szívós kis jószágok. :D :D

Hozzászólás 2009 okt. 27, 22:18 
Szervusz Madaras86!

Mi újság,remélem jól vannak az átköltöztetett madaraid?
Vészhelyzet az vészhelyzet,de azért csodálom a bátorságodat.
A kecskék ezek szerint tényleg nagyon szívós kis jószágok. :D :D

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 26, 20:31 
sziasztok!

Kis kecském lába lassan egy hete még mindig fáj. Tegnap kitapogattam neki, de nem látok rajta semmit. Bár ma mintha kicsit dúzzadtabbnak láttam volna a talpát. szerintetek, ha körömvirágkenőccsel vagy kamillával kezelem neki, az jó? Enni eszik szegénykém, csak a jobb látát kifelé tartja és biceg.

Jancsi a madárvételt előbb-utóbb megoldjuk :)

Hozzászólás 2009 okt. 25, 21:40 
Kíváncsian várom a holnapot....... Vészhelyzet volt és nem volt más megoldás.........Átköltöztettem egy pár kecskét a 4db két és fél hetes kölykével egy új ketrecbe. Nem nagy távolságra, csak 7km van a régi és az új helyük közt:)
Remélem továbbra is nevelni fognak. Régen volt egy-két ilyen esetem, akkor nem volt gond, továbbra is neveltek, az új ehlyen is bementek a régi odúba.

Betty, ezt a vitamint én nem ismerem, én a számomra beváltat használom. Nyíregy még kérdéses, de tervben van, remélem összejön, csak sok a meló.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 25, 9:40 
Sziasztok!

Ilona a madaram nem tüsszög és eszik rendesen, de mégsem olyan mint a párja. Még mindig megfigyelés alatt tartom. Vettem neki a gyógyszertárban egy vitamint por alakban aminek a neve BelgaBion. Igaz galamboknak találták ki, de papagájoknak és más kedvtelésből tartott madaraknak is ajánlják. még nem adtam belőle nekik. Valaki ismeri esetleg? Mindenképpen beszerzem amit írtál! Köszi!

Jancsi neked pedig köszönöm a fotókat! igazából mindegyik madárka tetszik, de valószínű az egyik sárga mellett döntök! Nem tudom még, hogy mikor megyünk át Debrecenbe. Esetleg ha Te hamarabb jársz erre akkor úgy is jó ha magaddal hozod....majd egyeztetünk :)

Hozzászólás 2009 okt. 24, 22:39 
Téglán háttal lemaradt:D

Kép

Hozzászólás 2009 okt. 24, 22:38 
Betty, ide teszem fel a képeket a sárga kecske tojókról,ha nem gond. Ígfértem valakinek képet a most kirepült kis tarka tojómról is,csak nem tudom már,hogy kinek:S
És bocs a késésért.....

Ja és a skralátos részre teszek neked képet az enyémekről, bár lassan már 3-4 hetes képek.

1-es(téglán, másikon a téglán háttal):

Kép

2-es:

Kép

Kép

3-as tojó:

Kép

Kép

Tarka tojó:

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 okt. 21, 19:40 
Szia Betty!

Nem Neked nincs szerencséd a kecskékkel,inkább az a baj,hogy az a kis tojó már akkor beteg lehetett amikor meg vetted.Amennyiben a mostani borzolt kismadarad nem tüsszög,nem váladékos az orra,talán próbáld ki a
Laktiferm M -et.Állatgyógyszertárban kapható roboráló,kiegészítő szer.Jó hatással van az emésztőszervekre.Ártani biztos,hogy nem fog és a kis kiszerelésnek elfogadható ,ezer forint alatti az ára.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 21, 18:27 
Szia Ilona!

Most néztem meg a lábát és semmi nem látszik rajta. Valószínű megrándult neki, vagy beütötte valahová. Sajnos ami a nagyobb baj, hogy a zöld kecskéim tojója felborzolja magát már több napja. Figyelem folyamatosan. Enni eszik, de fel van a tolla borzolva. Most vettem ki a két hím mellől, mert valószínű, hogy ő elkaphatott valamit a korábban elpusztult tojómtól:( de azért reménykedem, hogy őt nem fogom elveszíteni.
Valahogy a kecskék eddig nem akarnak nekem összejönni, pedig mindent megkapnak.

Hozzászólás 2009 okt. 21, 16:43 
Szervusz Betty!

Nem hiszem,hogy ilyen gyorsan lépne fel nála betegség,bár félő,hogy a párjától elkapott valamit.Most nem hiszem,hogy beteg,talán felakadhatott a lábával valahogy.Hosszúak lehetnek a körmei?Tapogasd végig a lábát,hátha mégis megérzed hol a baj.Sajnos okosabbat nem tudok írni. :(

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 21, 15:45 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék Tőletek kérni! A hím kecskepapgájom az egyik lábát húzza. Tegnap még semmi baja nem volt, most vettem észre, hogy alig tud mozogni egy lábbal a kalitkában. Néztem, de nem piros és semmit nem látni rajta. Remélem nem fog elpusztulni, hisz a párját nem olyan régen vesztettem el.
Tud valaki segíteni?

Köszönöm: Betty

Hozzászólás 2009 okt. 20, 7:45 
Sziasztok!

Végül is 6 hetes korukban hagyták el az odut a kicsik, de azért még vissza-vissza járnak. Meglepő, hogy ennyi idős korukban milyen jól repülnek. Igaz a landolással és a lábhasználattal (kapaszkodással) vannak problémák, de azért így is nagy teljesítmény.:-)

Hozzászólás 2009 okt. 18, 19:40 
daniduke írta:
Ilona írta:
Remélem egy darabig még nem fog újra előfordulni,de reggelre bőrös
volt a madaraknál a víz teteje.Fűteni nem tudom,így szürkületkor ki fogom venni és reggel vissza adom nekik a vizüket. Az étvágyukon is meglátszik,kétszer annyi magot esznek mint a jó időben,remélem nem fognak elhízni?Természetesen a zöldet és a gyümölcsöt is megeszik.

Nálam is mintha több magot ennének. A víztől ne félj, nálam nem volt vele gond tavaly, remélem idén sem lesz. Szívósak a kecskék:)

Ki akarod venni a vizet estére?

Igen,reggel meg kapnak frisset,napközben meg tudok rájuk vigyázni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 143  Következő