Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 nov. 9, 20:29 
Norbi, Tamás, igazatok van, nem kell feltétlen egyedül tartani, hisz' persze párban boldogabbak, de ekkora kalitba egy párt.... :oops:
Meg persze ez az egyedül/párban tartósdi ugyanolyan végtelen vita mint a kézzel nevelés ésatöbbi. Ebbe inkább ne menjünk bele 8)

Hozzászólás 2009 nov. 9, 20:19 
andi40 írta:
Sziasztok! Megint a tanácsotokra lenne szükségem.Tegnap meghalt az egyik lány törpefürjem.Nem láttam rajta semmi sérülést, reggel még jól evett és szaladgált, délután leült és már nem mozdult többé.Nem lehet, hogy a fiú agyon kergette? Mindig hajtotta szegényt.Most viszont nagyon-nagyon bánatos szegény,csak üldögél és szinte alig eszik.Remélem, neki nem lesz baja. :(

Szia Andi!

Tojást tojt? Esetleg nem akadt el tojás? Mennyire vehemensen kergette a kakas a tojót? Mennyi idős volt a tojó?

duju

Hozzászólás 2009 nov. 9, 19:36 
Sziasztok! Megint a tanácsotokra lenne szükségem.Tegnap meghalt az egyik lány törpefürjem.Nem láttam rajta semmi sérülést, reggel még jól evett és szaladgált, délután leült és már nem mozdult többé.Nem lehet, hogy a fiú agyon kergette? Mindig hajtotta szegényt.Most viszont nagyon-nagyon bánatos szegény,csak üldögél és szinte alig eszik.Remélem, neki nem lesz baja. :(

Hozzászólás 2009 nov. 9, 19:28 
Bocsi,bocsi emberek....rossz mértékegységeket adtam meg!Megnéztem egy másik oldin a régebbi üzneteimmet és ott 50 cm-tert írtam! Ma lemértem és télleg 50 cm! Szóval akkorába már lehetne tartrani egy párt?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pulipintyo 2009 nov. 9, 19:43-kor.

Hozzászólás 2009 nov. 9, 19:11 
Tamás jól mondja! Csak akkor tarts egyedül egy madarat, ha naponta foglalkozol is vele, mert különben szenvedni fog egymagában az unalomtól.

De én is a párban tartásnak vagyok a híve! egyrészt azért, mert tudom, hogy nem lenne időm foglalkozni a madárral minden nap, másrészt, pedig egyébként sem szeretem, ha egyedül tartanak egy "ösztönlényt"!

Én mindig párban tartottam minden madaramat. Hallottam olyan dolgokról, hogy a hím papagájok párosodni akartak az ülőkével, vagy a gazdájuk ujjával, ami már szerintem nem olyan jóérzés a madárnak sem!

De ez csak az én véleményem és nagyon halkan mondtam!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 9, 17:51 
Halihó!

Daniduke tanáncsával ellentétben én nem javaslom hogy egyedül tarts egy madarat. Kivétel persze ha nagyon sok időd van arra, hogy foglalkozz vele. Jobb ha van párja vagy legalább ketten legyenek. Pl hullámosnál, nimfánál vagy zebra pintynél stb semmi gond nem származik abból hogy 2hímet (vagy két tojót) tartasz együtt. És nem lesz így szaporulat biztos, a madaraid sem unatkoznak addig amég nem foglalkozol velük!

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 nov. 9, 17:20 
pulipintyo írta:
mgefogadom a tanácsodat drága viktor82-ke :lol:

Mint már írták, ha nem célod a tenyésztés, végy egy magányos madárkát (huli, kanári stb.) és sok kiengedés mellett tartsd. Viszont ha mindenáron tenyészteni akarsz akkor bizony végy egy nagyobb kalitot (ha jobban megnézed, nem olyan drágák ám), vagy sajátkezűleg csinálj, úgy ahogy itt többet is tették. Meglepően egyszerű, de hatásos módszer.
Mást nem bírunk szerintem ajánlani, ezek a lehetőségek.
Üdv, és sok sikert! :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 9, 15:23 
mgefogadom a tanácsodat drága viktor82-ke :lol:

Hozzászólás 2009 nov. 9, 1:01 
szia Pulipintyó!

nagyon szép dolog, h szeretnél magadarat tartani. viszont ha a tapasztaltabbak javasolnak vmit, akkor érdemes megfontolni. ha nincs egy normális kalitkányi helyed egy asztalon, vagy polcon, akkor tartsál inkább pókot, vagy csigát! az, hogy nincs helyed, ettől még állatkínzás egy akkora kalitka két örökmozgó pintynek...

Hozzászólás 2009 nov. 8, 18:31 
Egyetértek Crayfish-el!

A kereskedésekben kapható kalitkák szépek ugyan, de egyáltalán nem kényelmesek a madaraknak! És nem érzik magukat jól benne!

A 40 cm hosszú és 30 cm széles ketrec nagyon kicsi! Főleg, ha huzamosabb ideig lennének benne! A 60 cm-es magasság sem jó a pintyeknek ezekkel a méretekkel!

Inkább legyen 60cm hosszú, 40 cm széles és 30, de inkább 40 cm magas.
Ebben már kényelmesen elvannak és szaporodásra is lehet őket késztetni úgy, ha kint van az odú a kalitkán kívül.

Nagyon egyszerű megcsinálni! :wink:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 nov. 8, 14:23 
pulipintyo írta:
crayfish-nek!
Nem érezném jól magam egy akkora helyen !Én lehet ,hogy családi házban élek de nioncs lehetőségem arra ,hogy voliert vagy kinti röpdét építsek! Te biztosan tapasztaltabb vagy és én is úgy gondolom ,hogy egy röpdében jobban éreznék magukat bár egy kicsit fázánnak! Mivel nem tudnám őket kinn tartani a házban a szobámban szeretném tartani! A pintytartok 1/4-de szerintem házban tartsa őket és nem hiszem ,hogy azoknak is van lehetőséguk egy szobába voliert készíteni ezért valószínűnek tartom mások is ekkora ketrecben tartsák őket!

Én nem azt mondom, hogy kinn tartsd őket volierben, megértelek. Csak arra szerettelek volna rá vezetni, hogy egy kicsit nagyobb alapterületű kalitkában jobb életük lenne. Szerintem, ha tudsz akkor szerezz be vagy építs nekik egy normálisabb méretűt. Ez az én javaslatom, azt csinálsz amit akarsz, tudsz. Sajnos a szakboltokban, kisállat kereskedésekben rengeteg rossz méretű kalitkát lehet kapni, amik úgymond nagyon jól néznek ki.

Hozzászólás 2009 nov. 8, 13:54 
crayfish-nek!
Nem érezném jól magam egy akkora helyen !Én lehet ,hogy családi házban élek de nioncs lehetőségem arra ,hogy voliert vagy kinti röpdét építsek! Te biztosan tapasztaltabb vagy és én is úgy gondolom ,hogy egy röpdében jobban éreznék magukat bár egy kicsit fázánnak! Mivel nem tudnám őket kinn tartani a házban a szobámban szeretném tartani! A pintytartok 1/4-de szerintem házban tartsa őket és nem hiszem ,hogy azoknak is van lehetőséguk egy szobába voliert készíteni ezért valószínűnek tartom mások is ekkora ketrecben tartsák őket!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 nov. 8, 13:51 
Pulipintyo!
Nálam ugyan nagyjából ekkora kalitkákban költenek a zebrapintyek, mert költési időben elég nekik ekkora is, de költési időn kívül röpdében tartom őket. Ha költetni nem akarsz, azt javaslom, vegyél abba a kalitkába egy hím kanárit vagy egy hullámost, de őket is rendszeresen engedd ki repülni, mozogni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zottan 2009 nov. 8, 18:32-kor.

Hozzászólás 2009 nov. 8, 13:48 
lax 20-mak!
Zebrapintyre gondoltam és 3 db bolti ülőrud egy henger alakú ülőrud ami 40 cm-es és 4 db kicsit hepehupásabb ülőrud ami 30 cm-es! 2 db etető egy itató és egy tintahalcsont! Minden ismerősömnek kb ekkora kalitkában vannak a zebrapintyei és szaporodnak! Na meg az interneten is a mindenhol ekkorát írtak!Én nem volierben akarom tartani mert nincs lehetőségem rá de mindent megteszek ,hogy jó helyük legyen!

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 nov. 8, 12:14 
pulipintyo írta:
Sziasztok!
Igazából pintyet vagy törpefürjet akartam!
Mivel a törpefürjnek kicsi a hely a pintynek biztos jó lesz ugye?Elég sok ülőrudat raktam be ,hogy ellegyenek majd....

Miért akarsz mindenáron egy 40x30-as alapterületű kalitkában madarakat kínozni???? Miből gondolod, hogy egy pintynek kisebb hely igénye lenne???? Lehet, hogy 60 magas, de a madarak nem repülnek vízszintesen felfelé és lefelé. Nem a te hibád, hanem azoknak a fogalmatlanoknak akik ilyen alkalmatlan kalitkákat gyártanak. :evil:
Te hogyan éreznéd magadat egy 1,5x1,5 méter alapterületű és 4 méter magas szobában???????

Hozzászólás 2009 nov. 8, 12:07 
Hali!

Milyen pinty, milyen kalit,, mennyi ülőrúd?

Hozzászólás 2009 nov. 8, 12:00 
Sziasztok!
Igazából pintyet vagy törpefürjet akartam!
Mivel a törpefürjnek kicsi a hely a pintynek biztos jó lesz ugye?Elég sok ülőrudat raktam be ,hogy ellegyenek majd....

Hozzászólás 2009 nov. 8, 11:29 
Duju!

Vitaminkúra megy? Ősszel szoktam nekik hetente 1-2 napig vitamint adni, nehogy gond legyen. Jobb a megelőzés. Legalábbis nálam segített. Bár az idén nem sokat vagyok itthon, úgyhogy csak néha-néha kapják meg, de azért kapják. :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 7, 23:59 
Sziasztok!

Újabb madárkám távozott el körünkből. Sajnos a szivárványhídon. És be kell, hogy valljam, hogy a saját hibámból. Másfél hónap alatt, annyit hibáztam, és annyi szerencsétlenség volt, hogy lassan nem kell azon gondolkodnom, hogy hova helyezzem a fürjeimet. Lassan a helyből lesz több, mint a madárból.

Hát az ősz alaposan megtépázta az állományomat. És az önbizalmamat. Jelen állapot szerint 13 fürjem van, abból 2-őt elvisznek a jövő héten.

dujuor

Hozzászólás 2009 nov. 7, 22:46 
Na azért! Már megijedtem! :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 225  Következő