Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 11, 9:34 
Hüm, látom megint sikerült néhány hozzászólás alatt "kikezdeni" egymást, nem jó ez így!

Nyuzylla!
Itt valóban senki nem mondta a srácnak hogy ne tartson madarat. Csak azt hogy kicsi a kalitka amiben szeretne zebarpintyeket(ha jól emlékszem) tartani. És meg is értette a dolgot. Szóval csak és kizárólag jó akaratból szoltunk hozzá a kérdéséhez.

Marcsi!
Már megint lenézed Norbit, pedig nem mondott hülyeséget egyáltalán. Az meg hogy "itt" leírta hogy milyen céljai vannak a Japánfürjel saját magán ügye. Csak megosztotta a Tisztelt forumozókkal. És ez neked nagyon nem tetszik mert, nem a megszokott dolgokat követi. Hozzátezsem hogy NEM az a CÉLJA HOGY EGY TÉL ALATT KINYÍRJA SZÁNDÉKOSAN A SAJÁT FÜRJEIT, DE AZ ELKERÜLHETLEN HOGY NÉHÁNY ELPUSZTULJON A CÉL ELÉRÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN!
És ha jól emlékszem Te írtad hogy valamelyik ismerősödnél szabadon élnek japánfürjek télen-nyáron, gond nélkül és még szaporodnak is... Akkor ott mi a helyzet?

Szóval a furom azért forum hogy mindenki leírja azt amit gondolom az adott témával kapcsolatban. Ezt lehet vitatni és elfogadni, de nem kell minenfélének beállítani a másikat! Meg az hogy erre ne halgass meg arra ne halgass, kész vicc!

Remélem nincs sértődés!

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 nov. 11, 9:12 
feketemarcsi írta:
Nyuzilla írta:
Sziasztok!

Miért ne kezdhetné ez a gyerek egy nagyobbacska kalitkával, meg 1 pár zebrával vagy sirálykával? Pár hónap alatt kipróbálja, hogy tetszik-e neki a madarászás, és később igénye /zsebpénze/ lesz rá, hogy ládakalitot meg röpdét építsen, építtessen. Bár a kalitka méretét a sok szövegből nem tudtam kibogarászni, nem tűnik nagyon kicsinek, főleg ha néha röptetni is tudja őket a szobában.
Az első kalitkám nekem is kicsi volt, magas, kúpos, de a boltban azt mondták, 1 pár pintynek elegendő. Most már tudom, hogy sem az alakja, sem a mérete nem volt ideális (most az a röpdében a befogó kalitka).
Hamar jött a szaporulat, készültek a ládakalitok, röpdék.
Ti sosem vagytok helyszűkében? Sosem teszitek ideiglenesen kisebb kalitkába a madarakat?
Szerintem nem kellene ezt a gyerkőcöt lebeszélni a madártartásról. Hadd tanuljon, gyakoroljon, tapasztaljon. Akinek igazán bejön ez a hobbi, az úgysem fog megállni egy pár madárnál, kis kalitkánál. Úgy tűnik, a papa is madárbolond, biztos bátorítani fogja.
Bocs, hogy mindez a törpés fórumba sikerült...

Szerintem tökéletesen igazad van!

Nálam is vannak kisebb kalitkák, én pl. kiállítás előtt már egy héttel befogom a madarakat és beleteszem őket, hogy szokják a kisebb helyet, ne egyszerre érje őket a sokk, hogy a nagy helyről hirtelen kicsibe kerülnek, plusz még ezer ember tolong körülöttük.

Persze és ez az állapot tart 3 napig amíg tart a kiállítás és mehet vissza a normális helyére, nagy kalitkába vagy röpdébe és ebben éli le a fenn maradó életét.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 21:16 
Akkor szerintem olvasd el egyszer, még egyszer és még százszor és akkor rájössz, hogy nem a madártartásról beszéljük le, csak tanítjuk, hogy mi a helyes!

De, ha nagyon akarja, akkor úgyis megcsinálja azt, amit akar, attól még, hogy ide mást ír le!

És még annyit hozzátennék, hogy sosem vagyok helyszűkében, mert mindig az adott madarak számához és a szaporulatának a menyiségéhez igazítom a kalitkákat. Ha túl sok lenne, akkor leszedem az odúkat és kész.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 21:13 
Nyuzilla írta:
Sziasztok!

Miért ne kezdhetné ez a gyerek egy nagyobbacska kalitkával, meg 1 pár zebrával vagy sirálykával? Pár hónap alatt kipróbálja, hogy tetszik-e neki a madarászás, és később igénye /zsebpénze/ lesz rá, hogy ládakalitot meg röpdét építsen, építtessen. Bár a kalitka méretét a sok szövegből nem tudtam kibogarászni, nem tűnik nagyon kicsinek, főleg ha néha röptetni is tudja őket a szobában.
Az első kalitkám nekem is kicsi volt, magas, kúpos, de a boltban azt mondták, 1 pár pintynek elegendő. Most már tudom, hogy sem az alakja, sem a mérete nem volt ideális (most az a röpdében a befogó kalitka).
Ti sosem vagytok helyszűkében? Sosem teszitek ideiglenesen kisebb kalitkába a madarakat?
Szerintem nem kellene ezt a gyerkőcöt lebeszélni a madártartásról. Hadd tanuljon, gyakoroljon, tapasztaljon. Akinek igazán bejön ez a hobbi, az úgysem fog megállni egy pár madárnál, kis kalitkánál. Úgy tűnik, a papa is madárbolond, biztos bátorítani fogja.

Hát a kalitka mérete nekem sem tiszta már, mert az eredeti kérdés az úgy szólt, hogy 30x40-es alapterületű és 60 magas a kalitka. Aztán javítva lett azt hiszem 50x40-es alapterületre.
Semmi féle képpen nem akartuk le beszélni a madár tartásról, csak a kalitka méretét szerettük volna kicsit korrigálni, megnövelni.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 21:12 
Szia nyuzilla!Köszi a támogatést! Én nem tudom ti hol laktok de a pécsi vásárba rengeteg nagyobb méretű kalitka van amit németből lombtalanításnál hoznak és nagyon olcsón adják! Kb. akkora méretű ketrecet 2500Ft-ért láttam.Volt egy amibe még fürdető és ülőrudak is voltak és nagyon nagy volt! Szerintem mostanában fogok menni a vásárba és ha tudok beszerezek egy olyan ketrecet.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 21:05 
Sziasztok!

Hozzászólás 2009 nov. 10, 21:00 
Hát igen, fiatal gyerekként én is nehezen láttam be, hogy az állatoknak vannak más igényeik is mint amit én tudok nekik biztosítani és olyankor jött öregapám és észhez térített. Akkoriban én sem tudtam, hogy a türelem a fő erény és nagyon dühös voltam.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 20:52 
Nekem hullámosom, nimfám, japánfürjem, törpefürjem, postagalambom van most jelenleg.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 20:34 
Szia!

Igen,szeretem megmondani a véleményem.
Állataim:egy basset hound,két macska ,egy tengerimalac és egy teknős.
De nem rég voltak hörcsögeim és hullámos papagájom.Apukám viszont galambokat röptet.Abból viszont van 100 db. kb.
Te milyen madarakat tenyésztesz még?

Hozzászólás 2009 nov. 10, 18:51 
Szívesen!

A korodhoz képes elég nagy szád van! :D

De félretéve a viccet, jól teszed, ha hanyagolod ezt a dolgot egy darabig, amíg nincs meg a rendes helyük!

Ezt vésd jól a fejedbe! Amíg nincs meg a megfelelő helyük a kiszemelt madaraknak, addig nem érdemes őket megvenni, mert nekik sem jó és a kis hely miatt több gondod lehet neked is.

Bár egy madarásznak elég nehéz megállni, hogy ne szerezze meg magának azt, amit akar, mégis ennyi idősen nekem is muszáj volt a szüleim miatt!

Egyébként milyen állataid vannak még?

Hozzászólás 2009 nov. 10, 17:36 
Köszi Norbi!
Megfontolom!
De most nem nagyon szeretnék pénz kiadni ilyesmire,ezért inkább lehet ,hogy hanyagolom az állatokat egy kicsit és inkább foglalkozok azokkal amik már megvannak! Amúgy csak 13 éves vagyok ezért nem szeretnék több pénzt kiadni.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 17:18 
pulipintyo írta:
Hát ez nagyon jó! Az interneten egy csomót olvastam ,hogy mekkorába kell rakni és mindenhol azt írtál ,hogy ekkorába ekll sőt sok odlalon azt találtam ,hogy az enyém még nagyobb is egy kicsivel amit akarok!Erre elmegyek a helyi kisállatkereskedésbe és megláttam azt a ketrecet ! Lemértem és tök jó volt! Sőt még mondták is ,hogy ez nagyon jó lesz pintyeknek! 9000 Ft volt! Most meg feljövök erre a fórumra és azt mondják ,hogy kicsi!

Ezzel az a probléma, hogy az állatkereskedésekben alig értenek hozzá, mivel ők csak árulják az állatokat és amúgy is tök h...lyék.

A másik, hogy az interneten is sok olyan ember van, aki ilyen kis kalitkába zárja a madarait és váltig állítja, hogy az jó nekik, pedig egyáltalán nem így van.
És nem is ért az egészhez semmit.

Egyszer már írtad, hogy neked sem lenne jó egy kis szobában, akkor szerinted a madaraidnak jó?

Pedig Te magad is készíthetsz egy kalitkát nekik egy kicsivel nagyobbat és mégsem kerül majd 9000 forintba! Legyél kreatív és találd fel magad!

De ha ötlet kell, akkor veszel pont hegesztett hálót 2 métert (métere 1300 körül mozog) és már csak méretre kell vágnod és összeillesztened a darabokat és tádám, már kész is a pintyeknek való kalitka a megfelelő méretben, felakasztható formában és meglepően masszív is!

Valamiből készítesz egy alját, hogy arra piszkoljanak és a magot se verjék ki belőle.

Ez durván 3000 forint. Harmada a másik boltban kapható és közben nem is jó kalitkának.

Hozzászólás 2009 nov. 10, 16:30 
Hát ez nagyon jó! Az interneten egy csomót olvastam ,hogy mekkorába kell rakni és mindenhol azt írtál ,hogy ekkorába ekll sőt sok odlalon azt találtam ,hogy az enyém még nagyobb is egy kicsivel amit akarok!Erre elmegyek a helyi kisállatkereskedésbe és megláttam azt a ketrecet ! Lemértem és tök jó volt! Sőt még mondták is ,hogy ez nagyon jó lesz pintyeknek! 9000 Ft volt! Most meg feljövök erre a fórumra és azt mondják ,hogy kicsi!

Hozzászólás 2009 nov. 10, 10:59 
Szia Marcsi.

Sajnálom a kis fürj tojódat! Valószínűleg amelyik nagyon sokat tojt a szezonban, az kimerül és ilyenkor a gyenge kondíció okozza a halálukat. Ez nem azt jelenti, hogy nem táplálod őket rendesen, hanem egyszerűen már nem tudják pótolni a hiányosságokat.

Gratulálok a szép eredményhez!

Hozzászólás 2009 nov. 9, 21:21 
Én sem akarok vitázni! Bocsánat, ha annak tűnt! :oops:

És én sem megyek bele, mert kimeríthetetlen téma az biztos! :)

A fejbeveréshez annyit mondanék példának, hogy nekem van olyan galambom, amelyik minden tavaszi kiengedéskor nekiment a vezetékeknek és semmi baja nincs, de ezt a szerencséjének köszönheti.

Egy másik galambom, a kedvencem természetesen egyetlen egyszer ment neki és azonnal el is pusztult!

Szóval attól függ, hogy meghal-e, hogy mennyire verte be a fejét. Mennyire sérült le a madár! Hol érte pontosan az ütés!

De még száz dolog lehetett, amiért elpusztult az a fürj. Így elég nehéz segíteni. Sajnálom a madaradat!

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 nov. 9, 21:07 
andi40 írta:
Szia Bernát! A ketrec amiben voltak együtt 100x50 a magassága kb. 50 cm, de nem igazán repdesett csak mikor ki kellet vennem őket takarításnál. Létezik, hogy egy kicsit beüti a fejét és máris elpusztul?

Tökéletes nekik a "ketrec" mérete.
Ha kicsit koppan attól még nincs bajuk.
Szívos madarak.
Az a magasság elég nekik és attól nempusztúlhatott el.
Néha spontán ok nélkül is elmennek,de ez is ritka.
Lehet,hogy szegénynek lejárt az ideje. :?

Hozzászólás 2009 nov. 9, 21:03 
Szia Bernát! A ketrec amiben voltak együtt 100x50 a magassága kb. 50 cm, de nem igazán repdesett csak mikor ki kellet vennem őket takarításnál. Létezik, hogy egy kicsit beüti a fejét és máris elpusztul?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 9, 20:58 
daniduke írta:
Norbi, Tamás, igazatok van, nem kell feltétlen egyedül tartani, hisz' persze párban boldogabbak, de ekkora kalitba egy párt.... :oops:
Meg persze ez az egyedül/párban tartósdi ugyanolyan végtelen vita mint a kézzel nevelés ésatöbbi. Ebbe inkább ne menjünk bele 8)

Szia!

Ó, nem akarok én vitázni :lol: :D csak leírtam hogy min. 2 madarat tartsot (lehetőleg azonos fajból ugye), mert akkor hosszab életű lehet. Abban viszont igazad van hogy először a NORMÁLIS helyet kell létrehozni hogy a madár ne szenvedjen. A madár igényeit szem előt tartva kell elindulni és megvásárolni.
Remélem nem séretettem meg senkit :oops: !

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 nov. 9, 20:38 
Szia andi!

Most mekkora helyen vannak/voltak a fürjeid?
És milyen magas???
Mert ha lefejel valamit akkor elképzelhető,hogy elpusztul.
A tojáselakadás ritka de mint Dujuor is írta lehetséges.

Hozzászólás 2009 nov. 9, 20:32 
Szia Dujuor! Sajnos nem tudom mennyi idős volt mert a tenyésztő nem mondta meg pontosan mennyi idős csak hogy fiatal.Egyszer tojt egy tojást kb. két hete de azt is a ketrec aljára nem a fészekbe. A fiú eléggé vehemens volt, még a fészekből is kikergette néha.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 225  Következő