Sziasztok!
Képek itt:
http://picasaweb.google.hu/siebenrockie ... dbSupS0uwE
A kiállításról amit írok szubjektív, mert a legtöbb faj korrekt bírálatához nem értek.
A szervezésről:
Jó volt, hogy minden madár mellett ott volt a bírálati lap, a pontozással. Kevésbé jó, hogy igazából nem volt megjelőlve a győztes, illetve csak itt-ott. Nem volt jó, hogy nem látszott melyik madarak tartoznak egy kollekcióba, nem mindig voltak egymás felett.
Csodákloztam, hogy az egzóták és a kanárik ütött-kopott ósdi kalitokban voltak kiállítva.
Sok alakkanári volt, sok olyan amit itthon nem tartanak, de gloster jóval kevesebb, mint egy nagyobb magyar versenyen. Színkanárik szerintem kb. ugyanolyan minőségűek voltak, mint itthon. (kanárihoz értők, lehet, hogy másképp látnák)
Egzóta eléggé sok volt, ilyen is, olyan is. A zebrapintyek sokkal egyöntetűbben nagyok, mint a magyar versenyeken, és sokkal jobb alkatúak. Olyanok, mint egy mezei zebra nagyban, semmi lelógó has, púpos hát.
Az ékfarkúakból többnyire a normál színűek voltak, amik nálunk a Pannónián nyertek, símán nyertek volna ott is.
Rizspintyek nem voltak feltűnően szépek.
Szakállas amandinák hatalmasak voltak, jóval testesebbek, mint az itteni átlag.
Papagájamandinák mind szép ép tollazattal.
Volt egy feltűnően szép szalagpinty kollekció és egy gyönyörű vörösfejű amandina kollekció.
Ami meg nálunk nincs: barázdabillegető, kékbegy, vörösbegy stb., tengelic és hibridek.
A japáni sirálykák nekem legalábbis kiábrándítóak voltak. Se nem nagyok, se nem szép rajzolatúak. A hason a V-alakú rajzolat néhol csak sejthető volt. A kollekció meg nem volt túl egyöntetű.
Mivel utolsó nap voltam ott, és a madarak ötödik napja voltak a kiállításon sokuk kissé már törött tollú volt.
Összességében érdemes volt kimenni.
emys