Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 dec. 12, 12:57 
Pedig igen !...A skyzofrénia sokkos állapotában igenis van !...Mint ahogy a túlpörgött szívet is úgy gyógyítják,hogy mégnagyobbat odasóznak neki, azaz kiütik,majd vissza !....Nem pedig simogatják !...Hidd el, hogy a korábbi rossz emlékei olyan beteges szintre kerültek,hogy normális stílusban már 3 pszihiáter kidölt mellőle !...Biztos vagyok benne, hogy ők is stílust váltottak volna,ha nem hagyta volna idejekorán faképnél őket !...Hidd el tudom, ill. tudtam,hogy mit csinálok...Kellett volna még 4-5 ütésváltás mert így szimpla erőszakoskodás lett az egészből !...Ez az ember akkor fog meggyógyulni, ha nem lesznek titkai azaz mindent ki tud majd tárni a barátai ismerősei elé ! Egészséges embernek nincsenek titkai, nyilván nem arra gondolok,hogy nem szabad elmondani, hogy a szomszéddal hányszor...Ő olyanokat takargat ami pont nem titok !...Itt a baj ?!...Mivel befejeztlen maradt a dolog ezért most az ő szempontjából rosszabb lett a helyzet de már nem érdemes beszélniróla...Ő nyert ... megint !... Maga ellen !... :?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 dec. 12, 12:05 
:24:
Nagyon szépen köszönöm mindannyiatoknak a köszöntést!
Sakkor ez alkalommal a tyúkudvar minden lakóját és látogatóját megkínálom az ajándék pezsgőmből, mit tőletek kaptam :wink: !!! Egészségünkre! :)
:04:

Puszi nektek: Gabesz

Ui: Doromboló, van egy szakkifejezés, mit azért neked is tudni kéne: "meggyógyítalak, még ha belegebbedsz is!" No, ez az a módszer, ami nem működik :shock: .

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 dec. 12, 11:50 
neco írta:
Feri, Gabe! Beszéljetek meg a jövö hétre egy időpontot ami néktek megfelel

Sajnos az a bajom nekem is, hogy most van a legnagyobb hajtás a melóban. Ez a két hét Karácsony előtt egy nagyon lehetetlen időszak sajnos. Úgyhogy ez nekem idén megint nem fog összejönni, pedig nagyon akartam menni.
Jövőre egy korábbi időpontot kellene találni... Talán november második fele már alkalmas lenne a madaraknak is, és akkor még a munka sem annyira sűrű.

Hozzászólás 2009 dec. 12, 11:19 
A MI GABRIELLÁNKNAK én is GRATULÁLOK :!: :31: Az elért eredményért ROMÁNIÁBAN pedig MINDEN ELISMERÉSEM :!: ....TISZTELETTEL TIBI

Hozzászólás 2009 dec. 12, 10:19 
Derága GABRIELLA tantónéni, itt mindenki szeretett és nagyrabecsült testvére, nekem volt főtyúkanyóm a boldogság éveiben !...
Mérhetetlen szeretettel és csontot ropogtató öleléssel kívánok NEKED minden tyúkudvaros tagsággal rendelkező jérce, tyúk, kotlós, kistarajos és nagytarajos barátaink nevében NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT namzetközi GABRIELLA nap alkalmából !....Ahol boldogság van, ott minden van !... :oops: :shock: :wink: :D
:40: :25:

Hozzászólás 2009 dec. 12, 10:13 
Ferikém !...Persze, hogy gyere ha tuccc !?... :shock:
Belűjjük a rigolettókat úgy,hogy a legjobb legyen ! :wink:
Bálintom !...Azt viszont döntsd el,hogy vagy ezt vagy azt mert egy fedél alatt nem ajánlott tartani rollert a csapperral...!...Egyrészt elnyomja az erős fütty a diszkrét éneket másrészt meg megtanul néhány sipítozást a színesektől a roller aztán mehet is a macskának !.. :? ...
Ha tenyészetet alapítasz inkább kevesebbet vegyél drágábban, mint egy kocsiderék fost olcsón !...Ez fontos,mert az értéktelenebb egyedek örökletességeit hosszú évek kitartó munkája után tudod csak kisöpörni az állományodból!...Csak törzslappal rendelkező madarakat szabad venni ahol a szülők és a nagyszülők is fel vannak tüntetve úgy, hogy a hímeknél ott van, hogy mikor hány pontos volt azt énekük és még a 4 főfutam pontszámai is ott vannak. A minimálisan induló tenyész létszám az a 2 hím és 4 tojó...Kevesebbel nem nagyon érdemes...Hát akkor sok sikert a gondolkodáshoz ! :wink:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 dec. 12, 2:52 
doromboló írta:
Na mi lesz necóka ?...Jöttök?...Vagy hogyan lesz ?...

iker írta:
Helló Doromboló! Mikor hallgattok?

üdv Iker Feri

Há'hogy őszinte legyek, q...ára nem tudom mi lesz?!? :roll:
Most éppen Hegyalján k'öllene lennem, egy velneszezéssel egybekötött bortúrán a házassági évfordulóm alakalmáb'úl...
Azonban a hét elején az egész családomat, Életem Értelmével az élen földhöz vágta valami vírus (valószínűleg a Dezső bosszúja!), ezért az le lett fújva, viszont ma már én is érzem hogy kerülget a kórság.
....ráadásul ebben a rohadt üzemben is ez a karácsonyi a legmacerásabb időszak... :roll:
Feri, Gabe! Beszéljetek meg a jövö hétre egy időpontot ami néktek megfelel, ha megvan tegyétek fel ide a fórumra, oszt vagy jövök, vagy nem.... az az érzésem inkább nem, de szerintem ti feltétlen menjetek! Nagyon sokat lehet tanulni egy ilyen szimpóziumon. Később meg már talán úgysem érdemes menni.... :?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 dec. 12, 2:37 
canary1 írta:
feketemarcsi írta:
Kérlek valaki segítsen! Hogy tudom törölni a fórumról a regisztrációmat?

HALLELUJJA !!!!!!

Szeva' Zoliiiii!!! Üdv újra a rolleresek közt, "Áldás, Békesség...." (no meg egy kis körte pálinka...! :wink: )

------------------------------
Néked is üdv Bálint!

Ahhoz hozzátéve, amit Dorombi leírt id(r)e másolok néhány gondolatot a lassan megjelenő rolleres "füzet" (idézőjelbe, mert azért annál talán több, de azért bibliának mégsem nevezhető :wink: ) A fajta leírása c. fejezetből:
".....Azért van néhány apró, de felismerhető különbség a manapság kiállítási minőségű színkanárik, és a roller közt. A szín’madaraknál kisebb, nyurgább testűek a rollerek. A COM. besorolása szerint lipochrom sárga és domináns fehér, valamint melanin sárga-fekete (zöld) színben fordulnak elő, illetve ezek tarkájában. A lipochrom madarak nagy részénél előfordul melaninnal rendelkező, a melanin madaraknál csak zsírszínt tartalmazó tollazat a test egy-egy részén. A lipochrom csoporton belül a legtöbb nem intenzív („B”) faktorral rendelkezik, kevés köztük a határozott intenzív („A”) jelleggel rendelkező madár. A melanin(zöld) madaraknál ez fordítva van. Nagyon ritka az igazi „deres”, tömött tollazattal rendelkező „B”-s példány, legtöbb az „A”, és „AB” kategóriába sorolható.
Mindezeket természetesen csak érdekességképpen említettem meg. A rollernél a szín teljesen másodlagos. Az ének minősége, a hangja adja a madár igazi értékét!"

No'meg néhány sort a Tenyésztés c. fejezetből:
".....Az egyik fontos különbség a kiállításokra tenyésztett szín-, és alak kanári fajták, és az énekversenyre szánt roller tenyésztése között, hogy a tenyésztést mi rolleresek 1,5-2 hónappal később kezdjük. A „színesek”-nél már november-decemberben elkezdődik a szezon, - a legtöbb tenyésztőnél karácsonyra már fiókák vannak a fészkekben-, hiszen nekik a következő év szeptemberére kivedlett, határozott ivarjelleget mutató, kiállítási kondícióval rendelkező madarak kellenek, nekünk viszont december végére az ivarérettség küszöbén álló, 8-10 hónapos madarakra van szükségünk. Mi ezekkel tudjuk majd a legjobb eredményt elérni az énekversenyeken. A tenyésztés ideális kezdési időpontja a „Nagy Öregek” szerint a kökény virágzása. A március közepétől- május végéig terjedő időszakban kelt fiókák a legjobbak. Ezen időpontra időzítsük a kezdést, tehát a hímek indítása január utolsó heteiben, a tojóké február második felében legyen. Így fiókáink túlnyomó része a legoptimálisabb időben fog kelni......
........A másik fontos különbség, hogy a színváltozatokkal szemben az ének, az éneklésre való képesség öröklésmenete elég talányos. Bizonyos összefüggéseket megfigyelhetünk, azonban a klasszikus öröklésmenetek szabályai nem működnek kiszámíthatóan a roller tenyésztésénél. A helyzetet bonyolítja, hogy a tojókról nem derül ki milyen tulajdonságokat hordoznak, csak közvetlen hím rokonaik ( testvéreik, de elsősorban utódaik) hangjából következtethetünk erre. A szálak még jobban összekuszálódnak, ha az előző talányokhoz hozzátesszük, hogy hímjeink részben öröklik, részben tanulják az éneket......"
... és persze ezen tenyésztésnél megjelenő talányok kicselezésére van egy-két tipp a könyvben. :wink:

Szóval -mint Dorombi említette- ha a lakás akkor szerintem is roller, ha meg madárház, akkor meg még nézz körül itt is, ott is!

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 dec. 12, 4:18-kor.

Hozzászólás 2009 dec. 11, 23:55 
Szia Doromboló!

Köszönöm,hogy leírtad.

Bács-Kiskun Megyében lakom Érsekcsanádon.

Hozzászólás 2009 dec. 11, 23:08 
Szerbusz Bálintka !....Isten hozott itt a tyúkudvarban ! Foglald el a helyed a jércék között, nekünk maradnak a régi tikok !... :lol: ....
Na akkor figyelj mert most írom le ezernégyszázhetveharmadszor,hogy :
A színkanárik és a rollerek alkatilag nem, csupán a tollazatuk színében és főként a hangjuk alapján különböznek lényegesen egymástól.
A színkanárik a világ összes színében színvariációjában pompáznak míg a rollerek csak sárgában vagy zöldben vagy ezek tarkájában ritkán fehérben léteznek.
A színkanári többnyire magas, éles és erős hangokon FÜTYÜL szemben a rollerrel amelyik többnyire, vagy telejesen mély, lágy és halk hangokon ÉNEKEL !
A színkanári fütyülése közben többször kinyítja a csőrét míg a roller végig csukott csőrrel énekel !
Ezek ismeretében kijelenthatjük,hogy egészséges fülü embernek a roller való szobamadárnak mert a színkanári (hagjuk szerint csappernek mondjuk) egy idő után elviselhetetlenné válik az erős és gyakran fület hasogató magas hangjai miatt... A szinpompás csappereket inkább nagyobb helyiségekben, mint pl. szálloda recepcióján, bevásárlóközpontok pihenő részeiben, nyáron erkélyen lehet látni de kisebb lakásokból e hangok miatt kiszorult....
A roller kanári egészen a 80-as évek elejéig tartotta nemzetközileg elismert népszerűségét de aztán egyedül hazánkban elromlott valami ami miatt pillanatok alatt néhány főre zsugorodott a hazai tenyésztők száma. Az egész világon töretlen népszerűségével a magasabb ára ellenére most is "Ő" a N.1 ....
Ha látsz kalitkában egy sárga vagy tarka kanárit és nem szólalnak meg akkor a lábukon lévő ZÁRT gyűrűről tudod megállapítani melyik a roller, annak ugyanis a gyűrűjén az MNK felirat olvasható...(Magyar Nemes Kanári)...
Nálunk a tenyészmadarakat nem párban tartjuk, hanem az évvégi versenyen,vagy versenyeken jó minősítést,magas pontszámot kapott hímeket 2-3 tojóvalis pároztatjuk hogy a jótulajdonságok több helyen is szerepelhessenek !...A hímek csak a bepárzásig vannak a tojónál amelyek maguk nevelik fel a fészekaljat...
Ez a lényeg az egész történetben !...
Most már csak azt írjad le, hogy hol élsz?...Az ország melyik féltekén ?...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 dec. 11, 23:06 
Szia Bálint!
A fő oldalon is valakinek a saját tapasztalata van :lol: :lol: :lol:
Szerintem egyszerűbb ha kérdezel valamit konkrétan mert litániákat lehetne írni a különbségekről.
A vélemények és a tapasztalatok a madarakról mindig különbözni fognak.
A nagy általánosságokat meg sok helyen olvashatod.

Amúgy üdv a madarászok között!(Idáig csak papagájos voltál :57: )

Hozzászólás 2009 dec. 11, 22:29 
Csókolom Gabika !....
Igen megkaptam és köszönöm szépen !....
Ugye most mennyivel jobb a levegő !?... :D
Azért mérges vagyok még mindig így utólag, hogy nem sikerült ezt a gyagya leányt meggyógyítanom...pedig szinte mindent bevetettem...Kell egy kis idő mire megnyugszom !... :? ..

Hozzászólás 2009 dec. 11, 22:28 
:30:
Szia!

A főóldalra nem szoktam menni,mindjárt a fórumra lépek be. :(
Saját tapasztalataitokra lennék jobban kíváncsi.
Annyi mindent(ugynarról a dologról két helyen kétféleképp)olvastam már.

Bujáki Bálint

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 dec. 11, 21:56 
Na hali!
Hm... Szépen kisöpörve, szellőztetve... így valahogy.

Szia, Bálint! No, most olyat kérdeztél, amiért iszonyú nagy ledorombolás járna, merthogy ez már vagy ezerszer le volt ide (is) írva, de nyugi, merthogy a főnök kitombolta már magát, úgyhogy szépen, udvariasan mégeccer leírja ezt neked, ahogy én ösmerem. Különben ha a főoldalra klikkolsz, ott es meg vagyon írva! :wink: Csak kövesd a nyomokat: roller kanári. 8) Na, csak azér. Különben biztosan fognak itt neked örvendeni! :wink:

Aztán, métt igazából gyüttem. Doromboló, Aurelian kérdezteti, hogy megkaptad-e a német roller-katalógust? Aszongya, hogy mailben küldte neked. Node ezt má én kerdem: ugye nem gondoltátok, hogy a filmecske, minek a linkjét küldte el ez a kedves fiatalember, csupán egy karácsonyi üdvözlet? :wink: No, methogy az bezony egy filmsorozat első része... csak szörnyű lassan töltődött le, legalábbis nekem. Hanem itt már élvezhetőbb formában megtalálhatjátok. A romániai verseny díjátadás napján készült, négy rész van belőle, mindenik asszem negyedórás, ha nem tévedek. http://www.canaridecantec.ro/index.php? ... &Itemid=44 Itt megtekinthető. A harmadik rész 2. percétől pedig a díjazott kollekciókat hallgathatjátok meg az "átszellemült közönséggel", élükön a német bíró és Doromboló no meg Neco is picikét arrább 8) . Na, én aszondom, érdemes belehallgatni!

Lajos! A katalógusról még semmitse beszéltünk. így hogy lesz meg??? :shock: Dobjak össze egy ódalt sosztán megbeszéljük?

Na, má késő van, a rigók es alusznak. Jó éjt nektek is!
Pussz: Gabesz

Hozzászólás 2009 dec. 11, 21:14 
Jó estét,sziasztok!

Volna egy kérdésem.Mégpedig:

Milyen különmbségek vannak a roller és a színkanárik között?
Méretbeli és színbeli különbségek.

Nem sok mindent tudok a kanárikról ezért kérdezek ilyen "alapvető dolgokat".Jövő évtől szeretném tartani őket.
A papagájoktól meg kellett válnom,költözés miatt,amiknek beépített volierek voltak készítve ezért nem tudtuk azokat elvinni.
Újból viszont nem szeretnék papagájokat tartani hamár így alakult.
A kanárik mellett döntöttem,és szeretnék minnél többet megtudni róluk.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Bujáki Bálint

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2009 dec. 11, 20:56 
A bötűméretért kérek elnézést !!!!

én

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2009 dec. 11, 20:54 
feketemarcsi írta:
Kérlek valaki segítsen! Hogy tudom törölni a fórumról a regisztrációmat?

HALLELUJJA !!!!!!

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 dec. 11, 19:57 
Sziasztok!

Tibi! Nagyon jó a horvát kapcsolat! Dobro dosli!

Helló Doromboló! Mikor hallgattok?

üdv Iker Feri

Hozzászólás 2009 dec. 11, 19:30 
Na mi lesz necóka ?...Jöttök?...Vagy hogyan lesz ?...

Hozzászólás 2009 dec. 11, 18:21 
ckuzmos írta:
:23:

Kommentár nélkül!

:110:

Csabám, nem is tudom, mi lenne vélünk nélküled?!? :17:

andré írta:
Most ment el tőlem a Neco.Madarásztunk egy kicsit.
Írnék szakmait is de nem tudok mert nem értek még hozzá annyira,hogy be merjek számolni a madaraim minőségéről.Az azért biztató,hogy amiről azt gondoltam,hogy Qva jó madár az szerinte is az.

Én is csak kapisgálom a d'ógot, de nem az lesz a gondod, hogy 3 jó madár mellé mel'ik vackot tedd az első számú kollekciódba, hanem hogy a 6 jó rigó közül mel'ik maradjon ki! :wink:
Van bennük minden ami kell + még egy kis csobogó, bugyogó, csengő. Amikor egy hónapja hallgattam őket kicsit féltem, hogy ezekből sok lesz bennük, de nem! Kb. 2-3 éven belül lesz készen amit elkezdtél. Jó ötlet volt ennek a holland-szlovák-német vonalnak az összekeverése!

aurelian craiova írta:
http://www.dailymotion.com/video/xbfzjw_concursul-national-de-canari-2009
HARZER ROLLER 2009 CISNADIOARA

Hello Aurelian! :17:

Varga Tibor írta:
SZIASZTOK :!: Megérkeztem Horvátországbol,megvolt a verseny :!: Rővid beszámolót tartok-40darab Roller volt amiből 8-kollekció+8d.r.b. egyéni.........AZ eső helyezett kol.354...2-hely.339.....3-hely-333-pont..........Egyénileg....1-88.....2-86.......3-85-pont..

Kösz' a beszámolót Tiborom!
Gratulálok a Horvát Bajnokság minden helyezettjének!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 149  Következő