Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 dec. 20, 11:08 
Szervusz Némabob!

Az ismerősöm azt mondta,hogy neki elég ami van,nimfák és énekes papagájok.Lehet,hogy ismered is,Nekik van a Bécsi úton a kertészetük,Juhos
kertészet.Viszont megígérte,hogy szól egy papagájos ismerősének itt a faluban,de még nem telefonált vissza az eredménnyel.Telefonon rámondtam az üzenetrögzítőjére,hogy a hím és a fióka még megmarad.
Amint lesz valami fejlemény írok.Remélem csak átmeneti lesz ez a madár nélküliséged,mert Aki megszereti annak mindig hiányozni fognak.
Nekem húsz évig díszpintyeim voltak és japán tyúkok,hét évi szünet után kezdtem újra a madártartást. Olyan sok madarat,ami korábban volt már nem akarok tartani,de ezekkel szívesen foglalkozom. :D :D

Hozzászólás 2009 dec. 19, 9:51 
Szia Ilona!

Köszönöm a válaszod. Ha esetleg később írsz, mint ahogy jönnek a tojóért, akkor is érdekes lehet a dolog a 2 megmaradó fiú miatt.
Köszönöm.
Üdvözlettel,
Csaba

Ilona írta:
Szervusz Némabob!

Igazán sajnálom,hogy így alakulnak a dolgok,de sajnos nincs helyem.
Tavasszal építünk egy másik röpdét,de abban is az egyik felében lesz a mostani párom,a másik részében a gyémánt galambok.Amennyiben lesznek fiókáik,nekem az bőven elég.Ma megyek egy helyre,ahol szintén vannak papagájok,megkérdezem,hogy kell-e.Utána írok.

Hozzászólás 2009 dec. 19, 9:26 
Szervusz Némabob!

Igazán sajnálom,hogy így alakulnak a dolgok,de sajnos nincs helyem.
Tavasszal építünk egy másik röpdét,de abban is az egyik felében lesz a mostani párom,a másik részében a gyémánt galambok.Amennyiben lesznek fiókáik,nekem az bőven elég.Ma megyek egy helyre,ahol szintén vannak papagájok,megkérdezem,hogy kell-e.Utána írok.

Hozzászólás 2009 dec. 18, 20:27 
Szia Ilona és a Többiek!

Mint korábban olvashattad megválok a madaraimtól. Az oka elsősorban időhiány.
Ma jelentkezett egy Úr, hogy megvenné a tojómat, de csak azt (3ezer forintért hirdettem a madarakat/db). Nem szívesem választanám el a párjától, jól megszokták egymást, ha már menniük kell legalább együtt maradhassanak. A kérdésem Irányodba az lenne, hogy érdekelne-e esetleg a 2 madár, tehát a pár együtt 3ezer forintért, mert akkor inkább Hozzád vinném őket.
Sos, mert holnap vinnék a tojót!

Köszönettel és üdvözlettel,
Csaba

Hozzászólás 2009 dec. 18, 2:15 
Igen Debrecenben végeztem.

Adtam már a madaraknak tűztövist, de nem sokat, szomszédok nem örülnének,ha az egész bokot lekoppasztanám:)
Idén ültettem két tövet, de tavasszal szerezni kéne még egy egész sövényre valót. A rigók, vadmadarak is nagyon eszik. Mindenhol ezt is írják, tanítják az egyetemen is róla. Nekem ha lenne itt belőle bőven, akkor nyugodt szívvel adnám a madaraimnak. A piacon/szupermarketben vásárolt zöldségben lehet több méreg van....

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 dec. 16, 22:03 
Ilona!
Ha olvasod a hullámos topicot, akkor ott azt írták hogy mérgező!
Mondjuk még mindkettőnk madarai élnek....

Nálam is a kecskék a napraforgóra kaptak rá nagyon, viszont a zöldséget már nem annyira. A nimfák nálam is az aprómagokat eszik inkább.

Hozzászólás 2009 dec. 16, 18:34 
Gratulálok a diplomádhoz és külön a kitűnő eredményhez,legyen a továbbiakhoz is erőd és szerencséd!

A kecskéim szeretik és eszik az apró magot is,de most a napraforgó fogy el
először.Azért kérdeztem csak,hogy nálatok mi a helyzet,mert nem szeretném ha elhíznának.Úgy gondoltam,hogy a hideg miatt részesítik most előnyben az olajosabb napraforgót.Te adtál már a kecskéknek tűztövis bogyót?Daniduke írta,hogy szeretik,kipróbáltam és tényleg oda vannak érte.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 dec. 16, 18:05 
Gratulálok a diplomádhoz! Debrecenbe végeztél?

Hozzászólás 2009 dec. 16, 16:53 
Ok, látom, akkor várlak a jövőhéten!:)
A nimfák nálam hozzá se nyúlnak a napraforgóhoz, kizárólag kölest ettek, most már sikerült elérnem,hogy a fénymagot is megegyék. Esetleg a csíráztatott napraforgóba kóstolnak bele.
A skarlátok viszont nálam nagyon eszik az aprómagokat is.

Betty írta:
Jancsi tegnap válaszoltam a skarlátoknál neked!

Szia Ilona! Az én madaraim bent vannak a szobában, de kivétel nélkül mindegyikük a napraforgót válogatja csak ki. Nemcsak a kecskék, de a skarlátok és már a nimfám is rászokott a napraforgóra:-)

Hozzászólás 2009 dec. 16, 16:51 
Igen, megvan a diplomám, kitűnő lettem:)
De megyek tovább, mesterképzésre.

Az arányokról ne engem kérdezz.... Nálam ilyen probléma nincs, mert külön tálban kapják az aprómagokat és külön tálban a napraforgót. Amelyik épp elfogyott, azt cserélem. Én úgy látom páronként eltérő, hogy mit szeretnek jobban. Azért az egyértelműen látható, hogy most inkább a napraforgó fogyik. Fiókaneveléskor viazont a fénymagnak is nagyon nekiesnek, nameg nyáron is sokat esznek abból is.

Ilona írta:
Szervusz madaras 86!

Végre megkerültél :D ,remélem a vizsgád jól sikerült,lehet gratulálni?
A madárkák jól vannak,sokat esznek.Milyen arányban kaphatnak most napraforgó magot,mert délután is ha meglátnak,mindig enni szeretnének?
Gondolom,ebben az időben nem fenyegeti őket az elhízás.Természetesen vegyesen adom a magot és lágyeleséget is kapnak,de a napraforgó mag nagyon kedves nekik.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 16, 16:09 
Jancsi tegnap válaszoltam a skarlátoknál neked!

Szia Ilona! Az én madaraim bent vannak a szobában, de kivétel nélkül mindegyikük a napraforgót válogatja csak ki. Nemcsak a kecskék, de a skarlátok és már a nimfám is rászokott a napraforgóra:-)

Hozzászólás 2009 dec. 16, 15:42 
Szervusz madaras 86!

Végre megkerültél :D ,remélem a vizsgád jól sikerült,lehet gratulálni?
A madárkák jól vannak,sokat esznek.Milyen arányban kaphatnak most napraforgó magot,mert délután is ha meglátnak,mindig enni szeretnének?
Gondolom,ebben az időben nem fenyegeti őket az elhízás.Természetesen vegyesen adom a magot és lágyeleséget is kapnak,de a napraforgó mag nagyon kedves nekik.

Hozzászólás 2009 dec. 15, 20:28 
07:18-ra ér be a vonat csütörtökön és pénteken is, ha neked az megfelel. Talán a péntek lenne jobb, mert képeket inkább csütörtökön tudok csinálni.

Hozzászólás 2009 dec. 15, 20:22 
Enyémek se balhésak, csak engem utálnak nagyon szegények. Bár mostanában mikor meglátják nálam az almát, sárgarépát,már egész érdeklődve nyújtogatják a nyakukat:)
Előre láthatólag most nem megyek Nyír1re, viszont húgom jár át suliba, még ebben a félévben. Ő át tudja vinni, csak akkor 100%-ra ott kell lenned átvenni,mert ha nem, akkor ő bajban van,mert a suliba nem viheti be a madarat.
Bár jobb lenne, ha te tudnál választani. Ha nem, akkor csinálok az eladó tojókról 1-1 képet, aztán úgy választhatsz.

Ú, tényleg, csináltam pár újabb képet, a másik topicba majd felteszem őket.

Betty írta:
A skarlátok nagyon békés kis madarak. Nem bántják, befogadták:-) Főleg a hímem kivételesen nyugodt madárka. Egészen közel enged magához.

Az volt a lényege az üzenetemnek, hogy megkérdezzem nem jössz-e véletlenül nyíregyháza felé mert mindenképpen kellene egy sárga tojó kecske.
Ha nem jössz, megpróbálok jövő héten intézni egy utat Debrecenbe, de sajnos ez nem 100%.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 15, 20:10 
A skarlátok nagyon békés kis madarak. Nem bántják, befogadták:-) Főleg a hímem kivételesen nyugodt madárka. Egészen közel enged magához.

Az volt a lényege az üzenetemnek, hogy megkérdezzem nem jössz-e véletlenül nyíregyháza felé mert mindenképpen kellene egy sárga tojó kecske.
Ha nem jössz, megpróbálok jövő héten intézni egy utat Debrecenbe, de sajnos ez nem 100%.

Hozzászólás 2009 dec. 15, 19:53 
Örülök,hogy jól van!:)
Skarlátok nem balhéznak vele?

Igen, jött is egy értesítés a freemailemre, hogy kaptam egy privát üzenetet, viszont mikor beléptem, nem találtam semmit. És most se találom, légy szíves küldd el újra!

Betty írta:
Szia Jancsi!:-)

Tegnap írtam neked privát üzenetet a tojóval kapcsolatban. A hímem köszi meggyógyult és nagy egészségnek örvend. Jelenleg a skarlátokkal van egy kalitban mert a zöld hím kecském bántotta és nagyon nehezen tudott csak gyógyulni a lába. Szerencsére már úgy szalad a kalitka rácsain mint a pókember a falon:-)

A hét közepétől jön a nagy lehülés vigyázzon mindenki a kint átteleltetett madaraira!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 15, 19:46 
Szia Jancsi!:-)

Tegnap írtam neked privát üzenetet a tojóval kapcsolatban. A hímem köszi meggyógyult és nagy egészségnek örvend. Jelenleg a skarlátokkal van egy kalitban mert a zöld hím kecském bántotta és nagyon nehezen tudott csak gyógyulni a lába. Szerencsére már úgy szalad a kalitka rácsain mint a pókember a falon:-)

A hét közepétől jön a nagy lehülés vigyázzon mindenki a kint átteleltetett madaraira!

Hozzászólás 2009 dec. 15, 19:16 
Haldoklik a fórum?:O

Kinél hogy viselik a kecskék a hirtelen jött hideget? Nálam rengeteget esznek, de semmi gond. Hétvégén lefóliáztam az új röpdémet, hogy a szél ne érje a madarakat. Ma mértem, napközben ahogy odasütött a nap, belül 12fokkal volt melegebb. Így nekikezdtem a másik röpdének is:)

Gabikaaa mi lett a kölykökkel, kijöttek már?

Betty neked meggyógyult a hímed? Van már tojó hozzá?

Ilona a Tieid?

Többiek?:)

Hozzászólás 2009 dec. 12, 14:45 
Sziasztok!

Keresnék egy ivarérett sárga kecskepapagáj tojót, vagy a hímet elcserélném ivarérett kék énekes hímre, esetleg 2 db fehér/sárga/foltnélküli nimfa tojóra.

Üdvözlettel:

István 0670/978-0128, kiralyeskiraly@freemail.hu

Hozzászólás 2009 dec. 9, 20:58 
Szervusz daniduke!

Az utóbbi képen,már jól láttam,hogy Tüztövisről van szó,adtam nekik,tényleg nagyon szeretik. :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 143  Következő