Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 3, 16:19 
Micsoda síri csend van itt.... :shock:

Gyorsan kérdezek is pár hülyeséget! :mrgreen:

4 hónaposak a fiókáim, hogy tudom megállapítani a nemüket? :oops:
Ma megvizsgáltam az apukájukat altájon, de nem láttam semmi 'másodlagos nemi jelleget'. :roll: Aztán megvizsgáltam az egyik fiókát is,de attól sem lettem okosabb. :?

Hozzászólás 2009 dec. 24, 13:26 
Szia André,
nagyon köszönöm a tanácsot! Apum jön ki januárban, tudok vele otthonról hozatni gyógyszert, régi állatorvos ismerősünkkel küldetek. :)
Én szúrtam el a dolgot, hogy túl hamar engedtem költeni, tényleg borzasztó állapotban került hozzám, két napig a maximum mozgása az volt, hogy odament a kajástálhoz..aztán ahogy kihaltak belőle az atkák, meg bőséges kaját kapott, szépen magához tért, de a jelek szerint van hátraléka még szegénynek. Mondjuk a gritet ette rendesen, azt láttam...Eddig egy idióta nőnél volt, koszban, bűzben, mozambikcsicsörke volt a párja, de az elpusztult, így tőle is megváltak. Nem bánom én, ha nem fog soha költeni, csak legyen minden madaram egészséges..amúgy tényleg túl van pörögve, gyakorlatilag egész nap csak párzottak, már azt se tudtam hova nézzek.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Most átraktam a másik tojómhoz, a hím meg külön van, mert az is állandóan zaklatta. Így most a két tojó nyugisan elvan együtt, aztán kicsit később újra összerakom őket, remélem akkor sikerül....Köszönöm a segítséget még egyszer!!
Boldog Karácsonyt még egyszer Mindenkinek!
:rendeer: :santa: :bigsmurf: :63:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 dec. 23, 23:34 
Szia Mariannka!
A szalmonella ma már könnyen kezelhető betegség.A legjobb ellenszere a nifuramicin de szerintem ez már tiltott gyógyszer Németországban.Úgy tudom baytrilt még lehet kapni azt próbáld meg keresni szakboltokban vagy állatorvosnál.
Szerintem a madarad nem szalmonellás.
Nálam is volt ilyen tavaly,hogy egy tojást tojt elsőre a madár.A lágy héj inkább kalcium hiányra utal.Az hogy van előttük gritt meg szépia még nem azt jelenti,hogy eszik is.A legjobb ha megtámogatod őket valamilyen kombinált(vitamin-ásvány-elektrolit)készítménnyel.
A tojó madár valószínűleg túl van pörögve.
Én ilyen esetben a fészkét át szoktam rakni máshová és hagyom,hogy újat építsen a madár.Eközben pározhat a hímmel nyugodtan de a fészekkel is el lesz foglalva akkor nem hívja olyan intenzíven a hímet csak reggel és este.Ilyenkor a lágyeleséget a felére (Kb 1 mokkáskanál) a magot meg 10%-al csökkentem.A madarad a következő fészeknél 2 hét múlva már 3-4 normál tojást fog tojni és megnyugszik.Az még nagyon fontos,hogy a második tojás után a lágyeleséget teljesen vond meg a madaraktól és a kelés előtti napig csak magot kapjanak.Persze az is elő fordulhat,hogy egy tenyésztésre alkalmatlan tojóhoz van szerencséd aki soha nem fog normálisan tojni és kelteni.Sajnos a kanáriknál elő fordulnak ilyen madarak.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 dec. 23, 14:41 
Neked is hasonló jókat !!!... Ehhez a patika cucchoz az André jobban ért...Légyszi reppenj át a rolleresre és kérdezd meg ...Vagy én áthajtom várj egy piil-ra !... :)

Hozzászólás 2009 dec. 23, 14:24 
Szia Doromboló,
igazad van...sajnos tojás azóta sincs, madárka viszont aktív, eszik, iszik, fürdik, stb...szóval marad az antibiotikum-kúra, kérdés csak, hogyan és miként végezzem, illetve a többi madaram-is kezeljem-e?
Ezt a kis tojót nagyon rossz állapotban vettem meg, de a szívemre hallgattam, annyira megsajnáltam, nem tudtam ott hagyni elmebeteg tulajdonosánál... Mostanra felerősödött, de ezek szerint akkor a fertőzést hozta magával.... :cry:
Köszi a segítséget még egyszer és minden madárbarátnak kívánok egyúttal nagyon Boldog Karácsonyt és sikeres új esztendőt! :wink: :D :D :D

Hozzászólás 2009 dec. 23, 13:04 
Szia Méri !
Ha tojógörcse lenne akkor nem akarna rosszalkodni !... :wink:
Lehet egy szalmonella fertőzés is a háttérbe...Meglátod...Ha tovább is párzik és akkor sem lesz tojás de végig üli a fészket akkor 2 hét múlva antibiotikum kúra amit egyébként én egyáltalán nem szeretek de ebben az esetben indokolt !...Ha tojáselakadás lenne akkor nem akarna semmit a fiútól hanem szétálló tollakkal gubbasztana szerencsétlen és a fenekén is látszana a tojás alakú kicsúcsosodás !...Nincs ott tojás szerintem ! Bár csak lenne de ha pár nap múlva sem tojja ki a rendeset akkor ebben csak sóhajtás van nem tojgli !... :?

Hozzászólás 2009 dec. 22, 9:42 
kanary71 írta:
Hello Marianka! elöfordul ez a dolog, kicsit lágyabb tojás. a következö már 100% os lesz. a szépia, a fött tojás össze tört héjja mindig legyen náluk+ a gritt ásványi anyag is. üdv Teszlák János Félix kanary71

Köszönöm János a tanácsot! Igazából az idegesít, hogy miért pont este történt, és az, hogy ma sem tojt többet..viszont első dolga volt reggel is, hogy hívta a hímet párzani...meg sokat ül az üres fészekben...félek a tojógörcstől, megmondom őszintén...bár étvágya van, és tényleg hetek óta a grit meg a szépia folyamatosan ott van előtte...aggódom érte nagyon... :?

Hozzászólás 2009 dec. 21, 20:58 
Hello Marianka! elöfordul ez a dolog, kicsit lágyabb tojás. a következö már 100% os lesz. a szépia, a fött tojás össze tört héjja mindig legyen náluk+ a gritt ásványi anyag is. üdv Teszlák János Félix kanary71

Hozzászólás 2009 dec. 21, 20:51 
Zottan írta:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pWjfa8Q_edk[/youtube]

Csapper vagy roller? :lol: :57:

A Djekson találta el !...A Háttérben egy malenoá - roller keverék sok száraz vízzel és a kis tilinkózással kilóg a lóláb...Bár nekem is vannak ilyen tilinkózós madaraim pedig én aztán nem tartottam soha malinót a háznál !...Talán az elődeimből valaki beleügyeskedett valami javítási szándékkal...de hallván ezt a rigót modhatom nem nagy sikerrel... :?

Hozzászólás 2009 dec. 21, 20:15 
Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni! Van egy kanáripárom, és annak rendje és módja szerint be is indultak, a fészek kész, erre az előbb a kalitka alján egy lágy héjú tojást találtam! Nem volt semmi tojógörcsre utaló jel, ma itthon voltam, figyeltem őket, a tojó jól volt, ugrált, evett, csipogott! Hetek óta kapja a gritet, szépia folyamatosan van a kalitkában, rágcsálja is, sőt még az eleségbe is kevertem a gritből..Ráadásul ivarérett, még a fiatal korára se foghatom, két-három év között van...

Mi lehet az oka? És mit tehetnék? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ma is többször is párzottak, lehet esetleg az az oka, hogy hamarabb "esett ki" belőle a tojás? (6 napja párzottak először sikeresen)
Előre is köszönök minden tanácsot, nagyon aggódom a madárkáért!

Hozzászólás 2009 dec. 21, 14:10 
Zottan írta:

szerintem itt össze van vágva a kép egy kanári énekkel... ahogy nézem nem is vesz fel a kanári a videón az "éneklő póz"-t :D

Hozzászólás 2009 dec. 16, 19:17 
Zottan írta:
Akkó' tán ez... :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qoNpj9zg3Ww[/youtube]

Ez már nagyon vadasnak tűnik! :) Érdekes, micsoda átalakulás, párizsi trombitás, vagy egy fekete és méginkább egy Harzer kanári..ebből a madárkából.. :)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 dec. 16, 18:46 
Akkó' tán ez... :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qoNpj9zg3Ww[/youtube]

Hozzászólás 2009 dec. 16, 18:40 
Zottan írta:

:D Mivel még egyet sem hallottam.nem is tom :) semmi "háttérzaj" elég steril hang,lehet nem is így énekel a vad Kanári! De még az is lehet, hogy igen...vagy mi... de az leginkább! :D

Ui: Tuti Roller, mer csukva van a szája miközben danol... :70:

Hozzászólás 2009 dec. 16, 18:31 

Hozzászólás 2009 dec. 13, 15:15 
kispaci írta:
Sziasztok!

Történt nálunk egy szörnyű eset: a kalitkák leverte a macska, vele együtt a kanárit.
A madár szerintem sokkot kapott (minimum), mert felvettem a tenyerembe és csak tompán nézett :(
Mindez 4 napja történt. Most csak bent ül a kalitkában és mélabúsan néz maga elé és szerintem sűrübben veszi a levegőt a szokásosnál.
Ha beteszem a kezemet a kalitkába, akkor röpköd és halványan csipog de ennél többet nem tesz. A baleset előtt nagyon dalolászós volt. Teli torokból csiripelt.

Próbáltuk azt is, hogy youtube-ról kanári hangokat játszottunk. Régen ezt szerette és vad csiripelésbe kezdett, most meg semmi hang csak ugráltak eszeget. Néha felfújja magát teniszlabdává, de csak tátog és a nyelvét rezegteti - hangaj nincs.

Az étvágyával nincs gond.

Mi lehet a baj? Lelkileg megviselte az eset és csak várni kell? Hogyan lehetne javítani a kedélyállapotán?

Macska vagy madár! Így megelőzhető a további baleset.

Hozzászólás 2009 dec. 13, 14:40 
Sziasztok!

Történt nálunk egy szörnyű eset: a kalitkák leverte a macska, vele együtt a kanárit.
A madár szerintem sokkot kapott (minimum), mert felvettem a tenyerembe és csak tompán nézett :(
Mindez 4 napja történt. Most csak bent ül a kalitkában és mélabúsan néz maga elé és szerintem sűrübben veszi a levegőt a szokásosnál.
Ha beteszem a kezemet a kalitkába, akkor röpköd és halványan csipog de ennél többet nem tesz. A baleset előtt nagyon dalolászós volt. Teli torokból csiripelt.

Próbáltuk azt is, hogy youtube-ról kanári hangokat játszottunk. Régen ezt szerette és vad csiripelésbe kezdett, most meg semmi hang csak ugráltak eszeget. Néha felfújja magát teniszlabdává, de csak tátog és a nyelvét rezegteti - hangaj nincs.

Az étvágyával nincs gond.

Mi lehet a baj? Lelkileg megviselte az eset és csak várni kell? Hogyan lehetne javítani a kedélyállapotán?

Hozzászólás 2009 dec. 12, 10:45 
:D :D

http://www.youtube.com/watch?v=SZ0sNEGPJHs&NR=1

Hozzászólás 2009 nov. 23, 13:24 
Szia Laci!
Valóban, ez már szép teljesítmény. :D
(Rég hallottam felőled. Zebrák eredményesek voltak? ;) )

Hozzászólás 2009 nov. 23, 10:06 
Zotannak!
Na ez már jól utánozza a fülest!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7aFoMvpn7CU&feature=related[/youtube]

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 76  Következő