Fekete Csaba írta:
Kedves Vajk,
A gould amandinás topikban olvashatsz a kopaszság néhány okáról és kezeléséről. Azonban elképzelhető, hogy a madaradnak semmi baja, csak elkezdett vedleni.
Csaba köszönöm a választ!
De ahogy ez a madár kopaszodik aligha gondolnék vedlésre,éppen ezért írtam bár tudom hogy ehhez látni kéne a madarat.de reményketem hátha ez valami gyakori kor a gouldoknál.Nekem sajnos még nem régóta vannak ilyen madaraim eddig szinte csak kanárival foglalkoztam.
Most is a pár Gould együtt van,egy Kanári párral egy nagyobb röpdében,ezért félek hogy nehogy a többi is elkapjon valamit esetleg.
Az egyik kanárim pár hete került egy nagyobb tenyésztőtöl a többi közé,és sajnos nem volt törelmem ki várni a kötelező karantén időt.Meg lehet hogy most ezt bánhatom.Gondolom mivel ez a him Gouldi amugy is elég streszes kis madár volt mindig,és töbször meg ilyet a him Kanáritól eleinte,meg egyszer-kétszer éjszaka föl riadtak,a sötétben és akkor is ez a madár parázott a leg jobban.Meg lehet hogy az imunrendszere nem a leg jobb a többiével szemben és ő rajta látszik a betegség először.(egyébként az éjszakai föl riadást úgy sikerült orvosolnom,hogy egy kerti ugyn.:solár lámpát épittetem a röpdébe és ez mikor a lámpa fény ki alszik automatán,egy halvány fénytbocsáljtki a röpdén belül amit a madarak nagyon hamar meg szoktak és nyugott alvással igazoltak az ötlet helyességéröl.)
De mivel ez a madár elég streszes nem is mertem még vizsgálat hoz se kézbe venni,reméltem hátha v.ki tud valami jó ötletett.
Mert az az igazság hogy azt gondoltam eddig valószínű hogy a háborgatással többett ártottam volna,mint amit használtam volna neki.
Köszi az eddigi segítségedet és
BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT !!!
Minden madár szerető embernek aki itt megfordul.