Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 3, 10:29 
Szevasztok !
Ezen az ivarmeghatározáson elgondolkodtam .
Már vettem néhány madarat , a tenyésztők sokáig vizsgálgatták a nem meghatározása végett őket .
De nem igen sikerült nékik ez a nehéz feladat .
Most , hogy olvastam Gyuri barátunk szemgyűrű és a szem helyzetén alapuló meghatározását , minden egyszerűvé vált . Kimentem a madarakhoz és ránézésre megmondtam a nemüket .
Csak azt nem értem , hogy ez miért nem volt eddig mindenki számára
ismert . Jó néhány galambot megvettem próba- szerencse alapon .
Kösz a segítséget Gyuri !!!

Hozzászólás 2010 jan. 3, 10:25 
Szervusz Gyuri!

Köszönöm a felajánlott lehetőséget,de jelenleg hely hiány miatt nem tehetem meg.A nagyobb kalitkám kb.40/50/70 cm.,gondolom abba még ideiglenesen sem tehetek be két pár galambot.A másik amiben a fiatalabbik van,csak egy magányos énekes madárnak való.Tavaszra új röpdét szeretnénk építeni,amiben jól elférnek a galambok és a kinti kecskepapagájaim is.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 19:07 
Szia Ilona! Ha nem találsz külön tojót én tudok segíteni, ezt üzenem Amaryl (Kati)-nak is. 10db eladó galambom közül 8db tojó, lehet belőlük válogatni. Bocs a reklámért, sziasztok: Gyuri. Kép

Hozzászólás 2010 jan. 2, 10:10 
Bocs rosszul írtam a nevet:Amaryl szerint is így növekszik az állománya.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 10:05 
Heló!

Kösz a viccet,az ilyen cérnás ingázást én is ismerem,megboldogult fiatal koromból.Állítólag megmutatja,hogy az embernek hány és milyen nemű gyermeke lesz.Nem gondoltam,hogy ebbe a viccbe még belesétálok.
:lol: Elkövettem egy komoly hibát a madaraim vásárlásakor,nem egy időseket vettem.Nagyon szépek,a fiatalabbikról a tenyésztővel úgy gondoltuk,hogy esetleg tojó.Eddig egész jól megvoltak egymással,de most az idősebbik,amelyik biztos,hogy hím,nagyon elkezdett udvarolni.Szilveszter napján olyan verekedést rendeztek,hogy szét választottam őket.A távolság eredménye az lett,hogy a kis fiatal egyszer csak széttárta a farkát és bólogatva elkezdett udvarolni.Most kénytelen leszek,gondolhatjátok milyen
"nehezemre" fog esni,tavaszra két tojót beszerezni.Hát Amy szerint is így szaporodik az állomány. :D

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jan. 1, 22:28 
Bernát írta:
OFF!

Régen ingáztam,nem madarakon. :lol:
Kisérletképpen kideritettem ingával egy embernek a szül év,hó,napját.
És Bejött.Körülírtam és az inga rávezetett a dátumra.
Ez nem vicc.!!!
Azóta nemcsináltam,de müködött abban az időben sokmindenre választ adott.

ON!!!

Kuruzsló sámán vagy!!! :lol:

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jan. 1, 22:26 
OFF!

Régen ingáztam,nem madarakon. :lol:
Kisérletképpen kideritettem ingával egy embernek a szül év,hó,napját.
És Bejött.Körülírtam és az inga rávezetett a dátumra.
Ez nem vicc.!!!
Azóta nemcsináltam,de müködött abban az időben sokmindenre választ adott.

ON!!!

Hozzászólás 2010 jan. 1, 22:20 
Szia Ilona! Az ingázás amint írtam nem tartom komoly dolognak. Csak egy tűt cérnával kell elképzelni amint az egyik kezünkben tartott madárka fölé lógatunk, a másik kezünkkel fogva a cérna végét. Ezután már csak meg kell várni hogy mozogni kezdjen, ha kör-körösen akkor tojó, ha hossz irányba mozdul oda-vissza akkor hímnek mondják a madarakat. Ezt a módszert sokan alkalmazzák a nemek megállapítására, szerintem butaság még leírni is komolytalannak tartom. Ez csak az én véleményem, mások esküsznek rá. Szia: Gyuri.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jan. 1, 20:57 
Sikerekben gazdag, nagyon boldog Újévet kívánok nektek!!!
Kép

Hozzászólás 2010 jan. 1, 20:50 
Szervusz Gyuri!

Neked és a többieknek is köszönöm amit írtatok,hasznát fogom venni.
Légyszíves írd meg mit értesz ingázáson.gondolom nem az udvarlást,amikor széttárja a farkát és bókolgat a hím?

Hozzászólás 2010 jan. 1, 14:34 
Szia Bernát! Gyönyörű ez a hím galamb, erre szoktam mondani hogy a madarat önmagáért is lehet szeretni. Nekem is vannak és voltak olyan kedvenceim amik nem lesznek soha eladósorba, tenyésztéstől függetlenül. :31:

Hozzászólás 2010 jan. 1, 14:29 
Én is párbatettem brill galambokat.
A hím ezüstösebb, a tojó sárgásabb. :D (A tojó Gyuritól van)

Kép

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 1, 14:24 
Szeva Gyuri!

Teljesen perfect a hozzászólásod a nemek megkülönböztetésével kapcsolatban és ezekkel a szép képekkel magyarázva!
Ez igen barátom, az ilyen írásokkal mehetnek előre a kezdőbb gyémánt gerlések!

A linkeken látható képek közül tényleg van pár ami nem jó minőségű és abból nem nagyon derül ki a madár valódi kinézete.

A nemek megkülönböztetésével kapcsolatban én is osztom a nézetedet, miszerint ugyanazon szín hímje és tojója közt van színtónusbeli és a szárnypajzson lévő pettyek rajzolatbali szemmel látható különbség.
Ehhez kapcsolódván én idén azt vettem észre a brilliant párom fiókáinál(kár hogy nincs róla fotóm), szóval már a kirepülésük után, még a fióka tollruházatukban is eltérő színárnyalatbeli különbséget láttam(a tojóknak gondolt madarak sárgásabb, a hímeket szürkés színárnyalatúak voltak), az elgondolásom szerintem 100%-ig bejött, mert vagy 7-8db fiatal nálam ért be és az ivarok úgy alakultak, ahogy fióka korban saccoltam!
Míg egy másik páromnál(Gigor féle fahéj hím, ami brilliant hordozó X saját vörös tojótól) kelt brilliant fióka teljesen más szinezetet mutatott fióka korában és arról semmit sem tudtam következtetni a nemére és maradt az időkivárásos ivarmeghatározás!
Szerintem a brilliant páromnál megfigyeltek, csak a tisztavérű brilliantoknál mutatkozik.

Sziasztok!

Hozzászólás 2010 jan. 1, 14:09 
Nekem ez a szin tetszik. :D

Kép
Kép

Hozzászólás 2010 jan. 1, 14:08 
BÚÉK mindenkinek!

HÁÁÁT IGEN!!!!!!

Ebből már lehet tanulni!
Nem az egymás szapulásából!
Sok kezdő köztük én is ez miatt már nem irok, tartok attol hogy valaki leugatja a hajam! volt már rá példa.

Hozzászólás 2010 jan. 1, 13:53 
Szia Gyuri!
Jól beszélsz. :D
Már én is sokszor néztem be madarat.
Tojót hímnek,hímet meg tojónak hoztam.
Sokszor tényleg a viselkedésük alapján lehet megállapítani a nemüket.
Még a mai napig nemvagyok tisztában némely madaram nemével.
A hímek már egyértelműek.
De 1-2 tojó az kérdéses. :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 1, 13:44 
Sziasztok! Pár mondatot szeretnék nektek elmondani a nemek megkülönböztetésével kapcsolatban, az én meglátásom szerint. Ezeket a szempontokat szoktam figyelembe venni. Az első szembetűnő különbség a szemgyűrűk nagysága és formája, de ez nem minden esetben egyértelmű. Az első képen levő fehér galamb tojó, hímeket megszégyenítő szemgyűrűvel. Ezt az állításomat Laczkó Tamás barátom is tudja igazolni, ő többször is látta már a madarat. Viszont a szemgyűrű csőr felőli oldalán szélesebb a hímeknél, míg a tojók esetében egyforma még ha vastagabb is a kelleténél. A második képen látható a három brillant galambnál (2-tojó, 1-hím). Következő szempont a testarányok, hímek fej illetve koponyájuk hosszabb, testük hosszúkásabb alakú míg a tojók esetében zömökebb. A farkuk nagyságában is van eltérés, értelemszerűen itt is a hímé dominál. Az utolsó eltérés a színezet, két azonos színű galambnál észrevehető hogy a hímek díszesebbek. Talán a szárnyon lévő gyémánt pöttyök száma is több és nagyságuk kisebb, ezt az állításomat a harmadik képen lehet látni. Ahol egy pasztel szürke pár látható (teljesen homogén világos szürke), ja ha már színezetnél tartunk erre színre sem találtam a belinkelt címeken leírást. Egyébként a rajtuk látott fotók elég rossz minőségűek, ezért némelyik kép hitelességét is vesztheti. Remélem tudtam segíteni azoknak a gyémánt tulajdonosoknak akik némi bizonytalansággal tudták megállapítani a nemeket, az ingázást én nem tartom biztos dolognak. De ez csak az én meglátásom. Üdvözlök mindenkit 2010-ben: Gyuri.
Kép
Kép
Kép[/url]

Hozzászólás 2010 jan. 1, 0:53 
Kép

Hozzászólás 2010 jan. 1, 0:06 
Szia Tomi! Patent a leírás. :08: A következő klippel szeretnék mindenkinek eredményekben gazdag, békés, boldog újévet kívánni.Szervusztok! [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oppDnSm3M7w[/youtube]

Hozzászólás 2009 dec. 31, 19:34 
Gigor György írta:
Szia Lax! Nem sértődtem meg, de gondolj bele ha mindenki kritizálna vagy mindenki makacsul tartaná a saját igazát akkor mi lenne itt a fórumon. Látod hogy te is felszívtad magad egy két keresetlen szó miatt. Amit elértettél az egy gondolat kép volt ponttal a mondat végén, és nem kérdés. Én ha nem reagálok a te hozzászólásodra akkor magam leminősítettem azzal hogy egy angol szót sem tudok megnézni a szótárba. Tudod ha valakinek a hozzászólását kiszeretnéd javítani azt megteheted privát is, így nem tűnik okoskodásnak ha már mindenképp megakarod tenni. Én ezt már nem akarom tovább szorozni de bennem is van tartás és véleménye mindenkinek lehet. Ennek ellenére szeretném ha a barátságomat elfogadnád. Szervusz: Gyuri.

Helo!

Remélem ezek után nem lesznek összezördülések a topikon.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 126  Következő