Gabesz írta:
Jaja... Tudja Lajos, csak nem mondja!
André, Laci, köszi szépen a beszámolót! Na látod, Lajos?! így kell ezt!
Híjjjúú !!
Igazad van, már tudom a részeredményeket, de a bíró mondja ki az utolsó szót a helyezésekre. Varga Tibi meg csak ma 12-től veszi kézbe a legjobbak pontozási lapját és teszi rá az I.- re a pontot, én csak előkészítem az anyagot a számára.
Viszont amit (mindent tudni vágyó kiváncsiságod kielégítésére) elmodhatok azok a Nemzeti Bajnokságon kiadásra váró helyezések, melyek a következők :
VÁNDORKUPA :
mely a tárgyévi Nemzeti Bajnokságon a legjobb eredményt elért kollekció tenyésztőjének jár már több mint 75 év óta (1934 - ben alapították)
2oo8- ban 1o-szeri elnyerés után örökös őrzője Maróti Béla gyémántkoszorús mestertenyésztő lett.
Az idén új kupa tölti be ezt a szerepet, melyet Gergely André közreműködésével a
kerepesi
GALAMB HUNGÁRIA Kft. adományozott az NB szervezőinek.
Ezt a kupát a tenyésztők ( a H-MNK tagjainak tegnapi megbeszélésén) versenyében a győztes 5 x-ri elnyerés után véglegesen megtartja és akkor megint egy új kupa kezdi meg a tenyésztők közötti körútját. Az első ciklus 75 évig tartott. Vajon ki lessz a második befutó és mikor ? Lessz -e még hosszú távon roller tenyésztés Magyarországon? Véleményem szerint a mostani H-MNK vezetők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a régi nagyszerű hagyomány végre feléledjen...bár ehhez komoly és elhívatott tenyésztők is kellenek, nem elég csak bekukkantani a rollerezés titkos bugyraiba, kell ám a kitartás is...nade majd ezt a jövő dönti el, mindenesetre várunk a csapatba mindenkit, aki ennek a hobbinak a kedvelője kíván lenni..
SCHAMPION madár :
a tárgyévi NB-én a "kollekció"-k versenyén a legjobban szereplő madár kapja.
Nemzeti Bajnokság I. - II. - III. helyezett :
az NB-én legjobban szereplő 3 kollekció madarainak tenyésztője kapja.
(Büntetésből) az eredmények mellé a tenyésztő megkapja a H-MNK által alapított mestertenyésztői címeket, melyek a következők :
I. helyezettnek : a
"H-MNK ARANYKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ"
II. helyezettnek : a
"H-MNK EZÜSTKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ"
III. helyezettnek : a
"H-MNK BRONZKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ"
Ezen kívűl díjjazva van az NB-én a legjobb futamokat produkáló madár is ezek a következők :
- LEGJOBB KONGVA GÖRDŰLŐ,
- LEGJOBB DOROMBOLÓ.
- LEGJOBB KONGVA CSENGŐ,
- LEGJOBB FÜTTY.
A H-MNK vezetősége 2oo9 - óta bevezette a kezdő énekeskanári tenyésztői részére az egyéni madarak értékelését és felvette a díjjazottak listájára az :
Egyéni madarak kategóriáját, melyben minimum 1, maximum 3 madárral lehet résztvenni.
Dijjazása :
EGYÉNI KATEGÓRIA I,- II,- III. hely.
Végezetűl a rendezők nevében köszönetünket fejezzük ki minden szponzornak aki pénz/tárgyi segítségnyújtásával elősegítette a NEMZETI BAJNOKSÁG létrejöttét.