Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 15, 15:09 
"Just married": :roll: :lol: :wink:
Kép

Fürdés után.... :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 11, 16:33 
az tutti, a srácot akitől elhoztam bármiről kérdeztem, fogalma sem volt semmiről... nem fogom párba állítani, csak azért hoztam el mert úgy megsajnáltam..:-)

Nem csodálkoznék ha még más baja is előjönne.... első fürdésébe úgyis majdnem belehalt, úgy elázott, repülni se tudott, a kalitka alján az oldalára fekve, reszketve találtam rá, felállni se bírt..aztán némi melengetés után helyrejött, megnyugodott, de még egy kanárimnál se tapasztaltam ilyet....

Hozzászólás 2010 jan. 11, 13:52 
sziasztok,

hát ez is le volt robbanva rendesen, de aztán ahogy végetért a kúra, elkezdett gyakorolni, és tegnap már rendesen az erkély felé fordulva, magát kihúzva énekelt..azért annyira nem hangos, mint a hím, viszont vannak benne egész érdekes elemek is, mintha valami erdei madár énekelne...Most két másik csajjal van együtt, lehet, hogy ez is befolyásolja?

A másik, hogy hogy lehet megsaccolni egy gyűrűzetlen madár korát? Befogadtam egy fél lábára béna kis kanárit, (két ujja nem nőtt ki, a többi is deformált, csak időnként támaszkodásra meg vakaródzásra használja) de szerintem még iszonyat fiatal lehet, sokkal kisebb is a többinél, meg valahogy még olyan kis béna..

Hozzászólás 2010 jan. 11, 13:34 
az első tojóm nekem is éneklős volt! De szegény nagyon le volt robbanva.. nem tudom miből futotta neki énekre... de tojó volt, mert rakott tojást, meg kotlott szépen. Azóta ő már az örök fénymagmezőkön lakmározik.

Hozzászólás 2010 jan. 10, 20:20 
Sziasztok,
gondoltam megírom, hogy múltkori lágytojásos tojóm az antibiotikumos kezelés hatására sikeresen felépült, szóval köszi még egyszer mindenkinek a tanácsokat! Két napja viszont elkezdett énekelni......:D

Érdekelne, hogy általánosságban milyen gyakran fordul elő, hogy egy tojó trillázik? Szabályosan próbálja a hím énekét utánozni, fordulatokkal, mindennel.... :D :D :D ráadásul most még ki is húzza magát közben.... :85:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jan. 6, 20:36 
Orsály írta:
Remélem jól viselik majd az autóutat. Mennyit bírnak ki egy huzamban? :? Miben jobb szállítani, dobozban vagy kalitkában?

Egyhuzamban? Hát ha huzat nincs, enni-inni kapnak, megfelelő a hőmérséklet és a fény... akár autóban is lehetne tartani őket :shock: :wink:
Ha pár órás az utazás, tökéletes a doboz. Ha pedig fél- vagy egésznapos, ajánlatos kisebb szállító kalitban.

Hozzászólás 2010 jan. 6, 18:43 
Érted te hogy miről beszélek.... :P :roll: :wink:

Egyébként ha minden igaz csütörtökön elvisznek kettőt. :?
Remélem jól viselik majd az autóutat. Mennyit bírnak ki egy huzamban? :? Miben jobb szállítani, dobozban vagy kalitkában?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jan. 5, 18:49 
Na helló, boldogulj itt is (értsd: boldog új...) ! :wink:

A gruppen szexálásba szeretnék beszállni :lol: .
Orsi, ahogy már Kanary71 megírta, egy 4 hónapos madárnak nincs még ahogy kitapogasd a kitapogatnivalót :shock: . És már arról is írtak, hogy a pasikat először énekük alapján különböztetheted meg a tojóktól. Node! Ha figyelmes voltál pici korukban, a fiúk 3 hetes! korukban prüntyögni kezdenek! Érdemes akkor a rolleros naplóba bejegyezni- x pasijelölt... Hadd lássuk, bejön? Nekem eddig bejött :D Aztán amit még én is észrevettem, a kispasiknak élénkebb, erősebb színű a tolluk! Utána jön egy csöndes fejlődési időszak, míg kussban vannak, de 7-8 hónapos korukra biztosan énekbe fognak már a hímek. Jóvanna, nyekergésbe :lol: . Az itteni tarajosok szerint még ekkor is nagyon át tudnak verni, merthogy a tojók között még mindig lapulhat későn érő kispasi... Szovel, ha sehogyan sem jutsz dülőre, és a vonalzó sem billen se jobbra, se balra... akkor meg jön a Bendigo módszer :wink: .

Pussz: Gabesz

Hozzászólás 2010 jan. 5, 10:19 
Köszönöm szépen!

André! Elolvastam a csomagolást, de csak nagy állatokra volt recept, nem akartam a kanárikon kísérletezni! :)

Hozzászólás 2010 jan. 5, 10:11 
doromboló írta:
Orsola !... Már nagy lány vagy ! :lol: ..Szerintem tojó mert Te megtaláltad volna becsukott szemmel is !... :lol: :wink:
ezek után sem, akkor nincs más hátra, hozzad el hozzám és én megmutatom !... :)

:oops: :P :lol: 8)

Köcce a segítséget, ilyen praktikus tippet vártam! :wink:

Ha nem járok sikerrel, várj egy kopogtatót aki ivarszerveket akar kerestetni veled a tollkazalban. :lol:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 5, 9:53 
Véleményem szerint,entroból,lehet 1g/liter,legalábbis én úgy csinálom!!!

A másik a 10 nap is sok,szerintem,5-7 nap a max,mert a máját lehet kinyítja,de hát ezek azok a dolgok,hogy mindenki másképp csinálja de nekem így vált be és az eredmények is mutatják.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2010 jan. 5, 10:22-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 5, 8:33 
Szia!
Enro 0,5ml/liter
Lakti 1gr/liter
A csomagoláson fel van tüntetve mind a kettőn :-)

Hozzászólás 2010 jan. 4, 22:52 
Sziasztok!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Valaki megtudná írni nekem, hogy milyen töménységben kell alkalmazni az enrobiofloxot? Mennyit tegyek a vízbe? (10 napos kúra) és utána a Laktiferm m+c-t is mennyit tegyek a vízbe?

Előre is köszösnöm szépen!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 4, 21:33 
Orsola !... Már nagy lány vagy ! :lol: ..Szerintem tojó mert Te megtaláltad volna becsukott szemmel is !... :lol: :wink:
Na ! Azért próbáljuk meg !...Szóvel...Készíts elő egy vonalzót, majd fogjad meg a madarat, úgy fogjad a tenyeredbe,hogy hanyadt feküdjön fejjel a hasikád felé...Mondom hanyadt !. :shock: ...Most fogjad meg a másik kezeddel a vonalzót és helyezd keresztbe a rigó hasán. Ezután lassan toljad a vonalzót a feltételezett cerka irányába. Ha fennakad a vonyalzó akkor cerka, ha simán,akadály nélkül lemegy a faroktollakig akkor puncus !... :oops: ...Oké ?...Ha semmiképpen nem vagy biztos ezek után sem, akkor nincs más hátra, hozzad el hozzám és én megmutatom !... :)

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 jan. 4, 19:49 
Gabesz!
Szexálni kéne :25:

Hozzászólás 2010 jan. 4, 19:36 
Szia Orsály!

André csak poénkodott.

Tudtommal úgy lehet megkülönböztetni,
hogy a hímek ivarérett korukban elkezdenek fütyülni.

Remélem azért jönnek nálam okosabbak is és segítenek neked.

Hozzászólás 2010 jan. 4, 17:02 
andré írta:
A fiuknak kukijuk van a lányoknak meg puncijuk :wink:

NA NE :!: :?: :!: :?: :!: :?: :shock: :P :wink:

De ha a felnőtt hím kukiját se találom meg (akinek meg ugye biztos van, mert valahogy csak megfogantak a fiókák), akkor a picikét hogyan?!?!?! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!! :oops: :? 8)

Köszi a segítséget!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 3, 19:24 
Szia!
A fiuknak kukijuk van a lányoknak meg puncijuk :wink:
Csak úgy add oda,hogy a nemét nem tudod.A hímek lassan már hangolnak de a nemi jelleg csak ivaréréskor derül ki.

Hozzászólás 2010 jan. 3, 19:17 
Brühühü.... :cry: :cry: :cry: Akkor hogy adom el? Addíg sehogy? :shock: :? És hogy veszek párt annak amelyik megmarad? :?
4-5 hónap múlva mit kell vizsgálgatnom? Csak mert akkor addíg meg kéne fejtenem a "hímem titkát".. :lol: :wink: :roll:

Köszi a segítséget kanary71!

Hozzászólás 2010 jan. 3, 16:58 
Szia Orsály! 4 hónapos madárnak a nemét még nem lehet 100% megállapítani. ha nem láttad "énekelni " jár a torka,akkor még lehet bármi is. majd 4-5 hónap múlva lehet megmondani majdnem biztosra a nemét kloaka vizsgálattal. addig ami énekel az hím. üdv kanary71 ...Teszlák János Félix

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 76  Következő