gyevi1 írta:
Sziasztok!
Egy díszállatkereskedés a börzéken és tenyésztőktől vásárolt madarakat, eleségeket hogyan, milyen bizonylat alapján tudja elszámolni a könyvelésében költségként?
Tud-e esetleg valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet beindítani egy ilyen vállalkozást? (Milyen engedélyek, feltételek, stb.. kell hozzá?)
Szervusz gyevi 1.
A feltett kérdéseidre figyeltem milyen válaszokat kapsz. Sajnos az eddig adott válaszokkkal nem jutsz messzire mert némelyik a vicc kategóriába tartozik: " ha valakinek gyűrű száma van, magyarul tenyészti.........." "elvileg senki nem árulhatna 7-es adószám.......". Mi az, hogy "7-es" adószám-csupa hetesből áll, vagy hetes is van benne, vagy hét számból áll STB ????????
Az adásvételi szerződés az működik DE CSAK 200 000 ft ig összesen egy évben. A gyűrűszámos ötlet meg azért vicces mert a gyűrű csak a CITES (bejelentés kötelezett) madarakra kell, akkor mi van a többivel- amire nem kötelező. Nekem is voltak ilyen és hasonló kérdéseim és én azt a megoldást választottam amit a józan paraszti ész és a logika diktált. Megkerestem azt a szervezetet amely ezzel a témával foglakozik az APEH- et. Tudom vannak akik jobban értenek ehhez mint az APEH ők azok akik nem jártasak a témában, talán utánna sem jártak de van tuti tipjük. Sikerült tájékoztatást kapnom és választ a kérdéseimre.
Ezekután 2009. jan. 09. én 10 perc alatt megkaptam az adószámomat (nem 7-es) hanem 68321247-1-32 ilyen (nem ez), és adószámmal rendelkező magánszemély lettem, és alanyi áfa mentes.
Nem kell elfogadni és követni amit leírtam, lehet ötletelni tovább.
Egyes APEH állásfoglalások közben rendesen ellent mondanak egymásnak, van egy kis zürzavar ott is. A hivatal sem tudja egész pontosan hova tegyen bennünket madarászokat. Egy ami biztos 100%-ig, hogy őstermelőivel NEM lehet díszmadarat tenyészteni, és értékesíteni.
ÜDV: Czinege István.
UI: Nem volt és nincs is szándékomban senkit a leírtakkal bántani.