szia Zottan
Titok nincs legalább is nálam .....
Két pár vadonbefogott aranyverebem van .kb 8-10 hónapja vannak nállam az eggyik pár halgat ez a másik meg a harmadik költést hozza amiből ez az első ami sikerel végződött

...az első alkalommal ahogy kikelt a 3 tojásból mind a három rögtön kidobálta őket a tojó, hamar ujra le is tojt most 4 tojást ( megjegyzem a him az sztatista az egész költési folyamatban a fészeképitésen és az aktuson kivül semmi más szerepe nincs ...) kikelt ujra három megjegyzem kb 15-20 lisztkukacot , tojásos eleséget 2X és alaptápot kaptak, igaz hogy a röpdében velük lakik 1 pár nyárs, 1 pár káka és 1 pár 3szinűpapa. de a listkukachoz ezek nem jutnak mivel a tojó pillanatok alatt betermelte az élő eleséget a kicsikbe..és utánna foljtassa a tojással ...ahogy a kicsik kikeltek a tojó üldözte a himet olyan bunyó volt mint amikor a nyári porban a mi verebeink abálják egymást

, nem volt mit tenni kivettem a himet ...a tojó etette a fiókákat még 4-5 napig miután ismét kidobta őket .
Visszatetem a himet és a tojó néhány napon belül ismét letojt, 4 tojást ..kikelt 3 most annyi liszkukacot adtam neki amennyi csak akart + csontit ( a pecaboltból) + tojásos rovaros eleséget + csiráztatott + alaptáp!! a him érdekesmódom egész végig meg sem közelitette a fészket a tojó pedid szinte csak etetett állandóan ..az eggyik kicsi 3-4 nappal később kelt le is maradt a tojó kidobta ..valószinű még a fészekben elpusztult ..a megmaradt két kicsi pedig szépen felcsöpörödött és 15-16 nap után elhagyta a fészket ...még visszajárnak most is de már látom hogy maguk is eszegetnek ..a him továbbra is távolmarad tőlük ...sajnos nem gyűrűztem meg őket mivel a két sikertelen költés után nem akartam kockáztatni ...de a következőket tuti gyűrűzöm ..csak legyen

...a recept ŐRÜLT MENNYISÉGŰ ÉLŐ ELESÉG
üdv ROBY