Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 17, 21:21 
eszterolajos írta:
Szia Zoli !

Semmi bajuk sem lesz tőle, meg fogják szokni a helikopterezést, van rá jelenleg is jó példa "Kuviknál".

Szerintem, ha a bepakolás után óvatosan közlekedsz közöttük hamar belekják és megszokják az új lehetőségeket.

A növényzetet és a fészekodukat az ajtónyílástól és egymástól is a lehető legtávolabb helyezd el. A napi takarmányozásukra az ajtóra, vagy a melette lévő frontoldalra helyezd el a kiforduló edénytartót, így nem kell minden nap bemenned a madarakhoz.

Köszönöm!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jan. 17, 20:47 
Szia Zoli !

Semmi bajuk sem lesz tőle, meg fogják szokni a helikopterezést, van rá jelenleg is jó példa "Kuviknál".

Szerintem, ha a bepakolás után óvatosan közlekedsz közöttük hamar belekják és megszokják az új lehetőségeket.

A növényzetet és a fészekodukat az ajtónyílástól és egymástól is a lehető legtávolabb helyezd el. A napi takarmányozásukra az ajtóra, vagy a melette lévő frontoldalra helyezd el a kiforduló edénytartót, így nem kell minden nap bemenned a madarakhoz.

Hozzászólás 2010 jan. 17, 20:36 
eszterolajos írta:
zozimo2 írta:
Sziasztok!
Van valakinek olyan röpdéje ami legalább 3 méter magas? Érdekelne, hogy a magassághoz mekkora hosszúságot kell tartani (egzotáknak)? Szélességét kb.1-1,5m között tervezem. Lassan eljutok a röpdék kialakításához és ehhez jól jönne némi információ.

Szervusz Zoli !

Tulajdonképpen az egzoták mozgékonyak és nagy vitalitással rendelkeznek. Ezért aztán sosem elég nagy a volier bármekkora is az. Persze a lehetőségek szabják meg, hogy mekkorára készíted el. Mint tudod nálam 17 méter hosszú és 2,5 méter magas mégis sokszor kicsinek bizonyúl. Szerintem több különböző faj elhelyezésére elég a 2 méter hosszúság, béketűrőbb fajoknál akár az 1 méter is. A szélességét inkább 1,5 méteresre készíteném, mivel a berendezés után nagyobb lenne a szabad terület ahol a különböző munkákat végezheted el, valamint kellő távolságban maradhatsz a madártól is, ha belépsz a volierbe. Ez előnyt jelent abban, hogy a madár megriadás esetén is tud biztonságosan repűlni, nem veri össze magát. Hosszú távon megéri.
Ha van elég helyed, akkor 3-4 méter hosszúságúra építsd őket, ez már olyan élményeket ad majd amit a kisebb volierekben nem tapasztalsz meg.
Még egy tanács az egzotáknak a volier egyik hosszanti oldalát zártan készítsd el és a tetejét fedd le fényáteresztő müanyag lemezzel. Ezek a megoldások kiküszöbölik a az állandó légmozgást és a vadon élő madarak pottyantásaiból származó veszélyek egy részét. + a felső tetőrész felől jövő ragadozó madár és macskatámadásokat is kivédi.

Szia Lajos!

Köszönöm a tanácsokat!
Ezek a röpdék egy zárt, fűthető, madárházban lesznek kialakítva, két oldalon ablakokkal, tetőbevilágítóval. Így a méretekkel ezen belül tudok gazdálkodni. Igazából még amit nem tudok, hogy 2x1,1 alapterületről a 3m magas mennyire megerőltető egy kis egzótának, hogy szinte függőlegesen felrepüljön egy hírtelen megriadás esetén. Valószínű igen csak ki fognak „combosodni”!

Valódi név: H.Péter

Hozzászólás 2010 jan. 17, 13:43 
Köszönöm a gyors választ! :D
Az alapanyagokat akkor elkezdem beszerezni...., és majd rakok képeket az építési folyamatról !
Üdv:MrPeter

Hozzászólás 2010 jan. 17, 7:03 
MrPeter írta:
Üdv!
Nekem is hasonló kérdésem lenne!
Láttam Kardos Miklós kiváló vitrinét és én is hasonlót szeretnék készíteni.
Beépített lenne vagyis egy adott helyre építeném(lakásba) így a következő paraméterei lennének.: alapterület 100X50 magasság 200 (cm-ben) és az lenne a kérdésem, hogy ez a méretarány jó-e 2 pár zebrapintynek?(vagy többnek??)

Szia !

2 párnak egészen biztosan elég, többnek már esetleg a szaporodási időszakban kicsinek fog bizonyúlni. A fészekodukat a volieren kívűl vállmagasságban helyezd el és a lehető legtávolabb egymástól. Az odu bebújónyílását meg rakd körűl fedezéket nyújtó száraz, vagy müa. növényekkel, növényi részekkel.

Hozzászólás 2010 jan. 17, 6:57 
zozimo2 írta:
Sziasztok!
Van valakinek olyan röpdéje ami legalább 3 méter magas? Érdekelne, hogy a magassághoz mekkora hosszúságot kell tartani (egzotáknak)? Szélességét kb.1-1,5m között tervezem. Lassan eljutok a röpdék kialakításához és ehhez jól jönne némi információ.

Szervusz Zoli !

Tulajdonképpen az egzoták mozgékonyak és nagy vitalitással rendelkeznek. Ezért aztán sosem elég nagy a volier bármekkora is az. Persze a lehetőségek szabják meg, hogy mekkorára készíted el. Mint tudod nálam 17 méter hosszú és 2,5 méter magas mégis sokszor kicsinek bizonyúl. Szerintem több különböző faj elhelyezésére elég a 2 méter hosszúság, béketűrőbb fajoknál akár az 1 méter is. A szélességét inkább 1,5 méteresre készíteném, mivel a berendezés után nagyobb lenne a szabad terület ahol a különböző munkákat végezheted el, valamint kellő távolságban maradhatsz a madártól is, ha belépsz a volierbe. Ez előnyt jelent abban, hogy a madár megriadás esetén is tud biztonságosan repűlni, nem veri össze magát. Hosszú távon megéri.
Ha van elég helyed, akkor 3-4 méter hosszúságúra építsd őket, ez már olyan élményeket ad majd amit a kisebb volierekben nem tapasztalsz meg.
Még egy tanács az egzotáknak a volier egyik hosszanti oldalát zártan készítsd el és a tetejét fedd le fényáteresztő müanyag lemezzel. Ezek a megoldások kiküszöbölik a az állandó légmozgást és a vadon élő madarak pottyantásaiból származó veszélyek egy részét. + a felső tetőrész felől jövő ragadozó madár és macskatámadásokat is kivédi.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 jan. 17, 7:12-kor.

Valódi név: H.Péter

Hozzászólás 2010 jan. 16, 23:18 
Üdv!
Nekem is hasonló kérdésem lenne!
Láttam Kardos Miklós kiváló vitrinét és én is hasonlót szeretnék készíteni.
Beépített lenne vagyis egy adott helyre építeném(lakásba) így a következő paraméterei lennének.: alapterület 100X50 magasság 200 (cm-ben) és az lenne a kérdésem, hogy ez a méretarány jó-e 2 pár zebrapintynek?(vagy többnek??)

Hozzászólás 2010 jan. 1, 22:08 
Sziasztok!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 dec. 2, 14:56 
fric32 írta:
Eladnám saját készitésű,madarházam,ha valakit érdekelne irjon.
Kép

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2009 nov. 2, 20:46 
sziasztók!

kineztem egyet a neten és megis csinálóm.

Hozzászólás 2009 okt. 25, 11:43 
köszi szepen az öt letett.

Hozzászólás 2009 okt. 25, 8:47 
Gumisember írta:
Nagyon zsír lett! :08: Mi volt az átépítés előtt? Valami melléképület, fészer ilyesféle?

Szerintem, „kocsiszín”, vagy minek is hívták valamikor. Volt benne még lovas szán is, amikor megvettem (kb.20éve). Én csak féltetősnek/fészernek hívom.

Hozzászólás 2009 okt. 24, 22:35 
Nagyon zsír lett! :08: Mi volt az átépítés előtt? Valami melléképület, fészer ilyesféle?

Hozzászólás 2009 okt. 24, 22:29 
harmai írta:
sziasztok ötletet szeret nek kerni röpde epitesehez. az öt leteket meg köszönöm

Szia!

Most dolgozom én is egy madárház/röpdén, talán tavaszra elkészül.
A tetőt már összehoztam.

Kép

Hozzászólás 2009 okt. 24, 20:49 
Gumiemberré avanzsáltam!!! :D :D :D

Hozzászólás 2009 okt. 24, 20:30 
szia gumiember
köszi a segit seget szet neztem sok jó képet látam. majd ki találom hogynezen ki. ninfákat és rozelákat szeretnek tartani egyelöre

Hozzászólás 2009 okt. 24, 20:23 
szia gumiember
köszi a segit seget szet neztem sok jó képet látam. majd ki találom hogynezen ki. köszi harmai

Hozzászólás 2009 okt. 24, 20:22 
szia gumiember
köszi a segit seget szet neztem sok jó képet látam. majd ki találom hogynezen ki. köszi harmai

Hozzászólás 2009 okt. 24, 20:14 
Üdv a fórumon harmai!

Ha kicsit körülnézel a fórumon akkor sok képet találsz a felhasználók röpdéiről. Akik nálam jobban értenek hozzá a következőket szokták javasolni:
- Ne legyen huzatos, legyen egy fokozottabban védett része ahova visszahúzódhatnak a madaraid.
- Legyen minél jobban megvilágított, de ne a tűző napon.
- Legyen 'vendégbiztos', azaz ne férjenek a madarakhoz rágcsálók, ragadozók vagy ragadozómadarak.
- Legyen praktikus neked és a madaraidnak. Pl. ha takarítani kell, ne egy 40x40-es ajtón préseld be magad, stb.
- Nálam van zsilip ajtó amit rúgó húz vissza a véletlen szökések elkerülésére.
- Az építéshez szükséges anyagokat attól függően válaszd meg, hogy milyen madarak akarsz tartani, nehogy 2 hét alatt szétforgácsolják.

Hozzászólás 2009 okt. 24, 19:52 
sziasztok ötletet szeret nek kerni röpde epitesehez. az öt leteket meg köszönöm

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Következő