Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 122  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 11, 17:06 
Helló

Természetesen tyúkok ellen már nem annyira nagy legények a törpék, mint más papagájokkal. Nyugodtan összerakhatod őket, ha a törpéknek fent vannak ülőrúdjaik, a tyúkok meg nem nagyon tudnak felülni közéjük. De ez is csak azért kell, hogy ne szennyezzék a törpék rúdjait. Nálam úgy működik, hogy 3-4 pár törpe röpdéjében kis törpe lakenfelder csibéket nevelek. Amikor már felülnek a törpékhez, akkor levágom a szárnyukat. A módszer működik, habár állategészségügyi szempontból nem nagyon tuti.

Hozzászólás 2010 feb. 11, 16:35 
Üdv mindenkinek!!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, lehet naivitásom tükrözi majd, de felteszem!!
Szerintetek a törpék mennyire agresszívak más fajokkal??? Konkrétan a házityúkkal?? HA speciel én beraknék törpéket a törpetyúkok ketrecébe? Addíg míg ki nem derül ki kivel áll párba!! Mivel az igen csak nagy belterületű és biztonságos is számukra. De a Tyúkok lábát gondolom nem akarnák lerágni!!!!

..és bízom benne hogy senki nem fog nekem esni hogy hibrideket akarok gyártani... :lol: :lol:

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 26, 14:03 
hát a kis rózsásokat még nem néztem meg gondoltam még nagyon fiatalok de a fischereket megnéztem de nagyon határeset mert a kettő között van a szeméremcsontjuk:)

Hozzászólás 2010 jan. 26, 12:31 
immortal írta:
gondoltam rakok fel pár képet a madaraimról bár a fischereket fogalmam sincs milyen neműek de ha valaki tudja ránézésből irja meg legyen szives köszönöm[/img]http://kep.ivpicture.hu/287908.jpg

Szia

A kis rózsásoknak tudod a nemét? Mert ha igen, akkor a fissherekét is tudhatod :D Szóval nem kell hatalmas gyakorlat hozzá, csak kis gyakorlat is elég, de mindenképpen kézben kellene tartani a madarat. Bár valaki ránézésből is megmondja, csak én nem hiszek az ilyenben.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jan. 26, 12:21 
Tudtommal a törpe papagájoknál a nemek nem meghatározhatóak, vagyis nincs ivari kétalakúság. Csak a szeméremcsont kitapintásából tudnak következtetni rá, hatalmas gyakorlatot igényel.

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jan. 25, 20:40 
immortal írta:
gondoltam rakok fel pár képet a madaraimról bár a fischereket fogalmam sincs milyen neműek de ha valaki tudja ránézésből irja meg legyen szives köszönöm:)[/img]http://kep.ivpicture.hu/287908.jpg

Próbáld meg oket elolrol lekapni amint ulnek, de akkor sem biztos, hogy meg lehet állapítani melyik tojó melyik hím

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:57 
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:45 
Kép

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:41 
gondoltam rakok fel pár képet a madaraimról bár a fischereket fogalmam sincs milyen neműek de ha valaki tudja ránézésből irja meg legyen szives köszönöm:)
Kép

Hozzászólás 2010 jan. 25, 14:38 
olvastam valahol hogy a túl nagy páratartalom miatt a kicsik befulladnak a tojásba ez igaz? mert akkor nem párásitok annyira.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 13:54 
helló! nálam aza gond hogy szép fészket épitettek boltives meg alul van egy kis kamra de párzani abszolút nem akarnak pedig mindig párásitom a fészket nekik már kb 4 hónapja úgy látom hogy kész a fészek lehet hogy van valami a tojóval vagy a himmel?

Hozzászólás 2010 jan. 21, 13:43 
Köszönöm a tippeket!

Már 3 évesek, tehát kéne menjen. Várok még egy kicst, tavaszodjon, aztán megpróbálom.
Kaptak ők mindent, szépiát, főtt tojást, mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, s mégsem. Pedig az anyagot hordták mindenhova
Fészekanyagnak egyébként mi a legjobb?

T

Hozzászólás 2010 jan. 20, 15:53 
Az is lehet hogy egyszerűen csak fiatalok a madarak, a nyár végi-őszi kelésű fischer és feketefejű fiatalok a következő évben sok esetben nem költenek, annak ellenére hogy rendszeresen párzanak hónapokon keresztül, telehordanak akár több odút is, a tojók mégsem raknak egyetlen tojást sem.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 19, 22:06 
Így van. Tojás, D-vitamin, kalcium.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 19, 16:52 
mihok írta:
Nekem ugyanez a problémám volt/van, csak 3 apró különbséggel: nem fisher, hanem feketefejű, nem váltogatják a szerepeket és csak az egyik hordja a fészekanyagot, az, amelyik alul szokott lenni. És mégsincs tojás.

Igazából ha a tojóval minden rendben van akkor még hím nélkül is előfordul, hogy tojik. Ha nincs tojás (és 100%, hogy a tojó az tojó) akkor talán serkenteni lehetne némi megfelelő vitaminnal és extra kalciummal a tojásrakási kedvét.

Hozzászólás 2010 jan. 19, 13:48 
Sziasztok!

Nekem ugyanez a problémám volt/van, csak 3 apró különbséggel: nem fisher, hanem feketefejű, nem váltogatják a szerepeket és csak az egyik hordja a fészekanyagot, az, amelyik alul szokott lenni. És mégsincs tojás.
Vajon miért? Egyébként milyen fészekanyag kell nekik? Én 8-10-15 cm-re vágott vékony fűzfavesszőket tettem (olvastam a neten valahol).
Lehet azért, mert nagy valószínűséggel testvérek?

Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 18, 20:05 
oks kösz hát bizakodunk:)

Hozzászólás 2010 jan. 18, 20:01 
immortal írta:
értem hát köszi a segitséged megpróbálok berakni két himet meglátom mi lesz esetleg tudnál adni valami tanácsot mit tegyek? megköszönném:)

Én a helyedben betennék 2 hímet és megfigyelném őket, hogy úgy mi a helyzet. Előfordulhat, hogy nem fognak foglalkozni a hímekkel. Ebben az esetben tégy külön kalitkába 1-1 párt és reménykedj, hogy elfogadják egymást.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 jan. 18, 19:58 
értem hát köszi a segitséged megpróbálok berakni két himet meglátom mi lesz esetleg tudnál adni valami tanácsot mit tegyek? megköszönném:)

Hozzászólás 2010 jan. 18, 19:56 
immortal írta:
aha! köszi de azt nem értem hogy felváltva párzanak meg az ugymond tojó az ülőrudat is pározza ezt nem értem de amúgy mind a kettő hordja a fészekanyagot már megnéztem a tüskét is nekik de nagyon a határeseten vannak szóval nem tudom érdekes ilyet még nem láttam pedig vannak feketefejűek meg még egy pár fischer de azokkal semmi gond nincs költenek szépen de ezek vagy két tojó vagy két him lesz szerintem:)

Azért gondolom, hogy tojók, mert a hímek nem hordanak fészekanyagot.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 122  Következő