Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:07 
Én személy szerint úgy vagyok a tarkasággal, hogy próbálom minél messzebbről elkerülni!

Először is nekem egyáltalán nem jön be egyik madárnál sem a tarka szín, sőt a galambféléknél kimondottan nem, mert szerintem nagyon csúnyák úgy!

Másodszor, pedig a borsos ára miatt sem nyúlnék hozzá! Sosem voltam az az ember, aki megfizet valamit, csak azért, mert egy szuper tulajdonsága, vagy szép színe van!
És mégpedig azért, mert aki eleve drágábban adja el az biztos, hogy a saját érdekeit nézi és nem a madaraiét! Például valószínűleg mindenféle cuccal tömi őket, hogy minél szebben nézzenek ki, de a háttérben egy gyenge madárról beszélünk!

Aki, viszont normális áron adja el a madarait, és mégis ugyanolyan szép színűek, az valószínűleg a madarakat tartja előtérben!

Ezt én így gondolom! Természetesen lehetnek eltérések az ilyen emberek között is, de a tűrhető határon belül!

Hozzászólás 2010 jan. 24, 0:58 
Tudom nem a legjobb képek, de nekem ez a színváltozat lenne a másik kedvencem, ilyen erősen pöttyözött szárnnyal, világoskék testtel, a képen látható madarakban csak annyi a hiba számomra, hogy sötétek a szárnytollaik. Számomr aakkor lenne tökéletes, ha nem is barna árnyalatúak lennének az evezők és a farktollak, hanem fehérek. Láttam már olyat.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 jan. 24, 0:41 
Ja és még egy kérdés! Mit etetsz velük? És mi az amit nálad a legjobban szeretnek?

Hozzászólás 2010 jan. 24, 0:40 
Szia Gyuri!

Egyrészt köszi a múltkori választ a reagálásom lemaradt!:S
Nem lehet kis meló állandóan figyelni az esősebb napokon a kölykökre, nekem ez nehezen menne suli mellett. Az szerintem is alapvető, hogy gyémántgerlét közvetlen napfény(És nem világosság,hanem oda sütő nap!) nélkül nem jó tartani. Az esőt azt még nem tudom nekik biztosítani, de majd egyszer......

Másik kérdésedre válaszolva, nekem igenis nagyon tetszenek a hófehér és a tarka gyémántgerlék is. És abból kiindulva, hogy elég sok ember jár hozzám akik nem értenek a gerlékhez, nem ismerik őket és mégis a tarkák is elnyerik tetszésüket, szerintem nins gond velük. Az áruk egyébként gyanítom,hogy a közeljövőben mélyrepülésbe fog kezdeni, mert most elég sok ember kezdett bele sok párral és hát elég szapora fajról van szó. Nekem személy szerint nagyon tetszik ez a színváltozat és nem az ára miatt. Egyszerűen szép. És van abban is valami izgalom, hogy várnom kell egy évet, mire kiderül milyen is lesz a végleges színe. A másik oldalrl megközelítve viszont való igaz, hogy a fehér és tarka színnál elvész a fajra jellemző legfontosabb bélyeg, a gyöngyök. Lehet nem fog tetszeni, de nekem meg a te általad tenyésztet brillant(nincs tapasztalatom ezzel a színváltozattal) színű madarak nem tetszenek annyira. Elmosódott homályos szürke a többsége,amit láttam. Ehhez képest a te állományod meg így képek alapján tetszik, mert több mintát vélek bennük felfedezni. Pl amit a múltkor felraktál képet, hogy kedvenced volt, az a madár gyönyörű. Kérdésem az,hogy ez a mintázottság alapvető elvárás lenne, csak ennyi a rosszabb madár, vagy ez a te madaraidnál van meg plussz extraként?

Hozzászólás 2010 jan. 24, 0:07 
Szervusztok! Lenne egy groteszk kérdésem, nem szeretnék vele senkit megsérteni csak a véleményetekre vagyok kíváncsi. A tarka galambot tényleg szépnek tartjátok, vagy csak a belefektetett pénzetek többszörösét szeretnétek viszontlátni ha sikerül? Én még soha senki szájából nem hallottam hogy hű ez a tarka galamb milyen szép! Az én véleményem hogy inkább érdekes mint szép, és minden csoda 3 napig tart. Egyébként más madárfajtáknál az ilyen színváltozatot próbálják elkerülni, most nem akarok példákat mondani de ezt ti is tudjátok. Biztos van olyan ember akinek a tarka gyémánt a legféltettebb álmai között szerepel csak nem tudok róla, egyébként minden érdekességet először jó áron, utána ha már elterjedt csak reálisan értékesíthető. Ez olyan mint egy pilóta játék, aki az elején bekapcsolódik az szakít, aki a végén az csak jó hogy ha 0-ra kijön belőle. Nekem színhibás madaraknak tűnnek, nem akarom fikázni őket de mint ha rá fröccsent volna a hipó. Aki személyesen ismer az tudja hogy nekem még nem volt de nem is lesz tarka galambom, egyszerűen nem tetszik. Lehet hogy csak nekem van ilyen gusztustalan ízlésem ezért látom így, és ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre. Egy laikus ember véleményére is kíváncsi lennék, mert jártam már úgy hogy volt akinek a vadas vagy hagyományos színű galamb szebbnek tűnt mint a fehér vagy az ezüst, szó ami szó színesebb az egyszer biztos. Nem volt szándékom senkit felhúzni, aki bujt aki nem szervusztok!

Hozzászólás 2010 jan. 16, 20:47 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6MNv53871L4[/youtube]

Hozzászólás 2010 jan. 16, 18:13 
Tetszik ez a vélemény, hogy minél természetesebben tartsuk a madarakat!

Így ellenállóbbak és egészségesebbek és a legfontosabb, hogy szebbek lesznek!

Hozzászólás 2010 jan. 16, 17:39 
Szia madaras! Az az igazság hogy minél több galamb van össze zárva egy légtérben annál inkább eltörpül az ilyen agresszív egyedek rivalizálása, az sem baj ha több tojó köztük mert egy-egy erősebb hím akár két tojót is elbír, így kielégítheti a túlfűtött vágyait. Az esővel kapcsolatban megint csak a vadonélő galambok jutnak az eszembe, hazájukban is van időjárás de nem akármilyen. Nappal +40 éjszaka 0 körül vagy alatta, és ha esik akkor nem akárhogy. Hozzá teszem én azért mindig figyelek a kicsikre, képes vagyok jégesőbe is kimenni hozzájuk. A viharokat felismerik és betűznek a galambáriumba, azért van köztük tapasztalatlan fióka, azokra kell odafigyelni. Látnád ahogy szép nyári esőben ülnek az ágakon, csőrüket az égnek tartva, szárnyukat szorosan testük mellé húzva hogy a szárnyvezértolluk fojtatásaként farkukon csorogjon le az eső. Egyébként tálba nem fürdenek csak napfürdőznek. Az időjárással nyújtott vitaminokat nem nagyon lehet pótolni, ez simán látni a galambokon. Gondolok a szemgyűrűkre, nálam pirosas, néz meg egy bent tartott madarat ott inkább sárga árnyalata van. Ha lehetőség van rá akkor a madarat érje az eső, süsse a nap és majd ő tudja hogy mi jó neki.Cső.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 jan. 18, 21:12-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 16, 16:28 
Szia Gyuri!

Nekem kolóniás tartásnál volt 1 hímem, ami nagyon verte a többit, többnek a csőr fölötti részt vérzésig ütötte, pedig egy 2m* 14,m*2m-es helyen volt 4 pár. Őt azóta kiszelektáltam. Nálad előfordulnak ilyen erőszakos egyedek, vagy ez az én szerencsétlenségem? Most költési idényen kívül egy nagy helyen együtt vannak a gerléim, balhéznak, de különösebb gond nincs szerencsére.

Szuper a röpdéd. Nyári esőben szeretnek kint fürdeni, vagy csak álló vízben? És szintén az esővel nincs gond a frissen kikelt kölykök kirepülésénél? Úgy látom a külső röpdén nincs tető, ha egy újonnan kirepült fióka kijön ebbe a részbe akkor bemennek maguktól egy nagyobb eső esetén,vagy ilyenkor mindig neked kell figyelni rájuk?

Hozzászólás 2010 jan. 16, 16:04 
Úgy gondolom mindenkinek el kell döntenie hogy a madarainak vagy saját magának akar kedvezni. Ha figyelembe vesszük a galambjaink természetes élőhelyüket és viselkedésüket akkor én a kolóniában tartást tartom szerencsésebbnek, mert ők Ausztráliában kisebb csoportokban (min:4-5pár) élnek együtt. Így érzik magukat biztonságban mivel több szem többet lát alapon, egymással kommunikálnak jelezve hogy minden rendben vagy ha veszély van. Még a cseperedő fiatalokat is közösen nevelik-etetik, ezért én nem szoktam elkülöníteni őket. Azokat is megértem akik színre próbálnak tenyészteni madarakat, gondosan kiválasztva a terveiknek megfelelő szín párokat. Remélve hogy madaraik elfogadják egymást és eredményes pár lesz belőlük, a társas tartásnál ez egyszerűbb mert maguk válasszák ki párjaikat és talán így eredményesebb is a szaporításuk. Kezdésnek én mindenképp kolóniában tartást ajánlom, de ez csak az én véleményem. Képen az én széfem, itt tartom a gyémántjaimat.Cső. Kép

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 16, 15:34 
Szia Ilona!

A Bernát álltal megadott kalitka méret teljesen korrekt egy pár részére.
Nálam 60X50x50-es és 50x50x50-es fakkokba vannak a költőpárok kihelyezve(igazából egy régi, kidobott bútort alakítottam át).
Szerintem előnyösebb a gyémánt gerlék számára a doboz kalit, aminek csak az elején van drótfonat és az oldalai, hátulja zárt fa borítású!
Tapasztalatom szerint sokkal nyugodtabbak az ilyen tipusú kalitokban, mint a nyitott kalitkákban, főleg egyik-másik ilyedősebb, vadabb példánynál jól jöhet.

A fiatalok elhelyezésével kapcsolatban azzal kell számolni, hogy hány db-ra számolhatsz egy költésidényben, ez a költő párok számától függ.
Meg a másik, hogy a leválasztott fiatalokat meddig tartod.
Az én fiatal gyűjtőm mérete 150x200x200-as volier.
Ezen a helyen én maximum 40db-ot szoktam tartani.
A lényeg, hogy a fejlődésben lévő fiataloknak nagyobb mozgástérre van szükségük, hogy a vedlések után életerős tenyészmadarakká érjenek.

Egy pár friss kép:
(az 1. képen a hímek a másodikon a tojók láthatók, a 3.-on egy tarka tojó és tarkuló lányai láthatóak)
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jan. 16, 10:33 
Szia Ilona!

Az én tenyészkalitkáim 70x50x50 méretűek.
De eddig koloniásank keltettek a röpdében.
Idén szeretnék pár szerint tenyészteni őket.

A fiatalok elférnek egy közepes méretű kalitkában is.(Ideiglenesen)

Hozzászólás 2010 jan. 15, 16:08 
Szervusztok!

Azt írtátok,hogy jobb ha a költőpárok magukban vannak,ezért egy pár számára mekkora az ideális hely kinti röpdében? Az elválasztott fiatalokat
mekkora helyre tegyem?

Hozzászólás 2010 jan. 14, 21:37 
:D

Kép

Hozzászólás 2010 jan. 14, 21:29 
Sziasztok! A gyémántok fészkével kapcsolatban, én a műanyag fészekbe vagy fészek vázba betétet szoktam belevarrni, ne a szárnyasra gondoljatok hanem például padlószőnyeg darabra vagy a kisállat kereskedésekben kapható kanári fészekanyagra. Ez azért szükséges mert a galambok hanyag fészek rakók, a tojás már megvan de a fészek még csak félkészen. Az a tapasztalatom hogy a tojásrakás után intenzívebben hordják az anyagot mint előtte, ezért vigyázni kell hogy a költés elején nehogy kihűljenek vagy megsérüljenek a tojások. A kotlás idején is folyamatosan felügyelem a fészkeket mert a behordott idegen tárgyak is megsérthetik a tojásokat. Nálam a kinti röptéből elképesztő dolgokat képesek becipelni a fészekbe. A képen két gombóc fagyi (vanílía-puncs) a kehelyben. Cső: Gyuri.Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 jan. 14, 22:01-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 14, 21:24 
Bocs:)
Van több vérvonalam, de Laczkó Tominál is számíthatsz majd tarkákra.

Hozzászólás 2010 jan. 14, 20:52 
Irígy kutya. :P :lol: :wink:
Remélem sok tarka utódod lesz majd. :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 14, 20:50 
Áhhhhhhhh, évekig vadásztam, mire sikerült beszereznem őket. Tojót veszek melléjük, nem adok el, túlzottan megszerettem őket. Viszont kölykök biztos lesznek eladók. A tarkákból most egy vadas és két kék tarka tojóm van.

Hozzászólás 2010 jan. 14, 20:32 
És eladód nincs véletlen???
Pl tarkából? :D

Hozzászólás 2010 jan. 14, 20:19 
Nekem szerencsére a hidegben most kicsit visszafogták magukat és tojásrakás nincs. Nameg eleve nem nagyon van ami tojjon, rengeteg hímem lett:(

Most katalinpapagájkkal telelnek együtt, azokkal viszont nagyon jól elvannak, tudomást se vesznek egymásról.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 126  Következő