Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 28, 22:36 
Na ne, most én lettem a szemétláda?:) Ha ezen múlik meg se szólalok, csak olvasok és mosolygok;)

Hozzászólás 2010 jan. 28, 21:03 
Sziasztok! Úgy látom a többiek galambjai fény evők vagy duracel-el működnek, vagy csak nem mernek nyilatkozni. Félnek hogy valaki kételkedik a másképp etetés eredményességéről, talán még meg is kritizálják őket (igaz -madaras86).Cső.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 20:07 
sziasztok! eladó egy gyémántgalamb tojó most januárban egy éves! sajnos a tél elején elpusztult a párja mert azt mondták hogy kint hagyhatom őket de nem bírták a hideget vagyis a hím nem de mikor elpusztult a tojót hazahoztam! A szine barna már tojt de nem kölétötték ki!
ára 2000Ft
Kérésre képet tok küldeni.

Hozzászólás 2010 jan. 27, 15:05 
ha nem nyugszik meg tavasszal kapnak új lakást.
:)

Hozzászólás 2010 jan. 27, 14:47 
Nem merek új helyet csínálni, mert az csak még több állatot jelentene :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 27, 14:27 
Szia Marcsi!

Az természetes, hogy a törpi kakas vadkannak érzi magát :D ha bemegyek hozá nekiugrik a lábamnak és terrorizálja a gyémántgalambokat is.

Hozzászólás 2010 jan. 27, 13:57 
Sziasztok!

látom felpörgött a fórum :D
Kép
Szia Amaryl jól viselkednek a "kicsik" :D

Hozzászólás 2010 jan. 26, 18:07 
Bocsánat!Most olvastam át a hozzászólásomat,a pintyek helyett cinkét akartam írni,valahol máshol járt közben az agyam.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 jan. 26, 14:27 
Helló!!!

Nem akarok a "nagyok" dolgába beleszólni- de teszem azért, mert jó pár száz gyémánt és fokföldi felnevelkedett nálam- de én két dolgot figyeltem meg . A gyémántok megőrültek a hangyabábért és a lágyeleségért. A másik pedig, hogy a számukra készített "homokos napozó" nélkülözhetelen volt. A fokföldiek - mivel más élőhelyük van- ezeket egyáltalán nem "díjazták." Én csak sajnálni tudom azokat a galambokat, amelyek olyan tartási körülmények között sinylődnek, hogy csak hírből ismerik a napot. Én a 70-es évek végétől gyémántoztam, és 87-ben szereztem az első vadból befogott fokföldieket.
Jó látni azokat a képeket, ahol tágas helyen, napsütésben élnek ezek a kis galambok, mert még a szemük is más ezeknek, mint a napfénytől "megvontaknak.
Sok sikert azoknak, akik e tündéri kis galamboknak a "szerelmesei".

Hozzászólás 2010 jan. 26, 10:53 
Jó,hogy ennyire kitárgyaljátok a tartási körülményeket,legalább én is sokat tanulhatok belőle.Én pinty és kanári keveréket,muharmagot és vöröskölest adok nekik.Némi fénymagot szoktak meghagyni.A galambok ha jól tudom tiszta magot esznek,nem törik fel a maghéjat.Évek óta etetjük télen a kinti madarakat,de csak napraforgót szoktunk kitenni,ennek ellenére nagyon sokféle madár jön enni,köztük egy gerle pár és eszegeti a pintyek által elszórt maradékot.Tehát szerintem nem meglepő,hogy Madarasnál a papagájok által összetört és elszórt napraforgóból esznek a gyémántok.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jan. 25, 21:01 
Megvan is idei első fiókám. :D
Sokat hezitálok,hogy kapjanak e lágyeleséget(fött fürjtojit).
Vele és nélküle is szépen felcseperedtek már a picurok.
Vitamint csak ritkán kapnak és csak tenyészidőszakban.
Igaz már rég kaptak vitamint és fehérjét mégis folyamatosan tojnak. :P
Most 3 pár űl 2 fészket felváltva. :D

Hozzászólás 2010 jan. 25, 20:56 
Ja úgy hallottam hogy megeszik a tört rizst is, főleg ha nincs más de ezt még nem próbáltam. Most szaladok naprát venni és majd valahol megtöretem, aki bujt aki nem ... Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 jan. 25, 21:02-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 20:11 
Szia madaras86! Igaz hogy a természetben bébitápszert vagy tápot vagy akár jolovitot nem talál a galamb de homokot és akár apró köveket biztos ami szükséges az emésztésükhöz , ha csak nem a déli sark a természetes élőhelyük. A tápokban- tápszerekben, vitaminokban vannak olyan alkotó elemek amelyeket a természetben más formában magukhoz tudnak venni, amit egy zárt kalitkában vagy röptében nem tehetnek meg, lehet hogy ez is hülyeség.Tudod az elején én is kipróbáltam egy-két dolgot hogy kedvezzek a madaraimnak, és leszűrtem a tapasztalatokat, mivel az volt a célom hogy minél jobb kondiba legyenek. A lágy eleséget azért még mindig mellőzöm a galamboknál, főtt tojást-répát-almát-túrót-mákot-kókuszreszeléket felesleges dolognak tartom. Egy vegyes vagy gyümölcsöt is fogyasztó madárnál mint pl: papagájok helyesnek tartom, sőt én magam is adok nekik. Azért te csak nyugodtan tedd eléjük, senki nem fog meggátolni benne. Mindenkinek a maga dolga hogy mit tart helyesnek, mások véleményét nem kötelező megfogadni.Cső.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 11:13 
Na még valami.....Most együtt vannak kisebb papagájokkal, amik kapnak naprát is. A papagájok többsége nem eszi meg tökéletesen a napramagot,hanem sokat szétforgácsol belőle és vissza kerül az etetőbe nem csak a maghéj, hanem a magból is apró darabok. Azt vettem észre, hogy ezt is előszeretettel szedegetik össze.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 11:11 
Nálam a takarmányuk: vörös köles, fehér köles, sárga köles, fénymag, muharmag. Ez állandóan áll előttük, furamód nálam a muhar és a vörös köles a kedvenc. Utóbbit nem igazán értem, mindenki másnál a sárgát részesítik előnyben. Talán kölyök korukban ez az eleség dominált? Emellett most került birtokomba egy adag repce, gondolkodom rajta, hogy adhatok-e belőle nekik? Egy keveset már kaptak, belekóstoltak, de odáig nem voltak érte. Nálam tavasztól őszig áll előttük a csirke indító vagy nevelő táp, imádják és nagyon jól nevelnek tőle. Zölddel próbálkoztam, de semmi eredmény.....Aztán rájöttem, hogy nagyobb figyelmet igényelnek, késsel apróra fel szoktam vágni a zöldet, így már előszeretettel fogyasztják. Költéskor megy a lágyeleség is, főtt tojás, reszelt répa,stb. A répa annyira nem igazán érdekli őket.....Viszont Gyuri:) Anyám itt ült mellettem tegnap este, olvasta a hozzászólásod és megkérdezte,hogy ok hogy a természetben nem talál répát a gerle, de bébi tápszert meg tápot hol talál?:)
Ja és persze még plusszba a kiegészítők, vitaminok, sóder, stb.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 11:04 
Én úgy gondolom meg kell nézni egy versenypostát:) Aki látott már, az nem igen téveszti össze egy városival...
Vitaminokon és tápon nevelt galambok? El vagy tévedve. Aki csak a pénzre hajt az a legolcsóbb vörös kölest elé teszi és semmi mást nem fog neki adni. Tudod mennyi a tápnak kilója?
Amennyiben pedig a "nem veszek drágább helyről madarat" alatt díszállatkereskedést értettél, abban az esetben bocsánatod kérem és tökéletesn igazad van, csak ez a lehetőség, hogy onnan is lehet vásárolni bennem fel se merül.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 10:37 
Sanyi írta:
Egyébként én a természetes szelekció híve vagyok - pusztuljon a férgese
Csak a legegészségesebbek a legéletre valóbbak maradjanak meg - ez a
gyémántgalambok fennmaradásának a biztosítéka .

Örülök, hogy a sok állatvédőn kívül vannak olyanok is, akik az én véleményemet osztják!

Szerintem is ez a helyes módszer, hogy pusztuljon a férgese!

Hozzászólás 2010 jan. 25, 10:17 
Szevasztok !
A helyzet nálam is hasonló , mint Gyurinál - Fehér , sárga , majd a vörös köles . Utána nagy csönd , mert mást nemigen esznek meg .
Pedig mindig kapnak fénymagot , repcét , kendermagot , lenmagot ,
cirokmagot- hát szerintem ezekre rá se néznek . Ugyszintén hidegen hagyja őket a reszelt sárgarépa , a reszelt főtt tojás és más lágyeleség .
zöldet is kapnak mindig , de ez sem érdekli őket igazán .
Viszont a kerti etetőbe kiöntött maradékon vidáman kitelel egy verébcsapat .
Sóder , mész mindig van előttük - és ebből időnként esznek is .
Télen - nyáron a szabadban tartom őket , de még soha sem betegedtek meg . Illetve most kettő is elpusztult , mert egy ragadozó madár ( nem ismerem őket ) megtámadta a galambokat , és az ijedségtől , vagy mert nekirepültek a rácsnak elpusztultak .
Egyébként én a természetes szelekció híve vagyok - pusztuljon a férgese
Csak a legegészségesebbek a legéletre valóbbak maradjanak meg - ez a
gyémántgalambok fennmaradásának a biztosítéka .

Hozzászólás 2010 jan. 25, 9:58 
Tényleg! Én is elfelejtettem válaszolni az egyik kérdésére!

Mivel is lehet tömni a madarakat? Szerintem elég egyszerű erre a válasz, miután elolvastad György hozzászólását!

Leírja, hogy ritkán ad nekik tápot és vitamint. Na már most, aki mindenféle cuccal tömi őket, az csak azt ad nekik, és nála akiegészítő eleség a normális eleség (köles, stb.)

Zoli!

Nem fogom megvenni azt a galambot, csak azért, mert egy világbajnok galamb! És azért, mert nem biztos az, hogy a tőle fogott fiókák is ugyanolyanok lesznek, sőt biztos, hogy nem érik el szüleik minőségét!

De a postáknál is mást kell nézni. Itt nem számít, hogy mennyire szép egy galamb. Egy nagyon csúnya, városi galambnak kinéző színtelen galamb is lehet világbajnok, bár többnyire az ilyen galambokból lesznek a klasszisok!

Attól, hogy szép egy posta nem azt jelenti, hogy jó is. Náluk a minőség számít és nem a szépség!
Egy külön fogalom, mert nem díszből tatom őket, hanem versenycélból.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 23:53 
Tomi barátom felhívta a figyelmemet hogy madaras86 egyik kérdésére elfelejtettem válaszolni, na most megteszem. Hogy mit kapnak a madaraim enni vagy mit szeretnek a legjobban, ha nagyon rövid szeretnék lenni akkor azt mondanám hogy azt kapnak enni amit a legjobban szeretnek. Komolytalanság nélkül próbáljátok ki hogy vesztek 1doboz kanári magkeveréket szerintem ez a leggazdagabb szemes takarmány galambjaink részére, és nézzétek meg hogy melyik magot fogyasztják a legszívesebben. Elsősorban a fehér kölest vagy sárgát utána vöröset szedik össze leghamarabb, gondolom ők már tudják hogy mi a legjobb nekik. Én is nagyrészt ezzel etetek mellette étkezési búzadara (gríz), költési időszakban csirke indító tápot kiegészítőnek de kipróbálhatjátok a tojó vagy nevelőtápot is. A tojótáppal vigyázzatok, csak a szezon elején adjatok nekik mert felborítja a költési ciklusukat és tojnak majd mint a tyúkok, ezt tapasztalatból mondom. A gyerek tápszert is kipróbáltam, hihetetlen gyorsan fejlődnek tőle de azt nem ajánlom, a madár még ki sem színesedett teljesen és már tojik is. Vissza térve a kajára én lágy eleséget nem adok nekik, sem csíráztatot magokat, sem reszelt gyümölcsöt vagy répát. Mondjátok meg őszintén ezeket az eleségeket a természetben természetes élőhelyükön fogyasztják a galambok, látatok már rügyet vagy csírát vagy akár répát csipegető gyémántot, mikor a szemes takarmány a természetes eleség számukra. A liszt kukactól idegenkednek, viszont a hangyatojást kipróbálhatjátok ha van rá ambíciótok. A vitaminokról: Jolovit-tal havonta egyszer itatom le az állományt, ásványi anyagokról: mész granulátum állandóan van előttük, féreghajtás évente kétszer de a nevét még idáig nem bírtam megjegyezni (nem is érdekel) csak a dobozra írtam rá hogy micsoda. Tiszta vizet minden nap kapnak, télen madárhomok vagy sóder be van téve neki egy tálba, nyáron meg kivannak engedve a röptébe aminek homok az alja. Talán ennyit mondanék röviden az én magkeverékem %-os összeállításáról, lehet hogy elégé leegyszerűsítettem a dolgot de működik, ja és még soha nem felejtettem el nekik enni adni. Ez is valami nem, aki bujt aki nem cső.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 126  Következő