Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 27, 9:42 
Sziasztok!
Nagyon aggaszt ez a huzamosan hideg időjárás,bár a hím egy zártabb részbe ül be éjszakára,a tojó pedig a fészekbe.Ma reggel amikor etettem őket,a lábukat váltogatva ,féllábon ettek.Igencsak felborzolják a tollukat,nem csoda -14 fok volt.Nálatok mi a helyzet,ha ennyire fáznak vigyem be őket?Az étvágyuk jó,mozognak,a tojó ki-be járkál a fészekbe és kunyerbálja napközben a kaját a hímtől.A karácsony előtti hidegben fürödtek is,igaz,hogy akkor csak egy-két nap volt komoly hideg.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 27, 9:34 
madaras86 írta:
Annyi, hogy a madaraknál a ZW a tojó és a ZZ a hím.

Jó rég tanultam már, az emlősöknél és az embernél XY, a madarakéra nem emlékeztem. Öregszem. De a többi stimmelt. :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 27, 8:27 
Annyi, hogy a madaraknál a ZW a tojó és a ZZ a hím.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 27, 0:00 
Maga a DNS alapú ivarmeghatározás 100% biztonsággal képes megállapítani a vizsgált alany nemét. A "trükk" az benne, hogy az X-kromoszóma (ez az úgynevezett ivari kromoszóma) a hím esetében (XY azaz heterogaméta) míg a nősténynél (XX azaz homogaméta). Ennek alapján a nem egyértelműen megállapítható.

(Ha valamit nagyon elírtam elnézést, de a lényege ez lenne). :roll:

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 jan. 26, 23:38 
sziasztok .!
emys mennyire pontosak ezek az eredmények , én a szenegáljaimat vizsgáltattam pár éve, him és nőstény lett az eredmény ..de igaz ettől még nem párak......mert semmi közeledés a három nállam töltött év alatt nem történt még köztük :cry:
üdv ROBY

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 jan. 26, 23:12 
Sziasztok!

DNS vizsgálatra a toll a legegyszerűbb. Csak frissen kell kihúzni, hogy idegen madár DNS-e ne kerülhessen rá.
Mi Németországba küldjük, és kb 3 nap alatt jön meg e-mailban az eredmény, aztán egy hét múlva postán papíron is.
Az eredmény azt igazolja, hogy a laborba érkezett toll milyen nemű madáré volt. Természetesen azt nem tudja bizonyítani, hogy a beküldött toll és a madarad azonos-e. Ezt te "igazolod".

emys

http://www.exopet.hu/

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 jan. 26, 22:45 
Szia Betty!
Én a TROVET HUNGARY KFT-nél (tel.061 4253205 csepelen van)vizsgáltattam be a jákóimat tollból.
KItéptem 4-5 tollat a madarakból egy kis tepőzáras zacsiba tettem felírtam egy cetlire a gyűrűszámot és levélben feladtam. Ja és egyből fel kell adni,hogy ne száradjon ki a toll.
Nekem is ajánlottak vérvizsgálatot is,de én ez mellett döntöttem inkább minthogy a madarat megszúrják.
Levélben küldték meg az eredményt pecséttel aláirással.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 jan. 26, 20:47 
Sziasztok,

kérlek ne ítélkezzetek előre! Attól még hogy valami e-mailen érkezik, lehet hivatalos és jogszerű is. Egy elektronikus aláírással ellátott dokumentumot minden további nélkül át lehet küldeni e-mailen. Ezeket a dokumentumokat hivatalok és bankok is minden ellenkezés nélkül elfogadják.
Természetesen azért a félreértések elkerülése végett tisztázni kell a dolgokat, nehogy később meglepi legyen :)

Hozzászólás 2010 jan. 26, 20:23 
Betty, nincs saját tapasztalatom ilyen téren, de ahogy eddig olvasgattam a fórumokat, az alapján azt szűrtem le, hogy írásos igazolást kellene kapnod róla.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 26, 19:59 
Betty írta:
Nem igazán tudom hova írjam ezen kérdésem, ezért itt teszem fel nektek.
Új családtagunk nemének megállapítását vérvételből fogom megállapíttatni. Azt mondta az orvos, hogy az eredmény 2-3 napon belül megvan és emailen küldik az igazolást. Szerintetek egy emailes igazolást, ami az orvos szerint hiteles, később elfogadnak majd tőlem? Én azt hittem egy ilyen eredményt, a vizsgálatot végző labor hiteles, pecséttel ellátott formában juttat el hozzám.
Tudtok valamit ezzel a vizsgállattal kapcsolatban?

Köszi! Az előző csapat még megvan. Tavasszal válnak eladóvá, 3 tojó és egy hím.
Szerintem mindenképpen kérj írásos, aláírással, pecséttel ellátott dokumentumot (ha már egyszer fizetve van érte). Az e-mailt nemnagyon fogadják el, mert nehéz lenyomozni, ha egyáltalán le lehet.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jan. 26, 19:34 
Nem igazán tudom hova írjam ezen kérdésem, ezért itt teszem fel nektek.
Új családtagunk nemének megállapítását vérvételből fogom megállapíttatni. Azt mondta az orvos, hogy az eredmény 2-3 napon belül megvan és emailen küldik az igazolást. Szerintetek egy emailes igazolást, ami az orvos szerint hiteles, később elfogadnak majd tőlem? Én azt hittem egy ilyen eredményt, a vizsgálatot végző labor hiteles, pecséttel ellátott formában juttat el hozzám.
Tudtok valamit ezzel a vizsgállattal kapcsolatban?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 26, 19:28 
Gábor gratulálok Én is a kecskék gyarapodásához! Az előző csapat jól van, vagy már elkeltek? Én is alig várom a tavaszt, hogy költsenek az enyémek.

Hozzászólás 2010 jan. 26, 18:16 
Itt gyakrabban vagyok velük, mint ha nyáron a kertben vannak, mert ott rajtam kívül mást nem látnak. Na de sebaj, majd lehet, hogy szelídülnek valamicskét. :D

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 jan. 26, 18:13 
Gratulálok,remélem mind kikel és egészséges szép fióka lesz. :D
Talán a nyári kelésű madaraid napközben többet láttak embert,mint a téli
szálláson.Gondolom oda inkább akkor mész,ha eteted őket,utána egyedül vannak.

Hozzászólás 2010 jan. 26, 11:00 
Tegnap néztem ismét a tojásokat a kecskéim alatt. Mégis csak fias mindhárom. Múltkor lehet, hogy még túl korán néztem őket.
Fura módon az augusztusi fióka elég szelíd, szinte mindent elfogad kézből és rááll a kezemre is néha. Pedig ő még nyáron nevelkedett a röpdében. Az októberi fiatalok már lent a pincében jöttek ki az odúból és ők elég félősek. De lehet, hogy később ők is barátságosabbak lesznek.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:35 
Tamás és Ilona köszönöm a felvilágosítást. Jó, hogy rákérdeztem erre, hisz tavasszal akkor ennek megfelelően fogjuk kialakítani a helyüket. Valóban elnyomná az agresszívebb pár a másik párt, azt meg nem akarom, hogy stresszesek legyenek.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:28 
Szervusz Betty!

Amit Tamás írt abból a meggondolásból van nekem csak egy pár kecském.
Az új röpdét is úgy építjük meg,hogy a fiatalokat külön tudjuk választani és ha még egy pár kecském lenne,azt is külön tudjam tartani.A két pár együtt biztos,hogy mindig verekedne,még nagyobb helyen is.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:05 
Szervusz Madaras86!

Nem értettelek félre ,úgy gondolom én is ahogy Te.Én csak reménykedtem,hogy ha hideg van és kevesebb a lágyeleség,befolyásolhatom a költési kedvüket.Erre írtad azt,hogy lágyeleség nélkül is letojik,ha akar.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 25, 15:24 
Szia Betty!

Közös tartásról:
Azt ne feledd, hogy azonos fajból vagy egy pár van egy légtérbe, vagy 3pár (vagy több mint 3 pár) de 2 pár semmi képen ne legyen. Azért mert, a gyengébbik pár nagy streszhatásnak van így kitéve. Viszont ha már 3 pár van együtt, akkor jobban el tudnak vegyülni és nincs akkora stresz hatás.
A volier kialakításánál természetesen figyelmebe kell venni a madarak igényeit, túl zsúfolt semmi kép ne legyen.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 25, 15:08 
Képzeljétek mostanában az egyik kecske párom tojója oda-vissza repked a kalitkában. Ezt csak naponta egyszer csinálja és ahogy látom a hím nem kergeti. Gondolom csak km hiánya van:-)
Illetve még amit észrevettem a zöld színű kecskéim eléggé agresszívan védik a területüket a sárgákkal szemben. Amikor kint van a sárga tojó a szobában és véletlenül a zöldek kalitkájára száll, a két zöld támadja és próbálja elűzni onnan.
Gondolom a sárga hímem lábát is az agresszív viselkedésükkel sértették meg. Tavasszal viszont a kinti röpdében egy légtérbe szretném őket helyezni, de ha ez a viszály nem fog elmúlni akkor nem lesznek nyugton a sárgát az biztos.
A llágyeleséget szinte minden héten kapják, de kedvencük a sárgarépa. Meg szoktam nekik reszelni és annyira kedvelik, hogy már tiszta sárga a répától a lábuk:-) Olyan aranyosak!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 143  Következő