Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 31, 16:45 
Sziasztok!

Ilona grat a kecskékhez:) Mi újság azóta, hány tojásnál járnak? Nézz rá gyakran a tojódra, nem fogod zavarni a kecske nagyon jól tűri a kontrollt.

d.zsolt mivel akarod szigetelni a falat? Ha azt akarod,hogy költsenek is a madaraid, akkor legjobb ha fajonként és páronként tartod őket, ha több van együtt abból mindig vita van. Ettől függetlenül költhetnek így is, csak jóval kisebb rá az esély,többnyire sikertelenebbek. Ha így akarod hagyni őket akkor sok odút kell majd feltenned. Danidukenál tényleg együtt voltak a nimfákkal, de nekem úgy rémlik, hogy a költés sikertelensége miatt ő is külön választotta őket. Nekem is van most egy párom, ahol kényszerhelyzetből nimfákkal vannak együtt. A kecskék szépen költenek is, a nimfák még nem kezdtek neki, de tavaszra inkább megcsinálom nekik az új helyet, mert tartok tőle a kecskék nem engednék őket. Ha nem ragaszkodsz a papagájokhoz, akkor színesítheted a röpdét az aljzaton élő kínai törpefürjekkel, vagy californiai copfosfürjekkel is. Utóbbiak éjszakára felülnek az ágakra is, néha napközben is, de nálam még sose volt összetűzés fürj és papagáj között, jól megvannak.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 16:29 
A röpde nagyságától is függ,de talán a Nimfa.Elég békés madár,a szomszédomnál Énekesekkel vannak együtt.Itt az oldalon Danidukénál is Nimfával vannak a Kecskék.Nekem egyébként ebben nincs saját tapasztalatom,de azt hallottam,hogy nincs köztük semmi gond.

Valódi név: Dobó Zsolt

Hozzászólás 2010 jan. 31, 10:32 
Igen, egy énekes párral vannak együtt már egy hónapja, és a kecskék tűnnek erőszakosabbnak, de nem volt semmi komoly összecsapás, még nem tudtam eldönteni, hogy milyen faj legyen harmadik.
A váz merevítése miadt muszáj volt a vas belül is, az elmúlt 1 hónapban nem volt gond minden lábujjuk meg van.
A fal szigettelése után már nem bírnak rá szállni, de sajnos az még nem készült el.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 9:45 
Szervusz Zsolt!

Nekem is tarka hímem és sárga tojóm van.Az első képen ,a téglafal mellett vas vázat látok.Nálam a röpdében semmilyen vas nincs,mert a nagy hidegben ha rászállnak megfagyhat a lábujjuk.Gondolom a Te röpdéd zártabb,nincs benne túl hideg.A másik pár énekes?

Hozzászólás 2010 jan. 30, 13:08 
Néhány múlt heti kép

Kép Kép Kép Kép Kép

Hozzászólás 2010 jan. 29, 17:58 
Köszönöm Marcsi!
Ismerem a zeolitot,de még soha nem használtam.Ezen az oldalon még senki nem írta,hogy a kecskéknek adnák.Nem hiszem,hogy ártalmukra lenne.Azért volt izgalmas ez a tojás,mert ezek fiatal ,tavalyi madarak,ez az első fészkelésük.

Hozzászólás 2010 jan. 29, 16:02 
Én is úgy gondolom,hogy valamilyen baleset miatt esett ki a tojás,megfagyott és főtt tojásnak nézték.Kapnak szépiát és főtt tojást is,a röpde hátsó fala le van meszelve,azt is eszegeti a tojó.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 29, 9:58 
Ilona írta:
Szervusztok!

Igazad volt Madaras,a kis tojó tényleg letojt.Az első tojást tegnapelőtt láttam meg kint a röpde alján.Meg volt fagyva és nagyba csipegették a héját.Tegnap délután és ma reggel nem jött elő,ezért benéztem a fészekbe,meg lett a második tojás is.Nem láttam párzani,valószínűleg nem lesz szemes.Ha már ,így jártam legalább öröm,hogy nem lágyhéjú a tojás és megtudta tojni.Gondolom ezért a kis incidensért nem fog rászokni,hogy megegye a tojását. :o :oops:

Ha elég kalciumot és tojást fog kapni a költés idején, akkor nem fogja megenni a saját tojásait.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 jan. 29, 9:54 
Szervusztok!

Igazad volt Madaras,a kis tojó tényleg letojt.Az első tojást tegnapelőtt láttam meg kint a röpde alján.Meg volt fagyva és nagyba csipegették a héját.Tegnap délután és ma reggel nem jött elő,ezért benéztem a fészekbe,meg lett a második tojás is.Nem láttam párzani,valószínűleg nem lesz szemes.Ha már ,így jártam legalább öröm,hogy nem lágyhéjú a tojás és megtudta tojni.Gondolom ezért a kis incidensért nem fog rászokni,hogy megegye a tojását. :o :oops:

Hozzászólás 2010 jan. 28, 16:02 
Szia Ilona
Nálunk ma van elég hideg, de a hím elég jól viseli a tojó már nem annyira, de beszéltem "tenyésztővel" aki szerint -25 C- is elviselik gond nélkül.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 9:32 
Szervusz Zsolt!

Nálunk egy kicsit más a helyzet,a röpde le van fóliázva, csak egy 1 m /50 es részen látok be hozzájuk.A másik végén pedig ablak üveg van,ennek ellenére napjában háromszor is kell a vizet cserélnem ,mert mindig befagy.Tegnap napközben is -7 fok volt.Ma reggel nem fáztak annyira,virgoncak voltak.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 8:41 
Nálam tegnap délben +1 C- ban megfürödtek a kinti lefóliázott "ketrecben"

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 jan. 27, 19:56 
visszavarázsoltam a képeket.
ha valahol tapasztaltok még "fúrcsaságot", szóljatok légyszi.

Hozzászólás 2010 jan. 27, 18:04 
Ezen az oldalon,most nem tudom,de pl.a Kaliforniai copfos fürj első oldalán sok kép volt most egy sincs.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 jan. 27, 18:00 
Ilona, tudnál mondani egy hozászolást, ahonnan szerinted eltűnt a kép?
Köszi

Helyesbítek:
látom én is a problémát, kérek egy kis időt és megint látszani fog mindegyik. 8)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 27, 17:54 
Ilona írta:
Ti tudjátok,hogy hova tüntek az IDRE oldalairól a feltett képek? :o

A régebben feltett képeket látom, csak újakat nem lehet (még) feltenni. A külső linkek működnek.

EDIT: Mégsem működnek. :(

Hozzászólás 2010 jan. 27, 17:38 
Ti tudjátok,hogy hova tüntek az IDRE oldalairól a feltett képek? :o

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jan. 27, 13:28 
sziasztok!

Visszakanyarodva a DNS vizsgálathoz Én azt hallottam több embertől is, hogy a vérvétel 100%-os míg a tolvizsgálatnál nagyobb a tévedés lehetősége. Ahol csináltatni fogom ott vesznek le vért és egy tollat is a madártól. Még utánajárok, hogy az emailen küldött eredményt megkapom-e eredeti formátumban is.
Köszönöm mindenki segítségét!

Hozzászólás 2010 jan. 27, 12:44 
Nem a betűkkel volt elsősorban a probléma,hanem hogy itt pont fordítva van mint az emlősöknél. De énis mindig jól átgondolom, mert sokszor kevertem:)

Warhawk írta:
madaras86 írta:
Annyi, hogy a madaraknál a ZW a tojó és a ZZ a hím.

Jó rég tanultam már, az emlősöknél és az embernél XY, a madarakéra nem emlékeztem. Öregszem. De a többi stimmelt. :lol:

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 27, 10:23 
Ilona írta:
Sziasztok!
Nagyon aggaszt ez a huzamosan hideg időjárás,bár a hím egy zártabb részbe ül be éjszakára,a tojó pedig a fészekbe.Ma reggel amikor etettem őket,a lábukat váltogatva ,féllábon ettek.Igencsak felborzolják a tollukat,nem csoda -14 fok volt.Nálatok mi a helyzet,ha ennyire fáznak vigyem be őket?Az étvágyuk jó,mozognak,a tojó ki-be járkál a fészekbe és kunyerbálja napközben a kaját a hímtől.A karácsony előtti hidegben fürödtek is,igaz,hogy akkor csak egy-két nap volt komoly hideg.

Ha most lényegesen melegebb helyre beviszed őket, akkor le fognak vedleni. Ha tényleg nagyon aggódsz értük, akkor max egy fagymentes, védett helyre tedd őket.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 143  Következő