Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 59  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 2, 13:10 
Szia madaras86!

A madaraim másfél hónapja vannak nálam, nem tudom, hogy előttem milyen madarakkal voltak egy helyen. Egyelőre szobában vannak, ~2 méterre egy hullámostól, akinek még soha semmilyen baja nem volt. Tavasszal, majd ha már folyamatosan jobb idő lesz, akkor szoktatnám hozzá őket a kinti élethez (addigra el is készül a helyük :) ).

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:48 
Szia Orshee!

Bent vannak a madaraid lakásban, vagy kint a kertben? Tudnak érintkezni vadmadarakkal? Ha bent vannak a lakásban, vagy a kertben fedett tetejű helyen és ha jelenleg nincs rajtuk élősködő és új madarat se teszel közéjük, akkor szerintem felesleges kezelni őket. Csak úgy nem fognak betetvesedni, ahhoz tetves madárral kell érintkezniük.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 23:34 
Helló mindenki!

Nekem ez a tél eddig nem sok jót hozott: egy énekes, két nimfa, két hullámos és egy rozim esett áldozatául. A télnek mindegyik kifogástalan állapotban látott neki, télen ügyeltem a kajájukra, a rozik kivételével valamennyinek a kalitját körülhúztam fóliával úgy, hogy csak kb. egy fél méteres helyen hagytam fedetlenül az egy oldalán nekik, de ez sem segitett (persze a rozik is el tudtak húzódni huzatmentes helyre). Azóta apránként próbáltam pótolni a hiányt, de sajnálom őket. A legtöbbjüknek a lába fagyott meg.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 13:49 
Sziasztok!
A spray tényleg egyszerűbb, én Insecticid nevű szerrel szoktam minden új madarat csatakosra fújni. Porral is megoldható, a kalitkában ülő madarat le lehet szórni felülről, csak arra vigyázz, hogy etető-itató ne legyen bent!

Hozzászólás 2010 jan. 31, 13:34 
Értem. Köszönöm a válaszokat.
Elnézést a "hülye" kérdésekért, de még soha nem használtam ilyet, és nem szeretnék vele bajt okozni...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 31, 13:26 
Orshee írta:
A papíron az szerepelt, hogy úgy kell megoldani, hogy ne nyalhassák le. De ha a lábukra kerül, akkor ezt hogyan tudom elkerülni?
A madáron nagyon kevés olyan terület van ahol ne tudnák lenyalni, ha akarják. Ahol meg nem, ott a másik fogja lenyalni róluk, amikor egymást tolásszák. Ha konkrétan van valami külső élősködő, akkor érdemes a madárra szórni, amúgy a felszerelési tárgyakra (a porzós ebből is rosszabb picit) kell szórni egy keveset belőle. Nagyon keveset "vigyél fel" a madárra a porból, ebből nem kell sokat használni, hogy hasson. A felszerelési tárgyak és a kalitka beporzása is segít a külső élősködők elpusztításában. Csak ott is nagyon keveset kell a porból használni.
Ha nagyon macerásnak éreznéd, akkor van másfajta készítmény (pl: Ivermectin, de ez recept köteles) amit csak a bőrre kell cseppenteni és hetekig hat. Az csak a madár testnedveivel táplálkozó élősködőket pusztítja el. És ahhoz viszont rendesen meg kell fogni a madarat, és direktben a nyakbőrére cseppenteni egy cseppet belőle - ha nem szelíd a madár akkor ez minimum két emberes feladat.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 13:13 
A papíron az szerepelt, hogy úgy kell megoldani, hogy ne nyalhassák le. De ha a lábukra kerül, akkor ezt hogyan tudom elkerülni?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 31, 13:03 
Orshee írta:
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Rozelláimnak vettem piretrint tartalmazó rovarirtó porozószert (egyelőre nincs semmilyen "háziállat", csak megelőzés céljából kellene). A doboz oldalán van némi információ, hogy hogyan is kéne használni: a toll növekedésével ellentétes irányba porozzuk, stb. Kézből már esznek, viszont "fogdosni" nem hagyják magukat.
Én pont ezért vettem permetezőt, mert azzal miközben kézből esznek "sunyin" rájuk lehet permetezni egy kicsit. A porzó sem rosszabb csak macerásabb a használata (különösen, ha nem engedik "tapizni" magukat). Szerintem teljesen mindegy, hogy hogyan sikerül felvinned a port (pl egyik kezedből esznek, a másikkal felülről óvatosan próbáld meg rájuk szórni), csak a szemükbe ne kerüljön belőle. Ha van fészkelő odú, akkor azt is beporozhatod és amikor belemennek rájuk is kerül egy kevés. Ez egy hosszan tartó hatású szer, nem kell nagy mennyiség ahhoz, hogy hasson.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 12:20 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Rozelláimnak vettem piretrint tartalmazó rovarirtó porozószert (egyelőre nincs semmilyen "háziállat", csak megelőzés céljából kellene). A doboz oldalán van némi információ, hogy hogyan is kéne használni: a toll növekedésével ellentétes irányba porozzuk, stb. Kézből már esznek, viszont "fogdosni" nem hagyják magukat.

Valaki meg tudná mondani, hogy hogyan használjam?
Válaszotokat előre is köszönöm:

Orsi

Valódi név: Tóth György

Hozzászólás 2010 jan. 19, 17:36 
Nem tud valaki egy eladó rubínó vagy lutínó hímet?

Hozzászólás 2010 jan. 13, 20:12 
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Nem akarjuk elkapkodni a dolgokat, még alaposan átgondolunk mindent.

Hozzászólás 2010 jan. 13, 14:19 
Szia Masni!

Szerintem halgass a fiúkra ,olcsó és jó választás egy nimfa,vagy egy kedves Bourk.Nem szemetelnek tulságosan és nagyon könnyen megszelidülnek.Ideális választás kezdő madárbarátoknak.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 jan. 13, 12:32 
Üdv
Masin , körülbelül én is igy jellemezném az adott fajokat mint madaras86, ha pedig azt kéded malyik faj volna lakásba való számomra gyértelmű a válasz ez a NIMFA , nem kell hogy kézzel nevelt legyen elég ha fiatalon lakásba kerül szinte olyan szelid lessz és ragaszkodó mint egy kézzelnevelt, nem hangos, nem röpköd a lakásban fölöslegesen , nem porol ( mint a hullámos) néhány szót meg tanul,én mindenkinek ezt ajálom aki nem tervez többszáz ezer forintot szánni madárra és tökéletes kedvencet szeretne !!!
üdr ROBY

Hozzászólás 2010 jan. 13, 12:09 
Szia Masni!

Én egyik fajt se ajánlanám lakásba, de ha választani kellene, akkor inkább a kissándort. Bár ez se egyértelmű. A rozellának szerintem kellemes hangja, nagyon szép madár, sok színváltozatban tenyésztik az országban, viszont kifejezetten kerti röpdékbe való, egy kalitkában csak törné magát, mert bizalmatlan, vad természetű madarak. Szelidíteni nem ideális. Nekem pennantjaim voltak(ami azért eléggé hasonló) kézzel neveltek jópár éve, de azok is annyival voltak másabbak egy szülők által neveltnél, hogy oda mertek jönni hozzám és utána bátrabban martak belém. Elég hamar vissza is vadultak, míg a velük együtt nevelt barraband pl totál szekíd maradt. A kissándornak ezzel szemben egy kezdő madarász számára erős, éles fülsértő hangja van, viszont láttam már egészen szelíd kézzel nevelt példányokat.

Hozzászólás 2010 jan. 13, 11:02 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Madárvásárlás előtt állunk, egyelőre még csak puhatolózunk, hogy melyik faj milyen természetű.
Nekem főleg a rozella és a kis sándor tetszik. Már egy ideje bújom a netet, de sajnos túlnyomórészt csak a szaporatásáról találok írásokat, engem elsősorban a viselkedése érdekel. Mivel van egy másfél éves kisfiam, fontos, hogy ne legyen agresszív.
Ja, és még valami. Őket szokták kézzel nevelni? Mert ilyet ne igazán találtam.

Válaszokat előre is köszönöm! Krisztina

Hozzászólás 2010 jan. 5, 16:25 
Kösz!:D

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 jan. 4, 21:52 
Ok! Drukkolok neked.

Hozzászólás 2010 jan. 4, 16:55 
Köszi!
Megnéztem a tenyésztő honlapját akitől vettük a madarat ott fenn vannak a szüleik és a tojó ott is ilyen színű a hím pirosabb (mint az én tojóm)!
Kíváncsi vagyok milyen lesz a szaporulat remélem költenek majd!:D

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 jan. 3, 21:06 
Szia!
Hát az attol függ,hogy mivel keverték én, úgy nézem vadszinű vagy fahéj van benne.A szaporulatból majd kiderül.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 21:08 
Köszi!:D

Mit von maga után ha nem tiszta rubin?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 59  Következő