Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 13, 5:32 
Kép

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 12, 10:42 
Elkezdtem összerakni a kanárik új helyét:
Kép
Még sok munka van vele, de időre el fog készülni ;)

Hozzászólás 2007 nov. 12, 3:38 
Megpróbálom mégegyszer a honlapot idetenni neked....http://www.aqua-food.hu/ ...na most sikerült....

Kép

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 12, 3:31 
Sziasztok!

Az etetőket az aqa-food kft honlapján tudod megnézni(termék kódszáma), de mivel ők csak cégeket szolgálnak ki, a www.allati-fincsi.hu lapon tudod megrendelni postán. Kacifántos, mert a termék kódszáma azonos egy másfajta "patkó alakú" etetővel, ami télalap alakú!?!?, (tehát az "aqua-foodnál" annak az etetőnek ami neked kell ugyanaz a kódszáma, mint az"állati fincsinél" egy olyan etetőnek a száma, aminek a neve ugyanaz, de nekünk nem jó. Természetesen az "állatiaknál" nem szerepel a honlapon a termék, tehát ha erről nem tudsz, nem is tudod miért nem azt kapod amit rendelsz, és miért nem egyértelmű nekik a rendelésed! Q..va jó sztori volt! Most már tudok röhögni rajta! Akkoriban mikor zajlott a levelezés nem sikerült jókat kacagnom!) úgyhogy mindenképpen pontosíts a rendelésnél telefonon vagy emilben, hogy konkrétan mi kell. Én is másfél hónapig levelezgettem, telefonáltam meg küldtem vissza csomagokat, mire megkaptam azt, amit eredetileg szerettem volna.

Madarakat hallgatni -ha esetleg ráérsz- tudok jönni kedden vagy szerdán is a nap bármely szakában, ha nem, marad a szombat délelőtt.....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 nov. 12, 3:47-kor.

Hozzászólás 2007 nov. 11, 17:13 
Hali Doromboló !
A garázsban macskát nem tartok,hacsak véletlenül be nem csukom.
Ha a madarak ott lesznek,ötször körbenézek,mielőtt bezárom az ajtót. :l :lol: A lakásajtónk függőfolyosóról nyílik,de oda tényleg vetődött
már macska,meg is jelölte a lábtörlőnket,ezért tekintek el afüggőfolyosó-
tól. A másik ok,hogy aTe madaraid se a minusz 10 fokhoz vannak szokva,
a reménybeli állományomat nem szeretném megfázítani . A függőfolyosón
azért van mozgás,bár a végén lakunk, illetéktelenek vagy jószándékú lai-
kusok esetleg szélnek eresztenék őket.
Üdv: Laci

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 11, 16:47 
Szia Laci !
Végre előmásztál nyári álmodból !... :lol: Nem fognak megróni az állatvédők, mert te csupán a természetet próbálod modelezni ennek a természettől ugyan már rég elrugaszkodott madárnak, de azértmégis csak pozitív hatású a dolog, ebben semmi kivetnivaló nincsen, sőt !
Teljesen jó az elképzelésed a teleltető röpdével kapcsolatban, de macskátlanítani kell a környéket mert az egy rántással leszedi a dobozt és kész is !?...A 6 tojó meg jól tudja egymást melegíteni, jobb a mikroklima helyzet is !...Arra az oldalra tedd a madarakat ahová a világosság szembe megy...

Hozzászólás 2007 nov. 11, 15:07 
Bocs !
Csak azt nem írtam,hogy csak januárban és februárban tartanám a tojó-
kat a garázsban,utána jöhet a szobameleg és remélhetően a nász !!!!!
/Bigott állatvédőket kérlek ne uszítsatok rám! / Üdv: Laci

Hozzászólás 2007 nov. 11, 14:57 
Sziasztok !
Köszi Neco a képeket, roller híján csak irigykedni tudok !! Csak elképzelni
tudom,milyen jó program lehet a madarakat tesztelni ilyen szottyos no-
vemberi hétvégén,mikor a fényhiány miatt az ember életkedve megcsap-
pan. Leendő kezdőként készülök a jövő évre. Eszelek azon,hogy a tojó-
kat mégiscsak nem a lakásban,hanem a garázsban tartom. Ott télen hide-
gebb van,időzítőkapcsolóval a fényt is be tudom állítani. 2 kiszuperált va-
salódeszka faanyaga megihletett egy röpkalitka elkészítéséhez. Az oldalai
kartonpapírból lesznek a favázhoz erósítve ,az elejét meg csirkehálóból
csinálom. 100cm hosszú,80 cm magas,36 cm mély .Elég nagy szerintetek
6 tojónak a teleltetésére ? / kb. szemmagasságban a falra lesz felerősít-
ve/ Gyakorolom az autóval a beállást, hogy a motort már a garázsajtó
előtt jóval leállítom. :roll:
Várom már a találkozást ! Laci

Hozzászólás 2007 nov. 11, 13:54 
Szépek a rigók !...Majdnem élőben meg is sikerült volna hallgatnom ha ideértél volna, de a tegnap éjjszakába nyúló ereszdelahajamat leterített ?!...Legalább is eltoltuk egy héttel...
A kívületetőket hol vetted ? Nekem is kéne pár darab. Ha átlátszó lenne akkor lennen a legjobb, de a fehér az sem baj... :lol:

Hozzászólás 2007 nov. 11, 11:58 
Írni most már nem nagyon van mit...Azt hiszem kiveséztünk lassan mindent....Meg hát a képek magukért beszélnek...:wink:

Most már "csak" piszokul oda kell figyelni, és foglalkozni velük lelkiismeretesen nagy-nagy szeretettel, hogy legyen mit meghálálniuk a versenyen! :89:

Mert azért bármennyire is tartjuk sötétben, szigorú diétán, röviden "sanyargathatjuk vagy kínozzuk" a madarakat, azért azt nem szabad elfelejteni, hogy csak a jókedvű, egészséges madár énekel sokat és szépen!
Márpedíg ez a cél! :59:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 11, 9:27 
:54: neco !

Hól van ezekről a szép felvételekről a megjegyzés, vagy felíratozás?
Azonnal tedd fől!! :14:

:30:

Hozzászólás 2007 nov. 11, 5:47 
Kép

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 10, 12:44 
Kösz Feri a közbenjárást!

Én is küldtem egy enyhén szólva epés "helyreigazítási kérelmet"(ezt azért teszem idézőjelbe, mert hirtelen felindulásból lehet hogy kicsit trágárra sikerült!).
Nem igazán sikerült még választ kapnom.... pedíg a visszajelzés szerint már két napja elolvasta a szerkesztő ÚR!!!

Hozzászólás 2007 nov. 9, 19:36 
Sziasztok!

Hát, Kuzmi, nagyon köszönjük, hogy ezt a cikket feltetted a főoldalra úgy, ahogyan azt kell!
Komolyan, nagy élvezettel olvastam és büszkén is, mert immár én is tanítványa lehetek e nagyszerű embernek, aki eddig is valóban önzetlenül segített a bugyuta kis gondjaimban!!! Le a kalappal előtted, Doromboló, nagyon szép pályát futottál be, és valóban, ha Te nem vagy, most nem szeretnék csak a roller kanárival foglalkozni, mert eddig még nem is hallottam róla.
Csak remélni tudom, hogy egyszer felnövök hozzád, és szeretnék méltó tanítványod lenni! Köszönöm!

Hozzászólás 2007 nov. 9, 18:15 
Hát Ferikém ! Ez nagyon rendes volt tőled ! Nem tudom van e ennyi böcsület az emberben ?...Meglátjuk...Köszönöm szépen !

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 nov. 9, 17:40 
Kedves Rollerosok!

Sajnos a DM-ben történt hiba engem is érint. Ezért a következő Emilt küldtem a szerkesztőnek. Remélem kiigazítja a hibát.

Nagyon sajnálom a Bélát!

Ime az Emil:

Tisztelt Szerkesztő úr!

Örömmel értesültem Neubrandt Gábor tenyésztő társamtól, hogy a Díszmadár magazinban egy a roller kanári fajtával foglalkozó tenyésztőkről sorozat jelenik meg. Kifejezetten vártam a Maróti Béláról , mint a fajta egyik magyarországi megmentőjéről szóló cikket, ami meg is jelent a novemberi számban. Megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a saját fényképeimet látom a cikk mellett.

Amikor az emberről egy országos terjesztésű szaklapban megjelenik egy írás, ez nagyon nagy megtiszteltetés és komoly dolog. Súlya van. Már korábban is észrevettem, hogy az újságban többször figyelmetlenségből adódó elírások szerepelnek. Ez történt most is.

Nyomatékkal kérem a tisztelt Szerkesztő urat, hogy a következő számban hozzon le jól látható módon egy hibaigazítást és ismét a teljes cikket a megfelelő képekkel együtt. Azt gondolom, hogy csak ezzel lehet kijavítani ezt a csorbát, ami a lap minőségi színvonalán most esett. Kérem a jövőben fokozottabban figyeljenek a hasonló hibák elkerülésére, mert ellenkező esetben sokat veszítenek a hitelességükből, ami óhatatlanul a példányszám csökkenéséhez vezet.

Hibaigazításában megbízva üdvözlöm:

mit freundlichen Grüssen / üdvözlettel

Iker Ferenc

Geschäftsführer

Faulhaber Motors Hungária Kft

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 nov. 9, 16:19 
Na sziasztok!

Az ember kihagy 2 hetet a fórumból, és elúszott!
Rohamléptekkel hozom be a lemaradást és most Nov.1-nél járok.

De feltétlenül írnom kell!

Szia Almamag! Üdv a csapatban! Kedves állattenyésztő szaktárs! A roller kanárinál kevés szebb dolog van a világon! Több mint 100 éve törzskönyvezett, stb. Ez az igazi nekünk való madár! (én úgy vagyok vele, ha az ember színekkel (is) akar foglalkozni, akkor gouldot tenyészt, nem kanárit).

Egy pár szót az énekről: A kanári faj sok futamot képes fütyülni. Mégis a Sankt Andreas-bergi ( Harz hegység, Németo. ) bányászok végül is úgy döntöttek, hogy ők csak a 4 fő futamot fognak figyelni, tehát ez lett a tenyészcél. A versenyen is ezeket pontozzák (főleg), ez a lényeg. Tényleg nehéz ezt megtanulni, én már 5 éve foglalkozom ezzel, de még mindig nem tartom magam profinak az ének értékelésben. Nagyon hiányzik egyfajta klubélet, amelyen keresztül ebbe jobban bele lehetne mélyedni. De hát a munka , távolság, stb. mindenki tudja, hogy ilyen csekély létszám és ilyen területi szétszóródottság mellett ez szinte lehetetlen. Éppen ezért fontos, hogy aki csak tud jöjjön el az évi 1 versenyre. Most talán az interneten és a számítógépes világon keresztül közelebb kerülhetünk szakmailag egymáshoz. Előre örülök a szegedi alkalomnak, ahol talán egy jó magyar nyelvű oktató anyagot is sikerül összehozni.

Mindjárt folytatom más témával:
üdv

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 9, 14:42 
Így már más tészta és hidd el együtt érzek veled, de remélem némi kárpótlást ad a főoldalon megfelelő képekkel illusztrált cikk. Sajnos az unokádnak ezt már nem mutathatod olyan örömmel, mint ahogy tehetted volna a normális irott anyaggal.....

Érdekes indulatokat gerjesztett bennem ez a néhány hozzászólás és mi tagadás az én jeges agyamat is átjárta némi langyos fuvallat az olvasásukkor. Előkapartam a közel 5o éves és fiatalabb évjáratú újságok kivágásait, melyben a munkámról, sportteljesítményeimről, szabadidős tevékenységemről írtak az egykori firkászok, s ahogy egyre több került a kezembe, egyre jobban berágtam a dolog fölött, hogy tényleg milyen otromba dolgokat hoz az élet. Eszembe jutottak azok a mondhatom nyugodtan, hogy boldog percek, mikor gyerekeim, unokáim nézegetik és emlékeznek olyan dolgokra, amit én észre sem vettem akkoriban. Hát sajnos ezektől fosztott meg a jelenlegi cikk.....

Hozzászólás 2007 nov. 9, 14:10 
A baj csak azzal van, hogy meg is ígérte a neconak a Géza hogy tördelés után vissza küldi egy végső bólintásra, de sajnos ezt nem tette meg !
Ezzel a dologgal senkinek nem lehet különösebb baja csak nekem, aki hosszú idő és fárdságos munka eredményeként kaptam egy megtisztelő ajándékot neco jóvoltából a sorstól mintegy egyszeri kitüntetést melyet az ember élete végéig büszkén visel, örök mementóként, féltve őrzött helyen ! ...Szerettem volna egy egy példányt elküldeni a barátoknak, esetleg a már útban lévő unokámnak is később megmutatni, hátha lesz aki tovább viszi a lángot... Mondom Lajos, ez csak az én problémám és valószínű ezt mások másként érzik...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 9, 13:52 
Tervezem kitenni az oldalamra. De nem akarom rontani a DM üzletét, nem lenne korrekt rögtön felrakni szerintem. Neco, Doromboló, ugye beleegyeztek, hogy felkerüljön ez a sorozat is a többi rolleres cikk mellé?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 261  Következő