Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 24, 21:02 
Sziasztok!

Az aluröpdéimnél részben gyári ,kifordítható etetőket használok. Ma készítettem egy saját konstrukciót is ,holnap lefotózom.
A régebbi vasröpdéimnél felnyitható ajtó mögött van egy ponthegesztett rácsból készült etetőpolc.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 24, 20:36 
Nyuzilla írta:
Szia!
Nekem egyszerűen egy kisméretű ajtó vagy bontott ablak van beépítve (50 x 70 cm, ezen én is beférek :-)), és vagy a földön, vagy egy 30 cm magas farönkön etetek. Az ajtó a röpde végében, a padló közelében van, ha kinyitom az ajtót, az összes madár felröppen a felső rudakra, sosem volt még szökés. (kopp-kopp-kopp).

Szia!
A földi etetés az jó a madárnak, mert sokat mozognak így, de nekem már nem. Egy, két röpdénél még elmegy.
A régi röpdékben nekem is úgy van. Az újba már nem szeretnék mindig bemenni és a földig hajolni. Főleg reggel.

Évcsi írta:
Helló,
nekem is egy kis ablakot kell kinyitni, és egy polcra pakolom a kajákat. Sőt, egy kalitka is van a polcon, amit teljesen megszoktak, és a befogást ezzel oldom meg.
Üdv.: Évcsi

Szia Évcsi!
Ügyes megoldás, valami ilyesmire gondoltam én is. A befogót viszont majd csak később tervezem, előbb le kéne gyártani őket és nem a polcra, mert kicsi polcot raknák csak.
Az ajtó fölé gondoltam és abba kapnák a fürtöst. Annak nem tudnak ellenállni!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 feb. 24, 19:37 
Évcsi írta:
Helló,
nekem is egy kis ablakot kell kinyitni, és egy polcra pakolom a kajákat. Sőt, egy kalitka is van a polcon, amit teljesen megszoktak, és a befogást ezzel oldom meg.

Ügyes, gratula !

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2010 feb. 24, 19:11 
Helló,

Hozzászólás 2010 feb. 24, 8:49 
Szia!
Nekem egyszerűen egy kisméretű ajtó vagy bontott ablak van beépítve (50 x 70 cm, ezen én is beférek :-)), és vagy a földön, vagy egy 30 cm magas farönkön etetek. Az ajtó a röpde végében, a padló közelében van, ha kinyitom az ajtót, az összes madár felröppen a felső rudakra, sosem volt még szökés. (kopp-kopp-kopp).

Hozzászólás 2010 feb. 23, 20:50 
Sziasztok!
Nincs valakinek egy fényképe arról, hogy is lehetne megoldani a volier etetők kialakítását úgy, hogy kívülről lehessen adagolni? Kifordítós, csúszó ajtós vagy ablakos, valami praktikus és egyszerű megoldás érdekelne, mert 10db-ot kell készítenem.

Hozzászólás 2010 feb. 16, 8:12 
Bocs ,de azért nem írtam ki a linket külön mert a profilra kattintva látható lesz.
Az árakat a következőképpen tudod megsaccolni.
Lerajzolod az elképzelésed ,beméretezve. Az aluprofil folyómétere br. 680 Ft.
A sarkoknál és toldásoknál szükséges műanyagprofilok a formától függően kb 3-500 Ft/db. A ponthegesztett rács méretek alapján beárazva a honlapomon. Annyit még ,hogy ez mind minőségi anyag ,nem kínai cucc. A ponthegesztett háló olasz minőségi termék ami nem összehasonlítható a piacon lévő 400 Ft os kínai hálóval.
A fotón lévő 3mx2 m es röpde amelyiknek nincs hátfala kb 3-4 óra alatt kész volt beszerelve.

Üdv,
Zsolt

Valódi név: H.Péter

Hozzászólás 2010 feb. 15, 22:55 
elaci írta:
zacsi írta:
MrPeter írta:
Kép
Kép

A röpdém alapjáraton készen van!
Szerintetek milyen műnövényt érdemes berakni a fészkek elé? És milyen játékot helyezzek be a pintyeknek? Egy hinta már van ami nagyjából 20cm széles.

Szia!Nem rossz,de kár hogy inkább nem hosszabb,és alacsonyabb,azt jobban szeretik a madarak.

Tudom....de mivel fix helyre lett tervezve, nagyobb nem fért volna el! :(
De 4 pintynek elég lesz.
Ha meg nagyobb madarat akarok tartani akkor majd veszek egy új házat! Mondjuk egy hangárt :D:D De még egy kicsit gyűjtök rá! :D :alien:

Hozzászólás 2010 feb. 15, 22:34 
zacsi írta:
MrPeter írta:
Kép
Kép

Szerintetek milyen műnövényt érdemes berakni a fészkek elé? És milyen játékot helyezzek be a pintyeknek? Egy hinta már van ami nagyjából 20cm széles.

Szia!Nem rossz,de kár hogy inkább nem hosszabb,és alacsonyabb,azt jobban szeretik a madarak.

Hozzászólás 2010 feb. 15, 22:17 
Itt a link a honlaphoz: http://parrot.uw.hu/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 15, 21:42 
litzso írta:
Kép Kép

Ezek meglehetősen jól néznek ki. Mennyiből jön ki egy ilyesmi? És tudnál adni egy linket a honlapodhoz? :)

Hozzászólás 2010 feb. 15, 21:14 
Sziasztok!

Hosszas utánjárással sikerült felhajtanom minden szükséges anyagot a németeknél ,hollandoknál elterjedt aluminium röpdék gyártásához.
Mintákat a honlapomon megnézhetitek. Természetesen szinte bármilyen méretben és formában ,viszonylag gyorsan legyárthatóak.
Kép

Kép

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 feb. 12, 14:43 
MrPeter írta:
Igen máshol is hallottam már , hogy néha nem bírják a közelséget. :( Majd meglátjuk, hogy mi lesz. Ha veszekedés lesz akkor átrakom, csak az már akkor 2m magasságba lesz, úgyhogy szerzek majd egy kislétrát! :D
Vagy az úgy jobb lenne ha 1 pár zebrapinty és mondjuk 1 pár japán sirályka/szakállas amandina/ékfarkú amandina? Melyiket lenne érdemes? (nem nagyon tudom, hogyan viszonyulnának egymáshoz!)Van valaki akinek volt hasonló "egyberakása"??

(ja és a baloldali odút én csináltam gyakorlatilag fahulladékból :D.... valami 1000ft ér árulták a boltban és csak 1 volt a boltban szóval összedobtam otthon 40perc alatt egyet! szerintem jobb mint a bolti)

Ha zebrát akarsz tartani azt egyedül tartsd mert költési időszakban harcias,a nálánál nagyobb madaraknak is nekimegy.
Nekem négy pár van a röpdében /120x200x200/káka,gould,szakállas,álarcos költenek,nevelnek csak addig volt gond míg kiválasztották az odúkat.A fiatalok is bent vannak/káka,gould/és nincs probléma.Még egy hónap és különteszem őket.Az odúkat én is magam csinálom,jobbak mint a vásárolt.

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Hozzászólás 2010 feb. 12, 13:17 
Igen máshol is hallottam már , hogy néha nem bírják a közelséget. :( Majd meglátjuk, hogy mi lesz. Ha veszekedés lesz akkor átrakom, csak az már akkor 2m magasságba lesz, úgyhogy szerzek majd egy kislétrát! :D
Vagy az úgy jobb lenne ha 1 pár zebrapinty és mondjuk 1 pár japán sirályka/szakállas amandina/ékfarkú amandina? Melyiket lenne érdemes? (nem nagyon tudom, hogyan viszonyulnának egymáshoz!)Van valaki akinek volt hasonló "egyberakása"??

(ja és a baloldali odút én csináltam gyakorlatilag fahulladékból :D.... valami 1000ft ér árulták a boltban és csak 1 volt a boltban szóval összedobtam otthon 40perc alatt egyet! szerintem jobb mint a bolti)

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 feb. 12, 10:06 
MrPeter írta:
Kép
Kép

Szia jól néz ki a röpi.Szerintem a két odú közel van egymáshoz ha két pár madarat akarsz tartani /pláne egyazon faj/ ,célszerű lenne eltolni egymástól.
Pl. A fürdetőt letenni az egyik odú helyére,és az odút feltenni a röpi tetejéhez.
Nekem így van eltolva 40-50 cm van az odúk között,van mikor így is hisztiznek egymással.Sok sikert a madarakhoz.
Kép

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Hozzászólás 2010 feb. 11, 23:27 
MrPeter írta:
Azta ez tényleg nem semmi! :o Mennyi időbe tellett kifesteni??

Szia!
A festés kb. egy hét volt. Több réteg lett felvive és meg kellett várni, hogy megszáradjon.
A vakolt falon mészfesték van, de a mennyezeten és a szemben lévő (szendvicspanel) falon olaj és zománcfesték.

Én műnövényt nem rakok élőlények közé. Az csak egy szép esztétikai érzést ad, a mi számunkra, de nem a madarak részére. A madarak jobban örülnek egy cserép fűcsomónak. Így is nehéz némelyikkel megetetni a zöldet.
Tuja és fenyőágat szoktam cserélgetni a kalitban, nagyon szeretnek vele bíbelődni. A röpdébe pedig borostyán van.
Az új helyen megpróbálkozom a vadszőlővel és valamilyen konténeres fával.

Hozzászólás 2010 feb. 11, 18:44 
Azta ez tényleg nem semmi! :o Mennyi időbe tellett kifesteni??

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 7, 21:13 
zozimo2 írta:
Mára sikerült befejeznem a festést is! Jó messzire eldobtam az ecseteket!!!!
Jöhet a villanyszerelés és a röpdék gyártása. Nem akarom elkiabálni, de a tavaszra talán kész is lesz!

Kép

Azigen!... :) Majd jó nekirepülnek a kék égboltnak.. :) Hangulatos madárháznak ígérkezik!

Hozzászólás 2010 feb. 7, 21:04 
Mára sikerült befejeznem a festést is! Jó messzire eldobtam az ecseteket!!!!
Jöhet a villanyszerelés és a röpdék gyártása. Nem akarom elkiabálni, de a tavaszra talán kész is lesz!

Kép

Hozzászólás 2010 jan. 31, 17:33 
Sziasztok! A madárház 2 hete készül már...és már látszik, hogy mi is lesz belőle! :D
Néhány kép:
Alapanyagok:(az oldal és a hátlemezek persze nincsenek a képen :D )
Kép
Kellékek:
Kép
Félig kész alkatrészek:
Kép
És ime összerakva:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Még be kell fejezni a fiókot, megvenni,felszerelni a rácsokat, meg bevágatni az üveget és nemutolsó sorban lekenni lazúrral!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Következő