Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 24, 14:20 
Bent tartott madarat még semmiképpen se tegyetek ki, hiába süt kint a nap, még nincs igazán ereje. Nem tudom, mennyire szelídek, de a napi fogdosás meg végképp nem jó... Én kitelepíteni csak május végén szoktam.

Hozzászólás 2010 feb. 24, 13:36 
Én is előbb ki akartam kérni a tapasztalt madarászok véleményét,mielőtt még rosszul cselekszem. :lol:

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 feb. 24, 13:33 
adamoni írta:
Mikor lehet kitenni e szobába teleltetett kecske-,és nimfapapgájokat a kinti röpdébe egy pár órára,hogy röpködhessenek a levegőn?megfázhatnak még?nem gondoltam kint hagyni,csak a déli órákba kitenni őket sötétedésig.

Én is gondolkoztam rajta hogy kivigyem őket,de úgy döntöttem hogy nem kockáztatok.Eddig megszokták a benti 23-25 fokot és nem lenne jó szerintem kivinni őket a 8-10 be. De vannak itt tapasztaltabb madarasok,majd ők hasznosabb tanácsot adnak :)

Hozzászólás 2010 feb. 24, 13:21 
Mikor lehet kitenni e szobába teleltetett kecske-,és nimfapapgájokat a kinti röpdébe egy pár órára,hogy röpködhessenek a levegőn?megfázhatnak még?nem gondoltam kint hagyni,csak a déli órákba kitenni őket sötétedésig.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 24, 10:28 
madaras86 írta:
Én a sárga - zöld párosításnak nem vagyok túlzottan a híve, a sárga - tarka pároknak már több értelmét látom. Zöldjeim nincsennek, sok éve nem láttam már megfelelő nagyságúakat. Amik nekem vannak: sárgákat, sárfa-fahéj tarkák, zöld-sárga tarkák és a "hülye színű" hím:) Egyébként érdemes lenne inkább idősebb hímet venni hozzá, a tojók többnyire hamar érnek. Bár lehet a sárgád lesz a hím? Erre nem gondoltam:)

A fiatalok között jelenleg 1 hím van. A mostani 2 fióka pedig még csak 15 napos. Az ő nemüket egyenlőre nem tudom.
Szerintem tojót tartanék meg és ahhoz kellene akkor egy zöld-sárga tarka hím.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 feb. 23, 23:37 
Én a sárga - zöld párosításnak nem vagyok túlzottan a híve, a sárga - tarka pároknak már több értelmét látom. Zöldjeim nincsennek, sok éve nem láttam már megfelelő nagyságúakat. Amik nekem vannak: sárgákat, sárfa-fahéj tarkák, zöld-sárga tarkák és a "hülye színű" hím:) Egyébként érdemes lenne inkább idősebb hímet venni hozzá, a tojók többnyire hamar érnek. Bár lehet a sárgád lesz a hím? Erre nem gondoltam:)

Hozzászólás 2010 feb. 23, 22:13 
madaras86 írta:
Szia Gabi!

Köszi a dícséretet!
Most majd kiderül miket hoz a sárga tojóval, ha nem jönne össze és nem jön iylen szín elő, akkor majd egy tarka tojót teszek hozzá. Azt nem is írtam, hogy bár a kép nem adja vissza, de ez egy nagyon nagy testű hím. Egyébként én Monoron vettem, ott selejtként tüntették fel, de nekem nagyon megtetszett.

Akkor hajrá a madaraidnak és várjuk a fejleményeket. Az egyik tavalyi sárga kecskémet megtartom és mellé majd szeretnék egy zöld párt a tavasz folyamán. Lesznek neked előre láthatóan?

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 feb. 23, 21:45 
Idézet:
Nem akarok kötekedni, de én helyedben nem tennék nekik odút, amíg a tojó nem jön helyre.

Megfogadtam a tanácsodat :roll: Nincs doboz amig nem jön rendbe.

Valódi név: Dobó Zsolt

Hozzászólás 2010 feb. 23, 20:28 
madaras86 írta:
Szia!

Én élőben 100%-ra megmondom, de képek alapján valamiért nem megy annyira a dolog. Ez alapján én tojónak mondanám, de zavaró, hogy felborzolja a fején a tolalt így nem látszik totál az íve. Csinálj pár új képet. Mit jelent a furcsa viselkedés? Mert bocs, de tényleg elég furán néz ki a madár, nem tűnik egészségesnek, főleg a korábbi képeiden.

Köszönőm a hozzászólásod!!!
A hétvégén készítek új képeket, amik talán jobbak lesznek épp a délutáni pihenés és tollászkodás közben készültek a képek, a viselkedése normális, de valami jobbra-balra billegést csinál amit az előző tojóm nem csinált és közben hangokat add és pont ugyan így viselkedik a hím, sőt néha próbálja etetni is a hímet, de azt a hím nem engedi, a hím eteti, az előző tojóm nem akarta a hímet etetni. Különben eleven szeret fejjel lefelé lógni a ketrec tetejéről és a függőleges ülőrúd tartókon csúszkálni.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:47 
Szia!

Én élőben 100%-ra megmondom, de képek alapján valamiért nem megy annyira a dolog. Ez alapján én tojónak mondanám, de zavaró, hogy felborzolja a fején a tolalt így nem látszik totál az íve. Csinálj pár új képet. Mit jelent a furcsa viselkedés? Mert bocs, de tényleg elég furán néz ki a madár, nem tűnik egészségesnek, főleg a korábbi képeiden.

Valódi név: Dobó Zsolt

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:39 
Szerintetek milyen nemű a képeken látható kecskepapagáj?
Hozászolásaitokat előre is köszönőn. (a viselkedése nagyon furcsa)

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:36 
Szia Gabi!

Köszi a dícséretet!
Most majd kiderül miket hoz a sárga tojóval, ha nem jönne össze és nem jön iylen szín elő, akkor majd egy tarka tojót teszek hozzá. Azt nem is írtam, hogy bár a kép nem adja vissza, de ez egy nagyon nagy testű hím. Egyébként én Monoron vettem, ott selejtként tüntették fel, de nekem nagyon megtetszett.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:33 
bepeti2 írta:
Jancsi!

Ez egy gyönyörű madár!!!!! Egyből beleszerettem :) Ilyen szép kecskét....
Hogy nem láttam én ezt Nálad???
Sok szerencsét hozzá! Nagyon hajaz a szine arra az ugrálóra, amit a múltkor feltett képeden láthatunk.

Szia!

Bent volt a közös röpdében és annyi madár között elveszett:)
Remélem lesznek hasonló színű kölykei is.
A hétvégén láttam olyan ugrálókat amilyenekről feltettema képet. Azért az én kecském totál más színű. Az enyémnél élesen elhatárolódnak a sárga zöld tollak (Többnyire), azoknál az ugrálóknál egy furcsa átmenet van. Élőben egyébként közelt sem olyan szépek, mint a képen lévő ugrálók. Sokkal elmosódottabbak voltak, volt egy olyan koszos hatásuk. És nem bántam volna,ha a testméretük másfélszer akkora lett volna.......Az árukat én nem kérdeztem, mivel nem tetszettek, de azt mondták ismerősömék, hogy 30.000Ft körül mondták őket. Nem tudom mennyire jegyezték meg jól az árat.

Majd válaszolok az e-mailedre is, csak még befejezek egy házidogát. Épp most is azt csinálom, látszik, nem?!:D

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:26 
madaras86 írta:
Na és egy érdekes színű hím. Tavaly került hozzám, sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen színű tojót tegyek hozzá, hogy hasonló színű utódokat kapjak, sima tarkára gondoltam. Viszont a fiatalok közös röpdéjében megoldották ők a dolgot, egy sárga tojóval állt párba és le is tojt, 8 tojáson ül. Viszont most engedtem be egy újabb csapat kölyköt a röpdébe és a fiatal tenyészpárokat is szétszedtem a költő ketrecekbe, szóval gyanús volt, hogy balhé lesz és kiverik a tojót a fészekből, bár a hím nagyon erőszakosan elzavar minden madarat az odútól. Úgy döntöttem áttelepítem őket. Kb most egy hetesek a tojások. Az új helyükre az odúba zárva vittem át őket, ahogy átértek pár perc múlva kijöttek szétnézni, a hím mekegett ezerrel a tojó pedig fél percen belül visszaült a tojásokra, azóta is üli őket. Semmi nem érdekli őket, ha költésről van szó:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Igényt tartanék ilyesmi színű madárra, ha a későbbiekben lenne... Nagyon szép!

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:25 
csien írta:
Szia madaras86

Hát ez a borzos fajta tényleg vicces.Enyémmel sem volt semmi gond 3-4 hónapig,aztán egyszer csak előjött. Elkezdtem neki vitaminokat adni, és hoztam neki egy hímet, hátha a magány volt a probléma. Most már megy a párosodás és az odúba is bejárnak,úgyhogy bízom benne hogy nem valami betegség és tényleg csak a költés miatt van. Mondjuk ha nem tojnak le akkor márciusban ugyis viszem ki őket a röpdébe és a szabad levegőn hátha rendbe jön. De én most már mindenen aggódom.

Szia!

Én az Anpro aminovit solutio-t használom, és főleg nyáron almaecetet. A csíráztatott magokat is nagyon ajánlom! A magány biztos hogy nem probléma, kecskéknél ez nem tolltépkedés miatt van. Nem akarok kötekedni, de én helyedben nem tennék nekik odút, amíg a tojó nem jön helyre. Egyrészt amíg ilyen állapotú a tollazata, valószínűleg rosszabb lesz a tojások kelési aránya, kevésbé lesznek termékenyek. Másrészt pont arról van szó, hogy a madár nehezen birkózik meg a vedléssel valamilyen okból. Ha most nekiáll költeni is, az további anyagokat von el a szervezetéből, így még nehezebb lesz helyre jönnie.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:21 
Jancsi!

Ez egy gyönyörű madár!!!!! Egyből beleszerettem :) Ilyen szép kecskét....
Hogy nem láttam én ezt Nálad???
Sok szerencsét hozzá! Nagyon hajaz a szine arra az ugrálóra, amit a múltkor feltett képeden láthatunk.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:16 
Szia madaras86

Hát ez a borzos fajta tényleg vicces.Enyémmel sem volt semmi gond 3-4 hónapig,aztán egyszer csak előjött. Elkezdtem neki vitaminokat adni, és hoztam neki egy hímet, hátha a magány volt a probléma. Most már megy a párosodás és az odúba is bejárnak,úgyhogy bízom benne hogy nem valami betegség és tényleg csak a költés miatt van. Mondjuk ha nem tojnak le akkor márciusban ugyis viszem ki őket a röpdébe és a szabad levegőn hátha rendbe jön. De én most már mindenen aggódom.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:11 
Na és egy érdekes színű hím. Tavaly került hozzám, sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen színű tojót tegyek hozzá, hogy hasonló színű utódokat kapjak, sima tarkára gondoltam. Viszont a fiatalok közös röpdéjében megoldották ők a dolgot, egy sárga tojóval állt párba és le is tojt, 8 tojáson ül. Viszont most engedtem be egy újabb csapat kölyköt a röpdébe és a fiatal tenyészpárokat is szétszedtem a költő ketrecekbe, szóval gyanús volt, hogy balhé lesz és kiverik a tojót a fészekből, bár a hím nagyon erőszakosan elzavar minden madarat az odútól. Úgy döntöttem áttelepítem őket. Kb most egy hetesek a tojások. Az új helyükre az odúba zárva vittem át őket, ahogy átértek pár perc múlva kijöttek szétnézni, a hím mekegett ezerrel a tojó pedig fél percen belül visszaült a tojásokra, azóta is üli őket. Semmi nem érdekli őket, ha költésről van szó:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:01 
Furcsa dolog ez a tollhiba a kecskéknél. Múltkor felhívott egy fazon, hogy kecskét szeretne venni. mondtam, hogy ok,van. De hogy milyen fajta kecském van, mert két fajta kecske van....Nem igazán értettem. Mire közölte, hogy van a sima kecske és van a bolyhos tollú változat és ő állatkereskedésbe olyat vett és olyat szeretne párként is a madárnak. Hát nagyon vissza kellett folytanom a nevetésem:)
Biztosan nem tudom miért alakul ki ez a dolog a kecskéknél, de több dolog játszhat össze, amikre én tippelnék: egyhangú táplálás, közvetlen napfény hiánya, genetika és anyagcsere zavarok. Úgy vettem észre, hogy vagy költéskor, vagy vedlésnél jön elő ez a dolog és ahogy hullik a toll nem kezdenek újak nőni helyette. Nekem eddig volt párszáz(ezer?:)) kecském, de ilyennel 4-gyel találkoztam saját állományomban. Az egyik így került hozzám, akkor még kezdőként azt hittem csak vedlik, hamar el is került tőlem. A másik 3-4 éve volt, egy tojóm ami vedléskor nagyon lecsupaszodott, amie gyébként nem ritka a kecskéknél, de ennek pár héten belül helyre kellene jönnie normális esetben. Na ez a madár nem akart újra tollasodni. Vitaminkúra, folyamatosan csíráztatott magok, miegymás. Fél évébe telt mire sikerült átesnie a vedlésen. És az a durva, hogy utána egy gyönyörű madár lett megint és következő vedlésnél már semmi ilyen probléma nem volt. Nem tudom mi lehetett az oka. Illetve most örököltem két ilyen tollhibás madarat. Október óta vannak nállam, eleinte csak tovább kopaszodtak. Végül az egyiken most kb 2 hete látom, hogy totál tele van minden része tokokkal. A másik madár viszont továbbra se mutatja jelét annak, hogy helyre fog jönni. Ami tuti, hogy én az ilyen madarat nem fogom tenyésztésbe.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 11:41 
Ezeknek a vitaminoknak mennyi idő alatt kellene hatniuk? Mert már kezdek nagyon aggódni a tojóm miatt. Nagyon hullik a tolla,fején néhol már csupasz helyei is vannak, és a hasán is kezd olyan lenni. Állandóan borzolja. Tollászkodni szokott, repülni is tud rendesen, eszik is. A kalitkájuk mindig tiszta. Nem szeretnék rövid időn belül még egy kedvencemet elveszíteni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 143  Következő