Warhawk írta:
dorothea írta:
Sziasztok, nekem is rossz hírem van. Fél órával ezelőtt, a külön kalitkába száműzött hím papagájom elpusztult.

Csak azért nem lett volna szabad elpusztulnia, hogy külön került. Nem történt vele még valami?
Próbáltam felidézni mi történt még az elmúlt napokban ami árthatott neki. Szombaton, vagy vasárnap, már nem emlékszem pontosan mikor, kitettem a kalitkát az erkélyre, mert szépen sütött a nap. Lehet huzatot kapott. A férjem vett egy új fém itatót, a belsejébe volt ragasztva a termékleírás matrica, nem tudtam rendesen leszedni, lehet abban volt valami. Ma délután amikor hazaértem a kalitka alján, a homokban ült, nem az ülőrúdon. Később halottam, hogy vergődik, odamentem és kivettem, a fejét hátrahajtotta, a farkát is felemelte, egészen ki volt csavarodva, és sírt, vagy inkább sípolt, egyszer csak abbahagyta, akkor azt hittem elájult, szólítgattam, súroltam a mellkasát, levegőt fújtam a csőrébe, kis gyerekeim vannak, azok ugyancsak sírtak, mert ilyent még nem láttak. Addig hihetetlen volt, hogy meghalt amíg el nem kezdett merev lenni. Majd holnap az erkélyre az egyik balkonládába eltemetem. A másik két papagáj viszont nem keresi, ugyanúgy viselkednek mind eddig. Szegény Wekker még nem volt egy éves, de olyan szépen énekelt, hogy Pavarottinak becéztük, még dallamot is tudott énekelni, biztos hím volt, úgy tudom a tojók nem énekelnek.