Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 25, 20:19 
Sziasztok!

Jancsi a hím még nagyon fiatal (2009. augusztusi) Elvettük a tojásokat. Tegnap előtt tojta az utolsót, holnap kiderül lesz-e még. Az odu nincs fent nekik, ugyanis féltek tőle, nagyívbe elkerülték.
Az étrendjét figyelni fogjuk, bár tojást nem kapott mostanában.

IDRE tag
Valódi név: Szántó Sándor

Hozzászólás 2010 feb. 25, 19:45 
imi89 írta:
Sziasztok.
Animfák ugyanugy 2 naponta tojnak mint hullámos társaik?
És mennyi idő a tapasztalt költési idő? 21 nap?

Igen ők is kétnaponta tojnak. Általában a második tojás után kotlanak el. Ez persze egyedtől függő.
Nekem volt olyan páram ami már az elsé tojás letojása után elkotlott. Kotlási idő pedig 18-21 nap.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 feb. 25, 18:34 
Jah és majd elfelejtettem h hanyadik tojás után kotlik meg rendesen?

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 feb. 25, 18:28 
Sziasztok.
Animfák ugyanugy 2 naponta tojnak mint hullámos társaik?
És mennyi idő a tapasztalt költési idő? 21 nap?

Hozzászólás 2010 feb. 25, 12:34 
Betty!

Szerintem ennek a műanyag tojásos megoldásnak semmi értelme.
Én elvenném tőle a tojásokat, ha még tojni fog. A hím mennyi idős?
Elméletileg nem kéne a hímmel ellenségesnek lennie, mivel a nimfák felvátva ülnek a tojáson.
A táplásásukra viszont ügyelj, mivel egy kicsit ambivalens a dolog:
- mivel tojik, így több kálciumra, fehérjére van szüksége, hogy le ne gyengüljön
- másrészt éppen azért tojik, mivel több vitamint, fehérjét kap, így úgy érezte, hogy itt a kiöltési idő.
Szóval szerintem, ha a napokban nem lesz több tojás akkor most egy ideig kevesebb lágykaját kapjon.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 25, 10:44 
dorothea írta:
Egy angol oldalon, régebben olvastam hasonló esetről, ott azt ajánlották, hogy vegyen műanyag tojásokat, persze méretben hasonlókat, s azokat csempéssze az eredeti tojások helyére.

Pont erre a célra műanyag tojások:
Kép

Valódi név: réka

Hozzászólás 2010 feb. 25, 9:49 
Betty írta:
Sziasztok!

Van két kézzel nevelt nimfánk. A hím 2009. augusztusi, a tojó már 1,5 éves. A héten a tojó 3 tojást produkált, de természetesen a hím ivarérettlensége miatt üresek voltak. A tojásokat a kalit aljában védte és csak rövid időre ment fel enni. A hímet nem is engedte a tojások közelébe, sőt elég agresszívvá vált a viselkedése. Az én javaslatomra elvettük tőle a tojást. Ezt látván azt hitte, hogy a hím tüntette el őket és volt csihi-puhi :) Próbáltunk fészket is feltenni, de nem hajlandó a tojó még csak a közelébe sem menni. Tudom, hogy a hím csak ősszel lesz ivarérett, de a tojó megnyugvására tettünk fel odút.

Ha jól emlékszem olvastam róla, hogy előfordulhat, hogy a tojó akkor is képes tojni, ha egyedül van.
Mit javasoltok ilyen helyzetben. Ha még tojik vegyük el tőle a tojást?

Szia! Én úgy tudom nem szabad odút feltenni ilyen esetben, mert az csak arra ösztönzi, hogy tojjon. Elvenni sem szabad a tojásokat, mert folyamatosan pótolni fogja őket, s akár le is gyengülhet, sőt idővel el is pusztulhat. Egy angol oldalon, régebben olvastam hasonló esetről, ott azt ajánlották, hogy vegyen műanyag tojásokat, persze méretben hasonlókat, s azokat csempéssze az eredeti tojások helyére. Tojni persze, hogy tojhat egyedül is, a nőknek is van peteérésük, ha nincs pasi a közelükben akkor is :)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 24, 21:49 
Sziasztok!

Van két kézzel nevelt nimfánk. A hím 2009. augusztusi, a tojó már 1,5 éves. A héten a tojó 3 tojást produkált, de természetesen a hím ivarérettlensége miatt üresek voltak. A tojásokat a kalit aljában védte és csak rövid időre ment fel enni. A hímet nem is engedte a tojások közelébe, sőt elég agresszívvá vált a viselkedése. Az én javaslatomra elvettük tőle a tojást. Ezt látván azt hitte, hogy a hím tüntette el őket és volt csihi-puhi :) Próbáltunk fészket is feltenni, de nem hajlandó a tojó még csak a közelébe sem menni. Tudom, hogy a hím csak ősszel lesz ivarérett, de a tojó megnyugvására tettünk fel odút.

Ha jól emlékszem olvastam róla, hogy előfordulhat, hogy a tojó akkor is képes tojni, ha egyedül van.
Mit javasoltok ilyen helyzetben. Ha még tojik vegyük el tőle a tojást?

Hozzászólás 2010 feb. 24, 19:04 
Hát akkor kicsit felelőtlen voltál sajnos!
A dracéna egyik fajtája sem mérgező egyáltalán!
Ivermectin egy nagyon jó féregtelenítő... és nem csak külső élősködőket pusztít el, hanem a belsőket is egyaránt! Akkor ez kilőve!
Én mindig lebeszélek mindenkit, h állatkereskedésekben vegyen madarat! Borzalmasak amiket ott árulnak majdnem 3x annyiért mint egy börzén!

Hozzászólás 2010 feb. 24, 18:59 
Warhawk írta:
Rolando írta:
Tény, h ha eddig melegen volt tartva, nem tett jót a madárnak a kint lét ( nem volt annyira jó idő)! De ha huzatot kapott , akkor produkált volna némi megfázásra utaló jeleket és nem 2 -3 nap alatt pusztult volna el, sőt lehet el sem pusztul!

Nos, igen. A megfázástól ennyi idő alatt el nem tudom képzelni, hogy ez történne. A tünetek nagyon intenzívek, görcsösek voltak. Mérgezésnél lehet ilyesmit látni. Viszont az árcímke ragasztója nem "eléggé" mérgező ehhez. De nem vagyok állatorvos, bár néha még egy utólagos vizsgálattal sem derül fény a halál tényleges okára. :( Egy kérdésem azért lenne. Nem evett mostanában esetleg sok almamagot? Az képes ilyen tüneteket produkálni.

A férjem a szobanövényekre gyanakszik, s most hogy többször átgondoltam az elmúlt napokat és is arra gyanakszom. Mikor itthon vagyok mindig szabadon engedem őket, és épp a hétvégén rágta meg a dracéna pálma törzsét. Állítólag az nem mérgező, de sok más növényem is van, azonban mindent megrágott amit talált, még a kábeltévé kábelét is. Almamagot nem evett, adtam nekik almát de nem voltak hajlandók megenni, csak salátát, szépiát és Vitakaraft ausztrál magkeveréket ettek/esznek. Féregtelenítve volt, mivel mikor augusztusban megvettem (a Camponában) itthon derült ki hogy lábrühessége van. Az állatorvos ivermectint írt fel, bár csak külsőleg alkalmaztam. Na most már mindegy... a másik kettőt biztos nem engedem ki a kalitkából, jó nagy üldögéljenek benne. Ma azonban sokkal csendesebb volt a másik hím is, biztos észrevette, hogy valaki hiányzik :( .

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 24, 18:37 
Rolando írta:
Tény, h ha eddig melegen volt tartva, nem tett jót a madárnak a kint lét ( nem volt annyira jó idő)! De ha huzatot kapott , akkor produkált volna némi megfázásra utaló jeleket és nem 2 -3 nap alatt pusztult volna el, sőt lehet el sem pusztul!

Nos, igen. A megfázástól ennyi idő alatt el nem tudom képzelni, hogy ez történne. A tünetek nagyon intenzívek, görcsösek voltak. Mérgezésnél lehet ilyesmit látni. Viszont az árcímke ragasztója nem "eléggé" mérgező ehhez. De nem vagyok állatorvos, bár néha még egy utólagos vizsgálattal sem derül fény a halál tényleges okára. :( Egy kérdésem azért lenne. Nem evett mostanában esetleg sok almamagot? Az képes ilyen tüneteket produkálni.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 24, 18:30 
csien írta:
De ahogy a szavaidból kiveszem én hibáztam és miattam pusztult el.

A tojógörcsöt vagy a tojás visszamaradásból bekövetkező elhullást nem lehet kivédeni. Nem a te hibád volt.

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 feb. 24, 18:21 
Rolando írta:
Sziasztok!
Elmondom a véleményem az egészről, amiket itt az elmúlt napokban olvastam!
1) Az elpusztult nimfa tojó!
Kíváncsi lennék a madár korára, mert ennek hiányában csak tippelni lehet! A véleményem az, h aki tapasztalatok hiányában, vagy a szakirodalom tüzetes el olvasása nélkül akar madarat szaporítani az ne is várjon mást, mint tragédiát!

A nimfa tojóm tavasszal lett volna 2 éves. Nem csak szimpla kaját és vizet kaptak, hanem vitamint, sárgarépát,almát, főtt tojást, csíráztatott búzát.A szépiát is rendszeresen fogyasztotta. 1,5 évvel ezelőtt mikor megvettem az első nimfámat már előtte is tájékozódtam és olvastam róluk. A tojóm testvére (szintén egy tojó) már ősszel is költött és fel is nevelte fiókáit.
De ahogy a szavaidból kiveszem én hibáztam és miattam pusztult el.

Hozzászólás 2010 feb. 24, 18:09 
Sziasztok!
Elmondom a véleményem az egészről, amiket itt az elmúlt napokban olvastam!
1) Az elpusztult nimfa tojó!
Kíváncsi lennék a madár korára, mert ennek hiányában csak tippelni lehet! A véleményem az, h aki tapasztalatok hiányában, vagy a szakirodalom tüzetes el olvasása nélkül akar madarat szaporítani az ne is várjon mást, mint tragédiát! Tudni kell, h van az ivarérettség (hamarabb éri el) és a tenyészérettség (később éri el)! Ezzel azt akarom mondani, h nem elég az, h a madár ivarérett lett, mert ez a fázis nem jelent azt, h fel is van készülve a tojásrakásra! Nimfa esetében én mindig megvárom az 1-1,5 évet, h szaporítsam, bár sok esetben csak 2 évesen kezdem el költetni, ekkorra már 100%, h tenyészérett a madár és ilyen probléma nem fog előfordulni! A másik, h rendesen fel legyen készítve a költésre és ne csak az alap kaja meg víz legyen nekik és egy odú, hanem rengeteg vitamin is főleg kálcium pótló! Nekem 1szer fordult elő, h hamar tojt a madár és elakadt benne a tojás... valóban fiatal volt! A madarak elsődleges célja a fajfenntartás => tojásrakás! Ha a természetben is így működne, ahogy a laikus tenyésztésben, már rég kipusztult volna a faj!
2) Az elpusztult nimfa hím!
Valószínűleg más baj lehetett! Kérdés az, h a kint lét után azonnal észlelted a problémát? Milyen kondícióban volt a madár? Egyáltalán volt féregtelenítve valamikor? Mert ugye köztudott, h sokan ezt sem csinálják meg aki házi kedvenceket tartanak kalitkában. Ezt a bajt sok esetben csak akkor veszik észre ha már komoly és nem igazán segíthetünk rajta! Sokáig tünetmentes a madár ilyen esetben!
Hangsúlyozom, ezzel nem a hozzáértést becsülöm alá, pusztán utalás arra, h mik azok amiket igen csak figyelembe kellene venni!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 24, 17:47 
Szia dorothea!

Sajnálom ami történt. Korán van még ahoz hogy a lakásban tartott madarakt kiraklyuk, akár még napozni is, szerintem ez lehetett a gond. De lehet más is a probléma.

Hozzászólás 2010 feb. 24, 0:00 
Warhawk írta:
dorothea írta:
Sziasztok, nekem is rossz hírem van. Fél órával ezelőtt, a külön kalitkába száműzött hím papagájom elpusztult.

:( Csak azért nem lett volna szabad elpusztulnia, hogy külön került. Nem történt vele még valami?

Próbáltam felidézni mi történt még az elmúlt napokban ami árthatott neki. Szombaton, vagy vasárnap, már nem emlékszem pontosan mikor, kitettem a kalitkát az erkélyre, mert szépen sütött a nap. Lehet huzatot kapott. A férjem vett egy új fém itatót, a belsejébe volt ragasztva a termékleírás matrica, nem tudtam rendesen leszedni, lehet abban volt valami. Ma délután amikor hazaértem a kalitka alján, a homokban ült, nem az ülőrúdon. Később halottam, hogy vergődik, odamentem és kivettem, a fejét hátrahajtotta, a farkát is felemelte, egészen ki volt csavarodva, és sírt, vagy inkább sípolt, egyszer csak abbahagyta, akkor azt hittem elájult, szólítgattam, súroltam a mellkasát, levegőt fújtam a csőrébe, kis gyerekeim vannak, azok ugyancsak sírtak, mert ilyent még nem láttak. Addig hihetetlen volt, hogy meghalt amíg el nem kezdett merev lenni. Majd holnap az erkélyre az egyik balkonládába eltemetem. A másik két papagáj viszont nem keresi, ugyanúgy viselkednek mind eddig. Szegény Wekker még nem volt egy éves, de olyan szépen énekelt, hogy Pavarottinak becéztük, még dallamot is tudott énekelni, biztos hím volt, úgy tudom a tojók nem énekelnek.

Kép
Kép

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 feb. 23, 21:41 
Idézet:
Sziasztok, nekem is rossz hírem van. Fél órával ezelőtt, a külön kalitkába száműzött hím papagájom elpusztult. A kezdeti heves tiltakozások ellenére, két napja nagyon csendes volt, egy helyben gubbasztott, enni-inni azért láttam. A másik hím, akit összeraktam a tojóval csak veri azt, remélem csak megbarátkoznak valamikor. Most már nagyon bánom, hogy a két fiút külön raktam, egész jól megvoltak. Az egész család szomorúak vagyunk, nagyon megszerettük Wekkerkét.

Részvétem :( Tudom mit éreztek most...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 23, 20:58 
dorothea írta:
Sziasztok, nekem is rossz hírem van. Fél órával ezelőtt, a külön kalitkába száműzött hím papagájom elpusztult.

:( Csak azért nem lett volna szabad elpusztulnia, hogy külön került. Nem történt vele még valami?

Hozzászólás 2010 feb. 23, 20:51 
Sajnálom, nagyon megértem a szomorúságotokat. Biztos-biztos hím volt mindkettő?

Sziasztok, nekem is rossz hírem van. Fél órával ezelőtt, a külön kalitkába száműzött hím papagájom elpusztult. A kezdeti heves tiltakozások ellenére, két napja nagyon csendes volt, egy helyben gubbasztott, enni-inni azért láttam. A másik hím, akit összeraktam a tojóval csak veri azt, remélem csak megbarátkoznak valamikor. Most már nagyon bánom, hogy a két fiút külön raktam, egész jól megvoltak. Az egész család szomorúak vagyunk, nagyon megszerettük Wekkerkét.[/quote]

Hozzászólás 2010 feb. 23, 20:04 
dorothea írta:
Sziasztok! Köszi a válaszokat! Az egyik fiút közben különtettem, mert folyton bezavar amikor a másik udvarol, ráadásul többször is megverte a lányt. Egyelőre kapott egy tükröt, most annak fütyül, vagy a kalitka tetején sértődötten gubbaszt. Remélem, hogy a tojóval marad fiú lassan abbahagyja a kora reggeltől, késő estég tartó fülsiketítő kuvik-kuvikozást, meg tütyütyütyüzést ha az már engedni párosodni. Lényegében ezért vettem a lányt, hogy múljon el a kangörcse. Érdekes azonban, hogy folyton rá akart mászni a másik fiúra.

Sziasztok, nekem is rossz hírem van. Fél órával ezelőtt, a külön kalitkába száműzött hím papagájom elpusztult. A kezdeti heves tiltakozások ellenére, két napja nagyon csendes volt, egy helyben gubbasztott, enni-inni azért láttam. A másik hím, akit összeraktam a tojóval csak veri azt, remélem csak megbarátkoznak valamikor. Most már nagyon bánom, hogy a két fiút külön raktam, egész jól megvoltak. Az egész család szomorúak vagyunk, nagyon megszerettük Wekkerkét.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 232  Következő