Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 61  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 3, 19:15 
ELADÓ GYŐRBEN! Monori átvétel megoldható!

Kínai törpefürj ezüst kakas 500 Ft
Rizspinty vadszínű 1 éves zárt gyűrűs madarak 3 példány (valószínűleg 2 hím 1 tojó) 2000 Ft/db
Rizspinty ezüst hím 3 éves 3000 Ft
Japáni sirályka 2 éves zárt gyűrűs barna-tarka hím 800 Ft
Japáni sirályka 2009 augusztusi zárt gyűrűs fekete-szürke tarka (valószínűleg tojó) 800 Ft
Japáni sirályka fekete-szürke 3 éves színhibamentes pár 2000 Ft
Zebrapintyek 2 költőpár és 21 páratlan madár többféle korúak, neműek, színűek 800-1000 Ft/db

MONORI ÁTVÉTELLEL KERESEK vagy a fentiekre cserélnék!

Standard, lehetőleg zárt gyűrűs zebrapinty tojókat:
- 1 feketepofájú szürke
- 1 feketemellű szürke (esetleg barna)
- 1 feketeszakállas szürke
- 1 feketepofájú-feketeszakállas, vagy feketepofájú hordozó feketeszakállas
Ivarérett, színhibamentes, lehetőleg zárt gyűrűs vadszínű rizspinty tojót.

Ajánlatokat képpel és árral a z.herczeg@gmail.com email címre várom.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 3, 18:49 
Helló!

Keresek Monori Átvétellel (Márc. 14.) 2008-09 -es fehérarcú nimfa (tuti) tojókat. 2 db kellene.
-Gyöngyös
-Normál
-albínó
-esetleg tarka színben
Képeket és ajánlatokat a nagytamas86@citromail.hu -ra várom.
tel.:06202772130 Előre is köszönöm.

Hozzászólás 2010 márc. 1, 16:47 
Sziasztok!
Én meg erre annyit mondanék, h sem embernek, sem állatnak nem fog kialakulni rendesen az immunrendszere, ha mindig minden patyolat tiszta körülötte!
Elhihetitek, h az egzotikus galambok nem az igénytelenségükről híresek... viszont én récéket, fácánokat és papagájokat is tartok, de ha minegyik után fürdés vagy fertőtlenítés lenne... hát valószínűleg már 90%-a nem élne, mert annyira érzékenyek lennenének, h egy, a röpde felett elszálló veréb ürülékétől is megdöglenének!
:)
Rol

Hozzászólás 2010 márc. 1, 12:33 
Szia Marcsi.
Ha én is mindig lefürödnék mielőtt bemegyek a madarakhoz a baromfiktól,akkor 3 szor kéne fürödnöm napközben + 1szer ste.
Nekem azt mondta egyszer egy idős bácsi,hogy "nagy disznó az akinek minden nap fürödnie kel".
De ezt nem vedd sértésnek.
Elég ha egy edény van az ajtó előtt amiben valami fertőtlenítő szer van.És mielőtt bemész,bele lépsz az edénybe.Kérdezd Doposapát.Ő tudja mit kel az edénybe tenni.Mert neki is van a madarak ajtaja előtt.Legalább is utolsó látogatásomnál volt.
Krissz.

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 feb. 28, 16:06 
Megdöbbenve olvasom ezeket a sorokat amiket itt irtok :shock: :shock: . az eggytik helyen 2500ft máshol meg ingyenes a kiállitáson való részvátel, hát egyszerüen hihetetlen mennyire servezetlenül mennek a dolgok felétek ( neharagudjatok ..csak őszinte voltam . :oops: ), nem kell itt kitalálni semmi rendszert hiszen azt már régen kitalálták ( nézd a VB nevezésti rendszert!!)
Ahogy EL is irta sok pényz kell egy kiállitás szervezéséhez ez tény ( ezt csak azok tudják akik belemennek egy ilyen buli szervezésbe és a pényz még nem is minden)a tagdji persze semmire nem elég ..igaz nálunk ez kicsit drágább mint az emlitett 2010 -re 3000FT ( dinárban persze) mivel nekünk van 70-80 tagunk ez egy elég szép pényz de valójába nemsok mindenre elég. Nálunk minden olyan kiállitásra az egyesület biztositja az utiköltségeket ahova legalább 50 madár van benevezve, bárhol is legyen ez megrendezve.De a nevezési dijat mindenki maga álja és ez 100din ( 300Ft ) természetesen madaranként és ezért a pényzért minden madár KÜLÖN !!!!! kalitban van elhelyezve , jár érte az osztályzati lap!!! enni inni kap .....
A szervező ebből a pényzből kell hogy bizositja a birót ( madaranként 15 din (45Ft) birálatra + utiköltség + napidij !!!! ) termet, dijjakat,vendégeknek szállást.........szóval ez mind sok sok pényz( higgyétek el könnyebb leperkálni akármennyi nevezési dijjat mint megszervezni egy kiállitást!!!!!
Marcsi !! nem értem az irásodban hogy mit árt teneked hogy egy LÉGTÉRBEN voltak a madarak galambokkal , baromfival......nálunk ez igy mőködik amióta világ a világ és senkinek soha nem ártott a másik sőt ha jön egy látogató a belépődijáért egy egész délutáni programot kap láthat nyulakat, baromfit , fácánokat, galambokat, hüllőket, ..és persze madarakat is szóval a pényzért kap egy csomó élményt.
A mi kiállitásainkon kb 3000-3500 kisállat van kiállitva összesen úgyhogy mindenki talál magénak valami érdekeset.
A CSARNOK GALAMBOKKAL , BAROMFIVAL ÉS ALUL A MADARAK

Kép
de bizony egy ilyen rendezvény kb 8-10ezer EUR ( 2 mil.Ft) csak a csarnok napi bérlete 1000EUR ésatöbbi ésatöbbi....tremészetesen vannak támogatók mert külömben lehetetlen volna megszervezni egy ilyen rendezvényt na de azok se csak úgy beszálnak az ablakon ...

Kép
MADARS RÉSZLEG :wink:
ÜDV ROBY

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2010 feb. 28, 15:53 
Szega berenyibela !

Örülök, hogy tavalyi kiállításunkról kellemes szájízzel távoztál, és asszem senki tyúkszemére nem léptél (vagy csak nékem nem merték mondani...).
Természetesen idén is szeretetel látunk és várunk !

Baráti üdvözlettel:

Cserna Zoli

alias

canary1

Hozzászólás 2010 feb. 28, 14:47 
Szerintem megoldás lehetne, ha az mdosz(nem a dietetikusk szövetsége :lol: ), ha már nem szervez országos bajnokságot, kiadná az erre érdeklődést mutató kisebb/nagyobb helyi egyesületeknek az egyes szekciók kiállításait. Megadva nekik a rangot azzal. h ŐK adhassák oda a bajnoki címeket.

Amint látjátok én is a kiállítások mellett vagyok elkötelezve, de látom a nehézségeit is Akár anyagi oldalról vizsgáljuk, akár az emberi tényezőket vesszük figyelembe.Néha még klubbon belül is, ahogy az EL is megfogalmazta.

Nagyon kellemes tapasztalatom volt ugyanakkor SZFváron tavaly. Elmentem én is börzézni a helyiek kiállítására! De mivel csak pár órára maradtam, nem akarták elfogadni a helypénzt a börzére. Vettem hát még pár belépőt, hogy visszaállitsam a lelki békémet. Jól sikerült az üzlet is, mert szerencsére olyan madarakat vittem amik ott nem voltak, még cseréltünk is jószágot. Mindenki kedves volt és én sem léptem senkinek a tyúkszemére(remélem).
Ilyen is van

Hozzászólás 2010 feb. 26, 19:12 
eszterolajos írta:
Lassan arra a következtetésre kell jutni, hogy a gazdagok hobbija lesz a madarászat, csak azok tudnak érvényesülni akiknek a zsebe is bírja.

Üdvözletem Lajosbának.Ezzel a mondattal mindenkinek egyet kel értenie.Sajnos :55:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 feb. 26, 10:35 
Sziasztok !

Azt azért senki se felejtse el, hogy korábban a kiállítási helységeket legtöbbszőr ingyen adták a madarászok részére, most meg rendesen megnőtt mindenkinek a marka, bőven fér bele a :
- teremdíj,
- takarítási bér,
- fertőtlenítési összeg,
- bírók költségei,
- díjjak, és az átadó ünepség költségei,
- szállítási, szállás költségek, stb.

mindezeket a rendezőknek és a nevező madarászoknak kell fizetni, mert a rendezőket sem igen támogatják a szponzorok, ha meg igen az többnyire személyekhez kötödik.
Így nem csoda, hogy az egyesületek is számolnak és a lehetőségükhöz mérten kérnek hozzájárulásokat.

Jelenleg egy közepesnek mondható egyesületi kiállítás, mely megközelíti a 2oo madár egyedszámot az cca. 12o - 15o ezer Forintból hozható ki. Aztán az egyesület vezetőjének és tagságának kapcsolataitól függ, hogy ténylegesen mennyi költséget tud megtakarítani és szponzorokkal kifizettetni. Végül ez határozza meg, hogy mennyivel kell a nevező madarászoknak hozzájárúlnia.

Az egyesületek forrásai egyre csak apadnak, többnyire 1 - 2 ezer Ft a tagdíj, ami egy mai átlagos 2o fős egyesületnél 2o, vagy max. 4o ezer Forintot tesz ki, ebből aztán ember legyen a talpán aki kihoz egy jó kiállítást.
Ahhoz, hogy jó legyen a rendezvény, vagy nagy taglétszámú egyesület, vagy nagyobb összegű tagdíj szükséges.( legalább évi 1o ezer Ft/fő.) Ezt meg a tagok nem mindenhol tolerálják.
Ha meg szisztematikusan törekszik az egyesületi vezetés megteremteni a lehetőségeket, ott mindég lesz olyan belül, vagy kívűlálló aki rosszindulatúan fog fel mindent és terjeszteni fogja a hülyeségeit, mint ahogy ez tapasztalható a jelen madarászatában is.

Na ennyit a lehetőségekről és a költségek csökkentéséről és más szervezetek tevékenységéről.
Lassan arra a következtetésre kell jutni, hogy a gazdagok hobbija lesz a madarászat, csak azok tudnak érvényesülni akiknek a zsebe is bírja.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 feb. 26, 8:44 
Helló!!!

Biztosan vannak ilyenek is, de akkor Ti biztos rossz helyre akartok menni. De adalékként: Mi nem szedünk egyetlen forint nevezési díjat sem, és mégis a kiállításunkra arról érdeklődik, hogy lehet-e ott madarat eladni, mert Ő csak árúlni szeretne.Tisztában vagyok azzal, hogy a madarászok jelentős része nem milliomos, és még nevezési díj nélkül is jelentős anyagi terheket ró egy kiállítás a madarászra, de az már csak egy kicsivel lenne több, ha a börzézés mellett esetleg ki is állítana.Ja, és a börzéken látottakról már nem is merek nyilatkozni,mert azt aztán már megmagyarázni úgy sem tudná nekem senki.( De a látottak önmagukért beszélnek.)
Azért azt mégis furcsállom, hogy már "cégek" (akik minden bizonnyal anyagi érdekeltségűek) szervezik ezeket a rendezvényeket. Természetesen azért, mert erre van igény. De szerintem önmagában a börzézés még nem feltételez - jelen esetben- madarászatot.
Részemről ennyi, és ezzel nem is kell feltétlenül egytérteni.
U.i.: Nekem csak az nem szimpatikus, hogy sokaknak ez jelenti a MADARÁSZATOT! (Természetesen biztos, hogy ennek számtalan oka lehet, de nálunk ez a jellemző, és ez szerintem tény. (Sajnos))

Mindenkinek sikeres madarászást.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 25, 12:24 
2500.- / kalit az meglehetősen kib... kibabrálás. Lehet nem is akarták, hogy bárki menjen azért mondtak ekkora árat? Vagy nincs elég hely és így próbálták csökkenteni a kiállítókat? Akárhogy is, én oda még nézőnek sem mennék... :(

Hozzászólás 2010 feb. 25, 11:39 
Krissz írta:
Ehez csak annyit fűznék hozzá,hogy a kiállítás se hozhat olyan keveset,mert nemrég akartam madarakat vinni kiállítani de közölték,hogy 2500ft/kalit.Mondtam köszönöm nem kérek belőle.Ha összeszámolom,hogy útiköltség+orvosi papír+3-4 kalit akkor már nem is érdekel.A börzén legalább vissza is jön valami.Én örülök,hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a börzékre.
Elnézést ha valakit ezzel megsértettem.

Ezzel a véleménnyel teljesen egyetértek! :salut:

Hozzászólás 2010 feb. 25, 11:13 
Ehez csak annyit fűznék hozzá,hogy a kiállítás se hozhat olyan keveset,mert nemrég akartam madarakat vinni kiállítani de közölték,hogy 2500ft/kalit.Mondtam köszönöm nem kérek belőle.Ha összeszámolom,hogy útiköltség+orvosi papír+3-4 kalit akkor már nem is érdekel.A börzén legalább vissza is jön valami.Én örülök,hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a börzékre.
Elnézést ha valakit ezzel megsértettem.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 10:37 
Helló!!

K.... jó üzlet lehet ez a sok börze, mert az eseménynaptárban még hely sem jut a kiállításunknak.(!!!) Ez is mutatja, hogy milyen szinten van a madarászatunk. (Is.)
:41:

Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2010 feb. 23, 19:43 
jucusss írta:
sziasztok
igen akkor lesz a börze

Itt az egész évi program fent van, Monor börze: www.mgksz.hu

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2010 feb. 23, 16:33 
sziasztok
igen akkor lesz a börze

Hozzászólás 2010 feb. 23, 16:29 
Azért nézz vissza később ,nehogy félre informáljalak.
Talán jön valaki és megerősíti.-)

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 23, 16:27 
Köszi a gyors választ.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 16:26 
Szia !
Monor 2010,márc.14
Én így tudom!

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 23, 16:19 
Szaisztok! Az eseménynaptárba nem találtam a monori bőrzét. Mikor lesz?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 61  Következő