Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 márc. 1, 15:40 
Tommy jó lett a videód! Már néztem a másik topikba is! ügyes :)
Mi újság a jákóval? Hol tartasz a vásárlással?

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 márc. 1, 15:29 
http://www.youtube.com/watch?v=txsYwfaF0sc

My parrots :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 1, 15:02 
Tamás köszönöm a javaslatod. Utánanéztem a neten és az Én madaraimnak a Hemavit Gold Vital lesz a legjobb. Ezt a madárdoktort pedig eltüntetem.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 1, 13:55 
Betty írta:
Te adsz neki a vízbe vitamint? Én vettem egy cseppet madárdoktor a neve és azt írja, hogy használatával megakadályozható a tollcsípkedés. Emellett vannak benne vitaminok (c, B vitamin, lizin, metionin + aminosav).

Na, ez az a készítmény amiről mindenkit lebeszélek. Ugyanis nem ér az egy .. öö.. kutyagumit se! Nem véletlen olcsó. Nézd meg egy profibb vitamin összetételét.. és nézd meg mit írnak azon a "csodaszeren". Semmit. Sem az arányokat sem a pontos összetételt. Csak mintegy megemlítik mi van benne, persze mindenre jó + örök élet. Hidd el ha kidobod azzal segítesz a legtöbbet, mert max mint placebo működik, de talán inkább árt (hiszen ki tudja pontosan mi és milyen arányokban van benne).

Ha megfelelő vitamint akarsz akkor Nekton-S vagy HeMaVit Gold Vital (esetleg Hamavit Gold Feder) vagy Omni-vit. Azt hiszem a kecskepapagáj topikban volt még egy nagyon jó olasz készítmény a Anpro aminovet solutio. Csak azt nehéz beszerezni, mert mindössze egyetlen cég foglalkozik a behozatalával.

Hozzászólás 2010 márc. 1, 12:40 
Betty írta:
Én még nem kóstoltam ezt a mézet. Az akácméz nem jó nekik?
Jahh és narancsot adtál már neki? van itthon nagyon finom édes narancs, lehet megpróbálkozok vele.

Mindegyik méz hasznos a szervezetnek, ha igazi..mert már azt is pancsolják! Adj nekik citromot is meg persze a narancsot is eszi, tegnap írta a Józsi hogy eszik azt is. Ma adtam neki 1 karikát, nézni sem bírtam ahogy rágcsálta.. :lol: Tupek kap 1 nap 1x 1 fél diót is. Még szerencse,hogy van 2 nagy Diófa a kertben. :) Adok neki naponta egy falatnyi lágyeleséget is amit a kis Rollerkanárik, meg a kis Zebrapintyek kapnak.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 1, 12:12 
Én még nem kóstoltam ezt a mézet. Az akácméz nem jó nekik?
Jahh és narancsot adtál már neki? van itthon nagyon finom édes narancs, lehet megpróbálkozok vele.

Hozzászólás 2010 márc. 1, 12:08 
Betty írta:
A mézben nagyon sok a vitamin. Ezt hol szerzed be? Állagát tekintve ugyanolyan mint a többi méz gondolom. Lenyalogatja az újjadról vagy a gyümölcsre téve adod neki?

Van egy drogéria itt a közelben ott veszem. Odamegyek a kalithoz, mondom-kapsz finomat-azt már ilyenkor tudja, hogy át akarom verni.. :) Eszek előtte a mézből kiskanállal,(ezt a mézet szeretem a legjobban, olyan szeszes almás mellékíze van..:) ) és kínálom öt is. Előszőr nagyon rázogatta a fejét mikor megnyalta, nem is eröltettem tovább. Másodszorra már többet lenyalogatott a kiskanálról,és most már szívesen fogadja.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 1, 12:01 
A mézben nagyon sok a vitamin. Ezt hol szerzed be? Állagát tekintve ugyanolyan mint a többi méz gondolom. Lenyalogatja az újjadról vagy a gyümölcsre téve adod neki?

Hozzászólás 2010 márc. 1, 11:53 
Betty írta:
Te adsz neki a vízbe vitamint? Én vettem egy cseppet madárdoktor a neve és azt írja, hogy használatával megakadályozható a tollcsípkedés. Emellett vannak benne vitaminok (c, B vitamin, lizin, metionin + aminosav).
Ki tudja igazat írnak-e rajta!

Nem adok ha nem muszály, kap gyümölcsöt zöldséget, néha sikerül csíráztatni magokat akkor azt is eszi.. :) Kap egy csipetnyi propoliszos virágporos mézet úgy 3x4x hetente.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 1, 11:30 
Ki tudja igazat írnak-e rajta!

Hozzászólás 2010 márc. 1, 11:03 
Betty írta:
Én tegnap Edét fürdettem kicsit meg...elég jól tűrte, viszont Emma hallani sem akar a mosdásról. Most éppen az itatóba mossa a lábát.

A könyvben azt olvastam, hogy a jákók elég keveset isznak. Én nem ezt tapasztaltam...csak úgy kortyolják a jó kis friss vizet :)

Laci Én meg úgy vagyok a tápszerrel, hogy amíg csak lehet adom Edének, mert így közel enged magához és persze Emma is odajön ilyenkor és ő is kéri a kaját. Remélem max két hét és ede is elfogad :)

Tupek is elég iszákos... :) Szerintem is jó ötlet, hogy adod még a tápot mindkettőnek! Hamar megszokja majd az új helyet Ede is, csak ő talán nem annyira simulékony típus.. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 1, 10:45 
Én tegnap Edét fürdettem kicsit meg...elég jól tűrte, viszont Emma hallani sem akar a mosdásról. Most éppen az itatóba mossa a lábát.

A könyvben azt olvastam, hogy a jákók elég keveset isznak. Én nem ezt tapasztaltam...csak úgy kortyolják a jó kis friss vizet :)

Laci Én meg úgy vagyok a tápszerrel, hogy amíg csak lehet adom Edének, mert így közel enged magához és persze Emma is odajön ilyenkor és ő is kéri a kaját. Remélem max két hét és ede is elfogad :)

Hozzászólás 2010 feb. 28, 20:00 
Betty írta:
De drága! :) így hagyja magát, hogy lepermetezd és utána megszárítsd? Én még óvatos vagyok velük a vízzel, mert nem nagyon csípte Emma. Edét még nem próbáltam lefújni. De ha már fürdésről van szó...megpróbálkozok náluk egy kis permettel :)

Csak lassan.. :) azért Tupek sem imádja, de mondom neki, hogy egy héten 3x4x azért illik lábat mosni.. :lol: Most gágog, mert várja a tápot..tegnap már nem kapott..lassan leszoktatom róla.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 28, 19:53 
De drága! :) így hagyja magát, hogy lepermetezd és utána megszárítsd? Én még óvatos vagyok velük a vízzel, mert nem nagyon csípte Emma. Edét még nem próbáltam lefújni. De ha már fürdésről van szó...megpróbálkozok náluk egy kis permettel :)

Hozzászólás 2010 feb. 28, 19:36 
A ma esti tisztálkodás... :)

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 28, 18:47 
Betty írta:
Lehet jó lesz majd más kisebb madárnak. Egyébként Én szereltem össze egyedül 2 óra alatt :) nem örülnék, ha most szét kéne szedni... :)
Sokan az amazont teszik a jákó mellé társnak, bár az sem olcsó. Nekem, ha egyedül lett volna, egy nimfát és egy kanárit tettem volna a kalitja mellé. szerintem ellettek volna hármasban is. Bántaná szerinted Tupek a mellé helyezett madarat?

Ügyes vagy! :) Szétszerelni még hamarabb sikerülne! Igen láttam már én is Amazonnal együtt, szoktatás kérdése bizonyára..Jujj Nimfával ki lehet űzni engem a világból.. :D nem bírom elviselni a hangját.Persze, hogy terrorizálná a kisebbeket, idegesítené, ha valamilyen aktív madárka ugrálna mellette. Zebrapintyek most is vannak a kalitja mellett, a Zebrák már nem félnek tőle, Tupek meg keresztül néz rajtuk, mintha ott sem lennének... :) Lehet tavasszal, nyár elején szerzek egy fiatal Mátyást,külön kalitban melléje, azzal eldiskurálhat :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 28, 18:23 
Lehet jó lesz majd más kisebb madárnak. Egyébként Én szereltem össze egyedül 2 óra alatt :) nem örülnék, ha most szét kéne szedni... :)
Sokan az amazont teszik a jákó mellé társnak, bár az sem olcsó. Nekem, ha egyedül lett volna, egy nimfát és egy kanárit tettem volna a kalitja mellé. szerintem ellettek volna hármasban is. Bántaná szerinted Tupek a mellé helyezett madarat?

Hozzászólás 2010 feb. 28, 16:48 
Betty írta:
Laci, bízok benne Én is, hogy jól ki fognak jönni egymással. Az az igazság, hogy a kalitjukat lehet el kellesz adnom, mert ha kész a helyük erre nem lesz szükségünk.
Te tervezel majd párt Tupek mellé?

Szerintem hagyd meg a kalitot, jól jöhet még, asszem szét lehet szerelni(?) és akkor kis helyen elfér! Valamikor azért vettem a vadonfogottakat, mert szerettem volna tenyészteni őket, de akkor nem tudtam velük eleget foglalkozni. Most nincs lehetőségem párt szerezni neki, talán egy más fajta madarat szerzek mellé, hogy ne érezze magát egyedül. Persze nem egy kalitkában tartanám őket... :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 28, 16:41 
Laci, bízok benne Én is, hogy jól ki fognak jönni egymással. Az az igazság, hogy a kalitjukat lehet el kellesz adnom, mert ha kész a helyük erre nem lesz szükségünk.
Te tervezel majd párt Tupek mellé?

Hozzászólás 2010 feb. 28, 13:38 
Betty írta:
Skrachlaci írta:
Betty, én nagyon sok mindenhez értek, bár most semmi sem jut eszembe így hírtelen, hogy mihez is... :lol: Barkácsoláshoz biztosan nem, kész paneleket raktam össze, a tartó keretet ugyan én készítettem, de az szerencsére nem láccik... :lol: :lol: Viszont jó óccsó volt, a paneleket két marék Zebrapintyért cseréltem! :)

Lényeg, hogy ügyesen van összerakva! Az meg külön jó, hogy ócccsó is volt :mrgreen:
Tupeknál az a köteles megoldásod nagyon tetszik. Sajnos az Én madaraim ebben a kalitban amit most vettem nekik, szűkösen vannak, így egy-két héten belül megkapnak egy 2m*3m-es helyiséget. Olyan kb mint amilyen Józsinál van a fenti helyiségben.
Pár fotó a nászutas párról.. :D A 3. képen látható, hogy Ede már hagyta magát simogatni!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Nagyon jól néznek ki így párban! :) Remélem jól harmonizáló, termékeny felnőttek lesznek majd! Egy külön helyiségük lesz!? Az profi, komolyan alapozod a "dolgokat" ! Örülök neki!
:salut: :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 148  Következő