Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 2, 8:35 
Sziasztok !
Az Endrúval értek egyet.. Az atkával kapcsolatban lehet igazsága, a műtojásokkal is egyetértek. Talán még annyit, hogy a tojglit ha megfogjuk akkor a két hegyénél szabad és nem az oldalánál !...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 2, 7:25 
Sziasztok!
Gondoltam írok valami okosat :lol: !
A kalit rácsot két dolog miatt szokták rágni a madarak.
Az első az,hogy valószínű kajamaradék van a rácson.
Vagy a madártól ami ráugrál a rácsra vagy a rács közé dugott almától stb...A másik meg az atkák jelenléte a kalitkában.Nem muszáj szabad szemmel látni őket.A kikelésük után még nem láthatók de már mászkálnak minden felé.Én el kezdeném keresni a jelét a pálcavégekben meg az itató-etető környékén mert ha elszaporodik piszkos nagy pusztítást tud véghez vinni.
Ha lesúroljátok a rácsot domestossal általában a rácsrágás megszűnik.
Más.A mű tojás használata kötelező.Nagyon kevés kanári tojó van ami a 2-3 napos különbséggel kelt fiókákat rendesen eteti.Ha hagyod szétnőni a fiókákat akkor halálra ítéled a fészekalj felét.A tojás töréstől nem kell félni.Mikor már hármat összetörsz egyhuzamban akkor előveszed a kiskanalat és azzal veszed ki a fészekből őket :lol: .
Nálam 14 tojóból 12 megtojt.Kettőnél nem lettek szemesek a tojások(azonnal kidobtam,majd pihennek nyáron)a többi vagy még tojik vagy kotlik éppen.Viszont 2 tojó még mindig várja a kökényvirágzást ami roppantul idegesít.Szerintem idén [cenzúrázva] évük lesz.Nálam tavaly és tavaly előtt jó volt úgyhogy időszerű egy kis cumi is a tenyésztésben :lol: .Nem tudom miért vannak ilyen évek is mikor mindent megteszünk a madarainkért.Több tenyésztővel beszéltem akiknél hasonlóan szarul indul az év.Lehet,hogy ettől a hülye időjárástól diliznek be a madarak.Biztos nekik is fáj a fejük a sok frontátvonulástól :lol: .Szerintetek miért van ez?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 1, 23:59 
Gabesz írta:
.
doromboló írta:
gondolom csak viccből írta mert harapok ! :twisted:

:75: nem viccből írta... :89:

Má'mérne viccből írta volna, vélem egyetemben?!? :shock:

...különben ezt a q...a keresőt még én sem jöttem rá hogyan kell használni, pedig itt a hatszázhuszonháromezernégyszázhatvankét rolleres oldal közt néha már szükségem lett volna rá.

--------------------------------------------------------

A rigóim néhány kivétel nélkül még mindig pihiznek. Szégyenszemre úgy néz ki, a totál kezdő, mindenféle címtől, mindenféle'koszorútól mentes Nándor fiam lizardjai simán beelőznek. :evil:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 1, 22:54 
Gabesz írta:
...na várjá má akkor egy szóra :lol: Szovel, igen, volt pici. Még az elején, mikor na... itt már mindenki tudja. Nem szedtem ki a tojásokat stb. Akkor rendszerint az utolsó megmurdelt, vagy a papa etette és mögmaradt. Hanem volt olyan pont tavaly, hogy áttettem fiókát másik fészekbe mert a mama nem etette. Ez a csóró meg akkora volt, mint a kakukkfióka a sok pici közt, mikor azok is kikeltek. A nagyot reggel és este én etettem, nappal a pótmama. Egész szépen felcseperedett mikor ismét egy nagy bakit csináltam: leválasztáskor a picikkel együtt beraktam a papát is a külön kalitba, az meg a nagyobbik fiókát háttérbe szorította, merthogy az hamarabb lett önálló és leválasztva... Elpusztult szegény, mire észrevettem a bajt. Persze, csináltam már olyan ökörséget is kínomban, hogy a zebrákkal próbálkoztam neveltetni odahagyott fiókákat, persze, nem élték túl a kísérletet :evil: (pedig majdnem-majdnem sikerült átvernem a zebrákat :lol: ...). Szovel az a fajta vagyok, akinek nem felel meg más hibájából tanulni, nekem okvetlen a saját bőrömön kell minden rosszat kitapasztalni :roll: .

Na mosmá tényleg mentem :lol: !
Pápá!

Tény hogy nem véletlenű tanáták ki a műtojást..van rizikó, szemfülesnek köll lenni! Na de énse én lennék ha mindent a passzus szerint csinánék! :D

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 1, 22:36 
...na várjá má akkor egy szóra :lol: Szovel, igen, volt pici. Még az elején, mikor na... itt már mindenki tudja. Nem szedtem ki a tojásokat stb. Akkor rendszerint az utolsó megmurdelt, vagy a papa etette és mögmaradt. Hanem volt olyan pont tavaly, hogy áttettem fiókát másik fészekbe mert a mama nem etette. Ez a csóró meg akkora volt, mint a kakukkfióka a sok pici közt, mikor azok is kikeltek. A nagyot reggel és este én etettem, nappal a pótmama. Egész szépen felcseperedett mikor ismét egy nagy bakit csináltam: leválasztáskor a picikkel együtt beraktam a papát is a külön kalitba, az meg a nagyobbik fiókát háttérbe szorította, merthogy az hamarabb lett önálló és leválasztva... Elpusztult szegény, mire észrevettem a bajt. Persze, csináltam már olyan ökörséget is kínomban, hogy a zebrákkal próbálkoztam neveltetni odahagyott fiókákat, persze, nem élték túl a kísérletet :evil: (pedig majdnem-majdnem sikerült átvernem a zebrákat :lol: ...). Szovel az a fajta vagyok, akinek nem felel meg más hibájából tanulni, nekem okvetlen a saját bőrömön kell minden rosszat kitapasztalni :roll: .

Na mosmá tényleg mentem :lol: !
Pápá!

Hozzászólás 2010 márc. 1, 22:25 
Gabesz írta:
...és akkor a tojások sem törtek össze, míg kihalásztad a fészekből :D .
Skrachlaci írta:
Mindíg csak jól etető tojókat hagytam meg.
Idézet:
Aha, szóval ez a titok! Nálam biza volt pici kotorék... :roll:

No, akkor jó éjt nektek!
Pussz, Gabesz

No, és elpusztult a pici vagy megmaradt, csak pici lett? :)

Jóccakát Gabesz!

Hozzászólás 2010 márc. 1, 22:23 
...és akkor a tojások sem törtek össze, míg kihalásztad a fészekből :D .
[quote="Skrachlaci"]Mindíg csak jól etető tojókat hagytam meg.[quote]
Aha, szóval ez a titok! Nálam biza volt pici kotorék... :roll:

No, akkor jó éjt nektek!
Pussz, Gabesz

Hozzászólás 2010 márc. 1, 22:07 
Gabesz írta:
Skrachlaci írta:
Kelnek sorban a kicsik a kihűlt tojásokból... :) Négyből három, minden nap egy idáig..

Miért az az egy-egy nap különbség a fiak közt? Az utolsó kis kotorék nagyon elmaradott lesz...

Nem teszek be műtojást, eddig nekem még egy sem pusztult el a kelés különbség miatt. Mégcsak nagyság beli különbséget sem tapasztaltam mire a vedlést befejezték. Mindíg csak jól etető tojókat hagytam meg. Amikor Glosterrel foglalkoztam, azok között volt mit szelektálni mert sok nem akart etetni...

Hozzászólás 2010 márc. 1, 21:58 
Skrachlaci írta:
Kelnek sorban a kicsik a kihűlt tojásokból... :) Négyből három, minden nap egy idáig..

Miért az az egy-egy nap különbség a fiak közt? Az utolsó kis kotorék nagyon elmaradott lesz...

Hozzászólás 2010 márc. 1, 21:49 
Kelnek sorban a kicsik a kihűlt tojásokból... :) Négyből három, minden nap egy idáig.. :) Most már megnézem ki is azapja meg azanyja, :) osztán nemsoká felnyálazom a gyűrűket rájuk. A négy megmaradt tojómból egy nem marad tenyészetbe, piszokul tépdesős, nyugtalan madár. Így 3 tojótól lesz majd valamennyi fióka...

Hozzászólás 2010 márc. 1, 21:10 
Hí, azt a leborult szivarvégit ennek a citromszagú világnak! TE MONA!!!!! hunn a csudában vagy? Skypod nincs?????? Má mióta vadászom itt a zembereket körbe karikába, ezeréve nem gyüssz ide, s most tessék. A boszierő... :lol: Kapcs be, plíz!

Hozzászólás 2010 márc. 1, 20:54 
Köszönöm Mátyásom,tényleg nem kell engem kímélni,nem fogok sírni ha bántanak! :wink:
A lényeg, hogy azért féltem kicsit,mert azt vártam, hogy jól kioktattok amiért nem tudom miért csinálják ezt a madaraim.
Gondoltam majd azt a választ kapom, hogy: ejnye bejnye hát ezt tudnod kéne,hogy ilyet ...ért csinálnak a verebek! :twisted:
De megnyugodtam,hisz Ti sem tudjátok egyértelműen...akkor ezek szerint nem követtem el nagy hibát. :35:

Hozzászólás 2010 márc. 1, 20:45 
Te Marcsikám, azt a 4 tojást ha kell, üld meg te (nehogy megharagudj ám :wink: ), mert a Smeták nagyon tud, annak a kölykeivel tuti sikered lesz a vörsönyön!!! :79:

Hozzászólás 2010 márc. 1, 18:36 
Látjátok Feleim!!!!!

Így szeretlek benneteket, jókedvűen, vidáman. Az Umarcsit csak cseszegessétek és megszokja, felveszi a kesztyűt. Nem úgy néz ki, mint aki nem tudna vissza válaszolni. Még nincs edzésben. Neki már elkezdődött a felkészülési időszak. Évvégén verseny!!!!!!!

Marcsika, mea kulpa. de téged is így szeretünk. AKI emberi tulajdonságokkal ruházza fel kis kedvenceit. és néha írígyellek is érte.

Sőőőőttttt, mint KOZSÓ,mi rolleresek is a SZERETETÜNKEL BÜNTETJÜK az ellenségeinket is.

HA valaki nem ért velem egyet, és eretnek tanaimért megégetnétek, hát vállalom.

Hol a pics... van egy etológus az tudná."pótcselekvés" A természetben biztos lenne ezer dolga a madárnak, pl, táplálék keresés, ragadozók elöl bujkálni, köröm rágás, a haját csavargatni, .................. vakargatni.

Hozzászólás 2010 márc. 1, 16:46 
Nem eteti az tuti !...Hanem közel egymás csőréhez csattogtatják finoman a csőrüket és pörgetik a nyelvüket...Ez a bunyó előtti álapot !...Ha viszont nagyon kövérek akkor nem foglalkoznak egymással, vagy ha túl fiatalkák, esetleg együtt voltak gyerekek...Akkor is balhé lesz csak kicsit későb.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 feb. 28, 20:27 
Gabesz írta:
Jesszusom, be lementél komolyba! :shock: Mit etté??? :alien:

Rizst :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 28, 20:26 
Jesszusom, be lementél komolyba! :shock: Mit etté??? :alien:

Hozzászólás 2010 feb. 28, 19:14 
Még annyit csak az előbbiekhez,hogy kedves főtyúkanyóm Te legalább annyiszor ajánlottad, hogy mit hol lehet visszaolvasni mint, ha nem többször, tehát nem kellett volna most ez a bemagyarázkodás ! :twisted: Egyébként meg mindketten kutyások is vagyunk tehát kizárt hogy egymás ellen beizéljünk !... :shock:
A drótrágásról meg csak okoskodások vannak,...Különfélék bizonyítva azonban egyik sincs de nincs is igazán jelentősége...Arra is gondoltam,hogy talán vashiány,...de valószínűbb,hogy csak játék. Viszont a gyűrűrágásnál sokkal jobb mert az szánalmas látvánnyá tud fajulni, sőt versenyre azt a madarat nem is lehet vinni !...Ellent kell mondanom most a Necusnak is, ugyanis most ne tedd be a kócmadzagot mert pont azzal szoktatod rá a tépésre, és később ha már nem lesz madzag már hiányozni fog neki aztán kikezdi a társait. Ezt a madzag dolgot egyébként én találtam ki fácánoknál 30 évvel ezelőtt és el is terjedt elég jól a tenyésztelepeken ahol a kannibalizmust a nevelőtápok fehérjekoncentrációjának emelésével nem tudtuk-ták megszüntetni. Ezt próbáltam ki a kanáriknál is amelyikek elkezdték csípni a másikat,de csak akkor és nem fordítva !.. :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 28, 18:41 
Csinálhatja unalom űzésből is, tetszik neki,hogy zörög...nekem is volt 2 rágcsálósom. Az egyik most egy tojó mellett van, úgy tűnik az egyéb szórakozási lehetőségek feledtették vele egyenlőre ezt a rossz szokást. A másikat áttettem egy lejjebb levő kalitba, így most az sem zörög. Gondolkodtam már rajta én is mitől lehet, ..ásványi anyagokat, szépiát kapnak...nem látszik rajtuk semmi féle betegség jele..így sztem csak szórakoznak.[/quote]

Köszönöm,én is remélem,hogy csak rossz szokás.
Szépiájuk van,esznek,isznak,állandóan fürdenének,nem látom betegnek,vagy nyomottnak őket..sőt,túl aktívak is. :roll:
Tettem be nekik spárgát,de hozzá sem nyúlnak..csak a rács az a favorit. :twisted:

Figyelem akkor tovább,lehet tényleg csak unaloműzés. :95:

Hozzászólás 2010 feb. 28, 18:23 
.
doromboló írta:
gondolom csak viccből írta mert harapok ! :twisted:

:75: nem viccből írta... :89:

No, úton van egy kispasim 8) . Remélem épen, egészségesen meg is érkezik. Oz, have you noticed? :wink: És fájó szívvel ugyan, de elajándékoztam Fruzsinámat... Pedig pont most kezdett az édesem dalolászni! Megérintette a tavasz és olyan szép trillákat nyomott le, hogy öröm volt hallgatni! Pedig tojó :D . Csakhát... ugye, kicsi a hely.

Umarcsika, szépia is van bent, ugye? Tegyél cincálnivaló spárgát is. S ha rendesen esznek, ne is törődj a rácsrágással, hacsaaaak nem megszökni akarnak :shock: :lol:

Hát ennyit mára.
Puszi nektek!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 149  Következő