Sziasztok!
Gondoltam írok valami okosat

!
A kalit rácsot két dolog miatt szokták rágni a madarak.
Az első az,hogy valószínű kajamaradék van a rácson.
Vagy a madártól ami ráugrál a rácsra vagy a rács közé dugott almától stb...A másik meg az atkák jelenléte a kalitkában.Nem muszáj szabad szemmel látni őket.A kikelésük után még nem láthatók de már mászkálnak minden felé.Én el kezdeném keresni a jelét a pálcavégekben meg az itató-etető környékén mert ha elszaporodik piszkos nagy pusztítást tud véghez vinni.
Ha lesúroljátok a rácsot domestossal általában a rácsrágás megszűnik.
Más.A mű tojás használata kötelező.Nagyon kevés kanári tojó van ami a 2-3 napos különbséggel kelt fiókákat rendesen eteti.Ha hagyod szétnőni a fiókákat akkor halálra ítéled a fészekalj felét.A tojás töréstől nem kell félni.Mikor már hármat összetörsz egyhuzamban akkor előveszed a kiskanalat és azzal veszed ki a fészekből őket

.
Nálam 14 tojóból 12 megtojt.Kettőnél nem lettek szemesek a tojások(azonnal kidobtam,majd pihennek nyáron)a többi vagy még tojik vagy kotlik éppen.Viszont 2 tojó még mindig várja a kökényvirágzást ami roppantul idegesít.Szerintem idén [cenzúrázva] évük lesz.Nálam tavaly és tavaly előtt jó volt úgyhogy időszerű egy kis cumi is a tenyésztésben

.Nem tudom miért vannak ilyen évek is mikor mindent megteszünk a madarainkért.Több tenyésztővel beszéltem akiknél hasonlóan szarul indul az év.Lehet,hogy ettől a hülye időjárástól diliznek be a madarak.Biztos nekik is fáj a fejük a sok frontátvonulástól

.Szerintetek miért van ez?