Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 3, 8:25 
Ez is egy megoldás...
Amint Gabesz többet tud, mi is többet tudunk majd. :shock:
Aztán mindenki eldönti mi neki a kényelmes... :wink:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 márc. 3, 8:00 
Nem ismerem a részleteket és a gyűjtés sürgősségét sem, de szerintem jelenleg a kezdeményező és Mi is a felmérés stádiumában vagyunk.
A felajánlásokat egy határidő után összesítjük, és kikerűlve a "lefölőzőket" összeszedjük az adományokat, mondjuk az egyik Monori, vagy Szentesi börzén ( márciusi, vagy áprilisi)
A kiküldésére meg van megbízható Román rolleres aki mindkét börzére szinte minden alkalommal ellátogat. Ő meg közvetlenben eljuttathatja az elnök úrnak. Az átadást meg az átvétel összegét visszaigazolja a H-MNK vezetőjének.

Persze ez csak egy ötlet kivitelezését meg az adományozók közűl bárki megteheti.

Hozzászólás 2010 márc. 3, 7:33 
Gabesz!

Ha eurós bankszámlára utalunk, eurós bankszámláról, eurót akkor 5euró az átutalási költség, de amúgy összeg függő, de ez nem az az összeg. Ha gyűjtjük akkornem biztos hogy mindenki időben le tudja akasztani a zsét, pl per pill én se de mindjárt ünnep nap van (márc. 10) és akkor már igen. Amíg össze küldjük egy helyre a pénzt pl Lajos bának, az sincs ingyen. Én utalom, a közleményt meg majd lefordítod nekem. :wink:

Üdv,

Kynyoo

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 2, 23:11 
A romániai rolleres elnök személyes köszönetét fejezi ki a segítségért!!!

neco írta:
Kéne a szám, oszt az alábbiakra találj ki valamit Lajos Bátyám legyélszíves.

Külföldről pízt küldeni csak kicsit körülményes, de annál borsosabb, a franc a pofájukat! A western union posta 15 százalék kezelési költséget vesz le pl... Hanem, tekintettel arra, hogy szanaszét lakunk... mégiscsak a bankszámla a legkézenfekvőbb megoldás, vagy van jobb ötlet? Holnap konkrétumot is tudok majd mondani.

No, álmodjatok szépeket!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 2, 22:25 
Egy százas ugrik tőlem is. Kéne a szám, oszt az alábbiakra találj ki valamit Lajos Bátyám legyélszíves.

eszterolajos írta:
Egy százast én is elküldök, de ne külön külön küldözgessük, mert a banki átváltási költség nagyon megdobja a járulékos kiadásokat.

andré írta:
Marcsi!
Ennyi sületlen ....

...e'mmegatöbbi örülök, hogy kicsusszant végre valakiből. :wink:

Skrachlaci írta:
.....Teccik az énekük, de még mindíg nem az amit keresek.

De az (láttam én égni a tüzet a szemedben). Csak még nem vetted észre. Erre rá fogsz jönni november végén. :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 2, 20:49 
Kedves rollerosok!
Nagyon köszönöm a segítőkészségetek!

Most beszéltem telefonon Brezoi Nicolae úrral (rolleros, II. helyezett), akinek az elérhetősége volt kiírva a román rolleros fórumra (http://canaridecantec.freeforums.org/post215.html#p215). Azt mondja, hogy egyelőre közzétették a szándékukat és holnap fog számlaszámot nyitani e célra. Szóltam neki, hogy Ti is szeretnétek segíteni. Háláját fejezte ki! Még annyit mondott, hogy egy Pitesti (szintén rolleros tenyésztő) orvos az, aki az összeg felét állja. Tartom a kapcsolatot és amint megtudok valami okosat, ide kiírom.

A felhívás alapján kiegészíteném és helyesbíteném a Doromboló által leírtakat azzal, hogy Aurelian 38 éves betegnyugdíjas fiatalember, ki a 79 éves édesanyjával él. A többi úgy igaz szóról szóra, ahogy leírta.

Közben látom itt alattam, hogy két hozzászólás között-ami nálunk nem túl sok idő :lol: -belendült az akció.
Megható!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 márc. 2, 20:35 
Egy százast én is elküldök, de ne külön külön küldözgessük, mert a banki átváltási költség nagyon megdobja a járulékos kiadásokat.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 2, 20:25 
Nálunk most elég [cenzúrázva] az anyagi helyzet de 20 euróval én is beszállok.
A Gabesz küldje el PÜ-ben vagy rakja fel ide a számlaszámot!

Hozzászólás 2010 márc. 2, 20:22 
OK!

Dobjátok fel a bankszámlaszámot!

Kynyoo

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2010 márc. 2, 20:12 
Kedves Dorombi!

Egy százassal beszállok. Kérem a számot!

üdv

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 2, 20:05 
Báránykáim !..Mindenki aki él és mozog ! Kérek mindenkit figyeljen !
A Gabeszka tolmácsolt egy felhívást a Román testvérszervezetünk összefogásáról...
Az Aurelián mester egy szerencsétlen sorsú nagyon szegény körülmények között élő fiatal fiú akit az anyukája nevel mert gyermekkorában szánkóval vagy valamiféle gurulóval alácsúszott a vonat alá amelyik comközépen levágta a lábát !..........Ez a srác egy ajándékba kapott számítógéppel kommunikál többek között velünk is. Az ő madarai voltak a Kidu madarai után a másodikak és az övé volt a champion madár ! Szóval a műlába már használhatatlannávált és ráadásul egy özönvíz előtti dögnehéz szerszám volt. Az anyukája nem tudja megvenni az új, korszerűbb műlábat mert megélhetésre is alig telik !...A Román rolleresek meghirdettek egy adományozó programot. Nem kevés a lóvé, kereken 2800 euró. Ebből a srác orvosa álja a felét tehátmég 1400 eurót kellene összedobni. ...
Arra gondoltam,hogy mi is beszállhatnánk !?...Feri, Necó, André és én összedobhatnánk pár száz eurót ?!... Aki meg nincs úgy eleresztve 10-20 eiróval is beszálhatna.A Gabi megígérte, hogy megszerzi a számlaszámot és lecelebrálja az ügyet !....Számíthatok rátok ?...

Hozzászólás 2010 márc. 2, 20:01 
Idézet:
Én még emlékszem a versenyen a Béla által bemutatott hímeket mikor hallgattad és teljesen átjárt az érzés(a szemed vérben forgott a pupillád meg kitágult)...

:lol: :lol: A szép madárdal a mindenem..persze hogy kíváncsi vagyok a kis hímekre! (remélem lesz néhány..)

Hozzászólás 2010 márc. 2, 19:50 
Barátom!
Erről beszélek!
Még nem kapott el a versenyszellem.
Majd ha megszületnek az első igazán jó neked tetsző roller hímek!
Majd amikor ki akarod csalni belőlük a legjobb hangokat...
Na akkor majd megtudod mi a kitartás :lol:
Én még emlékszem a versenyen a Béla által bemutatott hímeket mikor hallgattad és teljesen átjárt az érzés(a szemed vérben forgott a pupillád meg kitágult)...
Másnap már beléptél az MNK-ba és rolleres lettél!!!
Nem szállsz te ki ebből a hajóból. :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 2, 19:19 
Idézet:
Laci!
Majd ha elkap a versenyszellem akkor nem a legjobban nevelő hímeket fogod meghagyni!
A legtöbb pontszámot elért hímekkel fogsz tenyészteni és ezen hímek lánytestvérével!
Hidd el pont ezek a madarak lesznek azok amik majd szarul nevelnek!!!
Azt még hozzá kell fűznöm,hogy te is nagyban madarászol!Nézz körül a madár szobádban és számold meg hány tenyészpárod van (minden féle madarat számolj össze ne csak a rollert) !

Vágom, mit mondasz, és igaz is. Itt a Rollereknél az ének lesz a vége, ami számít.. Kanárira értettem, hogy nem nyomom nagyban, van 4 hímem, meg 4 tojóm. Most ippeg Zebrából sok van, de ott is csak a legjobbak maradnak majd meg.Annyira nem hiszem, hogy bele tudok mélyedni a Rollerezésbe..mondtam is nektek az elején, én nemvok kitartó madarász..inkább hobbista. Ennél több párat nem tervezek.Teccik az énekük, de még mindíg nem az amit keresek.

Hozzászólás 2010 márc. 2, 19:07 
Laci!
Majd ha elkap a versenyszellem :lol: akkor nem a legjobban nevelő hímeket fogod meghagyni!
A legtöbb pontszámot elért hímekkel fogsz tenyészteni és ezen hímek lánytestvérével!
Hidd el pont ezek a madarak lesznek azok amik majd szarul nevelnek!!!
Azt még hozzá kell fűznöm,hogy te is nagyban madarászol!Nézz körül a madár szobádban és számold meg hány tenyészpárod van :lol:(minden féle madarat számolj össze ne csak a rollert) !
Marcsi!
Ennyi sületlen baromságot senki más nem tud összehordani a roller kanáriról!!!
Nekem mindegy mit magyarázol bele a madaraidba de szerintem nincs egy ember sem IDRE-n aki téged komolyan venne!
A hím kanárik nem köcsögölnek és nem kotlanak!!!
Amint elérik az ivaréretségüket elkezdik ölni egymást!Amikor te úgy látod,hogy puszilkodnak akkor épp az erejüket fitogtatják.
Ha a hím beül a fészekbe és forgatja a tojásokat nem a gyerekekkel beszélget hanem épp készül kilyukasztani azokat,hogy újra párosodhasson a tojóval.Tetszik nem tetszik a kanárik ilyenek(főleg a rollerre igaz)
Ezt a fajtát évszázadok óta arra szelektálják,hogy énekeljen a tojókkal meg egyedül neveltetnek.A te madaraid mitől lennének mások!
A műtojás meg azért kell még azoknak a tojóknak is amik nem kotlanak egyből,hogy az igazi tojásokat ne tedd ki a sérülés veszélyeinek.Ha a tojásokat bent hagyod akkor a tojó ráugrál rászarik ha beteszed a hímet párzani és megkergeti a tojót akkor összetörhetik stb...
Kicsit gondolkozz mielőtt írsz.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 2, 17:15 
Mondom,hogy ez az udvarlás csak most látszik annak mert nincsenek beizgulva, hisz a tojók sem kellettek nekik !...Abban a pillanatban, hogy megjön a kurelli kedvük ott szemkiverés lesz az tuti !...Amit etetésnek látsz nem az !..Hanem két közel tartott csőr csipereg ésmég a nyelvükis pörög...Ebből lesz majd,hogy belefog a csőrébe,vagy az orrába és onnan már indulhat is a balhé !

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 2, 12:22 
Gabesz írta:

Doromboló, Neco, vagy Valaki! Nincs meg véletlenül az Ozgur telefonszáma? Sürgös lenne...

Nekem nincs meg... :roll:

andré írta:
...A másik meg az atkák jelenléte a kalitkában....

No ez tényleg okos gondolat, ilyenkor valóban nyugtalanok a madarak, ennek érdemes utánanézni.

feketemarcsi írta:
Úgy tűnik nálam két hím a röpdében kissé "más" lett, mert ahelyett, hogy jól megkergetnék egymást, eteti egyik a másikat. :shock:

:shock: :cyclops: Marcsi! Tuti, hogy mindkettő hím?!....én ilyenről még nem hallottam, és nem is igazán tudom elképzelni. Két tojót még talán, de két hímet?!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 2, 10:34 
énö írta:
.
doromboló írta:
gondolom csak viccből írta mert harapok ! :twisted:

:75: nem viccből írta... :89:

...hogy harapjon, na! (jesszusom, le kell fordítsam... :roll: ) legyen mán kicsi eksön is :lol: :shock: No, de a poénkodás nem nekem való úgy lácccik :roll: eccer akarok, az sem jön be :alien:

neco írta:
...különben ezt a q...a keresőt még én sem jöttem rá hogyan kell használni, pedig itt a hatszázhuszonháromezernégyszázhatvankét rolleres oldal közt néha már szükségem lett volna rá...

Rákattansz a keresőre, beírod a keresendő kifejezést vagy ha szerzőre keresel, akkor az ő nevét. Keresés tárgyánál jelöld a "csak üzenetek szevegét", különben hozzászólások támával milliót fog kiadni... A többi beállítás oké.

Doromboló, Neco, vagy Valaki! Nincs meg véletlenül az Ozgur telefonszáma? Sürgös lenne...

Hozzászólás 2010 márc. 2, 9:09 
Még annyit a műtojgliról,hogy ahol "nagyban" kanáriznak, ott biztosan jobb eredményt lehet elérni számszerűleg műtojással. Nekem sosem volt 4-5 párnál több beállítva. Legtöbbszőr a hímet együtt hagyom a tojóval, etet ő is, a később kelt kicsik is jutnak elegendő kajához. Megfigyeltem pont tegnap, a hím lecicogja, óvatosan lezavarja a tojót, és ráetet ő is. Annyi, hogy a legjobb tojókat, és a jól nevelő nyugis hímeket kell meghagyni együtt. Persze ez 10-20 vagy még több párnál már nem lehet eredményes.

Hozzászólás 2010 márc. 2, 8:37 
doromboló írta:
Sziasztok !
Az Endrúval értek egyet.. Az atkával kapcsolatban lehet igazsága, a műtojásokkal is egyetértek. Talán még annyit, hogy a tojglit ha megfogjuk akkor a két hegyénél szabad és nem az oldalánál !...

Persze, én nem is vitatkozom azzal aki műtojást használ, de én maradok a bevált módszeremnél.. :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 149  Következő