Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Haga Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 márc. 8, 12:25 
andré írta:
Szia hagazs!
Egy kicsit bele pofáznék én is :lol: A kanáriknál a szédüléses tüneteket 3 dolog okozza általában:
-idegrendszert megtámadó szalmonella
-tojás rakás előtti szelén hiány
-B-vitamin hiány
A te esetedben az utóbbi kettőre tippelnék.
Egy madárhoz értő állatorvos segíthetne leginkább.
Ha írsz egy lakhelyet utána nézek kihez tudnád elvinni.

A 20. kerületben lakunk.. A kutya-macskákat a Gráfhoz visszük a 11. ker.-be. Úgy tudom ők mindenfélével foglalkoznak. Szerinted? Bár jó lenne ha a közelben is lenne valaki.
..
Külön raktam őket. A hím került a kicsi ketrecbe.. (sajnálom)
A tojón meg egyértelműen látszik hogy megviselte a "költözködés", mert egyértelműen inog a feje, szédül!

:-?
Köszönöm:)

Hozzászólás 2010 márc. 8, 12:20 
Infra lámpa?
Van olyanom.

Valódi név: Tomi

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:51 
Szia.Egyébként én még nem probáltam de sok helyen olvastam hogy ez kel tenni,állitolag meg nyukszik a madár is,meg szerintem etesd fehérjével.De ahogy andré is irta tojás rakás elött is lehet ez.tojás rakás elött van a kanárid??Mert bele is szorulhat a tojás. egyszer a pintyemel voltam igy bele szorult azt hittem hogy már elpUsztul aztán helyre jött mikor le tojt. :) üdv Tomi

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:39 
Szia hagazs!
Egy kicsit bele pofáznék én is :lol: A kanáriknál a szédüléses tüneteket 3 dolog okozza általában:
-idegrendszert megtámadó szalmonella
-tojás rakás előtti szelén hiány
-B-vitamin hiány
A te esetedben az utóbbi kettőre tippelnék.
Egy madárhoz értő állatorvos segíthetne leginkább.
Ha írsz egy lakhelyet utána nézek kihez tudnád elvinni.

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:30 
:drunken:
okéoké..
most gyorsan, .. szétültetem őket. Csak hát ilyen még nem volt eddig :?
Aztán intenzíven elkezdem kezelni és meggyógyítom!!!akárhogy is legyen, nem halhat meg!
:!:

Valódi név: Tomi

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:22 
hagazs írta:
Hahó S.O.S.
Valaki.
Dorombolo itt vagy?
Nagy gáz van!
Írtam korábban a kopaszodó kis tojómról.
Most egy perce vettük észre hogy szédül. Alig tud felrepülni a rúdra. Mintha az egyensúlyozással lenne gondja.
Délelőtt még nem volt semmi gond vele.
Mi lehet a baja? Holnap elviszem orvoshoz ha még él.
A hímnek semmi baja.
Segítsetek...
Teljesen ki vagyok....
Zsuzsi

Hello.Én azt ajánlom ilyenkor hogy egy meleg lámpa álá kell tenni,és álitolag jobban lesz. DE egyébként olvastam is sok helyen hogy ezt kell tenni. Tomi

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:04 
Pontosan írjál le mindent mert én a nagy gyümölcs etetésbe is látok bajt !...A sok zöldség gyümölcs olyan hurutos megbetegedést okozhat melynek során a bomlástermékek méreganyaga nem a kloákán hanem a vérbe ürül és ez is adhatja azt a szédelgős szelíd, gubbasztós magatartást !...

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:01 
Nem kell szerezni, a gyümölcs ugyanolyan jó csak ne fanyar legyen ! Uborkát meg csak 1-2 órát hagyd benn mert később beindul egy kis biokémiai folyamat melynek kapcsán olyan alkaloidák szabadulnak fel amit nem minden emésztőrendszer bír ki !...A paprikamaggal is vigyázni kell mert gyakran egészben lenyeli ami sokáig beszorulhat a tápcsatornába és az is gáz !...Kis friss mákot nyersen adhatsz neki pár napon keresztül és később hetente egyszer de csak egy késhegynyit !...Keményrefőtt tojást is reszerhetsz egy ujbegynyit és erre reszelhetsz nyers sárgarépát és erre szórod a mákot. Ezt a lágykaját csak akkor addhatod ha nem túl kövér a madár. Ezt úgy tudod megállapítani ha a tenyeredben van és felfújod a hastollait. Ha egy nagy sárga gömb van a nomlális domborulatú hússzínű, vagy egyhén sárgás hasikája helyett és már a kézbefogáskor is érzed, hogy alig bírod átfogni akkor dagadék a rohadék !.. :mrgreen: ... Ebben az esetben minden nap zöldet neki mégha vize is !.. :wink:
Na fogjad meg és írd le amiket kértem mert feleslegesen nem fogom újra leírni a kanárikönyvet !... :twisted:

Hozzászólás 2010 márc. 8, 10:20 
+
arra is gyanakodtam, hogy esetleg valami vitamin hiány. Amikor nem tudott megkapaszkodni a rúdon úgy tűnt hogy ferdén áll a farka és a feje, szóval, mintha görcsben lenne.
Szerzek tyúkhúrt valahonnan. most télen nem kaptak zöldet, csak gyümölcsöt.

Hozzászólás 2010 márc. 8, 10:15 
OK.. csinálom és megírom.
megfogni este fogom, mert ritkán szoktam és elég tapasztalatlan vagyok benne.
Írok majd.
Köszönöm! :17:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 8, 10:12 
hagazs írta:
Nem tudom hogy vigyem el dokihoz...

Tedd egy kis dobozkába, vágjál pár lyukat rá. Aztán ha nagyon hideg van odakint, rejtsd a kabátod alá, ha gyalogosan vagy, vagy csak simán egy táskába ha autóval, busszal v bármivel közlekedsz. Azért a "ma már semmi baja" egy kicsit gyanús... Jó lenne, ha látná egy szakavatott a madarad. A kamillatea meg nem hiszem, hogy ártana... Víz helyett.

Bocs! Szevasz, Doromboló! Látom megjött a segítség :D . Bocs, hogy belekotkodáltam 8) .

Hozzászólás 2010 márc. 8, 10:08 
Szia Zsuzsi !
DE ! A kamilla mindig jó !...Különösen most mert valami mérgezésre gyanítok !...Fogjad meg a madarat kézbe úgy,hogy a farktollai benne maradjanak :) Aztán nézdd meg a kloákát, hogy nincs e beragadva, ha igen akkor ki kell pattintani a száradékot. Meg kell álapítanod, hogy nem sovány e ?...Nincs e beeseve a hasa és nem sötétszínű e ?...Gondolom tisztán tartod, hetente legalább alom csere ami homok vagy macskaalom a szagtalan (biolux) legolcsóbb a jó.
Papír nem jó mert szeret a madár homokozni..Persze ha papír is lenne akkor pedig emésztő anyagot kell tenni tálkába. Zöldet ha eddig adtál most állj le vele de ha egyáltalán nem kapott idáig akkor lehet, hogy pont ez hiányzik neki. Ha adtál zöldet akkor nagyon meg kell mosni de aztán teljesen meg kell szárítani !!! Mármint a vizet le róla... Aztán írjad meg, hogy pontosan milyen magkeveréket adsz neki és egyáltalán mit...Tedd külön ha még nem tetted meg mert az is lehet, hogy a másik csíp a nyakába egy egy roham kapcsán attól is szédeleghet meg gubbaszthat !...
Pá : Béla

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2010 márc. 8, 10:46-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 8, 8:31 
Huh.. még él.
Úgy tűnik semmi baja, a kopaszodást leszámítva. Eszeget a párjával.
Talán csak az tnik fel hogy sokat van felborzolva a tolla. Valami nincs rendben.
...
Nem tudom hogy vigyem el dokihoz, kint nagyon hideg van, hogy szigeteljem hogy nem fázzon meg. Nem lenne még az is romboló hatású a kis szervezetére ha kiteszem ennek a stressznek?
..
Lehet hogy hülyeség: ne csináljak nekik kamilla teát? Az mindig segít ha valaki beteg.

Hozzászólás 2010 márc. 7, 21:45 
Hahó S.O.S.
Valaki.
Dorombolo itt vagy?
Nagy gáz van!
Írtam korábban a kopaszodó kis tojómról.
Most egy perce vettük észre hogy szédül. Alig tud felrepülni a rúdra. Mintha az egyensúlyozással lenne gondja.
Délelőtt még nem volt semmi gond vele.
Mi lehet a baja? Holnap elviszem orvoshoz ha még él.
A hímnek semmi baja.
Segítsetek...
Teljesen ki vagyok....
Zsuzsi

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 5, 11:05 
Hali! Kell egy röpde, különben hová teszed majd a 3 pártól származó tizenhuszon leválasztott fiatalt?!?
Ha kalitot veszel-csináltatsz, szerintem az ideális a 60x30x30. Sokak szerint elég egy 45x23x23cm-s is, de ha a hím bennmarad a tojó mellett, kirepül 4 kölök, akkor ez 6 madárnak már piszok kicsi.

Itt hirdetnek ideális méretű kalitokat. Ha van rá lehetőséged ilyesmit vegyél. Szebbet lehet hogy tudsz szerezni, praktikusabbat nem biztos. (szerintem annyira nem drága, és nem is r'anda)
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?f=10&t=640

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 5, 10:02 
Lakásban lennének, így inkább fából épített esztétikusabb kalitokra gondolok, mint a fehér műanyagra, bár bizonytalan vagyok.
Előlapok hol kaphatók?
Kell-e röpde is, mert olvastam a 2006-os razás cikkben a DM-ben, hogy a párválasztás előtt a szerző ott tartotta a párokat?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 márc. 5, 10:00 
kekbegy írta:
Üdvözlök Mindenkit!

Kanárim még nem volt, de tervezem 1-2(-3) pár beszerzését és kistételben való tenyésztését. Elsősorban a roller és egyes alakkanárik érdekelnek (lizard, gloster, crested). Kérdésem az lenne milyen tenyészkalitokat szerzzek be vagy építsek? Milyen méretűek ezek minimálisan?

Köszönöm előre is a válaszokat
Benedek

Előszőr is azt kell tudni, hogy hol fogod tartani őket, madárházban, vagy lakásban ?
A tenyészkalitok nagyjából egyformák lehetnek, de a felsorolt fajtáknál azért vannak mozgásigény és testnagyságbeli eltérések, melyeket jó ha a kalit beszerzésnél/építésnél figyelembe veszel. A tenyésztés során a növendékeknek egy voliert is biztosítanod kell.
Én a rollereknél a 4o X 7o x 4o cm es beépített kalitokat használom és nincs elhízási problémám velük. A volier meg 3 légköbméteres, jó 4o %-ban közvetlen napfényes hely

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 márc. 5, 10:05-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 5, 9:45 
Üdvözlök Mindenkit!

Kanárim még nem volt, de tervezem 1-2(-3) pár beszerzését és kistételben való tenyésztését. Elsősorban a roller és egyes alakkanárik érdekelnek (lizard, gloster, crested). Kérdésem az lenne milyen tenyészkalitokat szerzzek be vagy építsek? Milyen méretűek ezek minimálisan?

Köszönöm előre is a válaszokat
Benedek

Hozzászólás 2010 feb. 28, 15:25 
Temetés ! :25:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 feb. 27, 10:31 
Szia, Orsi!
Hát sajnos, azt hiszem ebben az esetben nincsen SOS... ez valami fejlődési rendellenesség. Bár hallottam már olyant, hogy elnyomta a tojó... de :roll: ebben nem nagyon hiszek. Talán majd ha tényleg megél a fióka valamivel erősíteni tudod... de inkább azt gondolom, hogy nyomorék marad szerencsétlen kismadár. Nekem is volt ilyen madaram. Fel is cseperedett annak rendje és módja szerint, de miután kikerült a röpdébe a többi közé... mindig háttérben volt, legyengült, lesoványodott és annyi. :?
Na de én most csak a böbös vagyok, hátha a nagyok valami okosabbat mondanak!
Pussz és üdv: Gabesz

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 76  Következő