Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 márc. 12, 11:43 
Na alakul ez, mostmár nem sokkal, de többet tudok a körűlményekről.
Kíváncsi lennék a röpde rácsának/hálójának a nyílás nagyságára, vagy átmérőjére. Esetleg kép a röpdéről ?
Este több időm lesz és firkálgatok még neked egy néhány dolgot.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 márc. 12, 11:30 
eszterolajos írta:
Szívesen!

Bocs a Katáért, de itthon is van akit így szólítok.

Ha meg azt is megjelölöd, hogy milyen fajt szeretnél beszerezni a legjobb tenyésztőkkel is teremthetsz kapcsolatot. Legfeljebb pü.-ben súgok egy kicsit.

Kedves Lajos!
Nyugodtan ,,Katázz! csak le........itthon én meg már hozzászoktam :P
Ami a fajokat illeti, még nagyon zöldfülű vagyok.
Van 4 db zebrapintyem,nem párok, 2 db sirálykapintyem(apa,fia)
Szóval,nekik szeretnék még venni rokonságot., zebrát ill sirálykákat.
Illetve , most biztos butaságot írok,de szeretnék venni kicsit színesebb madárkákat is. Legyenek békés,kevésbé igényes madarak.Helyem van nekik,mert a nagy kerti röpde ahogy itt megtudtam 25 légköbméteres, de igény esetén be tudom hozni őket a nappaliba is ahol 24-25 fok van,ill egy nagy 130x90x80 cm is kalit világítással stb.
Hát,ennyi lenne és még egyszer köszönöm szépen a segítséget, mert elkél :drunken: :drunken: :drunken:
Kata

Hozzászólás 2010 márc. 12, 11:17 
Szívesen!

Bocs a Katáért, de itthon is van akit így szólítok.

Ha meg azt is megjelölöd, hogy milyen fajt szeretnél beszerezni a legjobb tenyésztőkkel is teremthetsz kapcsolatot. Legfeljebb pü.-ben súgok egy kicsit.

Hozzászólás 2010 márc. 12, 10:28 
eszterolajos írta:
kasia197 írta:
Nyuzilla írta:
Szia, kasia!
Miért nem keresel a környékeden egy-két megbízható tenyésztőt? Biztosan akad... Merre laksz?

Szia!
Keresnék én ha lenne,de a google nem talál nekem senkit........ :03: Zagyvarékas, Szolnok megye :57:

Szia Kata!

Nem jó helyen keresed.

A honlapunkon az egyesületek menügomb alatt van néhány egyesületi honlap linkje is, ahol viszont megtalálod a tenyésztők nevét címét.
Nálunk is (IDRE) van "Egyesületi Tagnévsor" ott is vannak elérhetőségek.
Ajánlanám pl: Berényi Andrást..vagy Benyó Istvánt, de más egzotás fórumozókat is érdemes lenne

megkérdezni pü-ben.[/quot

Kedves Lajos! :sunny:
Köszönöm szíves segítségedet......Már írtam is egy Jászberényi tenyésztőnek,aki díszpintyekkel foglalkozik, és nincs is messze tőlünk. :17: Kati

Hozzászólás 2010 márc. 12, 9:33 
kasia197 írta:
Nyuzilla írta:
Szia, kasia!
Miért nem keresel a környékeden egy-két megbízható tenyésztőt? Biztosan akad... Merre laksz?

Szia!
Keresnék én ha lenne,de a google nem talál nekem senkit........ :03: Zagyvarékas, Szolnok megye :57:

Szia Kata!

Nem jó helyen keresed.

A honlapunkon az egyesületek menügomb alatt van néhány egyesületi honlap linkje is, ahol viszont megtalálod a tenyésztők nevét címét.
Nálunk is (IDRE) van "Egyesületi Tagnévsor" ott is vannak elérhetőségek.
Ajánlanám pl: Berényi Andrást..vagy Benyó Istvánt, de más egzotás fórumozókat is érdemes lenne megkérdezni pü-ben.

Hozzászólás 2010 márc. 12, 9:26 
Nyuzilla írta:
Szia, kasia!

Szia!

Hozzászólás 2010 márc. 12, 9:11 
Szia, kasia!

Hozzászólás 2010 márc. 12, 8:43 
kuvik írta:
Helló!!!

Szerintem nem sok esélyed van "gyönyörűséget" találni, mert aki ilyen időben egzótát kivisz árúlni, ott igen nagy bajok vannak, vagy pedig "nagyon eladó"!!! Ha ilyenkor vásárolsz madarat meg van esélyed, hogy nem sokáig gyönyörködsz bennük, mert megfáznak, és kampec.(!!!)Persze lesznek akik kiviszik őket, és "lefóliázzák" de az annyit ér. (Itt azért nem zebrára vagy hasonlóra gondolok. Persze tudom, hogy vannak akik hideg helyen tartják a madaraikat.)
Szerintem jobban teszed, ha az egzóta vásárlást még egy kicsit elhalasztod. (Kb. április.) Aki ilyenkor kiviszi az egzótát, mégegyszer mondom, hogy az nagyon eladó. (Természetesen, ha valaki úgy viszi, hogy "rendelésre", az más eset, mert ott nincs kitéve a madár a megfázásnak.)
Én nem értek hozzá, csak leírtam amit gondolok. :roll:

Szia!
ha hiszed ha nem,én is pont erre gondoltam kb 10 perccel ezelőtt,hogy az áprilisira megyek ki madarat venni......Ugye,még mondja valaki hogy nem jók a női megérzések :drunken:
Te most csak megerősítetted bennem az elhatározást...Köszönöm szépen,megyek áprilisban.....
Köszi még egyszer szép napot mindenkinek:Kati

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 márc. 12, 8:34 
Helló!!!

Szerintem nem sok esélyed van "gyönyörűséget" találni, mert aki ilyen időben egzótát kivisz árúlni, ott igen nagy bajok vannak, vagy pedig "nagyon eladó"!!! Ha ilyenkor vásárolsz madarat meg van esélyed, hogy nem sokáig gyönyörködsz bennük, mert megfáznak, és kampec.(!!!)Persze lesznek akik kiviszik őket, és "lefóliázzák" de az annyit ér. (Itt azért nem zebrára vagy hasonlóra gondolok. Persze tudom, hogy vannak akik hideg helyen tartják a madaraikat.)
Szerintem jobban teszed, ha az egzóta vásárlást még egy kicsit elhalasztod. (Kb. április.) Aki ilyenkor kiviszi az egzótát, mégegyszer mondom, hogy az nagyon eladó. (Természetesen, ha valaki úgy viszi, hogy "rendelésre", az más eset, mert ott nincs kitéve a madár a megfázásnak.)
Én nem értek hozzá, csak leírtam amit gondolok. :roll:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 15:59 
Dexter írta:
Szia Kasia197 hajnali 1 kor nyit a börze.Jó az ha külön helyröl veszel madarat de az a legjobb ha egyböl olyan madarat veszel ami már pár régebb óta.Milyen madarat akarsz venni?

Szia Dexter!
Mindenféleképpen pintyeket...... :wink: a kampóscsőrűek nekem nem jönnek be :cry: ,elnézést kérek mindenkitől aki papagáj-párti....Vannak zebráim,sirálykáim,most szeretnék színesebb "népséget,, :P
Tavasszal-nyáron kerti röpdében tartanám őket,ősszel-télen pedig a kevésbé kényeseket a garázsunkban,ahol kb 10 fok van,a kényesebbeket pedig bent a nappaliban a benti röpdében.Remélem,szerencsém lesz,és találok magamnak pár gyönyörűséget.....
Sziasztok:Kati :P

Valódi név: Varga Norbert

Hozzászólás 2010 márc. 11, 15:07 
Szia Kasia197 hajnali 1 kor nyit a börze.Jó az ha külön helyröl veszel madarat de az a legjobb ha egyböl olyan madarat veszel ami már pár régebb óta.Milyen madarat akarsz venni?

Hozzászólás 2010 márc. 11, 13:17 
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség :roll:
14-én megyünk Monorra madarat vásárolni és szeretném ez ügyben némi infót kérni Tőletek.
Szerintetek mikorra érjünk oda,egyáltalán mikortól lehet bemenni,van valami nyitvatartási rend vagy ilyesmi?
Mire figyeljek oda,ha egészséges, jó kondícióban levő madarakat szeretnék venni? :idea:
Ha párokat szeretnék,akkor más-más eladótól vegyem a hímet és a tojót,hogy tuti ne legyenek tesók? :oops:
Minden választ köszi előre is:Kati :lol:

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 márc. 10, 14:59 
Köszönöm válaszát.
Nem ,nem szoktam.Mennyi idő kell a pici tojás kihűléséig amikor még nem kotlik meg a madár de már van alatta 3 ? Vagy ilyenkor a hőmérséklet nem számít csak miután már elült?
Igazából annyi sikertelen költésen vagyok túl h semmin nem lepődnék meg.....de megfogadtam h addig nem adom fel még eredményes nem leszek.........
Most reménykedem mert a 3 ból 2 pár elült.És csak annyit bolygatom őket amennyit télleg muszály.De majd meglátjuk......

Hozzászólás 2010 márc. 10, 10:54 
imi89 írta:
Sziasztok.Olyan szerintetek létezhet h tojik 3db tojást a tojó,és még mielőtt elül kidob egyett a fészekből és tojik még......Ezt azért kérdem mert létezhet olyan h még el sem ül de ő már érzi h nem fias?
Csak erre tok gondolni h érzni mert azóta semmi baj vele,miután kilökte azt az egyett azóta szép nyugis a madárka.......

Szia imi89 !

A zebra átlagos fészekalja 5 tojás. Ettől egyedektől függően lehet több és kevesebb is. A három letojása rendszerint az inkubációs periódus megkezdését jelenti. ( három tojás után kotlik el a tojó) ekkor még akár 4 tojással is szaporodhat a tojásszám, de maradhat az addig letojt 3 is.
A zebrák többségénél nem jellemző a tojás kidobása, inkább a fészekből való hirtelen távozás miatti "kirántás".

A tojásoknál a kotlás megkezdése elött nincs ézékelhető belső fejlődés, így szerintem a kotló madár sem tudja megkülönböztetni a termékeny tojást a terméketlentől. Ezt csak feltételezed róla, de nem ez a valóság. Inkább a kirántásnál megzavarhatta valami,vagy valaki ? és azért ugrott ki és vitte magával a tojást is.
A kotlás alatt szoktál - e fürdető vizet betenni madaraidnak ?

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 márc. 10, 10:53 
kasia197 írta:
Attila69 írta:
Szia Kati!
Üdv. a fórumon!
Úgy látom a fiúk elsiklottak a kérdésed felett.
Irigylésre méltó röpde méretek:shock:ha nyitott oldalai vannak szerintem kapnak elég napfürdőt világító tető nélkül is.
25 légköbméter tehát a legtöbb madarász köbméterenként 1 pár madarat ajánl.Mondjuk azért én 15párral próbálkoznék.
Együtt taható fajok:káka, ceresz, papagáj amandinák, csicsörkék,tigris, ezüstcsőrű, helena, pillangó, rácsos szárnyú,csíz,stb.
Több odut tegyél mint ahány pár madarat,ja és a madarakat egyszerre tedd be.Hirtelen ennyi,növényben nem vagyok otthon.
Sok sikert!!

Sziasztok!
Pedig óránként néztem a fórumot,várván a válaszokat :?
Attila! A röpde 2 oldala nyitott ,a harmadik oldal a szomszédunk garázsának a téglafala meszelve,a negyedik oldalon pedig a szigetelt védőházikó van.....A fű igen csak kevés fényt kap,a Bramac tetőcserepek miatt,és szinte az egész röpde árnyékban van :(
Szerintetek ha levendulát,madárbirset ,tuját ültetek be,vagy vetek bele búza,repce magot a fű közé,az jó????
Olvastam itt a fórumon,hogy sokan tesznek be a madaraknak tuja ágat bújócskázni....
A felsorolt madarak egytől-egyig nagyon tetszenek,és szerintem Monoron veszek 3 költőpárat még nem tudom melyik fajból,és persze veszek páratlan madárkákat is.....a többit a természetre bízom :lol:
Majd próbálkozom a képek feltöltésével....
Köszi mindenkinek :D

Szia!
Ha ilyen árnyékos helyen van a röpde tehetsz be világító ablakot arra figyelj, hogy az odukat árnyékba hejezd mert nyáron melegük lessz a fiókáknak.
Nállam volt olyan,hogy levettem az odu tetejét a papeszoknál mert a picik már tátogtak a nagy melegben.
A tuja helyett fenyőt,a búza helyett zabot tennék be,a repcét bedig csak a kanári eszi meg bár ammikor kalászformájában van talán a többiek is ezt még nem próbáltam.Na meg fog ott kelni a magkeverékből is amit szétszórnak.
Várjuk a képeket!!!

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 10, 10:43 
Skrachlaci írta:
Gábor írta:
Sziasztok. Még nagyon tapasztalatlan vagyok. Léccives mondjátok el zebráknál ,hogy kell adagolni a lágyíeleséget,milyen időkönként, valamint az ,hogy ti milyen fajta lágyeleséget adtok nekik?

Szia Gábor!
A Zebrapintyek nem kényes madárkák, sokféle lágyeleségen elvannak.A gyáriakat most nem sorolnám, van aki csak száraz gyári kajával etet.Most pl sima főtt tojást (30 perc főzés) reszelek adok hozzá zsemlemorzsát, és kevés répát reszelek rá, 2-3 naponta reszelek bele szépiát is. Az egészet összekeverem, olyan se nem lucskos, se nem túl száraz állagú a jó.Adagolás, egyszerre ne sokat, mert ugye melegben hamar romlik, de azért tudjanak etetni, én most ráérék így kb 3 óránként cserélem előttük, mert fűtött helyen vannak.

Készíthetsz lágyeleséget ezekből az összetevökből is-
(IDRE főlapján van egy jó leírás a Zebrapintyekről onnan másoltam ki)

Lágyeleség
E tekintetbe a madártenyésztők véleménye igen megosztott. Vannak akik csak fölösleges munkának tartják a lágyeleség készítését és adagolását és egyben veszélyesnek is minősítik, mindez igaz lehet, ha madarainknak nem akarjuk az optimális étrendi feltételeket megteremteni.
Ahhoz, hogy jó kondícióban tartsuk a zebrapintyeket a lágyeleség etetése feltétlenül szükséges. A sokféle, egyszerű és bonyolult recept közül kiválasztottuk a legösszetettebbet, mely más technológiával, de már megközelíti a nagy díszmadáreleség gyártók által forgalmazott egzóta lágyeleség összetételét, jóval olcsóbban, mint amilyen áron azt megvásorhatjuk a kereskedelemben. Itt is érvényes az a tény, hogy néhány madár tartásánál nincs értelme pepecselni, inkább meg kell azt vásárolni, de a receptet átadó tenyésztő több mint 200 egyedet tart és etet naponta.
Az összetétel előnye, hogy nagy melegben sem alakul ki mérgezés, mivel 20 perc alatt megszárad és azt már a madarak nem fogyasztják el, nyugodtan otthagyhatjuk a másnapi etetésig. Azok az egyedek amelyek megszokták és rendszeresen (naponta) kapják, először ezt kezdik fogyasztani és csak azután látnak a mageleség evéséhez.
A fiókanevelő hímek etetés előtt ide-oda ugrálva, csőrűkkel a rácsot rángatva követelik a lágyeleséget. Megjegyezendő, hogy ezt az összetételt kisebb módosításokkal már 20 éve alkalmazza tenyésztőnk, az évek során sosem tapasztalt problémát az elkészítési és tárolási szabályok betartása mellett. Megfigyelte, hogy a kínai fürjek még 24 órai ottlét után is minden károsodás nélkül fogyaszthatják. Szeretik is.

Összetevői:

Búzacsira 1,5 kgr
Búzakorpa 0,5 kgr
Búzadara ( gríz) 0,5 kgr
Étkezési kukoricadara 0,5 kgr
Szójaliszt 0,5 kgr
Virágpor 0,2 kgr
Mák 0,3 kgr
Négermag 0,5 kgr
Szezámmag 0,5 kgr
Kókuszreszelék 0,5 kgr
Famogyoró (török) 0,2 kgr héj nélkül
5 ős darálón ledarálva
Tökmag 0,2 kgr
Napraforgó mag 0,2 kgr
Méz 0,6 kgr
Vaníliás cukor 0,2 kgr
Instant (szárított) Élesztő > 40 gramm
Zeovit ( poralakban) 0,2 kgr
Szárított tojás és tejpór o,2 - 0,2 kgr
Szárított rovarpór o,1 kgr, ( lisztkukac, rák, hangyatojás stb.)
Sárgarépa 0,5 kgr reszelve
Sajt ( Trappista ) 0,5 kgr
Tyúktojás 75 db héjastól darálva
Fürjtojás 100 db,>
Zöld levelek 0,4 kgr 5-ös darálón ledarálva.

Fontos tudni, hogy ez az adag 30 napra elég 200 - 220 egótának vegyesen. Kb 15 kgr. 1/2 kgr. adagokban -28, -29 C° !! mélyhűtőben tároljuk.!!

Nagyon köszönöm a választ.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 márc. 10, 9:57 
Sziasztok.Olyan szerintetek létezhet h tojik 3db tojást a tojó,és még mielőtt elül kidob egyett a fészekből és tojik még......Ezt azért kérdem mert létezhet olyan h még el sem ül de ő már érzi h nem fias?
Csak erre tok gondolni h érzni mert azóta semmi baj vele,miután kilökte azt az egyett azóta szép nyugis a madárka.......

Hozzászólás 2010 márc. 9, 17:46 
[quote="Amaryl"]Ha rám hallgatsz,akkor a tojót vedd ki de gyorsan! Ha fekete a csőre,akkor az még épphogy kirepült fióka,azt még lágyeleséggel pátyolgatniSzia MrsSancho!....... Az önállóságnak semmi köze a csőr szinéhez!!! Tegyél be neki fürtöskölest........ezt a fiatal madarak előszeretettel fogyasztják illetve tojásos lágyeleséggel lásd el a madárkát!!!!!Reszeld le a tojást reszelj hozzá répát és ha teheted keverj bele Witte Molen eleséget vagy vegyél pintyeknek Orlux eleséget, 1kg-os kiszerelésben lehet kapni bár ez nem annyira jó mint az előbb leírt!!!!!

Valódi név: Szántóné Koltai Laura

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:41 
Oké:) Igen, Budapesti!

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:39 
Szerintem örülni fog hogy nyugalma lett!))))) Figyelj,kalitkával kapcsolatban írok privit! Bp-i vagy????

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 205  Következő