Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 49  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:58 
Warhawk írta:
Jah.. :) Akkor az egyszerű. Keresel egy szimpatikus (akár közeli akár távolabbi) egyesületet és belépsz. Ekkor kapsz egy törzsszámot amit ettől kezdve a gyűrűre lehet tenni, mert az lesz a te azonosítód. Röviden valahogy ennyi. :)

Persze csak ha a szimpatikus egyesület tagja az MDOSZ-nek. ;)
Ha elárulod hová valósi vagy, ajánlhatunk közeli egyesületet. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:57 
Kristof írta:
Nem hanem hogy kapjak egy számot amit a gyűrűre kell írni valami tenyésztői nyilvántartási szám!!

Jah.. :) Akkor az egyszerű. Keresel egy szimpatikus (akár közeli akár távolabbi) egyesületet és belépsz. Ekkor kapsz egy törzsszámot amit ettől kezdve a gyűrűre lehet tenni, mert az lesz a te azonosítód. Röviden valahogy ennyi. :)

Valódi név: Nagy Kristóf

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:50 
Nem hanem hogy kapjak egy számot amit a gyűrűre kell írni valami tenyésztői nyilvántartási szám!!

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:45 
Kristof írta:
Nem az IDRÉBE hanem az országosba!

De itt az IDRE főlapján lévőt mondod, nem?

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:43 
Nem az IDRÉBE hanem az országosba!Vagy ez az egész gyűrű számozás hogyan megy?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kristof 2010 márc. 15, 21:45-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:17 
Tulajdonképp egyszerű lenne: vagyunk sokan a fórumokon, összefogunk, mindenki megméri a saját madarainak a lábátmérőjét, csinál belőle egy excel-táblát, ezt valaki összesíti, átlagolja és reális értékeket kapunk a tartott fajokra. ;)
Vagy átveszünk valamilyen külföldi rendszert. :D

Kristóf!
Az IDRÉsbe? Warhawk vagy ckuzmos a te embered. ;)

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:53 
Köszi szépen mindegyikőtöknek!! :D Ja és még egy olyan kérdés hogy a tenyésztői nyilvántartásba hogy lehet bejutni?

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:26 
Köszönöm, hogy kijavítottatok! :wink:

Tényleg jó ötlet lenne leírni pontosan, hogy mire milyen gyűrű kell, mert ezt is a neten találtam és simán én is bedőlök neki, ha nem szóltok!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:22 
Zottan írta:
7-es gyűrű kell a kacagókra, én legalábbis ezt használtam, mert az 5-ösnél vastagabb volt a lábuk... A Norbi által feltett lista közkeletű és sok esetben jó is, de van rajta mit pofozni...

Össze kellene gyűjteni a javítást, ha már van mit változtatni, akkor módosítom a listát.

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:02 
Kristof írta:
Sziasztok!!
Én most szeretnék neki állni kacagógerle tenyésztésnek és lenne egy olyan kérdésem hogy veszprém megyében hol vannak egyesületek?!Meg még azt szeretném kérdezni hogy mi a gyűrűméretük?

Szia!
H-28. Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület
Tax Antal elnök: 06-30-366-2246. 8420 Zirc Köves J. u. 36
http://h28madaraszegyesulet.mindenkilapja.hu/
7-es gyűrű kell a kacagókra, én legalábbis ezt használtam, mert az 5-ösnél vastagabb volt a lábuk... A Norbi által feltett lista közkeletű és sok esetben jó is, de van rajta mit pofozni...

Hozzászólás 2010 márc. 15, 18:57 
Szia!

Én nem hámoztam ki belőle annyira, de szerintem az 5-ös kell rá.

Díszmadarak gyűrűmérete.
2,0 mm: aranymellű amarant, narancsarcú, helena, káka, tigrispinty és a többi kisméretű díszpinty a korall csőrűig, kistermetű lágyevők.
2,2 mm: kistermetű nektármadarak, kis kubapinty, rácsosszárnyú asztrild, ezüstcsőrű , Timor zebrapinty, közepes termetű díszpintyek, a pillangópintyig.
2,5 mm: standard zebrapinty, japáni sirályka, muskát, törpe szarka pinty,tűzcsíz, tarka asztrild, Atlaszpinty, Jakarini pinty, auróra asztrild, kis szarkapinty csíkoshátú bronzpinty, Raza Espanola, Japán Hoso, ( alakkanárik ), zsezse, Gould, szakálas, ékfarkú, álarcos amandinák.
2,7 mm: papagájamandinák, nádipintyek, gyémántpinty, nagyobb testű apáca pintyek, pettyes asztrild, a napóleleon és a vörösfejű és vöröscsőrű szövőmadarak, Fife ( alakkanári ) stiglic, süvöltő, erdei pinty, kucsmás, barnafejű és citromsármány, sáfránypinty, barátposzáta.
3,0 mm: orix, lángszínű és narancsszínű, törpe álarcos szövőmadarak, vidapintyekből az acélkék, paradicsom, szalma (Fischer’s), király, dominikánus és a szélesfarkú (v.orientalis.vidapinty) kis álarcos szövőmadár, aranyveréb, színkanárik, a többi alakkanári, zöldike, pirókok, ( karmazsin és egzotikus pirók), havasi pinty,
3,2 mm: kardinálisok, nagy álarcos szővőmadár, nagyobb egzotikus cinkék, bülbülök, nagyobb timáliák.
3,5 mm: meggyvágók, rizspintyek, gyémántgalamb , napmadár, lágyevők a sámarigóig bezárólag, vidapintyekből a sárga palástú, legyezőfarkú, fehér szárnyú. Keresztcsőrű, búbos pacsirta.
3,8 mm: vágott torkú és a Jackson’ s vidapinty, az összes Neophema, Bourke papagáj, denevérpapagájok
4,0 mm: kisebb galambok, a többi meggyvágó és lágyevő, kisebb fürjek, guvatok, sörtés álszajkó. Verébpapagájok, A. pullaria nigrigenis, liliane, Aymara és citrom papagáj, Celebesz denevérpapagáj (Loriculus stigm.)
4,2 mm: hullámos papagáj.
4,4 mm: Standard hullámos papagáj.
4,5 mm: fekete, énekes és fenyőrigó, európai fürj, szenegál gerle, álszajkók, seregély, nagyobb ázsiai seregélyek. énekes, sokszínű, Hooded, kecske, ugráló papagáj. Sárga farkú (Opsephotus haematogaster ), katalin. Ag. fischeri, personáta, taranta, roseicollis, fecske, szép és ibolyalóri, álarcos, füge papagájok, kanáriszárnyú és a többi hasonló nagyságú faj.
5,0 mm: közepes testű fürjek, mag és lágyevők, gerlék, léprigó, papagájok közűl a Stanley, Brown, vörösfarú (P.h.haematorhus), aranyhomlokú, elefántcsont, barnafülű, zöldarcú - vörösfarkú papagájok és a többi hasonló nagyságú faj.
5,5 mm: további közepes fürjek, pitták, gyümölcsevő galambok. Papagájok kö-zül a : rozella, sápadtfejű rozella, nimfa, hosszúfarkú, szilvafejű, kéksapkás ( walesi hercegnő), vörössapkás papagáj és a többi hasonló nagyságú faj.
6,o mm: Pennant, szalma, Adeliade, sárgahasú rozella, barát, nanday, Cloncurry, Bauer örvös papagáj,kék torkú papagáj.
6,5 mm: Rulrul, virginiai és californi-ai búbosfürj, a többi nagyobb fürjek, csóka ,szirtigalamb. Papagájok közül a szakállas, yendaya, nap, barraband,hegyi, barnard, galléros ( Barnardius zonarius ) skarlátszárnyú papagájok. Szivárványos lóri és a többi hasonló nagyságú faj.
7,0 mm: nagytestű vadgalambok, Wonga, Guineagalamb, Papagájok: kis sándor, vöröshasú, Meyer, sziklapapagáj és a többi hasonló nagyságú faj.
7,5 mm: nagy sándor, királypapagáj, sárgadolmányú és a hölgylóri, szenegál, kisebb amazonok, aranynyakú ara, törpeara és a többi hasonló nagyságú faj.
8,5 mm: Legyezős papagáj(Deroptycus acciptrinus)
9,0 mm: kisebb vizíszárnyasok
9,5 mm: fenyő (kinai), Timneh jákó, kék homlokú és venezuelai amazon, rózsa, Goffini és csupasz szemű kakadu, vázapapagáj,
10 mm: örvös galamb.
11 mm: kongó jákó, sárgafejű amazon, nemes, inka kakadu, lisztes amazon, kis katona ara.
12 mm: közepes kacsák, fácánok, nagy sárgabóbitás kakadu, kékfejű amazon, vörös ara.
14 mm: nagytestű fácánok, malukku kakadu, nagy katona ara, kéksárga ara.
16 mm: zöldszárnyú ara.
18 mm: nagy jácintlék ara.

Hozzászólás 2010 márc. 14, 21:48 
Sziasztok!!
Én most szeretnék neki állni kacagógerle tenyésztésnek és lenne egy olyan kérdésem hogy veszprém megyében hol vannak egyesületek?!Meg még azt szeretném kérdezni hogy mi a gyűrűméretük?

Hozzászólás 2010 márc. 11, 16:17 
Úgy még jobb! :D

Hozzászólás 2010 márc. 11, 16:15 
Majd nekem lesz ;-)

Hozzászólás 2010 márc. 11, 16:06 
És lesz neki eladó is belőle? :D

Hozzászólás 2010 márc. 11, 16:02 
Van bizony! Nagykőrösön egyik galambos ismerősömnek van 2 pár is ami sárga és fekete a csíkja! De az nekem spec. nem tetszik!

Hozzászólás 2010 márc. 11, 15:48 
Van olyan kacagó, amelyik narancs színű és fekete a nyakcsíkja? Mert idáig még csak fehér nyakcsíkkal láttam őket.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 15:06 
"A kacagókat, pedig azért nehéz elpasszolni, mert nagyon könnyű szaporítani, így akárki próbálkozik vele, sikerrel jár! :)"

Hát pont ezért nem tartok már hétköznapi kacagókat! Kb 5 éve adtam el az utolsókat, azóta már csak a sokkal ritkább színt tartok ( ezüst) és kontyos meg selyem változatot!
Most sikerült beszereznem olyat, ami még ezektől is ritkább: Ezüst a feje, fekete a nyakcsíkja és törtfehér a teste!
Rolando

Hozzászólás 2010 márc. 11, 0:09 
Zolyka írta:
Sziasztok!
Akkor most, hogy is van ez?
Két pár kacagóm van, amiket kalitkában tartok. Eddig sikerült időben túladnom a szaporulaton, bár nem volt egyszerű. Most az egyik párnál ott maradtak a kis kacagók, mert nem kellettek senkinek. :( Én eddig úgy tudtam, hogy a hím bántani fogja az utódokat egy idő után. Viszont ez nálam pont fordítva történik. A két rosszcsont gyerek veri a szülőket. Főleg az anyjukat hajtják, de oda-oda csípnek az apjuknak is. Akkor én rosszul tudtam, vagy csak nálam történik így? :)

A másik kérdésem: Ki hogyan ad túl a szaporulaton? Nem tudom, hogy kinek adhatnám, mert senkinek nem kellenek. Eddig még csak elajándékoztam, de már nem tudom senkinek adni. Ennyire kevés a madárbarát ember?

Ez attól függ, hogy melyik madárba mennyi "bátorság szorult"!
A fiatal hím erősebb és bátrabb, mint apja, így ő irányítja a dolgokat!

A postáknál fordul elő sokszor, hogy az az évi ivarérést elért hím megveri és elkergeti a legbátrabb galambomat, akármilyen idős is!

A kacagókat, pedig azért nehéz elpasszolni, mert nagyon könnyű szaporítani, így akárki próbálkozik vele, sikerrel jár! :)

Valódi név: Varga Norbert

Hozzászólás 2010 márc. 10, 22:09 
Rakd külön a fiatalt ez a legegyszerűbb max szerzel hozá tojót csak akkor meg neked lesz sok.Add a macskának vagy kutyának vagy engedd el {csak vicc volt xd} Zolyka.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 49  Következő