Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:25 
És szemorvoshoz is menj el, színtévesztő tesztre ;) Ez a rózsaszín ez a lila.

Ha egy lelkes amatőr is javasolhat valamit, amíg még édeshármasban vannak, de utána is jobb, ha több ülőrúd van a kalitban, 1 db még egy madárnak sem praktikus és elegendő. Illetve a legjobb lenne, ha gyülölcsfa ágakat tennél be a nekik. Ezen kívül nem árt néhány játék sem, amivel elbíbelődhetnek majd amg be vannak zárva, bár ez addig nem túlságosan aktuális, amíg 3-an vannak egy helyen, amúgy is kevés hely lehet bent.

Topli írta:
http://kepfeltoltes.hu/view/100322/DSCF7747_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/100322/DSCF ... es.hu_.jpg

tuti biztos vagy benne? Mert akko csak nem is leszbikus csak udvarolt rubinak:-) Viccet félre téve én azt hittem az afiú amelyiknek kék az viaszhártyája. De akkor majd kislányt veszek mellé

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:15 

tuti biztos vagy benne? Mert akko csak nem is leszbikus csak udvarolt rubinak:-) Viccet félre téve én azt hittem az afiú amelyiknek kék az viaszhártyája. De akkor majd kislányt veszek mellé

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:11 
VladTepes írta:
.... Úgyhogy ha már 5 (!!!) éve hasmenéses a madár, egy-két hét má nem számít, oszt hátha megfejtjük az okot.

Az szinte lehetetlen. Azalatt el kellett volna pusztulnia. Lehet mégis csak "vizes" lesz a széklete.

Merüljünk el akkor kicsit a guanóban (huh, micsoda költői képzavar)...

A madár ürüléke 3 jól elkülöníthető részre osztható (magevőről van szó). Van a "víz" ami nem más mint a vizelete. Van maga a széklet ami az elfogyasztott tápláléktól függően zöld-barna-akármimás színű lehet és látható még egy fehéres anyag benne ami a húgysav. Ha ezek helyett egy nagy egyveleg keletkezik (ezt tényleg nem lehet másképp leírni de fosik), akkor annak valami komolyabb oka lesz. Ha viszont csak a vizelet sok benne és ettől kissé lágyabb, akkor (szerintem) annyira nem kell aggódni. Persze jó lenne rájönni miről is van szó....

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:07 
Topli írta:
Nem lila hanem rózsaszín

Akkor is hím :D :wink: !

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:02 
Nem lila hanem rózsaszín

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:01 
Na ezt nem gondoltam volna sőt nem is olvastam ilyenről pedig mielőtt meg vettem őket azért utána néztem egy két dolognak (bár épp itt nem jártam pedig azt hiszem jobb lett volna de igy utólag mindig okosabb az ember) Akkor Tobiéknak nagyobb kalit. Lórinak meg egy fiú.. Ok Hát nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és majd még biztos jövök egy két tanácsért . Még egyszer köszi mindenkinek....

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:00 
Az egy méter hosszat csak minumum méretnek írtam!

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:58 
A hullámosok kegyetlenek tudnak lenni. Főleg egymással, de nimfát is simán "megveri". Legalább is nálam a hullámosok az "urak". Bár az tény, hogy nimfák nem engedik őket a saját odujokhoz túl közel! De mivel Topli-nál nagyon kicsi a hely ezért, nem tudom, hogy mire lenne képes!

Ha lila az orra(viaszhártya a becsületes neve :wink: ), akkor hím!

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:55 
Nem, a nimfák túl együgyük ahhoz, hogy megöljenek más madarat... civakodásnál mindig ők húzzák a rövidebbet, még a hullámosokkal szemben is. A hullámosok költési szokásairól meg mindenki tudja a magáét, nem azok a nagyon rendes madarak, szeretik leölni más madarak odvaiban a fészekaljat, sőt időnként saját fészekalj ellen irányul az agressziójuk...

Tanácsom: építs egy nagy ketrecet, ami nyugodtan lehet nagyobb, mint egy méter, valamint a hullámosodnak is szerezz be egy valamivel nagyobb ketrecet és egy párt!

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:49 
Hát Lórit még én hozzá nem értően is azt mondom h lány mert rózsaszin az orra.... :-(
Huha én is inkább lórit féltettem nem pedig a másik kettőt, de akkor k.... sürgösen neki látok és bújom a netet h hogy is kell csinálni meg milyen legyen...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:44 
Nagy Tamás írta:
Hát Topli, nem igazán jól csinálod! Ha hullámosod tojó, akkor könnyen kipakióolja nimfákat az oduból, akár fiókástúl együtt! Ha rám halgatsz, akkor gyorsan intézzed azt a másik kalitkát és tedd külön a hullámost! A nimfáidnál meg hamarosan tojás lesz!

A huli? Huha.. ezt fel sem tételeztem volna róla. Attól tartottam inkább, hogy a nimfák kivégzik a kis madarat.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:43 
Topli írta:
Hát ha én nem is vagyok elég ügyes de apukám biztos vevő lesz az ötletedre de mégis mi kell hozzá?? Nem szeretném ha bármeiküknek is lenne valami baja...

Errefelé nézegess körül: Téma: Eladó kalitkák, szállítók

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:42 
Hát Topli, nem igazán jól csinálod! Ha hullámosod tojó, akkor könnyen kipakióolja nimfákat az oduból, akár fiókástúl együtt! Ha rám halgatsz, akkor gyorsan intézzed azt a másik kalitkát és tedd külön a hullámost! A nimfáidnál meg hamarosan tojás lesz!

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:40 
Hát ha én nem is vagyok elég ügyes de apukám biztos vevő lesz az ötletedre de mégis mi kell hozzá?? Nem szeretném ha bármeiküknek is lenne valami baja...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:37 
Topli írta:
Hát mindenféle képpen kicse4rélem akkor hamarabb mint terveztem :-) Ja igen még egy kérdésem lenne... Lehet most lesztek mérgesek rám de.... van még egy hullámos is a kalitkába... eddig jól meg voltak de egy két napja már agresszivebb vele a fiú és nem mindig hagyja felülni a rudra sem...

Jogos a részükről. Ha csakugyan fészkelni készülnek, akkor nem szeretik a szomszédokat. Az is a baj még, hogy nem fog tudni kitérni előlük egy ilyen pici kalitban. Tehát vagy megölik vagy átköltözteted valami másba...

Nézz utána, hogy nem-e lehet kapni valahol a közeledben egy megfelelő méretű kalitot és akkor a hullámos maradhatna ebben a nimfák mennének a nagyba. Esetleg (ha ügyes vagy) lehet csinálni nekik házilag is egy megfelelő "voliert".

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:33 
VladTepes írta:
Amit esetleg ki lehetne nála próbálni (most gyütt az ötlet (hasznos dolog írni LOL)) > bezárja 1-2 hétre a kalitba. Madár nem lesz lelkes, de túléli, viszont, ha változik a hasmenés, akkor kiont van az ok, a szobában (festék, növény, molycsapda, mittomén).

Ez jó ötlet. Ha meg nem szűnik meg akkor vagy a kaliton belül vagy a táplálékban. Amúgy az sem lenne rossz ötlet, hogy "kiokítani" a nénit a madár guanó természetéről, hogy valóban hasmenésről van-e szó vagy csak (ahogy Lacrimosa írta) magasabb a széklet víztartalma...

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:32 
Hát mindenféle képpen kicse4rélem akkor hamarabb mint terveztem :-) Ja igen még egy kérdésem lenne... Lehet most lesztek mérgesek rám de.... van még egy hullámos is a kalitkába... eddig jól meg voltak de egy két napja már agresszivebb vele a fiú és nem mindig hagyja felülni a rudra sem... :-( De nem vettem már ki és akkor teljesen begolyózott csak ide osa ugrált meg repdesett a másik kalitkába hiába ott volt a másik mellett... ha lesznek tojások akkor nem fogja mégjobban bántani?

http://kepfeltoltes.hu/view/100322/P280 ... es.hu_.jpg

Most is nyitva van a kalitka de ki se bújnak az udoból csak csipkedik

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:22 
Akkor ne vedd le az odut! Várd meg mi lesz! Legfejebb egy fészekaljat felnevelnek és majd utána hagyod őket pihenni! De lehet, hogy nem lesznek termékenyek a tojások! Javasolnám azért, hogy arra is gondolj, hogy a fiókákat valahova el kell helyezni, leválasztás után! Na meg azt kalitkát amiben vannak, nagyon hamar ki kéne cserélni egy normális méretűre!

(kereskedésben nem bizos, hogy azt is adnak amit mondanak TISZTELET A KIVÉTELNEK)

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:16 
[quote="Nagy Tamás"]Ha már a tojó (gyöngyös) kivedlett, akkor szerintem egy hím egy tojó! Az meg, hogy pár-e majd kiderül :D :oops: Nem kell elsietni a költetést, mert úgy járhatnak a madaraid, ahogy Warhawk mondja!

És akkor most ha leveszem az odut akkor nem lesz bajuk. Mert amúgy folyton ott vannak bent elsőnek a fiú megy be majd utánna a lány...

Hozzászólás 2010 márc. 22, 20:12 
Topli írta:
Ők lennének az én nimfáim Tobi És rubi :-)

Biztos, hogy ezek egy pár?[/quote]

Huu ezzel kérdéssel megleptél hát én csak rájuk mutattam h ők nyerték el a szívemet....
de hát összeszoknam nem? meg ha nem tetszenének egymásnak akkor csak nem kamatyolnának meg bántanák egymást nem? na most beparáztam h nem jól válaszottam.. :-(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 232  Következő