Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 márc. 27, 21:11 
Szia Ilona!
Valoszinűleg a szülők le eszik a tollat rólluk.Tegyél képet akkor könnyeb megmondani.

Hozzászólás 2010 márc. 27, 17:22 
Szervusztok!
Türelmetlen vagyok,a fiókák ma 30 naposak.A szárny és a farok tollaik kb.4-5 centisek,de a testükön még egy toll sincsen.Igaz,hogy a kirepülésig még van 8-10 nap,de nem kéne már egy kicsit tollasabbnak lenniük?Egyébként szaladgálnak a fészekben és nyújtogatják a szárnyukat,
no meg kicsit méltatlankodnak,hogy belenézek a fészekbe. :D

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2010 márc. 27, 15:34 
Flyeer írta:
HELÓ!
milyen áron van mostanában a kecske?

Szia!
4000Ft köröl vannak, de nem biztos.

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 márc. 27, 15:32 
HELÓ!
milyen áron van mostanában a kecske?

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 25, 22:48 
Ilona írta:
Bocs,hogy a nevedet rosszul írtam,de ha sokat fent leszel a fórumon biztosan megtanulom. :wink:

:))))) Semmi Gond ha rosszul írtad, mert a waldemadar igazából a Waldemárból ered:P :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 25, 18:21 
Bocs,hogy a nevedet rosszul írtam,de ha sokat fent leszel a fórumon biztosan megtanulom. :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 25, 18:18 
Üdv waldemar!
A madaraim tartási körülményeivel semmi gond.Egy 3 méter hosszú kerti röpdében vannak elhelyezve,kint voltak egész télen.Kajába meg mindent megkapnak.Amint írtam a tojónak semmi baja,a hím is aktív,a fiókákat szépen nevelik.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 márc. 24, 20:28 
Halihó!
A kecskéknél mi ez a csattogós hang? Udvarlás vagy simán csak elszórakoztatja magát és a kis csapatot? :lol:
Még egy kérdés:a hímnek az írisze piros a csőre meg sötét szürkés-fekete, a tojó szeme még teljesen fekete, a csőre meg rózsaszínes. A tojónak is idővel piros lesz+fekete a csőre?
Köszi! :D

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 23, 23:07 
Üdv!

Én is találkoztam már rendezetlen tollú madárral, de erre nekem sem tudtak megfelelő magyarázatot adni. Nálam a kecskék társas volierben vannak, más fajokkal, de lehetőségük van mindennep fürdeni, vízben is és porban is. A vizet nagyon szeretik, nálam még egy beteg tollú egyed sem volt. Mondjuk sok zöldet is kapnak, de ennek szerintem is genetikai vagy esetleg psihés okai lehetnek. :alien:
Kép

Hozzászólás 2010 márc. 23, 22:48 
Ilona írta:
Március 20-án írtam Neked róluk.Azóta nagyon sokat fejlődtek,az egyik tiszta sárga,a másik evező tollai,a farka sárga,a szárnya felső részén zöld és a hátán is jönnek már zöld tollak.Hány napos korra tollasodnak ki teljesen,csak azért kérdezem,hogy tudjam tényleg jól fejlődnek-e.
Nekem nagyon tetszenek és szerintem szép nagyok,de még nem voltak kecske fiókáim,így nincs viszonyítási alapom.

Írtam az előbb egy jó hosszú választ és elveszett:(
Szóval, akkor a tarka kölyök világosabb mint az apja? Az jó! És a zöld benne fahéj zöld, vagy a vadas/sötét zöld? Azt, hogy a kölykök jól fejlődnek-e szerintem nem elsősorban a tollukon látod, ha tele a begyük, jól fejlődnek ,kövérek akkor nincs gond. A szakirodalom szerint a kirepülési idő 35 nap, de ez sokmindentől függ, például a kölykök száma, költőpár nevelőkészsége, hőmérséklet, odúméret. Pl ha a költőpár az utolsó időszakban nem etet túl aktívan, a hőmérséklet magas és kicsi az odú, akkor a kölykök hamar előjönnek. De két kölyköt simán fel fognak nevelni, ennél nagyobb fészekaljakra vannak tervezve.

Hozzászólás 2010 márc. 23, 22:30 
daniduke írta:
Hát köszi.
Remélem nálam jól vannak tartva.
Majd írok ha lesz valami a költésből.

Szia! A korábbi képeid alapján a tieid totál éppeknek tűntek. És bocs, nem akartam én szidni senkinek a madarát, ne értsetek félre!

Hozzászólás 2010 márc. 23, 21:41 
Március 20-án írtam Neked róluk.Azóta nagyon sokat fejlődtek,az egyik tiszta sárga,a másik evező tollai,a farka sárga,a szárnya felső részén zöld és a hátán is jönnek már zöld tollak.Hány napos korra tollasodnak ki teljesen,csak azért kérdezem,hogy tudjam tényleg jól fejlődnek-e.
Nekem nagyon tetszenek és szerintem szép nagyok,de még nem voltak kecske fiókáim,így nincs viszonyítási alapom.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 márc. 23, 21:27 
Hát köszi.
Remélem nálam jól vannak tartva.
Majd írok ha lesz valami a költésből.

Hozzászólás 2010 márc. 23, 21:17 
Ilona írta:
Nálam 27 naposak a fiókák.A tojó csodálatosan néz ki,a hím viszont több hete olyan mint egy tollseprű,hiába adom a vitamint és rendesen a kaját.A férjem azt mondja,miért csodálkozom mikor minden kaját a tojónak és a kicsiknek ad?Visszagondolva a vérvonalukra Madaras biztosan igazad van,mert a tojó a Te tenyészetedből van.

Ez így van a tojó nálam kelt, a hím tudod egy csere madár volt. De remélem költés után helyrejön. A kölykök milyenek lettek? Nálam a múltkor említett fészekalj bővült, 6 főre. És másik két párom lerojt.

Hétvégén voltam egy tenyésztőnél, a pontos adatokat nem tudm, csak saccolok, kb 5-6m hosszú és kb másfél 2m széle helyen vannak csapatban a kecskék, egy egy ilyen helyen 10-10 pár. A magassága is volt szerintem kb 2,5m. Az odúk durván nagyok voltak, kb 40*40cm esek a magasságuk talán 45-55cm között váltakozhatott. Még nagysándornak is elmenne. És azt mondta jól költenek neki így. Nemtom, nem láttam a kölyköket, most lettek kitelepítve, neki télen bent vannak. Mindenesetre érdekes volt, jól mutat annyi kecske egyben. Nálam nem vált be ez a csapatos költés.

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 márc. 23, 21:05 
Hát én akkor már tényleg nem tudom mit csináljak vele. Fél éve mikor hoztam még semmi baja nem volt. Mindig megkapott mindent, tisztán volt tartva. Aztán mióta hoztam neki fiút, azóta az enyém is tollseprű lett.Ha valaki meglátná azt mondaná, ez a holnapot sem éri meg. Közben meg már majd egy hónapja ilyen, és ugyanúgy eszik, röpköd,fürdik,minden. A vérvonalat sajnos nem tudhatom milyen, mivel első kecskéim. Most ez nagy kihívás hogy rendbe hozzam ( ha egyáltalán rendbe jön ). Bár ennél többet nem tudok elkövetni vele. Ugyanúgy mint eddíg most is meg fog kapni mindent. remélem a jói dő is segít neki mert mától a röpdében vannak kint.

Hozzászólás 2010 márc. 23, 20:39 
Nálam 27 naposak a fiókák.A tojó csodálatosan néz ki,a hím viszont több hete olyan mint egy tollseprű,hiába adom a vitamint és rendesen a kaját.A férjem azt mondja,miért csodálkozom mikor minden kaját a tojónak és a kicsiknek ad?Visszagondolva a vérvonalukra Madaras biztosan igazad van,mert a tojó a Te tenyészetedből van.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 23, 19:59 
madaras86 írta:
csien írta:
daniduke írta:
A másik problémám, hogy ma láttam pár tollat a röpde alján. Csak nem elkezdtek vedleni? :46: Vagy csak a tojó hullajtja a tollakat? (mindig lekopaszodott költésnél)

Az én kecském kegyetlenül néz ki. Hullik a tolla, a tarkója kopasz (bár most mintha nőne kicsit vissza) 1000 féle vitamint kap már, gyümölcsöket,stb..több mint 2 hete ivermectinnel is kezelem de semmi javulás. Megkérdeztem több tenyésztőt is hogy mi ez? A válasz ennyi volt: A kecskék ilyenek.

A fenéket ilyenek. El kell kerülni a rokontenyésztést, meg kell adni nekik mindent és akkor nem ilyenek, esetleg némelyik költésnél lerongyolódik de utána helyre is jön, ha normális vérvonalból van és jól van tartva. Azért vitatkozok a többi tenyésztővel, mert nálam és pár másik tenyésztőnél is ott az ellenpélda.

Az enyémek egy költésnél sem hullatnak soha tollat. A vedlés is úgy zajlik le, hogy észre sem venni rajtuk.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 márc. 23, 19:49 
csien írta:
daniduke írta:
A másik problémám, hogy ma láttam pár tollat a röpde alján. Csak nem elkezdtek vedleni? :46: Vagy csak a tojó hullajtja a tollakat? (mindig lekopaszodott költésnél)

Az én kecském kegyetlenül néz ki. Hullik a tolla, a tarkója kopasz (bár most mintha nőne kicsit vissza) 1000 féle vitamint kap már, gyümölcsöket,stb..több mint 2 hete ivermectinnel is kezelem de semmi javulás. Megkérdeztem több tenyésztőt is hogy mi ez? A válasz ennyi volt: A kecskék ilyenek.

A fenéket ilyenek. El kell kerülni a rokontenyésztést, meg kell adni nekik mindent és akkor nem ilyenek, esetleg némelyik költésnél lerongyolódik de utána helyre is jön, ha normális vérvonalból van és jól van tartva. Azért vitatkozok a többi tenyésztővel, mert nálam és pár másik tenyésztőnél is ott az ellenpélda.

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 márc. 23, 19:20 
daniduke írta:

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 márc. 23, 18:43 
1 képen a hím van :)2 képen a tojó.3 kép az egy közös :)A 4. képen meg a hím van aki egy nagy gengszter :D ez a ruhásszekrény tetején lévő dobozokon készült mert neki kíváncsiskodni kell hogy én mit csinálok :)Ma már az ajtón ült amikor a ruhát pakoltam be a szekrénybe és meg se rebbent :D Az 5 kép számomra fontos mert ők négyen az én kis drágáim :) Nagy erőt vettem magamon és a szobában kiengedtem mind a négy madárkát hát a hullámosok a főnökök de nincs nagy terror hála az égnek ! :D
Szeretem őket :) Órákig tudom nézni őket :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 143  Következő