Bernát írta:
De miért nemlehet elfogadni a mások tartási szokásait?!
Modszerek és pofonok.Kinek mi vált,be de ezért a másikat nem kel leírni.

Én is így vallom, és emellett is vagyok, egészen addig, amíg az állatnak nem származik belőle kára!
Nem olvastam el az elejétől fogva, csak ezt az oldalt, és úgye felmerült a fokhagyma és az almaecet jótékony hatása. Az mindenképp megemlítendő, ami elvileg logikus, hogy a madarak bélrendszere más, mint az emlősöké, mindenre másképp reagálnak. De minden a dózis kérdése.
Viszont ha a madár tényleg beteg, akkor már nem segít se fokhagyma, se semmi más, csak a gyógyszer. Hogy milyen, már más kérdés, sokan már a homeopatikus szerekhez nyúlnak, amik eddig az esetek zömében segítettek - orvosi egyeztetéssel. Az viszont már rég rossz, hogyha az állatot csakúgy kezelik - orvos vagy nem - mindenféle kivizsgálás nélkül. A külső tünetek csak egy dolog, de nem lehet biztosra menni, hiszen egy tünetre kapásból rá tudnék vágni 30 különféle betegséget, amik kezelése is ugyanolyan különböző. A gyógyítás nem tünetkezelésről szól, hanem betegség kezeléséről. A csapdlecsacsi módra antibiótikumok és szteroidok beadása nem minden esetben jár pozítív hatással, sőt a legtöbb esetben a félrekezelés okozza a madarak pusztulását. Persze állatorvosa válogatja, vannak igenis komoly szaktekintéllyel rendelkező, nagyon lelkiismeretes orvosok.
Az hogy nem mindenkinek van pénze állatorvoshoz, csak annyit tudok mondani, hogy az állattartás pénzzel jár. Az ember is elviszi a gyerekét az orvoshoz, hogyha beteg, nem pedig azt mondja, hogy most épp nincs rá pénz és próba szerencse várom mi lesz, főleg miután madaraknál ez még rizikósabb, mert számtalan olyan betegségük van, amit az ember is elkaphat és ami súlyos következményekkel jár!
Persze, mint mindig, itt is a megelőzés lenne a fontosabb, és az esetek zömében a betegség megelőzhető lett volna!
Az, hogy a topik, amelyik azért érdekes téma, ennyire elment az egymás ócsárolásába, sárral dobálásba, véleményének kifikázásába, gyerekes egymásra mutogatásba, sajnálom!