Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 márc. 28, 21:22 
A 3. ill.12.-ik képen milyen neműek láthatók.
Naggyon szépek.....
Vennék ilyeneket ha lenne valakinek.........

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 28, 20:53 
És az 1. (csak piros csőrrel), 4., 11. képen lévőt hol tudom beszerezni? :P :D
Bár a 10., 12. se semmi. :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 28, 20:36 
Én tudom igazolni, hogy a Laci :45: nem csak álmodik................adtam neki olyan tojót ami fentről az 5.képen van illetve olyan hímet ami a 6.képen látható.......... :59:

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 márc. 28, 16:48 
Álmodozni mindíg lehet!!!! :lol:

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 márc. 28, 15:54 
Sziasztok.Végre letisztult a kép és vége a kezdeti idegeskedésnek.
2 pár zebrám alatt szépen fejlődik a 3-3 db kispinty :D
Mostmár a kirepülés a köv.állomás :D
Aztán meglátjuk majd milyenek is lesznek :D:D:D

Hozzászólás 2010 márc. 28, 11:08 
tisztelt Ági sajnos kiadó zebrapintyem most nincs mert most vittek el húsz párat ,majd csak ősszel lesz kiadó. Tisztelettel kari te 06303652651

Hozzászólás 2010 márc. 28, 7:53 
annyira szépek... :03: remélem a következő monorira hoznak ki ilyeneket.. :93:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 márc. 26, 17:15 
Szia!

Kösz a gyors választ, gondolom a többiek átsiklottak a hétfőin.

Értem, meg tudom oldani, a ki-behurcolászást, csak meg szerettem volna úszni. :roll: Akkor igazság szerint azt kellene tudnom, hogy éjjel hány fokban nem fáznak már meg. Ha kb. 15 fok felett lesz majd tartósan a hőmérséklet, akkor már kint maradhatnak éjjelre is?

Rendben, akkor szerintem egy költés még bele fog férni nekik tavasszal. (Muszáj, vagy legalábbis már nem tudom elnézni őket, mert már minden létezőt összegyűjtenek maguk körül fészekbevalónak, és nagyon be vannak indulva, pedig csak sali, tyúkhúr és alma az extra kajájuk, gondolom a napsütés teszi ezt velük. És egyre gyakrabban pottyan el egy-egy tojás.)
Ja, eddig 2 költésük volt ősztől egészen tél végéig, december végétől eddig pihentek, gondolom, ha nyáron „nyaralnak” akkor még egy vagy kettő bele fog férni ősszel is.
A többi az megy. ;)

Kösz még egyszer a segítséget.

Zoli

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 márc. 26, 12:35 
Szia,

én mostanság fogom kipakolni őket, a szabadidőm függvényében vagy a héten, vagy jövő héten :)
Ha mozgatható a kalitkájuk, illetve meg tudod oldani a ki-be pakolászást, nyugodtan rakd ki őket nappalra, éjszakára meg be :)

Két költés közti különbséget nehéz napra pontosan megmondani, mindenkinek más és más, no meg a párok viselkedésétől is függ.
Támpontnak megírom én hogy csináltam :)
A fiókák kirepülése után, még mielőtt újra letojna a tojó az odúba, leveszem az odút. Majd ha a fiókák csőre elkezd színesedni, leválasztás és odú visszarakás.
Természetesen ez kalitkás tenyésztésnél kivitelezhető csak, de a lényeg hogy évi 2, max. 3 költésnél többet ne engedjünk a párnak. (erőnlétüktől függően)

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2010 márc. 26, 11:22 
Hali!

Szóval, ki mikor szokta kihelyezni a pintyeket a szabadba?
Plusz mennyi időt szoktatok pihenésre hagyni két költési időszak között?

Remélem valaki segít. Előre is kössz.

Z

Hozzászólás 2010 márc. 25, 8:35 
kasia197 írta:
Skrachlaci írta:
Sorry, elsiklottam a lényegi kérdés felett... :oops:
Alapvető dolgokat,meg lehet, meg kell nézni a neten mielőtt belevág valaki a madártartásba! Esetleg egy kis egzótás könyvecskét vásárolni! Abban minden ilyen madártartási 1x1 kérdés benn vagyon!

Szia!
Nem volt eddig semmi gondom. A sirálykáim 2x költöttek,minden fiókát szépen felneveltek, a zebrák szintén többször költöttek,neveltek..
Én csupán sajnáltam elvenni tőlük az odút,mert annyira ragaszkodtak hozzá.
Az eszembe sem jutott,hogy a zebra tojó nem zebra hímet enged magához,hanem egy sirálykát.
Egyébként átvilágítottam ma reggel a tojásokat,és mind a kettő üres volt....
De ha látnád,hogy keresik az odút a sirályka fiúk,te is megsajnálnád őket,legalábbis remélem.
Egyébként olvastam itt a fórumban,hogy csak akkor tegyünk be odút,ha költetni akarunk,de mi lesz azokkal a madarakkal,akik ,,alapból" odúban szeretnek aludni???

Ha vegyesen tartasz madarakat előfordulhat kereszteződés a rokon fajok között. Egy társas röpdében mindíg több konfliktus adódik, főleg ha olyan fajok is vannak akik erősen védik a területüket. A Zebrapinty is ilyen, a Sirályka nyugis de belemászik minden oduba ahol tojást lát, mert mindet ő szeretné kikölteni.. :) Szval egyszerűbb, főleg kezdő madártartónak, a páronkénti kalitkás tartás. Odut csak ivarérett madaraknak adj, ha szeretnél utódokat. Ha sajnálod őket tarts egyneműeket, és akkor lehet nekik odut adni egész évben.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 márc. 25, 8:23 
Skrachlaci írta:
Alapvető dolgokat,meg lehet, meg kell nézni a neten mielőtt belevág valaki a madártartásba! Esetleg egy kis egzótás könyvecskét vásárolni! Abban minden ilyen madártartási 1x1 kérdés benn vagyon!

Szia!
Nem volt eddig semmi gondom. A sirálykáim 2x költöttek,minden fiókát szépen felneveltek, a zebrák szintén többször költöttek,neveltek..
Én csupán sajnáltam elvenni tőlük az odút,mert annyira ragaszkodtak hozzá.
Az eszembe sem jutott,hogy a zebra tojó nem zebra hímet enged magához,hanem egy sirálykát.
Egyébként átvilágítottam ma reggel a tojásokat,és mind a kettő üres volt....
De ha látnád,hogy keresik az odút a sirályka fiúk,te is megsajnálnád őket,legalábbis remélem.
Egyébként olvastam itt a fórumban,hogy csak akkor tegyünk be odút,ha költetni akarunk,de mi lesz azokkal a madarakkal,akik ,,alapból" odúban szeretnek aludni???

Hozzászólás 2010 márc. 25, 8:15 
1 hét kotlás után lámpafény elé tartod a tojást, akkor jó eséllyel megállapítható,hogy fias-e. Az üres tojgli világosabb, amelyikben megindult az élet sötétebb .Mégjobb egy pici kézi lámpa, olyan cerka vastagságú,lehet ilyesmit kapni .Akkor ki sem kell venned a tojásokat az átvilágításhoz.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Skrachlaci 2010 márc. 25, 8:26-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 24, 23:13 
Szerintem 3-hét után valami dinószaurusz kel ki belőle :89: CSAK VICCELEK!!!! Ennyi idő után már hibrid sem!!!!!

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 24, 18:46 
Hát ha már 3 hete ülik, üs nem kelt ki semmi akkor valószínű hogy nem fias. Viszont ha ki is kelnek, nem lesznek hosszúéletűek a hibridek. Meg azokat továbbszaporítani sem lehet majd, szóval nem sok értelme hagyni őket.

Hozzászólás 2010 márc. 24, 18:16 
Skrachlaci írta:
kasia197 írta:
Sziasztok!
Már megint gondban vagyok.....nem a madárház miatt :lol: .Az szépen halad.....
Nemrég megözvegyült az egyik zebra tojóm,kis idő elteltével egy sirályka hím kezdett körülötte legyeskedni,aki szintén özvegy szegény,egyedülálló apaként nevelte fel a fiát,aki ma már ivarérett legény.
Telt az idő,nem vettem észre semmi különöset rajtuk,csak annyit hogy teljesen rászállt szegény tojóra,és ő meg hagyta magát befűzni.Lett is következménye 2 db tojáska képében.Ennek szombaton lesz 3 hete....A két sirályka hím teljesen kirekesztette a zebra tojót ülnek a tojásokon felváltva,hol mind a ketten.Nem tudom őket lekergetni sem őket,csak hullámzóan fenyegetnek,állandóan....Szerintetek lesz fióka vagy nem?Ki vegyem a tojásokat alóluk?Az az igazság,hogy szeretnék odúban aludni,ezért nem vettem le az odút,és ezért történhetett ez a malőr.
Segítsetek.........Köszi:Kati

Ha fias a tojás, akkor lészen valami kis hybrid madárka. Had üljék csak a sirálykák, nekik ez a foglalkozásuk.. :) De nem vágom miben kéne segíteni? :shock:

Szia!
Hát abban,hogy kivegyem a tojásokat vagy ne?
Időtlen időkig nem ülhetnek rajta.....
Valahogy meg lehet tudni,hogy fias a tojás vagy sem?

Hozzászólás 2010 márc. 24, 18:10 
kasia197 írta:
Sziasztok!
Már megint gondban vagyok.....nem a madárház miatt :lol: .Az szépen halad.....
Nemrég megözvegyült az egyik zebra tojóm,kis idő elteltével egy sirályka hím kezdett körülötte legyeskedni,aki szintén özvegy szegény,egyedülálló apaként nevelte fel a fiát,aki ma már ivarérett legény.
Telt az idő,nem vettem észre semmi különöset rajtuk,csak annyit hogy teljesen rászállt szegény tojóra,és ő meg hagyta magát befűzni.Lett is következménye 2 db tojáska képében.Ennek szombaton lesz 3 hete....A két sirályka hím teljesen kirekesztette a zebra tojót ülnek a tojásokon felváltva,hol mind a ketten.Nem tudom őket lekergetni sem őket,csak hullámzóan fenyegetnek,állandóan....Szerintetek lesz fióka vagy nem?Ki vegyem a tojásokat alóluk?Az az igazság,hogy szeretnék odúban aludni,ezért nem vettem le az odút,és ezért történhetett ez a malőr.
Segítsetek.........Köszi:Kati

Ha fias a tojás, akkor lészen valami kis hybrid madárka. Had üljék csak a sirálykák, nekik ez a foglalkozásuk.. :) De nem vágom miben kéne segíteni? :shock:

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2010 márc. 24, 18:03 
ma össze raktam az új párnak valót :)
hááát míg külön voltak nagyobb volt az érdeklődés :lol:
remélem lesz belőlük valami :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 24, 17:57 
kuvik írta:
Helló!!!

Nos szerintem jó nagy odú lehet, ha Te is beleférsz.(!!!) :roll: ((Ezt nem lehetett kihagyni!!! Bocs!!!) :lol:

KÖSZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :P

Hozzászólás 2010 márc. 24, 17:47 
Helló!!!

Nos szerintem jó nagy odú lehet, ha Te is beleférsz.(!!!) :roll: ((Ezt nem lehetett kihagyni!!! Bocs!!!) :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 205  Következő