Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 12:09 
Nem zavartad meg őket valamivel? Én csináltam egy kis átrendezést a röpdében pár új ketrec miatt és az egyik hisztisebb, félénkebb vadas tarka párom akkor hagyta ugyanígy ott a tojásait. Egy ismerősömnél "egérinvázió" okozott hasonló gondot.

crayfish írta:
Sziasztok.
Az öreg párom már a második költésről szállt le. Elsőre 2 tojás, másodikra 1 tojás volt, a tojások fiasak voltak és nem kellett volna neki sok, hogy kikeljenek. Talán befulladtak a fiókák???? Nem értem, hogy mi a bajuk, mert tavaly minden gond nélkül költöttek és neveltek.
Valaki tudna mondani valami okosat???

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 12:05 
Sziasztok.
Az öreg párom már a második költésről szállt le. Elsőre 2 tojás, másodikra 1 tojás volt, a tojások fiasak voltak és nem kellett volna neki sok, hogy kikeljenek. Talán befulladtak a fiókák???? Nem értem, hogy mi a bajuk, mert tavaly minden gond nélkül költöttek és neveltek.
Valaki tudna mondani valami okosat???

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 11:50 
Ma megkapták a zöldet, előtte kicsavartam egy kis textilbe hogy a nedvességet elveszítse, utána összevágtam így adtam nekik, egyenlőre még csak nézegetik de majd estig elválik hogy beválik-e. :97:

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 8:18 
Nálam nem volt hasmenésük és a kölykök is jól vannak, pedig ők azért érzékenyebbek. Kis mennyiséggel kell kezdeni, nameg most az eső miatt vizes lesz a zöld, így lehet nem annyira jó dolog....

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 18:27 
Marcsi azt a zöld gumi gyűrűt simán letudod vágni egy körömvágó ollóval ha zavar téged vagy éppen biztonsági okok miatt nehogy felakadjon valahová, ha esetleg sűrűbben berendezett ketrecbe raknád. Kérdésem a zölddel kapcsolatban, nem megy a hasuk tőle? A hétvégén lehet hogy én is kipróbálom egy kis tyúkhúrral, majd módjával, igaz már volt hogy adtam nekik és nemigazán nyúltak hozzá de most hát ha. :)

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 15:00 
A hím "kortalan", de minimum 2 éves. A tojó az valóban tavalyi, de az év első felében kelt, nála fiatalabb tojóm is jól költ. Nade most úgy néz ki minden okés, rájöttek mi a dolguk. Hamarosan kelni fognak a fehér hím- hordozó tojó alatt is a kölykök, kíváncsi vagyok lesz-e tőlük fehér. A dajka pár alatt lévő fehér kölyöknek meg most kelt ki a mostohatesója, de 3 napos lemaradással. Nem tudom lesz-e belőle így valami, holnapra kiderül. Bár a pár nagyon aktívan etet, ahogy néztem.
Te felvagdosod nekik a zöldet, vagy csak simán eléjük rakod? Ha nem vagdosom fel inkább fészekanyagnak tekintik.

feketemarcsi írta:
Fiatalok voltak valószínűleg.

A zöld nálam is nagyon megy, még a kicsiknek is adnak belőle.

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 13:09 
Sziasztok!
Volt itt korábban vita a zöld adásával kapcsolatban. Én tegnap tyúk/lúdhúrt adtam nekik, csak előtte késsel felaprítottam apróra. A madaraim elég sok helyről származnak, de mindegyik kivétel nélkül rávetette magát, úgyhogy mindenkinek érdemes kipróbálni.
Ja és mevan az első fehér kölyköm:) Igaz dajka pár alatt, a fehérek már 2 csapat tojást tojtak,de éjszaka nem hajlandóak ülni rajta. Most van a 3. "költésük" és most végre szépen ülik is.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 19:49 
Srácok köszi szépen a tájékoztatást, külön megköszönöm Marcsinak mert kimerítő választ adott :!: A gerlice elnevezés nekem is komolytalannak tűnt és az is.Sziasztok! :08:

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 10:40 
feketemarcsi írta:
Őszintén szólva nem gondoltam, de így nevenként is sok, képzeld el ha mindegyikből lenne egy-két pár otthon. :D

Nyúlon láttam pálmagerlét, az is nagyon szép madár. :wink:

Bizony nagyon szép színes mutatós madarak vannak köztük, de hát nem lehet mindent tartani ami teccik! :)

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 10:30 
Marcsi, gondoltad volna hogy ennyiféle galambocskagerlécske van a világon?! Így összesítve láccik,hogy még mennyi megmaradt szerencsére!

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 10:06 
Norbi0131 írta:
Skrachlaci írta:
Persze lehet tovább nehezíteni a dógot, hogy akkor a Gyémántgalamb mééé nem gerle vagy galambocska... :)

Pedig én úgy tudom (természetesen Rolandtól), hogy galambocska és nem csak szimplán galamb. Csak a magyar ember szájára ragad rá a könnyebben kimondható szó.
De, ha a google-ba beírod, akkor ott is sok találat jön ki.

Például ott vannak a különböző röpgalambok is, amik ugyanakkorák, mint egy balkáni gerle, mégsem gerlének nevezik őket... :?

A háziasított galambokat nem is vettem a besorolásba. Ott már a tenyésztők erősen belenyúltak az eredeti formába, színbe nagyságba. A Gyémántgalambocska esetében valóban neked van igazad, mert sokhelyütt az elnevezés galambocska...sztem helyesen! :)

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 9:38 
Skrachlaci írta:
Persze lehet tovább nehezíteni a dógot, hogy akkor a Gyémántgalamb mééé nem gerle vagy galambocska... :)

Pedig én úgy tudom (természetesen Rolandtól), hogy galambocska és nem csak szimplán galamb. Csak a magyar ember szájára ragad rá a könnyebben kimondható szó.
De, ha a google-ba beírod, akkor ott is sok találat jön ki.

Például ott vannak a különböző röpgalambok is, amik ugyanakkorák, mint egy balkáni gerle, mégsem gerlének nevezik őket... :?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Norbi0131 2010 ápr. 8, 9:40-kor.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 7:09 
Gigor György írta:
Sziasztok srácok! Lenne egy kérdésem, vagy is nem teljesen az enyém csak tisztázni szeretnék valamit. A galamb-galambocska-gerle-gerlice elnevezések használatával kapcsolatban mi a véleményetek, mikor melyiket használjuk helyesen? Mindenkinek előre is köszönöm válaszát és a kérdésre fordított idejét! :17:

Szia!

Ahogy én eddig tudtam, a galamb elnevezést a nagyobb testű vadon élő fajokra alkalmazzák, pl:Örvös. A kisebbeket gerlének, pl: Vadgerle a legkisebbeket nevezik galambocskának pl: Verébgalambocska. Persze lehet tovább nehezíteni a dógot, hogy akkor a Gyémántgalamb mééé nem gerle vagy galambocska... :) A gerlice az meg a tubicám... :lol:

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 22:47 
Sziasztok srácok! Lenne egy kérdésem, vagy is nem teljesen az enyém csak tisztázni szeretnék valamit. A galamb-galambocska-gerle-gerlice elnevezések használatával kapcsolatban mi a véleményetek, mikor melyiket használjuk helyesen? Mindenkinek előre is köszönöm válaszát és a kérdésre fordított idejét! :17:

Hozzászólás 2010 ápr. 6, 9:40 
Sziasztok!

Nálam elég nagy a helyük és négy db kínai törpefürj van, de ők folyamatosan tépik a gyémántgalambokat.

hoztam pár friss képet: :)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Valódi név: Pallag Gergely

Hozzászólás 2010 ápr. 5, 17:04 
Sziasztok!

Nálam nimfák hullámosok együtt vannak tartva mindig. Költési időszakban is és nincs probléma.
A tény, hogy a hullámosok agresszív madarak és ha vita verekedés van mindig ők kezdik a balhét.
Nálam az vált be hogy nincs felesleges egyedülálló madár a közös röpdébe. (Csak párok)
A másik tapasztalat, hogy mindig a fehér, lutinó madarak balhéznak függetlenül attól hogy hímek vagy tojók.
Bár ez lehet véletlen is.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 ápr. 5, 9:25 
Kis helyen minden madár megölheti a fajtársát is... vagy legalábbis kikészíti!
Nekem voltak hullámosok (12db) és nimfák is, noha csak röptetéskor voltak együtt, nem tapasztaltam semmi agressziót. A hullámosok inkább túl vannak pörögve, a nimfák temperamentumához kicsit nagyon, ami miatt az utóbbit idegesítheti. Ahonnan a hullámosokat vettem, ott nimfákkal és kecskepapagájokkal együtt költöttek, és a tenyésztő elmondása szerint minden oké, noha a hullámosok között vannak olyan egyedek, melyek szívesen bemásznak a nimfák odvaiba és akár problémákat is okozhatnak... De ez inkább egyedfüggő, mintsem fajfüggő. Nimfák között is vannak zizisebbek, nem lehet egyöntetűen kijelenteni, hogy békés madarak, mert pl.: az egyik hímem zokszó nélkül nekiugrik a kis sanyinak, aki azért mégis kicsit nagyobb...

De ezekszerint akkor a galambocskákról le kell mondanom. Akkor valószínűleg csak nimfák lesznek a kerti volierben, biztos, ami biztos alapon.

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 5, 8:19 
NEm tudom , nem tapasztaltam még csak olvastam , hogy ha kis helyen van tartva akkor megölheti! De ez persze nálad nem érvényes hiszen akkora röpdében... :mrgreen:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 5, 8:10 
[/quote]Költési idő alatt a nimfát is megölik :|[/quote]

Azért ez nem egészen így van! Nálam is együtt vannak nimfák és hullámosok, jó pár éve. Nem ölték meg egymást, pedig együtt is költenek! De az biztos, hogy jóval agresszívabbak-területvédőbbek, mint a nimfák.

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 20:17 
madaras86 írta:
Nincs hullámosom, de volt már pár hétig és ha jól tapasztaltam sokkal agresszívabb a nimfáknál, nem?

Költési idő alatt a nimfát is megölik, de azt hittem a gyémántgalambocskákat (olyan kis szelídeknek néznek ki) békén hagyják! Hát nem :|

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 126  Következő