Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 máj. 13, 11:37 
Warhawk!

Köszi az üzenetet, azóta a komment óta pár hét eltelt, és én is megtapasztaltam hogy csak a sokadik tojás után kotlik meg. :) Szépen ülte, ülték is őket, csak bármitől ha megrémültek, idegbeteg módon ugrottak be az oduba, főleg a hím. Ezzel nem tudok mit kezdeni, és ahogy beugrott, a tojások fele be is tört. Volt alatta 8 tojás, de nem voltak fiasak. Tavaly voltak fiókáik az előző gazdájuknál, de ez az idei első nem jött össze nekik.Várok velük, majd talán a következőre. Azért köszi, üdv

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 12, 22:33 
Ha nem találsz olyan Kormivint, akkor vannak direkte a tollváltást segítő készítmények pl: HeMavit Gold Feder. És egész emberi áron kapható...

Hozzászólás 2010 máj. 12, 22:03 
Köszi! Akkor holnap reggel ubival kezdjük a napot! :D

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 máj. 12, 21:52 
Orshee írta:
Köszi. :)

Vedlésre nem tippeltem volna. Március elején mindkettőnek jó pár tolla kihullott, utána pedig szépen visszanőttek. Most pedig csak a lányon vannak ilyen fura kinövések, ezért nem értettem a dolgot.

Ezt a Korvimint majd kipróbálom. Köszi a tanácsot! Majd megírom, lett-e eredménye... :)

Mindenképpen vedlésnek kell lennie, mivel a tipikus vírusos tollbetegségek nem így néznek ki, tollciszta megint kizárt, akárcsak gombás fertőzés. Ami kinővések vannak, azok egyszerűen csak a tokok, amik vagy maguktól lekopnak, vagy ha jól kijönnek egymással a madarak, a hím lekurkássza őket. Eléggé zavaró, viszkető érzés, hiszen téyleg olyan, mintha tüskék lennének, de le fog jönni!
Korvimin mellé adhatsz nekik esetleg még kígyóuborkát is - régen hallottam róla, hogy felgyorsítja a folyamatot, de aztán ki tudja, hiszen zöme csak víz. :wink:

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:41 
Köszi. :)

Vedlésre nem tippeltem volna. Március elején mindkettőnek jó pár tolla kihullott, utána pedig szépen visszanőttek. Most pedig csak a lányon vannak ilyen fura kinövések, ezért nem értettem a dolgot.

Ezt a Korvimint majd kipróbálom. Köszi a tanácsot! Majd megírom, lett-e eredménye... :)

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:17 
Szép madár, bár nekem úgy néz ki, mint egy egyszerű vedlés. Hím nimfám is totál így nézett ki, mikor vedlett. Amit tehetsz, hogy valami vitaminkiegészítőt adsz neki, a Korvimin nagyon jól segít a vedlésben, nekem csak pozitív tapasztalato van erről. Lehet kisebb adagban kapni, amit összekeversz fél kiló mageleséggel és azt adod nekik.
A tenyésztés nem szükségszerű, tévhitekkel ellenben lehet úgy tartani párokat, hogy nem tenyésztesz! Ahogy Warhawk is mondta, lehet hogy letoj, de ilyenkor - hogy ne is legyen belőle semmi - vagy kicseréled egy műtojásra, vagy ami sokak számára "brutálisan" hangzik, lefőzöd és visszarakod. Fontos, hogy ne vedd ki tőle anélkül, hogy kicserélnéd vagy valami hasonló, mert a madárnak ez inger arra, hogy több tojást rakjon - ami problémákhoz vezet! Ezzel együtt a költési inger elkerülése érdekében kevesebb zöldeleséget adj nekik, emellett lágyeleség is bőven elég hetente-kéthetente egyszer.

Hozzászólás 2010 máj. 12, 13:29 
Csináltam róla gyorsan egy fotót. Nem lett a legjobb, de a lényeg látszik rajta...
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 máj. 12, 14:45-kor.
Link képpé "konvertálása"

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:52 
Orshee írta:
MultiFit lágyeleséget kapnak, a leírása szerint ebben is van kálcium. A multivitamin pedig: Sera Vitamin Plus V.

A lágyeleséget nem ismerem, de ha rá van írva akkor csak van benne. A Sera-ról már hallottam, ha minden igaz teljesen megfelel. Néhány nap alatt annak a "védőfóliának" el kellene tünnie a tollról. Szóval ha már másfél hónapja úgy van akkor az érdekes. Nem tudnál esetleg egy fényképet feltenni róla?

Hozzászólás 2010 máj. 12, 11:50 
Szia Warhawk!

MultiFit lágyeleséget kapnak, a leírása szerint ebben is van kálcium. A multivitamin pedig: Sera Vitamin Plus V.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 12, 11:26 
Orshee írta:
Nekem két kérdésem is lenne.

Toll gond: Kalcium kiegészítőt is adsz nekik? Az a multivitaminnak mi a neve pontosan?

Fészek: Nem szokott ebből gond lenni. Maximum akkor ha letojna, de az sem gond, csak "kárba megy" a tojás. Bár ettől szerintem nem kell tartani. :)

Hozzászólás 2010 máj. 12, 11:06 
Sziasztok!

Nekem két kérdésem is lenne.
Rozella lányomnak kb. másfél hónapja igen furcsán nő a toll a fején. Mint ha "tokos" lenne. :? Rosszul etetem őket? Zöldséget, gyümölcsöt esznek, fehérjepótlás is megy... Multivitamin cseppet is itatok velük, de sajna a helyzet nem változott. Esetleg ez valamilyen betegség lenne?

A másik dolog. Nyári költözés miatt már nem tudok nekik nagyobb hely építésébe belefogni, a párzási, költési időszak viszont itt van. A helyük nekik még éppen elég, így nem szeretnék "családalapításba" kezdeni. Lesz belőle valami bajuk, ha nem kapnak fészket?

Válaszokat előre is köszi,
Orsi

Hozzászólás 2010 máj. 11, 15:52 
madaras 86!

Üresek lettek a tojások a rubinok alatt:( Hát erre nem számítottam, mert párosodni is láttam őket. Nem baj, következőre majdcsak sikerül. Tavaly költöttek az előző gazdájuknál, ezért érthetetlen. Viszont keltek hegyik :D Üdv

Valódi név: nagy csaba

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 12:30 
Sziasztok!
Előre bocsájtom én nem vagyok tenyésztő, csak szeretm a Rozellákat.
Segítséget szeretnék kérni, két hónapja van nálam egy Rozella pár, rubino, Vecsésen vettük.
Két hete rakta le a lány az első tojást, utána minden másnap egyet, öszesen ötöt. Azt gondoltam, ha végez majd több időt tölt a fészekben, de nem. Napközben is többször kijár, éjjel pedig sokat van kint, nem látom, hogy a fiú etetné.
Lesz még ezekből a tojásokból valami? Meddig hagyjam bent, elvegyem tőle?
Előre is köszönöm, üdvözlettel: Nagy Csaba

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 7:28 
waldemadar írta:
Megkotlott, nemtudom hány tojása lehet, nem zavarom, de olyan 5-6 lehet alatta. Ma volt az első nap amikor egyátalán ki sem jött az oduból. Szerintem mostmár rendesen koltlásba kezdett. A hím eteti, remélem lesz szaporulat! Üdv

Szurkolok nagyon! Nagyon szép madarak, aztán ha esetleg tudsz (és nem veszélyezteti, hogy anyuci ott hagyja babáit), majd csinálj képeket! :D

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 19:39 
Megkotlott, nemtudom hány tojása lehet, nem zavarom, de olyan 5-6 lehet alatta. Ma volt az első nap amikor egyátalán ki sem jött az oduból. Szerintem mostmár rendesen koltlásba kezdett. A hím eteti, remélem lesz szaporulat! Üdv

Hozzászólás 2010 ápr. 14, 11:19 
Köszi madaras 86!

A rozella témában még annyira nem vagyo jártam, és erről hogy mikor kotlik el szinte sehol sem találtam semmit. De ha ennyire madárfüggő, akkor nyilván azért. Azzel egyet értek hogy vadállat egy madár. Már azon gondolkodtam h eladom őket, amikor váratlanul letojt. Emiatt kapnak mégegy esélyt. Hiába gyönyörűek, utálom hogy ennyire vadak. Köszi a választ, akkor nem aggódok, aztán majd jelzek itt ha elült. Üdv Z

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 22:27 
waldemadar írta:
Sziasztok!

Van egy pár rubin rozellám, 4 évesek, már költöttek az előző gazdájuknál. Nálam egyszerűen nem tudnak megszokni. Nagyon félénkek, és ahogy bemegyek a madaras helységbe, megrémülnek, és felülnek a ketrec legmagasabb pontjára, az odu tetejére.
A lényeg az, hogy tegnap megnéztem az odut, és már van 2 tojás, de a tojó még nem kotlott meg. Néha bemegy, de sokat van kinnt. Ha bennt vagyok akkor pedig az odun parázik. A 3. 4. tojásnál szoktak csak elkotlani, vagy azért nem ül mert fél? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Köszi

Szia!

Rozellákat mindig a röpde leghátsó legeldugottabb részébe kell betenni, szerintem az egyik legvadabb madár. A költésnél a tojók kotlása totál változó, nekem van tojóm ami első tojástól kezdve bent ült az odúban, a másik tojóm még 5. tojásnál se ül rendesen, csak ha már szinte minden tojás megvan. Van amelyik amíg meg nem tojja az összes tojást, addig csak napközben ül, éjszakára viszont kijön. Szóval 2 tojás után még nem kell aggódni, ha nem ül.

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 21:36 
Sziasztok!

Van egy pár rubin rozellám, 4 évesek, már költöttek az előző gazdájuknál. Nálam egyszerűen nem tudnak megszokni. Nagyon félénkek, és ahogy bemegyek a madaras helységbe, megrémülnek, és felülnek a ketrec legmagasabb pontjára, az odu tetejére.
A lényeg az, hogy tegnap megnéztem az odut, és már van 2 tojás, de a tojó még nem kotlott meg. Néha bemegy, de sokat van kinnt. Ha bennt vagyok akkor pedig az odun parázik. A 3. 4. tojásnál szoktak csak elkotlani, vagy azért nem ül mert fél? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Köszi

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2010 márc. 30, 10:51 
csabász írta:
ez 1tojó

köszi szépen

Hozzászólás 2010 márc. 30, 10:30 
ez 1tojó

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 59  Következő