Most még kalitban vannak, de ki szeretném rakni őket a röpdébe. Ott most elvileg egy pár költ, amit már írtam, kérdéses hímmel, és kotló tojóval. Jól tudom hogy két pár nem lehet egy röpdében?
Szóval a 4 nimfámból kettőnek kérdéses a neme, a kinti "hímét" elvileg megtudom a költés sikerességéből (bár ez így nem biztos megoldás), a másikhoz meg kellene segítség.
Tehát, ha kirakom a benti nimfákat, akkor is mindenképp ki kell egészítenem őket úgy, hogy össz 3 pár legyen?
Kételkedem a kolóniás tartással szemben, de hamár itt van 2 ingyen nimfa, akkor nem fogom őket eladni....
Szóval a rizsa utáni tényleges kérdésem, hogy a képen látható madár milyen nemű (tudom, csak tippelni lehet) és hogy egy 2x1x2m-es, tehát 4 köbméteres-es röpdében elfér-e 3 pár nimfa, és költeni is tudnak-e? (Dr. Romhányi ezt írta: "Ha legalább 2 köbméter légterű volierünk van, akár 3 párt is elhelyezhetünk, persze páronként külön odúval" de nekem ez is gyanús)
Fontos lenne tudnom, hogy tartható-e 3 pár madár, és hogy költenek-e, mert már így is szétszedték az összes idegemet az ilyen dolgok, pedig még előttem az élet......
Köszönöm!